מתכונים לחג השבועות

סופלה גבינה מ ד ה י ם וקלי קלות

סופלה גבינה : חומרים : בצק עלים גבינה לבנה 5% 300 גר' פרוסות גבינה צהובה "עמק" שמנת מתוקה עמידה 300 גר' גבינת קצ'קבל 4 ביצים קצת מלח פלפל שחור/לבן אופן ההכנה : לשטח בצק עלים בתבנית חסינת אש מלבנית גדולה על הבצק למרוח את הגבינה הלבנה עליה להניח את פרוסות הגבינה הצהובה לערבב בקערה 4 ביצים, שמנת מתוקה (לא מוקצפת) וגבינת הקצ'קבל + מעט מלח ופלפל שחור/לבן לשפוך את כל העיסה על הגבינות להכניס לתנור ל-50 דקות בדיוק בחום 180 מעלות אפשר להכין הכל יום-יומיים קודם ולהכניס לתנור 50 דקות לפני האכילה. סופלה יש לו נטיה "ליפול" לכן כדאי לאכלו מיד בתום האפיה שיהיה לכולכם בתיאבון !
 
ותודות לך יפעתוש על שנתת כותרת יפה

לשרשור טעים ומעניין לחג השבועות תודה וכל הכבוד לך המשך לילה מקסים וחופשה מוצלח
 
טיפ לעוגת גבינה מוצלחת

לקחת נייר עיתון ולא לפחד להרטיב טוב טוב ולשים בדפנות התבנית. שומר שהעוגה תצא גבוהה.
 

נירהמ1

New member
מאפה פטריות וזוקיני/בני סיידא

מאפה פטריות וזוקיני/בני סיידא, "השף הלבן" מצרכים: 300 גרם בצק עלים מרודד דק למלית: 50 גרם חמאת תנובה 4 כפות שמן זית 1 בצל גדול קצוץ דק 4 קישואי זוקיני חתוכים בקליפתם לקוביות 500 גרם פטריות מסוגים שונים פרוסות מלח, פלפל שחור 1/2 כוס עירית קצוצה 2 כפות טימין 2 כפות קמח 200 גרם גבינת תנובה 5% 1 גביע גבינת קרם שמנת בטעם טבעי 5% או גבינת קרים צ’יז לייט 1.5% שומן 100 גרם גבינת לבנה פיראוס 5% 1 מכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן 3 ביצים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס" משומנת או תבנית מלבנית 27X30 ס"מ אופן הכנה 1. ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים את הבצל והזוקיני ומטגנים 10 דקות, בוחשים מדי פעם. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שלא ישארו נוזלים במחבת. מסירים מהאש מתבלים במלח ובפלפל. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. 2. מחממים תנור לחום גבוה ( 200 צ. ), מרפדים את התבנית בבצק עלים, נותנים לשולי הבצק לגלוש מעבר לשולי התבנית ואופים עד שהבצק מזהיב מעט. 3. יוצקים לתבנית את המלית, אופים כ- 40 דקות עד שהמאפה מזהיב. מגישים חם. הערות: מקור המתכון: בני סיידא, השף הלבן
 

נירהמ1

New member
סלט עגבניות שרי, עגבניות מיובשות

סלט עגבניות שרי, עגבניות מיובשות ועשבי תיבול – בני סיידא מ-ynet חומרים ל-6 מנות: 1 סלסלה עגבניות שרי 150 גרם עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות 5 כפות "צימוקי זיתים" (להשיג במרכולים) 6 שיני שום קצוצות 1 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, טימין, אורגנו עירית) מלח, פלפל שחור טחון טרי 1 כפית סוכר ½ כוס שמן זית חומץ בלסמי, לפי הטעם הכנה: חוצים מחצית מעגבניות השרי ושמים ביחד עם העגבניות השלמות ושאר המרכיבים. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול. מגישים בטמפרטורת החדר. הערות: מקור המתכון: בני סיידא
 

