מתכונים לחג השבועות

תוכי

New member
עוגת גבינה ופירורים/רות סירקיס

מתכון: עוגת גבינה ופירורים - רות סירקיס רכיבים: לתבנית קפיץ מ"ס 24 בסיס: חבילה פירורי ביקוויטים 100 ג"ר חמאה מומסת מלית: 1.5 שקיות ג'לטין ללא טעם(סה"כ 20 ג"ר) 1/2 כוס מים רותחים 150 ג"ר יוגורט דנונה טבעי 3% (1גביע ) 500 ג"ר גבינת סקי 5% 1כוס ורבע סוכר 1כף תמצית וניל קליפת לימון מגורדת מלימון שלם 2 מכלי שמנת להקצפה ( 500cc) אופן הכנה: מערבבים את הפירורים עם החמאה עד שכולם ירטבו. שומרים בצד חצי כוס פירורים ואת השאר מהדקים היטב לתחתית התבנית. בקערה גדולה מערבלים את הגבינה עם הסוכר, הווניל, קליפת הלימון והמיץ עד להמסת הסוכר. בקערה בינונית יוצקים על הג'לטין את המים הרותחים ובוחשים עד שהוא נמס לגמרי, צלול וללא גושים. מצננים מעט. בוחשים פנימה את היוגורט. מוסיפים לגבינה את היוגורט עם הג'לטין תוך ערבול. מצננים 5-10 דקות רק עד שהתערובת סמיכה מעט ( לא להניח לה להתקרש) . לחוד מקציפיםאת השמנת עד שנוצרת קצפת יציבה מאד. מוסיפים לגבינה בשלוש פעמים ובתנועות עטיפה עד שהתערובת אחידה. מעבירים לתבנית עם הפירורים מכסים בפלסטיק ומקררים במקרר לפחות 8 שעות או במשך הלילה. לפני ההגשה מפוררים באצבעות את הפירורים שנשארו וזורים אותם על העוגה. משחררים את העוגה מהתבנית את העוגה שומרים במקרר
 
עוגת גבינה מיוחדת

בצק: 2 כוסות קמח רגיל 1 אבקת אפיה 1/2 כוס סוכר 1 ביצה 200 גר' חמאה (או מחמאה) 1 סוכר וניל ללוש לבצק. לחלק הבצק ל-2/3 בתבנית מלבנית ו-1/3 בתבנית אינגליש קייק להוסיף לבצק בתבנית הקטנה 2 כפות שוקולד צ'יפס ושבבי שקדים מולבנים (80 גר' בערך) לאפות את שתי התבניות יחד בחום בינוני (180 מעלות) כ-20-25 דקות עד שמשחים. מילוי : 1 שמנת מתוקה מוקצפת 2 מיכלי גבינה לבנה 5% 1 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 1 ביצה לערבב את כל חומרי המילוי לאחר שהבצק מתקרר לשים על הבצק בתבנית הגדולה את המילוי ולפורר מעל את הבצק שנאפה בתבנית הקטנה... העוגה טובה יותר לאחר יום-יומיים יאמי..יאמי...
 

yifatushc

New member
../images/Emo41.gifמתכונים לחג השבועות../images/Emo41.gif

לקראת חג השבועות המתקרב בצעדי ענק, אתם מוזמנים לשרשר כל מתכון חלבי כיד הדמיון הטובה. זכרו, זה "ה"חג (ב-ה' הידיעה) של הפורום
ותודה לניקי על פתיחת שרשור העוגות. יפעת
 

silvey

New member
עוגת גבינה ללא בסיס בצק של סילבי

עוגה שעולה ועולה בזמן האפיה אך צונחת למקומה הטבעי כשהיא מתקררת. מומלצת
 
ניקי סילבי אפי וכל מי שהעלתה מתכון

מאמאמיייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייייה סילבי תגידי את בטוחה זה מתכון לעוגת גבינה דיאטטית? תגידי לי מזה הדבר היפיייייייייייייייפה הזה בתנור העוגה ללא הבסיס אהבתי תגידי יש לך אולי עוד עוגות לא דיאטטטטטטט הכל נראה מצויין תודה רבה לך סילבי יקרה תודה רבה לניקי היקרה תודה לאפי היקרה תודה לכל מי שמעלה לכאן מתכון לעוגת גבינה ומעשירה את השרשור והפורום
 

silvey

New member
זיוי, כל עוגה שלי הלקוחה מ"הרזיה

שפויה" יש בה עד 30% שומן מסך כל הקלוריות שבמתכון. אבל יש בה פחמימות כמו סוכר רגיל ויש קמח וביצים (הביצים מוגבלים לפעמים בפחות חלמון ויותר חלבון כי כל הכולסטרול נמצא בחלמון...) אם את לא מעוניינת לשמור על % השומן, את מוזמנת ל"שדרג" לבן לשמנת חמוצה ואפילו לשמנת מתוקה, לשים חמאה או מרגרינה במקום שמן קנולה שבמתכונים מסויימים. עכשיו, לבקשתך, אני אכניס לכאן את ה-
ות הקלוריות כמו הפנהקוטה, הפבלובה, ויש עוד כמה מתכונים מהתקופה שלפני ה"הרזיה השפויה". ו-
יקירתי על המחמאות הנהדרות.
 
סילבי לא מוצאת את המתכון לפנה קוטה

אם לא קשה לך את יכולה בבקשה לצרף לי לכאן שהייה לי הכל יחד מסודר תודה
 

silvey

New member
פנה קוטה קלי קלות - silvey

זיוי, הוא היה בשרשור של רותם, עלמת הפורום החדשה
 

silvey

New member
עוגת גבינה על בישקוטים ללא אפיה

העוגה שלי מתוך אתר "הרזיה שפויה"
 

silvey

New member
עוגת גבינה ללא אפיה על פתי-בר-סילבי

מתוך "הרזיה שפויה"...
 

גלית2006

New member
סילבי... איזה מבחר עוגות../images/Emo70.gif

אני נראה לי צריכה את כל השנה ולא רק שבועות, בשביל לנסות את כולן!
 

silvey

New member
אני מכינה רק אחת לשבועות והיתר אני

מנצלת את הקיץ לעוגות הקרות והכיפיות...
 
למעלה