לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'להלן מספר מתכונים לרגל חג השבועות'
להלן מספר מתכונים לרגל חג השבועות
<< ההודעה הנוכחית
07/06/2005 | 18:59
71
987
חג השבועות ממשמש ובא, יותר נכון: ממש מתקרב לו בצעדי ענק.
להלן מספר מתכונים משובחים לטעמי, לקראת חג השבועות.

כמובן שכל מתכון נוסף יתקבל בברכה.

יפעת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פשטידת פרמזן'
פשטידת פרמזן
07/06/2005 | 19:06
16
104
פשטידת פרמזן / מתוך "לאשה"

מצרכים:
==========
10 גר' חמאה לשימון
10 גר' חמאה קרה
50 גר' חמאה רכה
כף פירורי לחם, ועוד קצת
5 ביצים מופרדות
4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
4 כפות קמח
מלח, פלפל
רבע כפית סוכר
200 גר' שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
=============
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית בגודל 10X22 בכ-10 גר' חמאה, ומפזרים כף פירורי לחם בבסיס התבנית והדפנות.

2. טורפים 5 חלמונים ומוסיפים 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת, 40 גר' חמאה רכה, 4 כפות קמח, מלח ופלפל, רבע כפית סוכר ו-200 גר' שמנת חמוצה. מערבבים היטב.

3. מקציפים 5 חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתוך העיסה.

4. יוצקים לתבנית ומפזרים על העיסה מעט פירורי לחם ו-10 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות.

5. אופים כחצי שעה, עד הזהבה.

בתאבון!

יפעת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט גבינות-בצל ירוק,בעיטור עגבניות'
טארט גבינות-בצל ירוק,בעיטור עגבניות
07/06/2005 | 19:16
15
65
טרארט גבינות ובצל ירוק בעיטור עגבניות / בני סיידא

מצרכים:
========
250 גר' בצק עלים.

למלית:
1 גביע גבינת קוטג'
1 גביע גבינה לבנה 9%
200 גר' גבינת פטה, מגוררת
150 גר' גבינת קשקבל, מגוררת
1 כיכר גבינת קממבר, חתוכה לקוביות
6 בצלים ירוקים, קצוצים
4 כפות קמח
1/3 מיכל (כ-85 גר') שמנת מתוקה
4 ביצים, מופרדות
מלח ופלפל שחור, טחון טרי

לעיטור:
1/4 כוס שמן
3 עגבניות פרוסות
100 גר' גבינת קשקבל מגוררת
4 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
=============
1. להכנת המלית: שמים בקערה את הגבינות, הבצל, הקמח, השמנת והחלמונים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ומקפלים את תערובת הגבינות.

3. להכנת המאפה: מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).
על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 28 ס"מ. כורכים את הבצק בצורה רופפת על המערוך, ופורשים אותו בתבנית כך שיכסה את התחתית ואת הדפנות. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות, ומסירים את עודפי הבצק.

4. שוטחים את המלית בקלתית הבצק, ואופים כשעה, עד שהמילת תזהיב.

5. בינתיים מכינים את העיטור: מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את העגבניות, 2 דקות מכל צד. מניחים במסננת לניקוז המיצים.

6. עורכים את פרוסות העגבניות על המאפה, כשהן חופפות זו לזו. זורים מעל את הגבינה ואופים 10 דק' נוספות. בתום האפיה משהים 20 דק', זורים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה, חותכים למנות ומגישים.

בתאבון!

יפעת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה קלאסית'
עוגת גבינה קלאסית
07/06/2005 | 19:23
14
202
עוגת גבינה קלאסית / שרי אנסקי

מצרכים:
========
לבסיס:
1 חלמון (את החלבון שומרים לקצף)
50 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר
1/2 כוס קמח תופח

לעוגה:
5 ביצים
2 גביעי גבינה לבנה 5%
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות קמח תופח
כ-1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 שקית סוכר וניל
1 כוס סוכר

לציפוי:

2 גביעי שמנת חמוצה
1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:
=============
1. מערבבים בקערה את חומרי הבסיס לבצק חלק. משמנים תבנית עגולה קפיצית מס' 26 ומורחים על תחתיתה את הבצק. משתדלים ליצור שכבת בצק דקיקה ככל האפשר, ורצוי להעלות את הבצק לדפנות התבנית. האופן הקל ביותר למרוח את הבצק הוא בעזרת יריעת ניילון.

2. מחממים את התנור ל-140 מעלות. מפרידים את הביצים. מקציפים את ששת החלבונים בחצי כוס סוכר עד שמתקבל קצף קשה. בקערה או במעבד מזון מערבלים את החלמונים עם הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, קליפת הלימון, הקמח, סוכר הוניל וחצי כוס סוכר.

3. מערבבים את תערובת הגבינות במהירות אך בעדינות בשליש מכמות הקצף. מקפלים לתערובת את שאר הקצף.

4. יוצקים את התערובת על בסיס העוגה, מכניסים לתנור ואופים במשך שעה.

5. מערבבים היטב את מרכיבי הציפוי. ברגע שמוציאים את העוגה מהתנור מורחים עליה את התערובת. מכבים את התנור, מכניסים לתוכו את העוגה לעשר דקות נוספות ומוציאים. אחרי שהעוגה מעט מתקררת מכניסים אותה למקרר למשך שעתיים לפחות לפני שמגישים.

בתאבון!

יפעת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת ריקוטה על אגוזי פקאן כתושים'
עוגת ריקוטה על אגוזי פקאן כתושים
07/06/2005 | 19:28
13
57
עוגת ריקוטה על אגוזי פקאן כתושים / נרי ליבנה

מצרכים:
========
לבסיס:
150 גר' אגוזי פקאן
30 גר' חמאה
1 כף סוכר
1 כפית קליפת תפוז מגוררת

לעוגה:
750 גר' גבינת ריקוטה
1/2 כוס סוכר
4 חלמונים
1 כפית תמצית וניל משובחת או סוכר וניל

לציפוי:
2 גביעי שמנת חמוצה
שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:
============
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. טוחנים את האגוזים עם החמאה, הסוכר וקליפת התפוז במעבד מזון עד שמתקבלת תערובת משחתית. משמנים תבנית עגולה קפיצית במחאה ומורחים על תחתיתה את תערובת האגוזים. אופים עשר דקות ומוציאים מהתנור.