נירהמ1

New member
קיש כרישה ועגבניות מיובשות/ב. סיידא

קיש כרישה ועגבניות מיובשות/בני סיידא - "מאפה מלוח, מאפה מתוק" 10-8 מנות תבנית קיש (פאי) מתפרקת 26, משומנת. לבצק: 1/2 1 כוסות קמח מנופה 100 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות 1/2 כפית מלח 1 חלמון 2-3 כפות מים קרים למלית: 6 כרישות (החלק הלבן בלבד) 60 גר' חמאה 2 כפות שממן זית 1 כוס עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות 4 שיני שום קצוצות 1 כפית סוכר מלח, פלפל שחור גרוס טרי 1 כף עלי תימין 1 מכל שמנת מתוקה 3 ביצים 1 כף קמח 100 גר' גבינת קשקבל מגוררת הכנה: 1. להכנת הבצק שמים במיכל מעבד מזון המצוייד בלהב מתכת את הקמח, חמאה והמלח ומעבדים רק עד שהחמאה נבלעת ומתקבלת תערובת פירורית. מערבבים את החלמון עם 2 כפות מהמים, מוסיפים לבצק ומעבדים כמה שניות לבצק אחיד. אם צריך מוסיפים עוד כף מים. צרים מהבצק כדור, משטחים קלות, עוטפים בניילון נצמד ושמרים במקרר שעה. 2. מקמחים משטח עבודה, ןמרדדים עליו את הבצק לעלה בקוטר '28. כורכים את העלה בצורה רופפת סביב המערוך ומרפדים בו את התבנית, כך שיכה את התחתית והדפנות. מהדקים את הבצק לתבנית, קוטמים שאריות, מכסים בקלילות בניילות נצמד ושומרים במקרר כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור לחום בינוני/'180. 3. להכנת המלית: שוטפים היטב רת הכרישה ופורסים דק. ממיסים במחבת את החמאה עם שהצן ומאדים את הכרישה עד שהיא מתרככת, כ- 15 דק' תוך ערבוב מדי פעם. מוסיפים את העגבניות והשוםומתבלים בסוכר, מלח, פש"ג ותימין. מטגנים דקה נוספת, מסירים מהאש ומצננים. 4. יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה, מערבבים בקערה את השמנת, הביצים, הקמח והגבינה, מתבלים ויוצקים לתבנית. 5. אופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב והמלית מתייצבת. מוציאים מהתנור, מצננים כ-20 דקות חותכים למנות ומגישים. הערות: מקור המתכון: בני סיידא, "מאפה מלוח, מאפה מתוק"
 

נירהמ1

New member
בואיקוס תורכי/נירהמ1../images/Emo39.gif

בואיקוס תורכי - לחמניות גבינה/נירהמ1 מקור המתכון: אמי המנוחה החומרים: 200 גר' חמאה 350 גר' קמח תופח (או קמח רגיל + א. אפיה) 2 ביצים מס' 1 (לא יודעת מה המשקל של כל ביצה) 250 גר' גבינה לבנה או קוטג' (מכל אחד) 200 מ"ל שמנת חמוצה (מכל אחד) 250 גב' בולגרית (או גבינה צפתית) 50 גר' גבינת קשקבל (או עמק, או טל העמק, או כל גבינה קשה אחרת) 50 גרם גבינת קשקבל או עמק מגוררת – (לפיזור מעל הלחמניות( הכנה: - ללוש את כל החומרים, עם הבצק דביק להוסיף מעט קמח - ליצור לחמניות קטנות שטוחות - לסדר בתבנית (לא צפוף) - לפזר מעל את הגבינה המגוררת - לאפות בחום בינוני 180 מעלות כ-45 דקות עד שמזהיב - לשמור בכלי סגור (אצלי הן אף פעם לא מגיעות לכלי הסגור הן נגמרות עוד באותו יום – אולי נשארים כמה למחרת( הערות: מקור המתכון: נירהמ1
 

