מתכונים לחג השבועות

נירהמ1

New member
פסטה תוצרת בית/פיליס גלזר מ-ynet

פסטה תוצרת בית/פיליס גלזר, מ-ynet " בחג שבועות תעשה לך פסטה ישראלית: איכותית, פשוטה, קלה, טעימה, והעיקר - מעשה ידיך להתפאר, במכונה או בעבודת-יד. המעדן מספר אחת של החג הכי חלבי…"
 

נירהמ1

New member
לביבות חצילים קלויים ופטריות

לביבות חצילים קלויים ופטריות/בני סיידא החומרים מספיקים ל 20 לביבות. חומרים 3 חצילים בינוניים (1 ק"ג) 1/4 כוס שמן זית 1 בצל גדול, קצוץ דק 250 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק 2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם 200 גרם גבינה בולגרית מפוררת (או גבינת עזים קשה, מגוררת דק) 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 ביצה 4 כפות קמח מלח ופלפל שחור שמן לטיגון אופן ההכנה 1. קולים את החצילים בשלמותם מעל להבת הגז או מעל גריל פחמים. מצננים, קולפים ומרסקים למחית גסה. מניחים במסננת למשך שעתיים, סוחטים בין כפות הידיים ומניחים בקערה. 2. מחממים את השמן במחבת כבדה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מעבירים לקערת החצילים. 3. קולפים את תפוחי האדמה ומגוררים על מגררת דקה. מוסיפים לקערה יחד עם הגבינה, הפטרוזיליה, הביצה, הקמח, מלח ופלפל ומערבבים. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח עד שנוצרת עיסה אחידה. 4. מחממים שמן במחבת רחבה. מקמחים את הידיים וצרים מהעיסה לביבות. מעבירים את הלביבות למחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השומן ומגישים חם. הערות: מקור המתכון: בני סיידא
 

נירהמ1

New member
לביבות כרובית וגבינת קשקבל/ב.סיידא

לביבות כרובית וגבינת קשקבל/בני סיידא החומרים מספיקים ל 20 לביבות. חומרים 1 כרובית בינונית (1 ק"ג), ללא עלים ירוקים 1 כפית מלח 200 גרם גבינת קשקבל מגוררת 1/2 כוס עירית קצוצה 1 ביצה 4 כפות פירורי לחם מלח ופלפל לבן לרוטב בשמל: 50 גרם חמאה 2 כפות גדושות קמח 1/4 1 כוסות חלב שמן לטיגון אופן ההכנה 1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומניחים בסיר גדול. מכסים במים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ 20 דקות, עד שהכרובית מתרככת. מסננים ומצננים קוצצים דק ומעבירים לקערה. 2. מוסיפים לקערה את הגבינה, העירית, הביצה ופירורי הלחם. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. 3. מכינים את הרוטב: ממיסים בסיר קטן את החמאה ומסירים מהאש. מוסיפים את הקמח ובוחשים נמרצות כדי שלא ייווצרו גושים. מניחים את הסיר על הלבה נמוכה ומוסיפים את החלב לאט ובהדרגה, תוך בחישה. ממשיכים לבשל תוך בחישה עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש, מצננים היטב, מוסיפים לקערה ומערבבים. 4. מחממים שמן במחבת רחבה. צרים לביבות בידיים מקומחות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על מגבת נייר לספיגת עודפי השומן ומגישים חם. הערות: מקור המתכון: בני סיידא
 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה אנגלית בחושה/בני סיידא

עוגת גבינה אנגלית בחושה – בני סיידא רכיבים: 4 ביצים 200 גר´ מרגרינה רכה 2 כוסות סוכר 250 גר´ גבינה שמנה 9% 3 כוסות קמח + כף אחת שקית אבקת אפיה 100 גר´ צימוקים 100 גר´ אגוזים קצוצים אופן הכנה: בקערת מערבל שמים ביצים, מרגרינה, סוכר, וגבינה ומערבלים 3 דקות מוסיפים כוס קמח ואבקת אפיה ומערבלים 5 דקות מערבבים בכף קמח את הצימוקים והאגוזים ומוסיפים לבצק ומערבבים יוצקים את הבצק לסיר פלא או 2 תבניות מוארכות משומנות היטב ואופים בחום בינוני כ45 דקות. הערות: העוגה לא נוסתה עדיין מקור המתכון: "עוגות קלות להכנה" - בני סיידא
 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה שוקולד לבן וליקר תפוזים