3. מערבבים או מערבלים את הגבינה עם החלמונים, הסוכר והוניל, מורחים את התערובת על הבסיס ומשטחים בעזרת מרית. אופים 30 דקות.

4. מערבבים היטב את השמנת עם סוכר הוניל. מורחים את העוגה, מכבים את התנור ומכניסים אותה לעשר דקות נוספות.

הערה: העוגה טעימה קרה או חמה.

בתאבון!!

יפעת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה,אחלה מתכונים.'
תודה,אחלה מתכונים.
07/06/2005 | 19:35
17
לצפיה ב-'קיש גבינה ועירית'
קיש גבינה ועירית
07/06/2005 | 19:38
11
89
קיש גבינה ועירית / רחל אוחיון

מצרכים:
========
לבסיס:
1 וחצי כוס קמח
125 גר' חמאה
1/2 כפית מלח
3 כפות מים קרים

למלית:
3 כפות פירורי לחם
3 בצלים ירוקים או עירית, קצוצים דק
3 ביצים טרופות
קופסת גבינה לבנה (250 גר')
מלח, פלפל
אגוז מוסקט טחון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
50 גר' גבינה צהובה מגוררת
2 כפות גבינת פרמזן

אופן ההכנה:
=============
1. לשים את הקמח, החמאה והמלח במיקסר. להפעיל עד שנוצרים פירורים. להוסיף את המים ולערבל לזמן קצר. לעטוף את הבצק שנוצר בניילון ולשים במקרר חצי שעה.

2. לרדד את הבצק לעיגות ולשים בתבנית פאי.

3. לפזר על הבצק פירורי לחם ובצל ירוק. לערבב גבינה לבנה עם הביצים ולהוסיף מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט. להוסיף פטרוזילה ולערבב.

4. לצקת את התערובת לתבנית. לפזר למעלה גבינה צהובה, וגבינת פרמזן.

5. לאפות בחום בינוני כ-40 דקות.

בתאבון!

יפעת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה עם שוקולד'
עוגת גבינה עם שוקולד
07/06/2005 | 19:43
10
57
עוגת גבינה עם שוקולד / מירי בן ארי

מצרכים:
========
5 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר (1/2 כוס לקצפת ו-1/2 כוס לתערובת הגבינה)
500 גר' גבינה לבנה (5% או 9%)
1 מיכל שמנת חמוצה
1 שקית סוכר וניל
3 כפות גדושות קורנפלור
2 כפות גדושות פודינג וניל
100 גר' שוקולד מריר

אופן ההכנה:
=============
1. את חמשת החלבונים להקציף במיקסר תוך הוספת 1/2 כוס סוכר בהדרגה, עד שיווצר קרם יציב ונוקשה.

2. את כל שאר החומרים (חוץ מהשוקולד המריר) יש לערבב בקערה גדולה.

3. לקפל את הקצף לתוך תערובת הגבינה ולצקת 3/4 מהתערובת לתבנית אפיה משומנת, מס' 26.

4. להמיס את השוקולד המריר, לקפלו ל-1/4 התערובת הנות בתנועות קיפול (לשמור על מראה שיש), ןלצקת על התערוהת הלבנה.

5. לחמם תנור לחום גבוה ולאפות כ-10 דקות. להנמיך לחום נמוך ולאפות כשעה.

6. לכבות את התנור ולתת לעוגה להצטנן בתנור כשהדלת סגורה.

הערה:
ניתן לצפות את העוגה כשהיא מתקררת: להקציף 1 שמנת מתוקה ו-2 כפות סוכר, ולצפות.

בתאבון!

יפעת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגיות גבינה ועשבי תיבול'
עוגיות גבינה ועשבי תיבול
07/06/2005 | 20:10
9
32
עוגיות גבינה ועשבי תיבול / תנובה

מצרכים:
=========
3 וחצי כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
200 גר' חמאה מרוככת
250 גר' גבינה (5% או 9%)
250 גר' גבינה בולגרית מגוררת
250 גר' גבינת קשקבל מגוררת
1 גביע שמנת חמוצה
1 ביצה
מלח ס, פלפל שחור גרוס
1 כוס עשבי תיבול קצוצים גס
100 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
4 כפות זיתים שחורים קצוצים גס

לציפוי:
1 ביצה טרופה
2 כפות שמן
100 גר' גבינה צהובה מגוררת

אופן ההכנה:
============
1. שמים בקערה את כל המרכיבים, לשיחם לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח. מקררים שעתיים. מחממים תנור ל-200 מעלות, מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, משטחים מעט כל כדור ומניחים בתבנית מרופדת בניר אפייה.

2. מורחים את העוגיות בביצה טרופה מעורבבת עם שמן, אופים כ-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות מעט, מוציאים את התבנית מהתנור, זורים על כל עוגיה מעט מהגבינה המגוררת, ואופים עוד 5 דקות עד שהגבינה תימס.

3. מגישים בטמפ' החדר עם יוגורט צונן ליד.

בתאבון!!  

יפעת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טארט ריקוטה ופירות מסוכרים'
טארט ריקוטה ופירות מסוכרים
07/06/2005 | 20:49
5
139
מתכון: טארט ריקוטה ופירות מסוכרים

רכיבים:
חומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
לקלתית כפולה:
300 גר'  חמאה קרה חתוכה לקוביות
11/4 כוסות אבקת סוכר
1 ביצה
1 חלמון
קורט מלח
3 כוסות גדושות קמח
1 ביצה טרופה, למריחה

למלית:
450 גר' גבינת ריקוטה
100 גר' גבינת מסקרפונה
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
1 כוס פירות מסוכרים או מיובשים קצוצים

אופן הכנה:
מחממים תנור לחום 180 מעלות.
מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון, עוטפים את כדור הבצק בנילון נצמד, ומקררים לחצי שעה.
מרדדים 2/3 מהבצק לעיגול בעובי  1/2 ס"מ ומרפדים בו את התבנית. אופים 15 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
(הערה שלי: רצוי אפיה עיוורת). מצננים בחוץ.
מרדדים את יתרת הבצק למלבן וחותכים לרצועות. מניחים על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה ומכניסים למקרר עד השימוש.
מערבבים את כל חומרי המלית, חוץ מהפירות היבשים או  המסוכרים, לתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את הפירות ומערבבים.
ממלאים את הקלתית במלית. מסדרים על המלית את רצועות הבצק ששמרנו בדוגמת שתי וערב.  (הערה שלי: אני חתכתי במטריצה). מברישים את הרצועו ת  בביצה טרופה.
אופים 30 דקות או עד שהטארט זהוב.