נירהמ1

New member
מאפה פטריות וחצילים/נירהמ1../images/Emo39.gif

מאפה פטריות וחצילים/נירהמ1 המצרכים לתבנית פיירקס או קרמיקה מלבנית מרופדת בנייר אפיה: 5 ביצים סופר טריות 1 חלמון (למריחה על הבצק) מעט חלבון להדבקת קצוות הבצק 1 חב' בצק עלים, או פילאס (פחות שומן) 2 בצלים סגולים פרוסים 8-6 שיני שום פרוסות דק 1 סלסלה פטריות שמפיניון קטנות ומוצקות פרוסות (לא דק) 1 חציל בינוני - להשתדל שחציל יהיה קל-משקל ובעל צבע שחור מבריק (כשהוא קל הוא מכיל מעט מאוד גרעינים, אם בכלל), חתוך לקוביות 4 כפות פירורי לחם (לא מתובלים) פלפל שחור, מלח, מעט עשבי טוסקאנה (בצנצנת עם מטחנה - נמצא על מדף התבלינים בסופר) מעט שומשום או קצח לפיזור על הבצק הכנה: - מטגנים את קוביות החצילים, מוציאים למסננת - מטגנים את פרוסות הבצל עד שיזהיבו, מוציאים למסננת - מוסיפים מעט שום ואת פטריות השמפיניון ומזהיבים, מוציאים למסננת - מערבבים בקערה את החצילים, הבצל והפטריות, מתבלים לפי הטעם - מוסיפים את הביצים ופירורי הלחם ומערבבים - מרפדים תבנית בנייר אפיה, מניחים את הבצק על התבנית - ממלאים במלית מדביקות את הקצוות על ידי מריחה בחלבון - הופכים את המאפה כש"התפר" כלפי מטה - מושחים את פני הבצק בחלמון ומפזרים שומשום, או קצח, או שניהם. הערות: מקור המתכון: נירהמ1 - עצמי
 

נירהמ1

New member
מעדן חצילים ופטריות/נירהמ1../images/Emo39.gif

מעדן חצילים ופטריות/נירהמ1 מקור המתכון: חברה ספרדיה שהיתה לי לפני שנים. המתכונים שלה היו טעימים ונפלאים. הרכיבים: שני חצילים בינוניים (רצוי בלי גרעינים) שחורים ויפים סלסלה אחת של פטריות שמפיניון ½ 1 מכלים של שמנת חמוצה שמן קנולה לטיגון שום גבישי (אפשר כמובן טרי – ואפילו טעים יותר), פלפל שחור טרי, מי שאוהב יכול להוסיף קורט אגוז מוסקט הכנה: 1. לפרוס את החציל לפרוסות בעובי בינוני, ואת הפרוסות לריבועים קטנים, לפזר על הריבועים מעט מלח ולהשהות בצד לחצי שעה בערך להגרת הנוזלים המרים. להספיג עם מגבות נייר. 2. לקצוץ את הפטריות לפרוסות בעובי בינוני (לא דק מדי). 3. לחמם שמן בסיר, לטגן את החצילים עד להזהבה ולהפוך לצד השני ולהמשיך לטגן. 4. להוסיף את הפטריות ולערבב, לאחר כדקה-שתיים להוסיף את התבלינים (בלי המלח החצילים מלוחים מספיק). 5. להוסיף את השמנת החמוצה, לערבב ולהמשיך לבשל במשך כדקה-שתיים, וזהו. אפשר להגיש, חם או קר, כתוספת למנה עיקרית, או סתם עם לחם טרי וסלט ירקות. אני אוהבת גם לפזר מעט פטרוזיליה או כוסברה למעלה. הערות: קל ופשוט להכנה. מקור המתכון: נירהמ1
 