עוגת גבינה שוקולד לבן וליקר תפוזים/בני סיידא מקור המתכון: Sasso פורום אוכל אורט לבסיס 250 גרם עוגיות חמאה טחונות 100 גרם חמאת תנובה מומסת 50 גרם אגוזי מלך טחונים גס למלית 500 גרם גבינת תנובה % 5 או % 9 1 גביע קולאז נפוליאון בטעם טבעי 1 גביע גבינת שמנת % 5 בטעם טבעי חצי כוס סוכר 1 שקית אינסטנט פודינג וניל 5 כפות כוס ליקר תפוזים חצי מכל שמנת לקצפת 32% מסדרת השף הלבן 300 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות 6 ביצים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ 1. מערבבים את כל מרכיבי הבסיס לתערובת אחידה. שוטחים על תחתית התבנית ומכניסים למקפיא ל 10 דקות. מחממים תנור לחום בינוני נמוך ( 150 מעלות ). 2. שמים בקערת המערבל את הגבינות, הסוכר, פודינג הוניל והליקר ומערבלים דקה. מרתיחים את השמנת מסירים מהאש מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שימס. מוסיפים לגבינות ובוחשים. מוסיפים את הביצים אחת, אחת ובוחשים אחרי כל הוספה. 3. יוצקים לתבנית ואופים כשעה ו 20 דקות עד שהעוגה מתייצבת. בתום האפייה העוגה עדיין רוטטת מכבים את התנור,פותחים את הדלת ומצננים את העוגה בתוכו ומקררים למשך יממה. מגישים עם פירות העונה. בתאבון! הערות: מקור המתכון: בני סיידא
 

נירהמ1

New member
פלפלים קלויים עם גבינת חלומי מטוגנת

פלפלים קלויים עם גבינת חלומי מטוגנת/בני סיידא חומרים (6 מנות): 6 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים 6 שיני שום, פרוסות מלח 1 כפית סוכר ½ כוס שמן זית חומץ לפי הטעם שמן זית לטיגון 300 גרם גבינת חלומי, פרוסה עבה ½ כוס קמח הכנה: 1. מערבבים בקערה את הפלפלים, השום, המלח, הסוכר, שמן הזית והחומץ, ומשהים שעה. מסדרים על צלחת הגשה. 2. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. 3. מקמחים את פרוסות הגבינה משני הצדדים ומזהיבים בשמן. מניחים מעל הפלפלים ומגישים. הערות: מקור המתכון: בני סיידא
 

pirge

New member
עוגת טורט שיוצקים עליה מלית גבינה

לתוך מרכז העוגה. עוגה נוסטלגית ישנה וטעימה מאד. טורט במילוי גבינה 6 חלבונים כוס סוכר מקציפים היטב לקצף קשה ומוסיפים ביד 3 חלמונים + 6 כפות קמח תופח. + מיץ מחצי לימון +שקית סוכר וניל +2 כפות קקאו. יוצקים רק 3\2 לתבנית עגולה משומנת מספר 26 ואופים בחום 175 כ-20 דקות. העוגה חצי אפויה. לבלילה שנשארה מוסיפים: 3 חבילות גבינה 9 אחוז 3 חלמונים נותרים 3 כפות סוכר מערבבים. יוצקים את קרם הגבינה מהגובה --- למרכז העוגה ולא מערבבים. הקרם נכנס לתוך הטורט ולדפנות. מנערים מעט את התבנית ומכניסים שוב לאפיה של 30 דקות. חום 175. אם רוצים מצפים בקצפת או מגישים עם גלידה.
 

נירהמ1

New member
בואיקוס קון חנדרז'ו/שף דרומי

בואיקוס קון חנדרז'ו/שף דרומי, מ"מתכונים" בואיקוס עם מלית חצילים : בואיקוס: 1 מרגרינה 1 כוס שמן 1 כוס מים מלח קמח כמה שניכנס ! את המתכון הזה קיבלתי מאימי , בגלל זה כמויות המרשם נראים מוזרים . אצל הטורקיות אין כמויות בבישול , כול מתכון מתחיל ב"שימו כמה שניכנס" לכן שמים בקערה את המים , השמן והמרגרינה ומתחילים להוסיף את הקמח עד שנוצר גוש בצק רך , מניחים לו לנוח כחצי שעה וממשיכים בהכנת הבואיקוס . אפשר למלא בכול מיני דברים , גבינות , תפוחי אדמה , ירקות מאודים או מטוגנים . החנדרז'ו: חציל אחד גדול בצל אחד גדול 2 עגבניות מגוררות מלח ופלפל לפי הטעם מגררים את החציל.מגררים גם את הבצל ומטגנים עד להשחמה.מוסיפים את החציל והעגבניות,מתבלים ומצננים. הערות: מקור המתכון: שף דרומי
 

