להלן מספר מתכונים לרגל חג השבועות

נירהמ1

New member
פשטידת אטריות מתוקה/נירהמ1

פשטידת אטריות מתוקה/נירהמ1 תבנית 30x20 ס"מ או תבנית "צינור" (כמו סיר פלא). תנור מחומם לחום בינוני-גבוה 190-180 מעלות באפיה מורידים ל-180 מעלות לתערובת: 500 גר' אטריות רחבות מבושלות ומסוננות היטב מנוזלים 100 גר' חמאה בטמפרטורה של החדר 3/4 כוס סוכר חום 1/4 כוס סוכר חום (לפיזור על תחתית התבנית) 1/2 כוס פירורי לחם (לא מתובלים) או 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים 2 תפוחי גראני סמית' פרוסים לפרוסות 2 גביעים שמנת חמוצה 1 קוטג' 5 ביצים 1/2 כפית מלח 1 כפית קינמון למי שאוהב יותר מתובל אפשר להוסיף פלפל שחור (1/2 כפית בערך) אופן ההכנה: מבשלים את האטריות ומסננים היטב מהנוזלים משמנים תבנית בחמאה מפזרים על תחתית התבנית 1/4 כוס סוכר חום מעל הסוכר מסדרים את התפוחים מקציפים את הביצים (הן תורמות מעט אווריריות לפשטידה) מערבבים את כל החומרים ומוסיפים להם את הביצים המוקצפות מוסיפים לתערובת החומרים את האטריות ומערבבים יוצקים את התערובת מעל התפוחים אופים כ-45 דקות (תלוי בתנור) בחום בינוני-גבוה, מקררים מעט, חותכים, הופכים כשהתפוחים למעלה. מגישים חם - אפשר עם כדור גלידת וניל בצד עליה אפשר לשים מעט סירופ מייפל. בהצלחה.
 

נירהמ1

New member
פשטידת ברוקולי בנוסח האיכרים

פשטידת ברוקולי בנוסח האיכרים באדיבות "מתכונים.נט" החומרים : 1 ק"ג ברוקולי 1 בצל בינוני 2 כפות חמאה או מרגרינה 3/4 כוס חלב 6 ביצים 10 פטריות שמפיניון טריות 350 גר' גבינה צהובה מגוררת 100 גר' גבינת צאן מלוחה פירורי לחם מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט אופן ההכנה : לשטוף היטב את הברוקולי, להרתיח בסיר עם מעט מלח. לבשל את הברוקולי במים הרותחים כ8- דקות להכין סיר נוסף עם כ-3 ליטר מים קרים, ולהוציא את הברוקולי בכף מחוררת למים הקרים. כאשר הברוקולי התקרר להעביר למסננת ולתת להתייבש. לחמם בסיר שטוח את החמאה או המרגרינה ,לטגן את הבצל כשהוא קצוץ דק לצבע זהוב ולתבל עם אגוז מוסקט מגורד. לקצץ גס את הברוקולי, להוסיף לסיר ולאדות קלות, להוסיף את הפטריות כשהן חתוכות לפרוסות דקות, להוריד מהאש. לשמן תבנית פיירקס או תבנית אפיה קטנה ,לדפן בפירורי לחם. לטרוף בכלי נפרד, את החלב, הגבינה הצהובה המגורדת והביצים ולתבל. לשים את תערובת הברוקולי בתבנית, לפזר את הגבינה המלוחה בקוביות קטנות על הברוקולי ולצקת מעל הכל את תערובת החלב. לאפות בתנור בחום בינוני במשך כ-45 דקות עד שהתערובת התקרשה, לתת מעט להתקרר.
 

נירהמ1

New member
קישואים מטוגנים ברוטב יוגורט/רות או

קישואים מטוגנים ברוטב יוגורט/רות אוליבר מעל השולחן קישואים, חצויים לאורכם ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ מלח ופלפל שחור טחון טרי 1/2 כוס שמן זית לטיגון לרוטב יוגורט: 1/2 ליטר יוגורט 1/2 כוס שמנת מתוקה 3 שיני שום כתושות קליפה מגוררת דק מלימון אחד עלים מ-5 גבעולי נענע קצוצים דק מלח מתכון ל - 6-8 מנות - מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בכלי סגור במקרר כשעה לפחות, לספיגת טעמים. - ממליחים ומפלפלים את פרוסות הקישואים. - מחממים שמן במחבת או בווק ומטגנים את פרוסות הקישואים על להבה בינונית, עד שיזהיבו משני הצדדים. מוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג. - מסדרים את הקישואים המטוגנים בצורת פרח על צלחת שטוחה, ויוצקים עליהם את הרוטב. מגישים עם לחם טרי.
 