נירהמ1

New member
פשטידת אטריות גבינה ותפוחים/נירהמ1

פשטידת אטריות גבינה ותפוחים/נירהמ1 מקור המתכון: אמי עליה השלום זו הגרסה החלבית שלי ל"קוגל מתוק" (שהוא פרווה), או, אפשר לקרוא לזה "קוגל תורכי" (להבדיל מהפולני). אפשר להכין ב"סיר פלא" או תבנית "צינור" (דומה לסיר פלא, רק בלי מכסה), אפשר גם בתבנית "אנג'ל פוד", סוג של תבנית צינור גבוהה. אני אוהבת תבניות כאלה משום שבגלל הצינור החום מגיע בצורה שווה גם למרכז המאפה. לתערובת: 500 גר' אטריות רחבות מבושלות ומסוננות היטב מנוזלים (השתמשתי באטריות פפרדלה של פסטה בארילה) 100 גר' חמאה בטמפרטורה של החדר 25 גר' חמאה לשימון התבנית מעט קמח לקימוח התבנית 25 גר' חמאה מומסת עבור פני הפשטידה (שלא תתייבש) 1/2 כוס סוכר חום (שמתי דמררה) 1/2 כוס סוכר חום (לפיזור על תחתית התבנית – זה יוצר קרמל) 1/2 כוס פירורי לחם (לא מתובלים) או 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים 2 תפוחי גראני סמית' (ו/או גרנד-אלכסנדר כשיש בשוק [הם מאוד טעימים באפיה, אפילו יותר מהגראני סמית']) פרוסים לפרוסות 1 גביע שמנת חמוצה 1 קוטג', או גבינת שמנת (יש גם רזות יותר היום 5% או 3%), אפשר גם גבינת "טוב טעם" (3%) 50 גרם צימוקי מוסקאט בהירים – או צימוקים אחרים (ללא גרעינים) 5 ביצים "סופר טריות" 1/2 כפית מלח 1 כפית קינמון כ-1/2 כפית קינמון לפיזור על התפוחים ליצירת פשטידה מתובלת יותר מוסיפים 1/2 כפית פלפל שחור (אני לא שמה). אופן ההכנה: - מבשלים את האטריות ומסננים היטב מהנוזלים - מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 190-180 מעלות. באפיה מורידים ל-180 מעלות - משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים. על תחתיתה מפזרים 1/2 כוס סוכר חום ליצירת קרמל. - מעל הסוכר מסדרים את התפוחים ומפזרים עליהם 1/2 כפית קינמון - מקציפים את הביצים (הן תורמות מעט אווריריות לפשטידה) - מערבבים את כל החומרים (פירורי לחם, שמנת, סוכר וכו'), ומוסיפים להם את הביצים המוקצפות ומערבבים(בידיים – המסה גדולה וכדי לערבב טוב יותר מערבבים בשתי ידיים) - מוסיפים לתערובת החומרים את האטריות ומערבבים היטב (הפעם אפשר גם בכף) - יוצקים את התערובת מעל התפוחים בעזרת כף יוצקים את שארית החמאה על האטריות (שלא ייתייבשו) - אופים כשעה (תלוי בתנור) בחום בינוני-גבוה עד שפני הפשטידה משחימים. - מקררים מעט, הופכים כשהתפוחים (המקורמלים והיפים) למעלה (בתמונה הזאת לא רואים אותם כי תפוחי "דלישס זהוב" מתפרקים קצת באפיה. מגישים חם עם קפה ראשון בבוקר, או עם תה מנחה אחר הצהריים. אפשר גם סתם כך, עם כדור גלידת וניל בצד, על הגלידה אפשר לשים מעט סירופ מייפל... בהצלחה. הערות: 1. שכחתי לשים גבינת קוטג' 2. הורדתי גביע אחד של שמנת חמוצה 3. במתכון המקורי היה כתוב 3/4 כוס סוכר עבור הפשטידה ו-1/4 עבור תחתית התבנית – שמתי חצי בתערובת הפשטידה ו-1/2 פיזרתי על תחתית התבנית (השתמשתי בסוכר דמררה [הזהוב]). 3. שכחתי לקנות תפוחי גרני סמית' הפעם ולכן שמתי תפוחי "דלישס זהוב" – יש הבדל במרקם, הם לא כל כך שומרים על צורתם והם נראים קצת מטושטש על הפשטידה. 4. בתוך החור שבפלחי התפוחים שמתי דובדבנים מיובשים (ללא צבע מאכל) מקור המתכון: נירהמ1 – אמי המנוחה
 

