עוגת גבינה ושוקולד לבן
עוגת גבינה ושוקולד לבן - על השולחן לתחתית (תבנית 24): 200 גרם פירורי עוגיות שוקולד צ'יפס 70 גרם חמאה מומסת לגנאש שוקולד לבן: 125 מ"ל שמנת מתוקה 300 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות למלית גבינה: 500 גרם גבינה לבנה 9% 250 גרם גבינת מסקרפונה כפית תמצית וניל אמיתית 100 גרם סוכר 6 ביצים לציפוי: 250 גרם שוקולד לבן, קצוץ 125 מ"ל שמנת מתוקה אופן ההכנה: מכינים את התחתית: מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה. מקפיאים עד השימוש. מכינים גנאש שוקולד לבן: מחממים את השמנת בסיר מעל להבה בינונית. מביאים לסף רתיחה, מכבים את האש ושופכים את השמנת לקערה עם השוקולד הלבן. מניחים ל5- דקות. מערבבים עד שהשוקולד נמס. מכינים את מלית הגבינה: בעזרת מטרפה ידנית (או במיקסר, במהירות נמוכה) מערבבים גבינות, הוניל, סוכר וביצים. מוסיפים את הגנאש (בעודו חם) ומערבבים למסה חלקה ואחידה. יוצקים את המלית על התחתית הקפואה. מחממים תנור ל - 150 מעלות. מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה מים רותחים, מכניסים את העוגה ואופים חצי שעה. מורידים את חום התנור ל- 110 מעלות ואופים שעה נוספת. העוגה מוכנה כשהיא עדיין רוטטת במרכזה. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל- 24 שעות. אחרי 12 שעות קירור מכינים ציפוי: מחממים את השמנת בסיר מעל להבה בינונית. מביאים לסף רתיחה, מכבים את האש ושופכים את השמנת לקערה עם השוקולד הלבן. מניחים ל- 5 דקות. מערבבים עד שהשוקולד נמס. יוצקים על העוגה הקרה. מחזירים למקרר ל- 12 שעות לפחות. מחלצים מהתבנית בעזרת סכין חדה טבולה במים רותחים ומגישים.