נירהמ1

New member
ג'אג'יק - מרק יוגורט טורקי/נירהמ1

ג'אג'יק - מרק יוגורט טורקי/נירהמ1 מקור המתכון - אמי עליה השלום החומרים: 4 מכלי יוגורט כמה מלפפונים קצוצים דק (עם הקליפה) כמה שיני שום כתושות (אני שמה לפחות חצי ראש שום) קוביות קרח עלים מכמה גבעולי נענע קצוצים מערבבים את כל החומרים ומגישים מייד. אפשר לקשט בעלי נענע למעלה. תיהנו. מקור המתכון: נירהמ1
 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה אנגלית בחושה

עוגת גבינה אנגלית בחושה רכיבים: 4 ביצים 200 גר´ מרגרינה רכה 2 כוסות סוכר 250 גר´ גבינה שמנה 9% 3 כוסות קמח + כף אחת שקית אבקת אפיה 100 גר´ צימוקים 100 גר´ אגוזים קצוצים אופן הכנה: בקערת מערבל שמים ביצים, מרגרינה, סוכר וגבינה ומערבלים 3 דק´. מוסיפים כוס קמח ואבקת אפיה ומערבלים 5 דק´. מערבבים בכף קמח את הצימוקים והאגוזים ומוסיפים לבצק ומערבבים. יוצקים את הבצק לסיר פלא או 2 תבניות מאורכות משומנות היטב ואופים בחום בינוני כ-45 דק´. הערות: מקור המתכון: עוגות קלות להכנה/בני סיידא
 

נירהמ1

New member
עוגת הגבינה "ההיא"/אודטה דנין

עוגת הגבינה "ההיא" – מתכון שניתן פעם על ידי אודטה כשעוד היתה דנין בידיעות אחרונות המתכון נלקח מ"מתכונים.נט" העוגה יוצאת מאוד גדולה, צריך להשתמש בתבנית הפיירקס הכי גדולה שיש לכם, ומומלץ לא לחכות לשבועות כדי להכין אותה. המצרכים: לבסיס: 5 ביצים 5 כפות קמח 5 כפות סוכר 2 כפות שמן מיץ מלימון קטן למלית הגבינה: 750 גר' גבינה לבנה 9% (מטעמי דיאטה אפשר להמיר בגבינה 5%) ½ כוס סוכר 2 ביצים 4 כפות סולת קליפה מגוררת מהלימון ז"ל ששימש אותנו למיץ לבסיס למעטה השמנת: 3 גביעי שמנת (לא להיבהל, העוגה אינה מכילה חמאה או מרגרינה) 6 כפות סוכר ההכנה: מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים לקצף לבן וקשה כשמוסיפים לו את הסוכר בהדרגה מבליעים בתנועות עדינות את הקמח מעבירים לתבנית פיירקס גדולה, אפשר גם תבנית אלומיניום אופים בתנור מחומם מראש למשך 10 דקות בחום גבוה בינתיים מערבבים את חומרי המלית. יוצקים את המלית על הבסיס ואופים כ-25 דקות בחום בינוני, או עד שהמלית נקרשת מעט. בינתיים מערבבים את ציפוי השמנת עם הסוכר. יוצקים את השמנת מעל המלית וממשיכים לאפות בחום נמוך כ-15-20 דקות, או עד שמשטח השמנת נקרש, אבל מפסיקים את האפיה לפני שהוא ישנה את צבעו! הכול צריך להישאר לבן. מקררים, עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר. כותבת המתכון מוסיפה שהכי טעים אחרי יום-יומיים במקרר, אם זה מחזיק מעמד כמובן.
 