הערות:
למי שמעונין בעוגת גבינה מעט שונה.
עוגה מעודנת  ויפה. מאד מומלצת.

מקור המתכון:
מגזין על השולחן-רשמה וביצעה ד ר ו מ ית 1

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ופרוסה שמראה כמה הוא יפה מבפנים'
ופרוסה שמראה כמה הוא יפה מבפנים
07/06/2005 | 20:51
4
153
לצפיה ב-'עוגת גבינה קרה ואוכמניות'
עוגת גבינה קרה ואוכמניות
07/06/2005 | 20:54
3
186
מתכון: עוגת גבינה קרה ואוכמניות

רכיבים:

לבצק:
200 גר' חמאה
2/3 כוס סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כף קליפת לימון
1/4 2 כוסות קמח תופח

למלית:
1 קופסת מלית אוכמניות (צנצנת 400 גר')
2 מיכלי שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
2 קופ' גבינה לבנה 9% (1/2 ק"ג)
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל

אופן הכנה:
הכנת הבצק:
לערבב במיקסר את החמאה, הסוכר, הביצה, תמצית הוניל וקליפת הלימון.
להוסיף את הקמח וללוש עד ספיגת הקמח. לשטח 3/4  מכמות הבצק בתחתית ובדפנות תבנית קפיצית מס' 26 ולחורר עם מזלג. 1/4 כמות הבצק הנותרת לשטח בתבנית נוספת (אני עשיתי בתבנית אינגליש קייק). לאפות את שתי התבניות
ב-180 מעלות עד להזהבה יפה. (בערך אפיה של 30 דק').
לאחר אפיית תחתית העוגה בתבנית מס' 26 לתת להתקרר מעט ואז למרוח מעל הבצק ובדפנותיו את קופסת האוכמניות.

הכנת המלית:
להקציף את השמנת המתוקה ולהוסיף בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף יציב. לערבב את הגבינה והאינסטנט בקערה נפרדת, להעביר את תערובת הגבינה אל קצפת השמנת המתוקה ולערבב בתנועות קיפול עד קבלת תערובת אחידה.
לצקת את התערובת על שכבת מלית האוכמניות וליישר יפה עם מלית הגבינה את שטח העוגה.
בשארית הבצק האפוי מפוררים לפרורים ומפזרים לכיסוי יפה מעל פני העוגה. מקררים במקרר לפחות 12 שעות ואז מגישים ומלקקים את האצבעות.

הערות:
עוגה טעימה והעיקר, ללא ג'לטין...
שמתי חבילה שלמה של פודינג וניל לצורך יצוב העוגה.

מקור המתכון:
חברת פוליבה -הקלדה וביצוע דרומית 1

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'דרומית,הכול מהמם.....'
דרומית,הכול מהמם.....
07/06/2005 | 21:18
1
28
לצפיה ב-'תודה אילנית'
תודה אילנית
07/06/2005 | 21:29
12
לצפיה ב-'דרומית...נראים פשוט חבל"ז! '
דרומית...נראים פשוט חבל"ז!
08/06/2005 | 01:35
16
תודה על המתכונים.

יפעת
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'יפעת פשוט אין מילים'
יפעת פשוט אין מילים
07/06/2005 | 21:14
2
15
תודה על המבחר שהצעת
שרון
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-''
08/06/2005 | 01:34
1
1
יש אין סוף מתכונים חלביים, וכחובבת מושבעת של אוכל חלבי מאוד קשה להחליט מה להציע.

שמחה שאהבת.

יפעת


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'תודה לכן על המבחר המשובח '
תודה לכן על המבחר המשובח
08/06/2005 | 11:59
10
של המתכונים שהעלתן .


           ורד
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'וואי - איזה מתכונים נהדרים'
וואי - איזה מתכונים נהדרים
08/06/2005 | 13:08
39
לצפיה ב-'מתכונים נוספים לשבועות'
מתכונים נוספים לשבועות
08/06/2005 | 11:30
39
232
לצפיה ב-'"כבדה ויפה" מלכת היופי '
"כבדה ויפה" מלכת היופי
08/06/2005 | 11:33
83
"כבדה ויפה" מלכת היופי – מיוחד לשבועות מ-goodfood.

המלכה ראויה גם להיות מלכת הפורום ה"חלבי".
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'שטרודל תפוחים של אולגה מדיניץ'
שטרודל תפוחים של אולגה מדיניץ
08/06/2005 | 11:34
2
68
שטרודל תפוחים של אולגה מדיניץ מ-goodfood.

הוא נראה כזה יפה בתמונה.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'נירה תודה על המתכונים '
נירה תודה על המתכונים
08/06/2005 | 11:37
1
8
לצפיה ב-'אין בעד מה'
אין בעד מה
08/06/2005 | 11:42
5
לצפיה ב-'ירושלים של פעם – מאמר פלוס מתכונים'
ירושלים של פעם – מאמר פלוס מתכונים
08/06/2005 | 11:36
1
56
ירושלים של פעם – מאמר פלוס מתכונים.

יש שם מתכונים נהדרים של קיגל, מעורב ירושלמי, בייגלה ירושלמי, ועוד.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-' על המתכונים .נירה.'
על המתכונים .נירה.
08/06/2005 | 15:35
19
לצפיה ב-'אופס - יפעתוש - תחברי בבקשה'
אופס - יפעתוש - תחברי בבקשה
08/06/2005 | 13:10
24
את השרשור הזה לשרשור של שבועות.

תודה מראש.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירה את נהדרת'
נירה את נהדרת
08/06/2005 | 20:11
15
נראים טובים
שרון
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'נירוששש...תודה תודה'
נירוששש...תודה תודה
09/06/2005 | 01:25
6
לצפיה ב-'"עוד פעם עוגת גבינה"/סמדר מוואלה'
"עוד פעם עוגת גבינה"/סמדר מוואלה
09/06/2005 | 21:04
80
"עוד פעם עוגת גבינה" - מאמר פלוס מתכון של סמדר מוואלה.

