טארט גבינות-בצל ירוק,בעיטור עגבניות
טרארט גבינות ובצל ירוק בעיטור עגבניות / בני סיידא מצרכים: ======== 250 גר' בצק עלים. למלית: 1 גביע גבינת קוטג' 1 גביע גבינה לבנה 9% 200 גר' גבינת פטה, מגוררת 150 גר' גבינת קשקבל, מגוררת 1 כיכר גבינת קממבר, חתוכה לקוביות 6 בצלים ירוקים, קצוצים 4 כפות קמח 1/3 מיכל (כ-85 גר') שמנת מתוקה 4 ביצים, מופרדות מלח ופלפל שחור, טחון טרי לעיטור: 1/4 כוס שמן 3 עגבניות פרוסות 100 גר' גבינת קשקבל מגוררת 4 כפות פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה: ============= 1. להכנת המלית: שמים בקערה את הגבינות, הבצל, הקמח, השמנת והחלמונים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. 2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומקפלים את תערובת הגבינות. 3. להכנת המאפה: מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות). על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ. כורכים את הבצק בצורה רופפת על המערוך, ופורשים אותו בתבנית כך שיכסה את התחתית ואת הדפנות. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות, ומסירים את עודפי הבצק. 4. שוטחים את המלית בקלתית הבצק, ואופים כשעה, עד שהמילת תזהיב. 5. בינתיים מכינים את העיטור: מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את העגבניות, 2 דקות מכל צד. מניחים במסננת לניקוז המיצים. 6. עורכים את פרוסות העגבניות על המאפה, כשהן חופפות זו לזו. זורים מעל את הגבינה ואופים 10 דק' נוספות. בתום האפיה משהים 20 דק', זורים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה, חותכים למנות ומגישים. בתאבון!
יפעת