נירהמ1

New member
../images/Emo91.gifעוגת הגבינה של מאקי../images/Emo3.gif

עוגת הגבינה של מאקי "מתכון לעוגת הגבינה שלנו 5 ביצים מופרדות כשחלבונים מוקצפים לקצף בינוני בקערה שנייה 750 גרם גבינה וחבילת טיב טעם או פילדלפיה או סימפוניה (המטרה לחסל גם גבינות שבמקרר) מקציפה לאט מוסיפה סוכר או תחליף במכסה של כוס חצי כוס מיץ לימון גרד גם 5 כפות קמח או פודינג וניל מערבבת בין הקערות שמה בתנור 160 מעלות שעה ורבע (תבנית הכי גדולה שממלאה את התנור) במרכז התנור אחרי שמוכן שמה מעל 2 שמנת רגילה עם 2 ככפות סוכר ו-2 שקיות סוכר וניל מצננת חותכת לפרוסות ריבוע 4 על 4 בערך מאחסנת במקרר בקופסא מלבנית כולם מרוצים העיקרון היא שזו לא עוגה גבוהה פיצוץ אבל מאוד טעימה מרוכזת בגבינתיות שלה והחברה מרוצים השינויים שלי (נ.מ.): 1. במתכון לא הייתה מצויינת כמות הסוכר אז שמתי 1.5 כוסות. הוספתי 100 גר´ חמאה 2. גבינה הייתה לי רק "טוב טעם" אז שמתי ארבע (1 ק"ג גבינה) אפיתי אותה בתבנית עגולה (די גדולה), עם שוליים מסולסלים (לא קפיצית) ובתוך "אמבט מים" מילאתי תבנית גדולה של התנור כמעט עד חציה מים ושמתי את התבנית העגולה בתוכה . 3. שמתי 4 כפות פודינג וניל (רגיל לבישול) + שתי כפות קמח 4. את השמנת החמוצה עם הסוכר וסוכר הווניל מרחתי על העוגה בערך 15 שעה לפני תום האפייה, הכנסתי חזרה לתנור ואפיתי שוב 15-20 דקות (במתכון שלך נדמה שלא אופים את העוגה עם השמנת, אלא רק מצפים אותה)." העוגה יוצאת רכה רכה, קטיפתית וטעימה (נירה).
 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה של סבתא עם דמעות זהב

עוגת גבינה של סבתא עם דמעות זהב הובא למתכונים ע"י fairy_mi לבקשתה של avitlist בצק: חצי חבילה גולד-בנד (אני שמתי 100 גרם חמאה) 3 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל קליפת לימון מגורדת כוס וחצי קמח תופח (במידה וחסר להוסיף לפי העין) מרגרינה (חמאה), סוכר וקמח ללוש לבצק מוסיפים את החלמונים ולאחר מכן סוכר וניל וקליפת לימון (במידה והבצק סמיך מידי טיפת מים ( מילוי: 4 גבינה לבנה 9% 3/4 כוס סוכר 1 ביצה שלמה 1 חלמון 4 סוכר וניל לערבב הכול במיקסר ולהוסיף 2 כפות קורנפלור ואח"כ לשפוך על הבצק ציפוי: 4 חלבונים להקציף לקצף חזק להכניס לתנור, העוגה מוכנה כאשר הציפוי האחרון מקבל גוון חום מקור המתכון: ענת מסיאטל - Ynet
 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה בחושה של אסתי צוק

עוגת גבינה בחושה של אסתי צוק מ"סגנון" מעריב החומרים: 200 גרם חמאה או מרגרינה ½ 1 כוס סוכר 3 ביצים 150 גרם גבינה לבנה 5% 3 כוסות קמח תופח מיץ וקליפה מלימון אחד 1 כפית וניל צימוקים אופן ההכנה: מערבבים היטב את כל החומרים, משמנים ומקמחים 2 תבניות מלבניות, או סיר פלא. אופים בחום בינוני.
 

נירהמ1

New member
../images/Emo91.gifעוגת גבינה של חיים קונדיטור

עוגת גבינה של חיים קונדיטור
חמה עוגת גבינה מקונדיטוריית לילי 750 ג"ר גבינה לבנה -לסנן מים 6 ביצים מופרדות פודינג ווניל 1 שמנת מתוקה 3 כפות קורנפלור 1.5 כוסות סוכר סוכר ווניל תמציות לפי טעם גרידת לימון אופן ההכנה לערבב בקערה את הגבינה סוכר וניל תמציות וגרידת לימון להוסיף את החלמונים אחד אחד עד שיבלעו במסה להוסיף חצי כוס סוכר ו3 כפות קורנפלור ו-3 כפות פודינג את האבקות והיבשים יש לערבב יחד וביד אחת לפזר אותם מלמעלה לקערה וביד השנייה לערבב כדי שלא ייווצרו גושים להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ולהוסיף למסה בעטיפה להקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר ולהוסיף למסה בעטיפה כעת המסה גדולה ואוורירית מאוד,למי שעשה נכון משמנים תבנית פיירקס ויוצקים את המסה פנימה מניחים את הפיירקס בתבנית נוספת עם מים ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות שחומם מראש לאחר הכנסת העוגה מורידים טמפרטורה ל-150 מעלות עד שהעוגה משחימה ומתייצבת לאחר שהעוגה הצטננה בחוץ ניתן להגיש עם ציפוי של קצפת משמנת מתוקה ופודינג או ללא בהצלחה הערות: עוגה נפלאה - רכה רכה וטעימה להפליא (נירה). מקור המתכון: חיים הקונדיטור
 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה בחושה עם חמוציות/נירהמ1