בתוך המאמר יש גם כמה קישורים למתכונים נוספים.

תיהנו.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'"בשבועות תתחפש לך"/נגה משל מ"וואלה"'
"בשבועות תתחפש לך"/נגה משל מ"וואלה"
09/06/2005 | 21:10
35
"בשבועות תתחפש לך"/נגה משל מ"וואלה"
מתכוני טופו לשבועות
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מאפה גבינות צאן וירקות מפרובנס'
מאפה גבינות צאן וירקות מפרובנס
09/06/2005 | 21:28
38
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מאפה טורקי של בצק פילו וגבינות'
מאפה טורקי של בצק פילו וגבינות
09/06/2005 | 21:29
101
מאפה טורקי של בצק פילו וגבינות/שף אסף ארטיזנל
מ-nrg מעריב בקישור.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגת שמרים ריקוטה /שף נועם בבילה'
עוגת שמרים ריקוטה /שף נועם בבילה
09/06/2005 | 21:30
24
עוגת שמרים ריקוטה שף קונדיטור נועם בבילה מ"לחם טאטי"
מ-nrg מעריב.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'פשטידת חצילים וגבינה בולגרית'
פשטידת חצילים וגבינה בולגרית
09/06/2005 | 21:42
87
פשטידת חצילים וגבינה בולגרית/אורלי פלאי מ"על השולחן"
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'פשטידת איטריות וירקות/"כאן נעים"'
פשטידת איטריות וירקות/"כאן נעים"
09/06/2005 | 21:43
37
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'פשטידת כרובית /מ-eat - אתר המסעדות'
פשטידת כרובית /מ-eat - אתר המסעדות
09/06/2005 | 21:45
40
פשטידת כרובית מ-2eat אתר המסעדות.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'גבינה ביתית של מחלבת ג'ייקובס'
גבינה ביתית של מחלבת ג'ייקובס
09/06/2005 | 21:48
91
גבינה ביתית של מחלבת ג'ייקובס

גבינה ביתית
חומרים:
5 ליטר חלב
גביע יוגורט

אופן הכנה:
חמם חלב לטמפרטורה של 75 מעלות,
רצוי לבדוק במדחום המיועד לכך.

קרר החלב לטמפרטורה של 40 מעלות. הוסף לחלב 1 גביע יוגורט ובחש היטב.
כסה את הכלי במגבת, השאר במקום חמים למשך 7-8 שעות. לאחר מכן יש להוסיף מלח לפי הטעם.
אפשר להוסיף תיבול כגון: שמיר, זעתר, שום, פלפל וכו' מזוג את הגבינה לבד סינון והכנסה למקרר למספר שעות.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קישור לטיפים ומתכונים/מחלבת ג'ייקוב'
קישור לטיפים ומתכונים/מחלבת ג'ייקוב
09/06/2005 | 21:50
28
קישור לטיפים ומתכונים של מחלבת ג'ייקובס
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'גבינה ביתית (דמוית צפתית)'
גבינה ביתית (דמוית צפתית)
09/06/2005 | 21:52
19
גבינה ביתית (דמוית צפתית) 4% שומן - בקישור.
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'גבינת ריקוטה ביתית של wan'
גבינת ריקוטה ביתית של wan
09/06/2005 | 21:54
18
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'הכנת גבינה בולגרית בבית/ג'רג'ר'
הכנת גבינה בולגרית בבית/ג'רג'ר
09/06/2005 | 21:55
437
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'פשטידת אטריות מתוקה/נירהמ1'
פשטידת אטריות מתוקה/נירהמ1
09/06/2005 | 21:57
29
פשטידת אטריות מתוקה/נירהמ1

תבנית 30x20 ס"מ או תבנית "צינור" (כמו סיר פלא).
תנור מחומם לחום בינוני-גבוה 190-180 מעלות
באפיה מורידים ל-180 מעלות
    
לתערובת:
500 גר' אטריות רחבות מבושלות ומסוננות היטב מנוזלים
100 גר' חמאה בטמפרטורה של החדר
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר חום (לפיזור על תחתית התבנית)
1/2 כוס פירורי לחם (לא מתובלים) או 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים
2 תפוחי גראני סמית' פרוסים לפרוסות
2 גביעים שמנת חמוצה
1 קוטג'
5 ביצים
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
למי שאוהב יותר מתובל אפשר להוסיף פלפל שחור (1/2 כפית בערך)

אופן ההכנה:
מבשלים את האטריות ומסננים היטב מהנוזלים
משמנים תבנית בחמאה
מפזרים על תחתית התבנית 1/4 כוס סוכר חום
מעל הסוכר מסדרים את התפוחים
מקציפים את הביצים (הן תורמות מעט אווריריות לפשטידה)
מערבבים את כל החומרים ומוסיפים להם את הביצים המוקצפות
מוסיפים לתערובת החומרים את האטריות ומערבבים
יוצקים את התערובת מעל התפוחים אופים כ-45 דקות (תלוי בתנור) בחום בינוני-גבוה, מקררים מעט, חותכים, הופכים כשהתפוחים למעלה.

מגישים חם - אפשר עם כדור גלידת וניל בצד עליה אפשר לשים מעט סירופ מייפל.

בהצלחה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פשטידת ברוקולי בנוסח האיכרים'
פשטידת ברוקולי בנוסח האיכרים
09/06/2005 | 22:00
111
פשטידת ברוקולי בנוסח האיכרים באדיבות "מתכונים.נט"

החומרים :
1 ק"ג ברוקולי
1 בצל בינוני
2 כפות חמאה או מרגרינה
3/4 כוס חלב
6 ביצים
10 פטריות שמפיניון טריות
350 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' גבינת צאן מלוחה פירורי לחם
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט

