ורד - הנה כמה עוגות שמתאימות
לתיאור שלך.
עוגת גבינה קרה עם מיץ לימון (מלימון שלם)/מאתר המסעדות 2eat
עוגת גבינה ופירורים (קרה)/רות סירקיס מכילה לימון – נמצאת במאמרים עוגת גבינה לימונית/ויויאן כהן, ירושלים מ"השף הלבן" תבנית קפיצית מס’ 26 לבסיס: 2 ביצים מופרדות 1/2 כוס סוכר כפית תמצית וניל 1/4 כוס שמן 1/3 כוס מים 3/4 כוס קמח תופח לשכבת הגבינה: 2 גביעי גבינת תנובה 9% 250 גרם 1 כוס סוכר קליפה מגוררת מלימון אחד 9 גרם ג’לטין 3/4 כוס חלב חם 1 מכל שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן למוס הלימון: 2 מכלים שמנת עמידה לקצפת 38% מסדרת השף הלבן 1 מכל תרכיז לימונים קפוא פריגת לעיטור: עלי נענע טריים אופן הכנה: להכנת הבסיס: מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. מקציפים את החלבונים עם הסוכר ותמצית הוניל לקצף יציב, מוסיפים לסירוגין שמן, מים וקמח ומערבבים לבלילה אחידה. יוצקים לתבנית ואופים עד שהבצק זהוב. מצננים. להכנת שכבת הגבינה: מערבבים בקערה גבינה, סוכר וקליפת לימון, ממיסים את הג’לטין בחלב חם, מוסיפים לגבינה ומערבבים. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה. יוצקים על הבסיס האפוי ומקררים לפחות שעה. להכנת מוס הלימון: מקציפים את השמנת עם תרכיז הלימון לקצפת יציבה יוצקים על העוגה. להכנת העיטור: מעטרים את העוגה בעלי נענע טריים, מקררים מספר שעות עד להגשה. מקור המתכון: ויויאן כהן, "השף הלבן"