נירהמ1

New member
פשטידת פטריות/נירהמ1../images/Emo39.gif

פשטידת פטריות/נירהמ1 חומרים לתבנית פאי: 1 סלסלה של פטריות שמפיניון, נקיות, חתוכות לפרוסות בעובי בינוני 2 בצלים בינוניים פרוסים דק 4 ביצים סופר טריות 1/2 כוס פירורי לחם לא מתובלים (יש מספיק תבלינים בפשטידה) 2 גביעי שמנת חמוצה 1 גביע קוטג' מלח, פלפל גרוס טרי, מעט עשבי טוסקאנה (נמצא במדף התבלינים בסופר) שמן קנולה לטיגון אופן ההכנה: - במחבת עם קצת שמן לטגן בצל קצוץ עד להזהבה – להוציא מהמחבת - לטגן את הפטריות עד להזהבה - להעביר לקערה את הבצל והפטריות, הביצים, פירורי לחם, שמנת חמוצה, קוטג', פלפל שחור, מלח ומעט עשבי טוסקנה ולבחוש היטב. - להעביר את התערובת לתבנית משומנת, ליישר - לפזר מעל מעט עשבי טוסקנה - לאפות בחום בינוני עד להשחמה. הערות: מקור המתכון: נירהמ1 - עצמי
 

נירהמ1

New member
טרין גבינה וחצילים/חנן אברהם

טרין גבינה וחצילים/חנן אברהם – כפר ורדים כמויות: תבנית לטרין- תבנית "אינגליש קייק" או תבנית לחם בחתך טרפזי, בסיס תחתון צר מהעליון. אורך 24-26 ס"מ. 2 חצילים גדולים או 3 חצילים בינוניים. 3-4 פלפלים צבעוניים. 250-300 גרם גבינה פטה. 250-300 גרם גבינה בולגרית, לפחות 16% שומן. 1/3 כוס רוטב פסטו. 3 עגבניות מיובשות, שרויות בשמן זית קצוצות. חופן צנוברים קלוי ומרוסק לפירורים גסים. מלח, פלפל שחור גרוס. הכנה: 1. קולים את פלפלים בתנור בחום גבוה למשך 20 דקות ועד שנראה כי קליפתם השחימה די, להשאיר בתנור סגור ו/או להעביר לניילון ולאטום היטב, הלחות והחום יעזרו בהסרת הקליפה בהמשך וללא שטיפה במים. להוריד גרעינים ולחלק לרצועות אורך. 2. לחצות את החצילים לאורכם, עובי של ½ ס"מ, לאבק את שני הצדדים קלות בקמח, לנער עודפים ולהניח בשמן עמוק רותח ועד ששני הצדדים בגוון זהוב עמוק – לא שרוף. להעביר למסננת/ניר סופג להגרת נוזלים. 3. לרפד את תבנית הטרין עם ניילון נצמד, במספר שכבות ולדאוג שולי הניילון יגלשו מעבר לתבנית ולגובה, על מנת לסגור בהמשך את הטרין. 4. למעוך בקערות נפרדות את הגבינות, כך שיהיו מפוררות, להוסיף לכל קערה רבע כפית פלפל שחור ומעט מלח ולערבב היטב כל קערה בנפרד. 5. להניח רצועות חציל כשכיוון האורך שלהן בניצב לאורך התבנית וכן שתהיה חפיפה בין הרצועות ושיבלטו מחוץ לדפנות התבנית. אין להשתמש בכל הרצועות, אלא להותיר 3-5 על מנת לכסות את התערובת מלמעלה. 6. להניח את רצועות הפלפל בדומה לרצועות החציל ועל גביהן, אפשר גם בשתי שכבות. 7. למרוח שכבה נדיבה של פסטו על גבי הפלפלים. 8. למרוח תוך הידוק, את גבינת פטה וליישר היטב. 9. למרוח שכבת פסטו על גבינה באופן עדין – לא לגרור את סכין המריחה – לפזר בצור שווה את פירורי הצנובר והעגבניות המיובשות. 10. למרוח תוך הידוק את הגבינה הבולגרית. 11. למרוח את רוטב הפסטו שנותר על גב הגבינה הבולגרית. 12. לסגור מלמעלה את רצועות הפלפלים, עליהן את החצילים וקצוות הניילון הנצמד ולסגור היטב. 13. לעטוף את כל התבנית בניילון נצמד במספר שכבות, להעביר את הכלי למקרר למשך 24 שעות. להניח מעל משקל כמו 2-3 צנצנות מלאות ו/או קופסאות שימורים על מנת שידחסו את הגבינה למצב מוצק. הערה: טרין גבינה (וגם אחר) ליצירת מוצקות, ניתן להשתמש באחת התוספות הבאות: 1. לערבב 2 כפות ג´לטין (אבקה) במעט חלב חם ולהוסיף לגבינות (לחוד) בעת הערבוב. 2. להוסיף חמאה רכה לגבינה ביחס של 1:4 לערך, כלומר על כל ארבע כפות גבינה, כף אחת של חמאה רכה, ושוב לערבב היטב. בשני המקרים, הטרין יקריש ויהיה מוצק – בשימוש עם החמאה, יהיה כמובן גם שנוי בטעם הגבינה. עם זאת, מומלץ לפחות בפעם ראשונה ללא כל תוספות. לקראת ההגשה, יש ליטול מגש ארוך מתבנית הטרין, להפוך את התבנית ולהוריד בזירות את שכבות הניילון הנצמד. עם סכין לחה, לחתוך פרוסות ולהיעזר בכף הגשה (של עוגה) נוספת להעברה לצלחת אישית. מומלץ להגיש עם עלה חסה, מעט רוטב פסטו, חופן ג´ולייאנים של חצילים. הערות: מקור המתכון: חנן אברהם
 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה עם תותים/אלינוער רבין