אופן ההכנה :
לשטוף היטב את הברוקולי, להרתיח בסיר עם מעט מלח.
לבשל את הברוקולי במים הרותחים כ8- דקות
להכין סיר נוסף עם כ-3 ליטר מים קרים, ולהוציא את הברוקולי בכף מחוררת למים הקרים.
כאשר הברוקולי התקרר להעביר למסננת ולתת להתייבש.
לחמם בסיר שטוח את החמאה או המרגרינה ,לטגן את הבצל כשהוא קצוץ דק לצבע זהוב ולתבל עם אגוז מוסקט מגורד.
לקצץ גס את הברוקולי, להוסיף לסיר ולאדות קלות, להוסיף את הפטריות כשהן חתוכות לפרוסות דקות, להוריד מהאש. לשמן תבנית פיירקס או תבנית אפיה קטנה ,לדפן בפירורי לחם.
לטרוף בכלי נפרד, את החלב, הגבינה הצהובה המגורדת והביצים ולתבל. לשים את תערובת הברוקולי בתבנית, לפזר את הגבינה המלוחה בקוביות קטנות על הברוקולי ולצקת מעל הכל את תערובת החלב.
לאפות בתנור בחום בינוני במשך כ-45 דקות עד שהתערובת התקרשה, לתת מעט להתקרר.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קישואים מטוגנים ברוטב יוגורט/רות או'
קישואים מטוגנים ברוטב יוגורט/רות או
09/06/2005 | 22:03
32
קישואים מטוגנים ברוטב יוגורט/רות אוליבר מעל השולחן

קישואים, חצויים לאורכם ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1/2 כוס שמן זית לטיגון
לרוטב יוגורט:
1/2 ליטר יוגורט
1/2 כוס שמנת מתוקה
3 שיני שום כתושות
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
עלים מ-5 גבעולי נענע קצוצים דק
מלח

מתכון ל - 6-8 מנות

-  מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בכלי סגור במקרר כשעה לפחות, לספיגת טעמים.
- ממליחים ומפלפלים את פרוסות הקישואים.
- מחממים שמן במחבת או בווק ומטגנים את פרוסות הקישואים על להבה בינונית, עד שיזהיבו משני הצדדים. מוציאים בעזרת כף מחוררת לנייר סופג.
-  מסדרים את הקישואים המטוגנים בצורת פרח על צלחת שטוחה, ויוצקים עליהם את הרוטב. מגישים עם לחם טרי.

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ג'אג'יק - מרק יוגורט טורקי/נירהמ1'
ג'אג'יק - מרק יוגורט טורקי/נירהמ1
09/06/2005 | 22:12
70
ג'אג'יק - מרק יוגורט טורקי/נירהמ1
מקור המתכון - אמי עליה השלום

החומרים:
4 מכלי יוגורט
כמה מלפפונים קצוצים דק (עם הקליפה)
כמה שיני שום כתושות (אני שמה לפחות חצי ראש שום)
קוביות קרח
עלים מכמה גבעולי נענע קצוצים
מערבבים את כל החומרים ומגישים מייד.

אפשר לקשט בעלי נענע למעלה.

תיהנו.

מקור המתכון:
נירהמ1

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פשטידת פטריות מעולה של odedee'
פשטידת פטריות מעולה של odedee
09/06/2005 | 22:15
98
לצפיה ב-'עוגת גבינה אנגלית בחושה'
עוגת גבינה אנגלית בחושה
09/06/2005 | 22:22
87
עוגת גבינה אנגלית בחושה

רכיבים:
4 ביצים
200 גר´ מרגרינה רכה
2 כוסות סוכר
250 גר´ גבינה שמנה 9%
3 כוסות קמח + כף אחת
שקית אבקת אפיה
100 גר´ צימוקים
100 גר´ אגוזים קצוצים

אופן הכנה:
בקערת מערבל שמים ביצים, מרגרינה, סוכר וגבינה ומערבלים 3 דק´. מוסיפים כוס קמח ואבקת אפיה ומערבלים 5 דק´.
מערבבים בכף קמח את הצימוקים והאגוזים ומוסיפים לבצק ומערבבים.
יוצקים את הבצק לסיר פלא או 2 תבניות מאורכות משומנות היטב ואופים בחום בינוני כ-45 דק´.

הערות:


מקור המתכון:
עוגות קלות להכנה/בני סיידא


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת הגבינה "ההיא"/אודטה דנין'
עוגת הגבינה "ההיא"/אודטה דנין
09/06/2005 | 22:23
321
עוגת הגבינה "ההיא" – מתכון שניתן פעם על ידי אודטה כשעוד היתה דנין בידיעות אחרונות

המתכון נלקח מ"מתכונים.נט"
העוגה יוצאת מאוד גדולה, צריך להשתמש בתבנית הפיירקס הכי גדולה שיש לכם, ומומלץ לא לחכות לשבועות כדי להכין אותה.

המצרכים:

לבסיס:
5 ביצים
5 כפות קמח
5 כפות סוכר
2 כפות שמן
מיץ מלימון קטן

למלית הגבינה:
750 גר' גבינה לבנה 9% (מטעמי דיאטה אפשר להמיר בגבינה 5%)
½ כוס סוכר
2 ביצים
4 כפות סולת
קליפה מגוררת מהלימון ז"ל ששימש אותנו למיץ לבסיס

למעטה השמנת:
3 גביעי שמנת (לא להיבהל, העוגה אינה מכילה חמאה או מרגרינה)
6 כפות סוכר

ההכנה:
מפרידים את הביצים, מקציפים את החלבונים לקצף לבן וקשה כשמוסיפים לו את הסוכר בהדרגה
מבליעים בתנועות עדינות את הקמח
מעבירים לתבנית פיירקס גדולה, אפשר גם תבנית אלומיניום
אופים בתנור מחומם מראש למשך 10 דקות בחום גבוה

בינתיים מערבבים את חומרי המלית.
יוצקים את המלית על הבסיס ואופים כ-25 דקות בחום בינוני, או עד שהמלית נקרשת מעט.

בינתיים מערבבים את ציפוי השמנת עם הסוכר.
יוצקים את השמנת מעל המלית וממשיכים לאפות בחום נמוך כ-15-20 דקות, או עד שמשטח השמנת נקרש, אבל מפסיקים את האפיה לפני שהוא ישנה את צבעו! הכול צריך להישאר לבן.
מקררים, עוטפים בניילון נצמד ומאפסנים במקרר.

