אינגליש קייק - עוגה בחושה לקפה

נירהמ1

New member
אינגליש קייק - עוגה בחושה לקפה../images/Emo140.gif

אינגליש-קייק - עוגה בחושה לקפה/נירהמ1 בתמונה - פרוסות אינגליש-קייק שיובשו בתנור (כמו שמייבשים מנדל-ברויט או ביסקוטי) לאחר האפיה
את העוגה הזאת אני אופה שנים רבות, מדי פעם אני משנה קצת את המתכון. בעוגה הזאת שמתי כמעט מכל הפירות המיובשים שקניתי לט"ו בשבט: אגוזים (מצאתי בשוק אגוזי מלך טריים-טריים ופריכים – אפשר גם עם אגוזי פקאן), משמשים, תותי שדה (אין היום דובדבנים בלי צבע, ולכן שמתי תותי שדה), קליפות הדר מסוכרות (בלי צבע), תמרים וצימוקים – מעט מכל פרי (סליחה שאני לא ספציפית יותר. פשוט שמתי לפי העין). בדרך כלל אני לא מייבשת את העוגה. היא רכה וטעימה. מחזיקה זמן רב מחוץ למקרר (אם מחביאים אותה). הפעם שיניתי, בהשראת המנדל ברויט של אילנית אפיתי את העוגה בשתי תבניות (כדי שתצא נמוכה יותר), ואז פרסתי את העוגה לאחר קירור לפרוסות דקות וייבשתי בתנור, כדי שהפרוסות תתייבשנה. טעים עם הקפה, אבל אני מעדיפה את האינגליש-קייק, היא טעימה יותר בעיני. בפעם הבאה לא אייבש את הפרוסות. תבניות אפיה של אינגליש-קייק, או תבנית ארוכה של לחם. אפשר (וכך גם עשיתי שנים רבות) לאפות בתבנית צינור (סיר-פלא) – אפילו טוב יותר כך החום מתפזר בצורה שווה יותר גם במרכז העוגה. החומרים: 3 כוסות קמח תופח (או עם אבקת אפיה) מנופה 200 גר´ חמאה (חפיסה אחת) ½ 1 כוסות סוכר 3 ביצים גדולות 1 שמנת חמוצה (או כוס מיץ תפוזים, או חלב) קליפות תפוזים או אשכוליות מסוכרות (ללא צבע מאכל) דובדבנים מסוכרים (מכיוון שלא מצאתי דובדבנים בלי צבע מאכל הכנתי עם תות שדה מיובש אפשר גם חמוציות) תמרים מיובשים (לא לחים) משמשים מיובשים צימוקים כהים, מושרים במים חמים כ- 10 דקות, או מושרות ברום למשך חצי יממה (אני השריתי ברום) אגוזי מלך קצוצים גס בסכין קליפת לימון מגוררת קליפת תפוז מגוררת 2 סוכר וניל, או כפית תמצית וניל מאיכות טובה 2 כפות רום (אמיתי!! לא תמצית), או ברנדי אבקת סוכר אופן ההכנה: קוצצים את הפירות והאגוזים, בוזקים עליהם חלק מהקמח המנופה ומערבבים בידיים שהפירות יהיו מצופים היטב בקמח (כך הם לא ישקעו בעוגה לאחר מכן) מחממים תנור ל-180 מעלות להקציף את החמאה עם סוכר ומוסיפים את הביצים אחת אחת מוסיפים לאט לאט את הקמח, ואת השמנת (או מיץ התפוזים, או החלב) מוסיפים את שאר החומרים לאפות בתבנית אינגליש קייק (או בסיר-פלא), בחום בינוני (180 מעלות במשך כ- 45 דקות עד שעה, תלוי בתנור), או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. לבזוק אבקת סוכר על העוגה (אם רוצים) טיפ: לקמח את הפירות היבשים והקליפות כדי שלא ישקעו לתחתית העוגה. אני פשוט מכניסה אותם לקערה ושופכת עליהם חלק מהקמח שניפיתי עבור העוגה, מערבבת שהפירות יכוסו היטב ומוסיפה אחר כך לעוגה. הערות: 1. אם רוצים להכין מהעוגה מנדלברויט, אופים אותה בשתי תבניות כדי שתהיה נמוכה יותר. 2. כשהעוגה קרה לחלוטין – מחממים תנור ל-100 מעלות, פורסים פרוסות דקות מסדרים על תבנית עם נייר אפיה ואופים במשך שעה שעה ורבע (תלוי בתנור) עד שהפרוסות מתייבשות. 3. שומרים בקופסה אטומה (אפשר גם מחוץ למקרר). מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
 

נירהמ1

New member
כמובן להגדיל את התמונה - אפשר

לראות את סוגי הפירות שהשתמשתי בהם לעוגה.
תיהנו.
 
בקר טוף..לפני עבודה קשה

נראה משו..משו...ומתאים "בול" לט"ו בשבט. נכנסתי לכאן לכמה דקות הפסקה מעבודה קשה. אני מכינה למחר ארוחת צהריים מלכותית וחיפשתי עוגה מיוחדת. מרוב עוגות שיש לי פתאום קבלתי "בלקאאוט". רציתי להכין עוגת תפוחים אבל פתאום נראה לי "לא מספיק עשיר" אז אני חושבת על עוגת הקרמבו של פירגה אבל עדיין לא סגורה סופית. יש לך רעיון מיוחד?....ולא מידי מסובך...?
 
נירה שקד בטעות שרשרת את הבקשה

שלך לשרשור של נירה. אולי כדאי לפתוח הודעה חדשה בכדי שיוכלו לעזור לך. חבל זה נטמע כאן.
 
תודה יהלומה..אעשה כך להבא. כעת ממש

ממש אין לי זמן לשהות כאן...אסתדר איכשהו ויהיה בסדר, אבל תודה על תשומת לבך...
 
כעת אני יודעת טעות שלי העוגת קרמבו

היא של יפעתוש ולה מגיע כל הקרדיט. עמה הסליחה !!! טעיתי, טעות, טועים.....
 

נירהמ1

New member
עשיתי כמות כפולה והחבאתי תבנית../images/Emo140.gif

אחת כדי שיישאר להיום בערב (פתאום היתה להם סיבה לשתות קפה לעתים קרובות.
) תודה על הפירגון.
 

pirge

New member
נירוש, אני אכין במאפינס-עם תחליף סו

סוכר. מקווה שיצא טעים כמו שלך. תודה
 

satr

New member
נירו'ש תודה על המתכון נראה טעים../images/Emo3.gif

 

pirge

New member
המאפינס בתנור-כמובן כמו שאמרתי

הכל אותו דבר בלי סוכר =17 מ"ל דיאטיפ-שימש כתחליף לסוכר.שזה בערך כוס סוכר....... שוב, תודה נירוש. נקווה שיצאו טעימים.
 

נירהמ1

New member
כל הכבוד - ראיתי את המאפינס../images/Emo45.gif

נראים יפים ואני מקווה שגם טעימים לכם.
ותודה על הפירגון.
 
למעלה