עוגת גבינה עם תותים/אלינוער רבין מצרכים: לרינג 24/26 פרוסות 3 גביעי גבינת תנובה (9%-5%) 6 ביצים גדולות טרופות 1 גביע יוגורט 500 מ"ל שלי תנובה 1 1/2 כוס סוכר 4 כפות קמח מנופה 1 כפית תמצית וניל אופן הכנה במיקסר יש לערבל ( במהירות נמוכה) את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת בלילה אחידה. לרפד את התבנית בבסיסה בנייר אפייה ולסגור היטב. לשפוך את הבלילה לתבנית לחמם תנור ל 160 מעלות לאפות כשעה ( עד שעה ועשרים) , עד שהתייצבה בשוליה ומעט רועדת במרכזה לפתוח את דלת התנור ולהשאיר את העוגה לעוד 20 דקות להוציא את העוגה , לקרר בטמפרטורת החדר, עד להתקררות מלאה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לשעתיים (עד יומיים) למקרר. חומרים והכנת הציפוי: יש לשחרר את העוגה מהתבנית 1 מיכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת "השף הלבן" 3 כפות אבקת סוכר, להקציף היטב. למרוח בעזרת פלטה/לקקן את הקצפת בצורה אחידה על העוגה והצדדים לפרוס כ- 20 תותים לפרוסות דקות ולהניח מהמרכז בסיבוביות כלפי חוץ הערות: מקור המתכון: אלינוער רבין
 