כותבת המתכון מוסיפה שהכי טעים אחרי יום-יומיים במקרר, אם זה מחזיק מעמד כמובן.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת הגבינה של מאקי'
עוגת הגבינה של מאקי
09/06/2005 | 22:25
62
עוגת הגבינה של מאקי

"מתכון לעוגת הגבינה שלנו
5 ביצים מופרדות
כשחלבונים מוקצפים לקצף בינוני
בקערה שנייה
750 גרם גבינה
וחבילת טיב טעם
או פילדלפיה
או סימפוניה
(המטרה לחסל גם גבינות שבמקרר)
מקציפה לאט
מוסיפה סוכר או תחליף במכסה של כוס
חצי כוס מיץ לימון
גרד גם
5 כפות קמח או פודינג וניל
מערבבת בין הקערות
שמה בתנור 160 מעלות שעה ורבע
(תבנית הכי גדולה שממלאה את התנור)
במרכז התנור
אחרי שמוכן
שמה מעל 2 שמנת רגילה עם 2 ככפות סוכר ו-2 שקיות סוכר וניל
מצננת
חותכת לפרוסות ריבוע 4 על 4 בערך
מאחסנת במקרר בקופסא מלבנית
כולם מרוצים
העיקרון היא שזו לא עוגה גבוהה פיצוץ אבל מאוד טעימה
מרוכזת בגבינתיות שלה והחברה מרוצים

השינויים שלי (נ.מ.):
1. במתכון לא הייתה מצויינת כמות הסוכר אז שמתי 1.5 כוסות.
הוספתי 100 גר´ חמאה  
2. גבינה הייתה לי רק "טוב טעם" אז שמתי ארבע (1 ק"ג גבינה)
אפיתי אותה בתבנית עגולה (די גדולה), עם שוליים מסולסלים (לא קפיצית) ובתוך "אמבט מים" מילאתי תבנית גדולה של התנור כמעט עד חציה מים ושמתי את התבנית העגולה בתוכה .
3. שמתי 4 כפות פודינג וניל (רגיל לבישול) + שתי כפות קמח
4. את השמנת החמוצה עם הסוכר וסוכר הווניל מרחתי על העוגה בערך 15 שעה לפני תום האפייה, הכנסתי חזרה לתנור ואפיתי שוב 15-20 דקות (במתכון שלך נדמה שלא אופים את העוגה עם השמנת, אלא רק מצפים אותה)."

העוגה יוצאת רכה רכה, קטיפתית וטעימה (נירה).
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה של סבתא עם דמעות זהב'
עוגת גבינה של סבתא עם דמעות זהב
09/06/2005 | 22:27
83
עוגת גבינה של סבתא עם דמעות זהב
הובא למתכונים ע"י fairy_mi לבקשתה של avitlist

בצק:
חצי חבילה גולד-בנד (אני שמתי 100 גרם חמאה)
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
קליפת לימון מגורדת
כוס וחצי קמח תופח (במידה וחסר להוסיף לפי העין)

מרגרינה (חמאה), סוכר וקמח ללוש לבצק
מוסיפים את החלמונים ולאחר מכן סוכר וניל וקליפת לימון
(במידה והבצק סמיך מידי טיפת מים (

מילוי:
4 גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
1 ביצה שלמה
1 חלמון
4 סוכר וניל

לערבב הכול במיקסר ולהוסיף 2 כפות קורנפלור ואח"כ לשפוך על הבצק

ציפוי:
4 חלבונים להקציף לקצף חזק

להכניס לתנור, העוגה מוכנה כאשר הציפוי האחרון מקבל גוון חום


מקור המתכון: ענת מסיאטל - Ynet

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה בחושה של אסתי צוק'
עוגת גבינה בחושה של אסתי צוק
09/06/2005 | 22:27
43
עוגת גבינה בחושה של אסתי צוק מ"סגנון" מעריב

החומרים:
200 גרם חמאה או מרגרינה
½ 1 כוס סוכר
3 ביצים
150 גרם גבינה לבנה 5%
3 כוסות קמח תופח
מיץ וקליפה מלימון אחד
1 כפית וניל
צימוקים

אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים, משמנים ומקמחים 2 תבניות מלבניות, או סיר פלא. אופים בחום בינוני.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה של חיים קונדיטור'
עוגת גבינה של חיים קונדיטור
09/06/2005 | 22:32
52
עוגת גבינה של חיים קונדיטור חמה

עוגת גבינה מקונדיטוריית לילי

750 ג"ר גבינה לבנה -לסנן מים
6 ביצים מופרדות
פודינג ווניל
1 שמנת מתוקה
3 כפות קורנפלור
1.5 כוסות סוכר
סוכר ווניל
תמציות לפי טעם
גרידת לימון
אופן ההכנה

לערבב בקערה את הגבינה סוכר וניל תמציות וגרידת לימון להוסיף את החלמונים אחד אחד עד שיבלעו במסה
להוסיף חצי כוס סוכר ו3 כפות קורנפלור ו-3 כפות פודינג את האבקות והיבשים יש לערבב יחד וביד אחת לפזר אותם מלמעלה לקערה וביד השנייה לערבב כדי שלא ייווצרו גושים
להקציף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ולהוסיף למסה בעטיפה
להקציף את החלבונים עם יתרת הסוכר ולהוסיף למסה בעטיפה
כעת המסה גדולה ואוורירית מאוד,למי שעשה נכון
משמנים תבנית פיירקס ויוצקים את המסה פנימה מניחים את הפיירקס בתבנית נוספת עם מים ומכניסים לתנור בחום של 220 מעלות שחומם מראש
לאחר הכנסת העוגה מורידים טמפרטורה ל-150 מעלות עד שהעוגה משחימה ומתייצבת
לאחר שהעוגה הצטננה בחוץ ניתן להגיש עם ציפוי של קצפת משמנת מתוקה ופודינג או ללא
בהצלחה

הערות:
עוגה נפלאה - רכה רכה וטעימה להפליא (נירה).

מקור המתכון:
חיים הקונדיטור
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה בחושה עם חמוציות/נירהמ1'
עוגת גבינה בחושה עם חמוציות/נירהמ1
10/06/2005 | 06:38
331
עוגת גבינה בחושה עם חמוציות/נירהמ1
תבנית אפיה 24 משומנת
זמן אפיה – שעה אחת

עוגה שאילתרתי מקופסה אחת של גבינה שהייתה לי במקרר. כמו כן, רציתי לשים צימוקים, אבל מכיוון ש"הילדים" לא אוהבים צימוקים, שמתי חמוציות.