עוגת גבינה בחושה עם חמוציות/נירהמ1 תבנית אפיה 24 משומנת זמן אפיה – שעה אחת עוגה שאילתרתי מקופסה אחת של גבינה שהייתה לי במקרר. כמו כן, רציתי לשים צימוקים, אבל מכיוון ש"הילדים" לא אוהבים צימוקים, שמתי חמוציות. החומרים: 1 כוס קמח 1 חבילה פודינג וניל לבישול (100 גרם) ½ כפית אבקת אפיה ½ 1 כוס סוכר 4 ביצים "סופר טריות" 1 גבינה סימפוניה 5% (קופסה אחת של 200 גרם) 150 גר' חמאה רכה בטמפרטורה של החדר 1 שמנת חמוצה 100 גר' חמוציות (אפשר גם צימוקים) הכנה: מקציפים את הביצים (בלי להפריד) עם הסוכר עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח מוסיפים את החמאה וממשיכים להקציף מוסיפים לאט, תוך כדי הקצפה את הקמח מעורב באבקת אפיה, הפודינג, הגבינה, השמנת ואת החמוציות מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות אופים את העוגה כ-10 דקות על 180 מעלות, מורידים ל-175 מעלות וממשיכים לאפות כ-50, או עד שפני העוגה זהובים-שחומים. בתיאבון הערות: העוגה לא יוצאת גבוהה במיוחד אבל יוצאת מאוד טעימה, עם ריח וניל משגע. הטעם מאוד גבינתי, למרות שיש רק קופסה אחת של גבינה. מקור המתכון: נירהמ1
 

נירהמ1

New member
גבינת חלומי מטוגנת על סלט פלפלים

גבינת חלומי מטוגנת על סלט פלפלים/בני סיידא - "מגזין שף" מ-ynet גבינת חלומי מטוגנת על סלט פלפלים קלויים שימו לב: מתחילים בהכנה יום מראש. חומרים: 10 פלפלים בכל הצבעים 6 שיני שום, כתושות מלח 1 כפית סוכר 1/3 כוס (70 מ"ל) שמן זית מיץ לימון, לפי הטעם לגבינה: 250 גרם גבינת חלומי, פרוסה 1 כוס קמח שמן, לטיגון הכנה: 1. קולים את הפלפלים על הגז או על גריל פחמים עד שקליפתם משחימה. קולפים, נפטרים מהגרעינים וחותכים לרצועות. שמים בקערה, מוסיפים את השום, המלח, הסוכר, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. מעבירים לקערה ומאחסנים לפחות לילה במקרר (עד 24 שעות). 2. מסדרים את הפלפלים על צלחת הגשה. 3. החלומי: ממש לפני ההגשה, מקמחים את פרוסות הגבינה ומטגנים עד הזהבה. מניחים על סלט הפלפלים ומגישים מייד, עם לחם טרי איך שומרים? את הפלפלים כמה ימים במקרר. את הגבינה המטוגנת זוללים מייד. מקור המתכון: בני סיידא "מגזין שף"
 

נירהמ1

New member
חביתיות (פלצ'נטה) / דרומית 1

מתכון: חביתיות (פלצ'נטה) / דרומית 1 רכיבים: 2 ביצים כוס חלב כוס ורבע מי סודה כוס קמח 2 כפיות תמצית וניל טובה קליפת לימון מגוררת 2 כפות סוכר 2 כפות חמאה נמסה אופן הכנה: לערבב הכל היטב עד שלא יהיו גושים. התערובת צריכה להיות דלילה. לחמם מעט חמאה במחבת ולטגן חביתיות דקות ככל האפשר. אצל אמא שלי היו 2 סוגי מלית. אחד עם גבינה ואחד עם ריבה ביתית טובה. למלית גבינה: גבינת טוב טעם או גבינה 9 אחוז אם אוהבים מרקם רך יותר חלמון ביצה טריה מאד (לא הכרחי למי שנרתע...) סוכר לפי הטעם 2 כפיות תמצית וניל צימוקים למלא את הפלצ'ינטה ולגלגל. לפזר מלמעלה אבקת סוכר. הערות: המעדן ההונגרי האולטימטיבי לחג השבועות. מקור המתכון: דרומית 1
 