נירהמ1

New member
עוגת גלידה/נירהמ1../images/Emo39.gif

עוגת גלידה/נירהמ1 המצרכים: 1 קופסה גלידת וניל 1/2 טורט חצוי לשניים (את החצי השני שומרים בפריזר לפעם אחרת) 1/2 כוס נס קפה, או ברנדי מדולל במים, או ליקר כלשהו להרטבת הטורט 1/2 מכל שמנת מתוקה (להמסת השוקולד) 1/2 מכל שמנת מתוקה מוקצפת עם 2 סוכר וניל לעיטור השוקולד וצדי העוגה (אפשר גם לוותר על השלב הזה ולהישאר רק עם שכבת שוקולד) 100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות הכנה: מרטיבים את הטורט בנס קפה לא ממותק, או בברנדי, או בליקר מרככים את הגלידה מעט ומשטחים אותה על הטורט מכניסים את העוגה חזרה להקפאה עד שהיא קופאת לגמריי מחממים 1/2 מכל שמנת מתוקה על האש עד לדרגת רתיחה (לא להרתיח), מורידים מהאש ומכניסים את השוקולד לשמנת, בוחשים בחוזקה עד להמסה ומקררים לטמפרטורה של החדר. מוציאים את העוגה מהפריזר מורחים עליה את השוקולד ומקפיאים שוב מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר וניל ומעטרים את צדי העוגה ואת פני העוגה בצדדים עם פרחי קצפת. הערות: מאוד קלה להכנה. מקור המתכון: נירהמ1
 

נירהמ1

New member
כטיפיתי/למוניה, מ"מתכונים"

כטיפיתי/למוניה, מ"מתכונים" "פטה מעוכה עם הרבה שמן זית ושום. כמה הרבה? על 200 גרם פטה כמעט חצי כוס שמן, שייווצר ממרח ויהיה גם קצת חריף מהשום. קוראים לזה ביוונית "כטיפיטי" אפשר לנגב (המרקם כמו חומוס) ואפשר למלא נסי ותברכי אותי..." הערות: מקור המתכון: למוניה, פורום "מתכונים"
 

נירהמ1

New member
מתכון לפיצה האט

מתכון לפיצה האט מקור המתכון: לא ידוע בצק 1.5 כוסות מים פושרים רבע כוס אבקת חלב 4 כוסות קמח חצי כפית מלח 1 כף סוכר 1 חבילה שמרים יבשים 2 כפות שמן צמחי שמן צמחי למריחת התבניות חמאה מומסת הרוטב: 250 גרם רסק עגבניות 1 כפית אורגנו יבש חצי כפית מיורן יבש (זעתר) חצי כפית בזיליקום יבש חצי כפית מלח שום אופן ההכנה: לשים שמרים, סוכר, מלח ואבקת חלב בקערה גדולה. להוסיף מים ולערבב היטב להניח לשתי דקות בצד. להוסיף שמן לערבב שוב להוסיף קמח וללוש 10 דקות לחלק את בצק ל3 ולרדד לקוטר 22 ס"מ. למרוח כל עיגול בחמאה מומסת. את חומרי הרוטב לערבב ולהניח לשעה. למרוח על עגולי הבצק את הרוטב ולפזר מוצרלה מגורדת. לפי המתכון של פיצה האט סה"כ 40 גרם מוצרלה כמובן שרצוי להוסיף יותר. ב ת י א ב ו ן לא ידוע מקור המתכון - הובא על ידי אילת39
 

נירהמ1

New member
פיצה עם חצילים/נורית ברצקי

פיצה עם חצילים/נורית ברצקי, מ"עמדת השף", "נשים" מעריב את בצק הפיצה של השף גבי סמלסון משמנא וזיתא, המרכז הישראלי לשמן זית ברמת השרון, לא צריך להתפיח. מחליטים שרוצים פיצה, וכעבור כשעה היא יוצאת מהתנור. החומרים: 800 גר' קמח ¼ כוס שמן זית כתית מעולה ½ 1 כוסות מים פושרים קורט מלח למלית: 1 חציל גדול חתוך לפרוסות בעובי 1 ס"מ ½ כוס שמן זית כתית מעולה מלח גס 3 שיני שום כתושות ½ כוס עלי ביזיליקום קרועים גס ½ כוס עלי נענע קרועים גס מיץ מ-1/2 לימון מלח פלפל שחור גרוס 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועת עבות 150 גר' גבינת פטה מפוררת 200 גר' גבינת מוצרלה מגוררת אופן ההכנה: מחממים את התנור לחום גבוה (כ-200 מעלות) מורחים בתבנית שמן זית בכמות נדיבה, שמים את פרוסות החציל והופכים לשימון משני הצדדים. מפזרים מלח גס ואופים במשך כ-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר. בינתיים מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את החומרים לבצק. מתחילים ללוש ואם יש צורך מוסיפים מעט מים. לשים במשך עשר דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מניחים לרבע שעה. מחלקים את הבצק לשלושה כדורים, לשים כל כדור במשך כמה דקות ומרדדים לעלה דק ככל האפשר. מורחים תבנית שטוחה בשמן זית ומניחים עליה עלה של בצק. מורחים את הבצק בשמן זית. מערבבים את שארית השמן עם השום, הבזיליקום, הנענע ומיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל גרוס. מניחים על עלה הבצק שליש מפרוסות החצילים ומרצועות הפלפל ומטפטפים למעלה שליש מתערובת השמן (עם השום והעלים). מפזרים שליש מגבינת הפטה ועליה שליש מגבינת המוצרלה. חוזרים על הפעולות עם שני כדורי הבצק הנותרים. אופים את הפיצה במשך כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב. הערות: מקור המתכון: נורית ברצקי, מעריב
 