החומרים:
1 כוס קמח
1 חבילה פודינג וניל לבישול (100 גרם)
½ כפית אבקת אפיה
½ 1 כוס סוכר
4 ביצים "סופר טריות"
1 גבינה סימפוניה 5% (קופסה אחת של 200 גרם)
150 גר' חמאה רכה בטמפרטורה של החדר
1 שמנת חמוצה
100 גר' חמוציות (אפשר גם צימוקים)

הכנה:
מקציפים את הביצים (בלי להפריד) עם הסוכר עד שמתקבל קצף בהיר ותפוח
מוסיפים את החמאה וממשיכים להקציף
מוסיפים לאט, תוך כדי הקצפה את הקמח מעורב באבקת אפיה, הפודינג, הגבינה, השמנת ואת החמוציות

מחממים תנור לחום בינוני-גבוה 180 מעלות
אופים את העוגה כ-10 דקות על 180 מעלות, מורידים ל-175 מעלות וממשיכים לאפות כ-50, או עד שפני העוגה זהובים-שחומים.

בתיאבון

הערות:
העוגה לא יוצאת גבוהה במיוחד אבל יוצאת מאוד טעימה, עם ריח וניל משגע. הטעם מאוד גבינתי, למרות שיש רק קופסה אחת של גבינה.

מקור המתכון:
נירהמ1
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גבינת חלומי מטוגנת על סלט פלפלים'
גבינת חלומי מטוגנת על סלט פלפלים
10/06/2005 | 07:17
48
גבינת חלומי מטוגנת על סלט פלפלים/בני סיידא - "מגזין שף" מ-ynet

גבינת חלומי מטוגנת על סלט פלפלים קלויים
שימו לב: מתחילים בהכנה יום מראש.
חומרים:
10 פלפלים בכל הצבעים
6 שיני שום, כתושות
מלח
1 כפית סוכר
1/3 כוס (70 מ"ל) שמן זית
מיץ לימון, לפי הטעם
לגבינה:
250 גרם גבינת חלומי, פרוסה
1 כוס קמח
שמן, לטיגון
הכנה:
1. קולים את הפלפלים על הגז או על גריל פחמים עד שקליפתם משחימה. קולפים, נפטרים מהגרעינים וחותכים לרצועות. שמים בקערה, מוסיפים את השום, המלח, הסוכר, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים. מעבירים לקערה ומאחסנים לפחות לילה במקרר (עד 24 שעות).
2. מסדרים את הפלפלים על צלחת הגשה.
3. החלומי: ממש לפני ההגשה, מקמחים את פרוסות הגבינה ומטגנים עד הזהבה. מניחים על סלט הפלפלים ומגישים מייד, עם לחם טרי
איך שומרים? את הפלפלים כמה ימים במקרר. את הגבינה המטוגנת זוללים מייד.

מקור המתכון:
בני סיידא "מגזין שף"
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגות הגבינה של הקונדיטורים/ynet'
עוגות הגבינה של הקונדיטורים/ynet
10/06/2005 | 07:20
45
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'כדור גבינה/הובא על ידי פירגה'
כדור גבינה/הובא על ידי פירגה
10/06/2005 | 08:08
307
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'גבינת עיזים מטוגנת/הוגו 26'
גבינת עיזים מטוגנת/הוגו 26
10/06/2005 | 08:12
13
גבינת עזים מטוגנת של הוגו 26
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'חביתיות (פלצ'נטה) / דרומית 1'
חביתיות (פלצ'נטה) / דרומית 1
11/06/2005 | 21:29
39
מתכון: חביתיות (פלצ'נטה) / דרומית 1
רכיבים:
2 ביצים
כוס חלב
כוס ורבע מי סודה
כוס קמח
2 כפיות תמצית וניל טובה
קליפת לימון מגוררת
2 כפות סוכר
2 כפות חמאה נמסה

אופן הכנה:
לערבב הכל היטב  עד שלא יהיו גושים. התערובת צריכה להיות דלילה.

לחמם מעט חמאה במחבת ולטגן חביתיות דקות ככל האפשר.  

אצל אמא שלי היו 2 סוגי מלית. אחד עם גבינה ואחד עם ריבה ביתית טובה.

למלית גבינה:  

גבינת  טוב טעם  או גבינה 9 אחוז אם אוהבים מרקם רך יותר
חלמון ביצה טריה מאד (לא הכרחי למי שנרתע...)
סוכר לפי הטעם
2 כפיות תמצית וניל
צימוקים  

למלא את הפלצ'ינטה ולגלגל. לפזר מלמעלה אבקת סוכר.

הערות:
המעדן ההונגרי האולטימטיבי לחג השבועות.

מקור המתכון: דרומית 1
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'טרין גבינה וחצילים של חנן אברהם'
טרין גבינה וחצילים של חנן אברהם
09/06/2005 | 22:05
30
טרין גבינה וחצילים של חנן אברהם – כפר ורדים

טרין גבינה וחצילים

כמויות:
תבנית לטרין- תבנית "אינגליש קייק" או תבנית לחם בחתך טרפזי, בסיס תחתון צר מהעליון.
אורך 24-26 ס"מ.
2 חצילים גדולים או 3 חצילים בינוניים.
3-4 פלפלים צבעוניים.
250-300 גרם גבינה פטה.
250-300 גרם גבינה בולגרית, לפחות 16% שומן.
1/3 כוס רוטב פסטו.
3 עגבניות מיובשות, שרויות בשמן זית קצוצות.
חופן צנוברים קלוי ומרוסק לפירורים גסים.
מלח, פלפל שחור גרוס.