נירהמ1

New member
פשטידת פטריות בבצק עלים/פאריי

פשטידת פטריות בבצק עלים/פאריי מ"אוכל חלבי" "כמובן מציינת שהוא שייך לגיסתי האהובה. מרפדים תבנית עגולה בבצק עלים חומרים: 3 כרישות סלסלת פטריות 300 גר' גבינת קשקבל מגוררת 1 מיכל שמנת מתוקה פלפל מלח ואבקת מרק 1 ביצה ההכנה: מטגנים את הכרישה עד לגוון שקוף מעט מוסיפים את הפטריות החתוכות מטגנים ביחד בקערה נפרדת, מגרדים את הגבינה, מוסיפים את השמנת ואת התבלינים הביצה. ואחר כך את הכרישה עם הפטריות לערבב הכול ביחד לשפוך על בצק העלים ולאפות, עד שהעיסה מתקשה מלמעלה טטטטטטטטטטעים" הערות: מקור המתכון: פארי, "אוכל חלבי"
 

pirge

New member
2 עוגות מייפל גבינה

מייפל גבינה של רות אוליבר 2.5 כוסות קמח תופח 6 ביצים שלמות כוס וחצי סוכר שקית סוכר וניל 250 גרם גבינת שמנת 100 גרם חמאה רכה סירופ: חצי כוס מים עם כוס סירופ מייפל עם מעט קוניאק – לערבב ביחד. לערבב חומרי העוגה ביחד.אין צורך במיקסר. אפשר מרגרינה במקום חמאה. אפשר לשלב סוכר חום.,אפשר כל גבינה שמנה החל מ-9%. חום 175 מעלות. כ-50 דקות. לבדוק בשיטת הקיסם . מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור - בעודה חמה---- לצקת סירופ. 2 תבניות משומנות 30X10.
 

pirge

New member
../images/Emo6.gif ניקי,איזה יפהפיה. אבל אני אוהבת

פרוסות. תביאי פרוסה.
ותודה רבה.
 

נירהמ1

New member
קיש בטטות/נירהמ1../images/Emo39.gif

קיש בטטות/נירהמ1 תבנית קיש בקוטר 24 קלתית לקיש: 1/2 1 כוסות קמח רגיל ½ כפית מלח 100 חמאה 3-2 ככפות מי קרח (מהמקרר) הכנה: שמים את הקמח בקערה, מוסיפים מלח, חותכים את המרגרינה (חמאה) לחתיכות קטנות, מוסיפים לקמח ומפוררים בידיים יחד עם הקמח, עד שהתערובת דומה לגריסים. מוסיפים את המים בטפטוף, לשים לישה קצרה, בידיים וצרים כדור בצק. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול. מעבירים לתבנית פאי. בעזרת האצבע והאגודל צובטים את שולי הבצק במרחקים קצובים כדי ליצור דוגמה אחידה. את הקלתית אפשר לאפות מראש, ריקה, או לאפות אותה עם המלית בתוכה (אני תמיד אופה אותה קודם במשך 15-10 דקות). דוקרים את הקלתית הריקה עם מזלג כדי שלא תתפח ואז אופים בתנור בחום של 190-180 מעלות עד שהיא מזהיבה במקצת. לתערובת הבטטות: 4 בטטות בינוניות רחוצות היטב ומבושלות בקליפתן במי מלח קלופות ומעוכות. ½ כוס שמנת מתוקה 3 כפות גבינת פרמזאנו מגוררת 2 ביצים ½ כוס שבבי בצל ½ כפית מלח, חצי כפית גבישי שום, פלפל שחור גרוס טרי לערבב הכול יחד. לשפוך התערובת לקלתית וליישר. רביכה: ½ כוס שמנת מתוקה 2 ביצים 3 כפות פירורי לחם (לא מתובלים) מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי מערבבים היטב ושופכים מעל תערובת הבטטות אופים בחום בינוני-גבוה 190-180 מעלות עד שהקיש משחים. הערות: מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
 
למעלה