נירהמ1

New member
פיצה מטר/ברנרדו השף של פ. מטר

פיצה מטר מקור: ברנרדו שף ובעלים של" פיצה מטר" לבצק: קילו קמח רגיל שלוש כפות שמן כף מלח כף סוכר שלוש כפות שמרים טבעי כוס חלב לרוטב הפיצה: 4 עגבניות 2 כפות שמן זית 1 כף מלח 2 כפות סוכר 50 גרם עלי בזיליקום טרי מעט פרוסות שום טבעי 1 כף אורגנו מעט מעט צ’ילי התוספות: 1 בטטה מתוקה 1 חציל 1קישוא מסוג זוקיני 1פלפל אדום גבינת פטה הוראות הכנה : הבצק: מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר וממתינים 10 דקות. מוסיפים לעיסה את הקמח, המלח ושמן הזית. מערבבים היטב. ממתינים לתפיחת הבצק. הבצק היחודי של פיצה מטר נאפה בשני שלבים: בתחילה נאפה הבצק עם שכבה דקה של רוטב פיצה (בשביל הטעם). חשוב שבאפייה הראשונה הבצק לא ייאפה מדי. באפייה השנייה מוסיפים לבצק רוטב פיצה סמיך, מפזרים גבינת מוצרלה על הבצק ומקשטים את הפיצה בירקות, כתוספות על הפיצה. התוספות: שוטפים היטב את הירקות. את החציל והקישוא חותכים לאורך, את הבטטה והפלפל חותכים לרוחב. מניחים את הירקות על מגש ומטבלים בשמן זית, טימין, רוזמרין, קצת מלח וצ'ילי. מכניסים לאפייה בתנור. מומלץ לכסות בנייר אלומיניום. את הבטטה אופים לבד ומוסיפים לה שמן, דבש טבעי, רוזמרין, מלח וקצת קינמון. התנור חייב להיות מחומם לטמפרטורה של 200. רבע מטר יהיה כשעליו הצוקיני והחצילים, מעליהם רצועות פלפל צלוי ומעט גבינת פטה. את רבע המטר השני נקשט בבטטה מתוקה, קצת בצל צלוי וארבע גבינות. את חומרי הרוטב פשוט מערבבים ביחד. הערות: מקור המתכון: ברנרדו שף ובעלים של" פיצה מטר"
 

נירהמ1

New member
ג'אג'יק - מרק יוגורט טורקי/נירהמ1

ג'אג'יק - מרק יוגורט טורקי/נירהמ1 מקור המתכון - אמי עליה השלום החומרים: 4 מכלי יוגורט כמה מלפפונים קצוצים דק (עם הקליפה) כמה שיני שום כתושות (אני שמה לפחות חצי ראש שום) קוביות קרח עלים מכמה גבעולי נענע קצוצים מערבבים את כל החומרים ומגישים מייד. אפשר לקשט בעלי נענע למעלה. תיהנו. הערות: מקור המתכון: נירהמ1
 
למעלה