נירהמ1

New member
טרין גבינה וחצילים של חנן אברהם

טרין גבינה וחצילים של חנן אברהם – כפר ורדים טרין גבינה וחצילים כמויות: תבנית לטרין- תבנית "אינגליש קייק" או תבנית לחם בחתך טרפזי, בסיס תחתון צר מהעליון. אורך 24-26 ס"מ. 2 חצילים גדולים או 3 חצילים בינוניים. 3-4 פלפלים צבעוניים. 250-300 גרם גבינה פטה. 250-300 גרם גבינה בולגרית, לפחות 16% שומן. 1/3 כוס רוטב פסטו. 3 עגבניות מיובשות, שרויות בשמן זית קצוצות. חופן צנוברים קלוי ומרוסק לפירורים גסים. מלח, פלפל שחור גרוס. הכנה: 1. קולים את פלפלים בתנור בחום גבוה למשך 20 דקות ועד שנראה כי קליפתם השחימה די, להשאיר בתנור סגור ו/או להעביר לניילון ולאטום היטב, הלחות והחום יעזרו בהסרת הקליפה בהמשך וללא שטיפה במים. להוריד גרעינים ולחלק לרצועות אורך. 2. לחצות את החצילים לאורכם, עובי של ½ ס"מ, לאבק את שני הצדדים קלות בקמח, לנער עודפים ולהניח בשמן עמוק רותח ועד ששני הצדדים בגוון זהוב עמוק – לא שרוף. להעביר למסננת/ניר סופג להגרת נוזלים. 3. לרפד את תבנית הטרין עם ניילון נצמד, במספר שכבות ולדאוג שולי הניילון יגלשו מעבר לתבנית ולגובה, על מנת לסגור בהמשך את הטרין. 4. למעוך בקערות נפרדות את הגבינות, כך שיהיו מפוררות, להוסיף לכל קערה רבע כפית פלפל שחור ומעט מלח ולערבב היטב כל קערה בנפרד. 5. להניח רצועות חציל כשכיוון האורך שלהן בניצב לאורך התבנית וכן שתהיה חפיפה בין הרצועות ושיבלטו מחוץ לדפנות התבנית. אין להשתמש בכל הרצועות, אלא להותיר 3-5 על מנת לכסות את התערובת מלמעלה. 6. להניח את רצועות הפלפל בדומה לרצועות החציל ועל גביהן, אפשר גם בשתי שכבות. 7. למרוח שכבה נדיבה של פסטו על גבי הפלפלים. 8. למרוח תוך הידוק, את גבינת פטה וליישר היטב. 9. למרוח שכבת פסטו על גבינה באופן עדין – לא לגרור את סכין המריחה – לפזר בצור שווה את פירורי הצנובר והעגבניות המיובשות. 10. למרוח תוך הידוק את הגבינה הבולגרית. 11. למרוח את רוטב הפסטו שנותר על גב הגבינה הבולגרית. 12. לסגור מלמעלה את רצועות הפלפלים, עליהן את החצילים וקצוות הניילון הנצמד ולסגור היטב. 13. לעטוף את כל התבנית בניילון נצמד במספר שכבות, להעביר את הכלי למקרר למשך 24 שעות. להניח מעל משקל כמו 2-3 צנצנות מלאות ו/או קופסאות שימורים על מנת שידחסו את הגבינה למצב מוצק. הערה: טרין גבינה (וגם אחר) ליצירת מוצקות, ניתן להשתמש באחת התוספות הבאות: 1. לערבב 2 כפות ג´לטין (אבקה) במעט חלב חם ולהוסיף לגבינות (לחוד) בעת הערבוב. 2. להוסיף חמאה רכה לגבינה ביחס של 1:4 לערך, כלומר על כל ארבע כפות גבינה, כף אחת של חמאה רכה, ושוב לערבב היטב. בשני המקרים, הטרין יקריש ויהיה מוצק – בשימוש עם החמאה, יהיה כמובן גם שנוי בטעם הגבינה. עם זאת, מומלץ לפחות בפעם ראשונה ללא כל תוספות. לקראת ההגשה, יש ליטול מגש ארוך מתבנית הטרין, להפוך את התבנית ולהוריד בזירות את שכבות הניילון הנצמד. עם סכין לחה, לחתוך פרוסות ולהיעזר בכף הגשה (של עוגה) נוספת להעברה לצלחת אישית. מומלץ להגיש עם עלה חסה, מעט רוטב פסטו, חופן ג´ולייאנים של חצילים.
 
למעלה