הכנה:
1. קולים את פלפלים בתנור בחום גבוה למשך 20 דקות ועד שנראה כי קליפתם השחימה די, להשאיר בתנור סגור ו/או להעביר לניילון ולאטום היטב, הלחות והחום יעזרו בהסרת הקליפה בהמשך וללא שטיפה במים. להוריד גרעינים ולחלק לרצועות אורך.
2. לחצות את החצילים לאורכם, עובי של ½ ס"מ, לאבק את שני הצדדים קלות בקמח, לנער עודפים ולהניח בשמן עמוק רותח ועד ששני הצדדים בגוון זהוב עמוק – לא שרוף. להעביר למסננת/ניר סופג להגרת נוזלים.
3. לרפד את תבנית הטרין עם ניילון נצמד, במספר שכבות ולדאוג שולי הניילון יגלשו מעבר לתבנית ולגובה, על מנת לסגור בהמשך את הטרין.
4. למעוך בקערות נפרדות את הגבינות, כך שיהיו מפוררות, להוסיף לכל קערה רבע כפית פלפל שחור ומעט מלח ולערבב היטב כל קערה בנפרד.
5. להניח רצועות חציל כשכיוון האורך שלהן בניצב לאורך התבנית וכן שתהיה חפיפה בין הרצועות ושיבלטו מחוץ לדפנות התבנית. אין להשתמש בכל הרצועות, אלא להותיר 3-5 על מנת לכסות את התערובת מלמעלה.
6. להניח את רצועות הפלפל בדומה לרצועות החציל ועל גביהן, אפשר גם בשתי שכבות.
7. למרוח שכבה נדיבה של פסטו על גבי הפלפלים.
8. למרוח תוך הידוק, את גבינת פטה וליישר היטב.
9. למרוח שכבת פסטו על גבינה באופן עדין – לא לגרור את סכין המריחה – לפזר בצור שווה את פירורי הצנובר והעגבניות המיובשות.
10. למרוח תוך הידוק את הגבינה הבולגרית.
11. למרוח את רוטב הפסטו שנותר על גב הגבינה הבולגרית.
12. לסגור מלמעלה את רצועות הפלפלים, עליהן את החצילים וקצוות הניילון הנצמד ולסגור היטב.
13. לעטוף את כל התבנית בניילון נצמד במספר שכבות, להעביר את הכלי למקרר למשך 24 שעות. להניח מעל משקל כמו 2-3 צנצנות מלאות ו/או קופסאות שימורים על מנת שידחסו את הגבינה למצב מוצק.

הערה: טרין גבינה (וגם אחר) ליצירת מוצקות, ניתן להשתמש באחת התוספות הבאות:
1. לערבב 2 כפות ג´לטין (אבקה) במעט חלב חם ולהוסיף לגבינות (לחוד) בעת הערבוב.
2. להוסיף חמאה רכה לגבינה ביחס של 1:4 לערך, כלומר על כל ארבע כפות גבינה, כף אחת של חמאה רכה, ושוב לערבב היטב.

בשני המקרים, הטרין יקריש ויהיה מוצק – בשימוש עם החמאה, יהיה כמובן גם שנוי בטעם הגבינה.
עם זאת, מומלץ לפחות בפעם ראשונה ללא כל תוספות.


לקראת ההגשה, יש ליטול מגש ארוך מתבנית הטרין, להפוך את התבנית ולהוריד בזירות את שכבות הניילון הנצמד.
עם סכין לחה, לחתוך פרוסות ולהיעזר בכף הגשה (של עוגה) נוספת להעברה לצלחת אישית.
מומלץ להגיש עם עלה חסה, מעט רוטב פסטו, חופן ג´ולייאנים של חצילים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'קוגל גבינות של השף ניר צוק'
קוגל גבינות של השף ניר צוק
09/06/2005 | 22:08
102
קוגל גבינות של השף ניר צוק


חומרים:
1/2 1 כוס סוכר
7 כוסות מים רותחים
400 גרם אטריות ביצים דקות
2 כפיות גדושות מלח
2 כפיות גדושות פלפל שחור טחון דק
1 כפית קינמון
100 גרם חמאת תנובה
4 ביצים
100 גרם גבינת טל העמק
100 גרם גבינת עמק
1 גביע קוט’ג תנובה

תבנית משומנת מס’ 26

אופן הכנה

אופן ההכנה

1. מחממים בסיר עמוק את הסוכר עד לקרמל זהוב כהה, מוסיפים בזהירות את המים הרותחים ומבשלים עד להמסת הקרמל.
2. מוסיפים את האטריות ומבשלים עד שהמים מתאדים. מערבבים מדי פעם, מתבלים במלח, פלפל וקינמון.
3. מגרדים את הגבינות עמק טל העמק
3. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה והגבינות, מצננים מעט, מוסיפים ביצים ומערבבים היטב.
5. יוצקים את תערובת האטריות לתבנית האפייה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך שעה.
6. מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה ב- 150 מעלות עד לקבלת גוון זהוב כהה.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה ושוקולד לבן /על השולחן'
עוגת גבינה ושוקולד לבן /על השולחן
09/06/2005 | 22:30
40
עוגת גבינה ושוקולד לבן (אמריקאית) מ"על השולחן" בקישור.

אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'עוגת גבינה בציפוי שוקולד1חנה שאולוב'
עוגת גבינה בציפוי שוקולד1חנה שאולוב
11/06/2005 | 20:56
124
עוגת גבינה בציפוי שוקולד של חנה שאולוב
כפי שהביאה מנדיי ל"בישול לילדים"

לבצק:
100 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה + 1 חלמון
1 וחצי כוס קמח תופח

למילוי:
4 ביצים
1 כף תמצית וניל
1 ורבע כוס סוכר
1 כף קמח
3 כפות עמילן תירס (קורנפלור(
1 גביע שמנת
1/4 כוס חלב
2 חב' גבינה 9%

לציפוי השוקולד:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
200 גר' שוקולד מריר
1 וחצי כפות קקאו
1 שמנת מתוקה (לא הכרחי)

לשים מחומרי הבצק, בצק אחיד. משמנים את התבנית
ומרפדים את התחתית ואת הדפנות בבצק.

אופן הכנת המילוי:
מערבבים במערבל במהירות גבוהה את הביצים השלמות עם כל
הסוכר כ-7 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מערבבים עם יתר
החומרים בבחישה. יוצקים על הבצק ואופים בחום בינוני
כ-45 דקות. מקררים.

אופן הכנת הציפוי:
ממיסים את הסוכר במים תוך בישול על אש קטנה. מוסיפים
את השוקולד החתוך והקקאו ומערבבים עד שמסמיך.
כאשר העוגה קצת קרירה מצפים את העוגה מלמעלה ומצדדיו.

אפשרות:
באם אוהבים אפשר להקציף קופסת שמנת מתוקה עד
שהיא מסמיכה ולתת בשקיק זילוף ולעטר בה את העוגה.

הערות (monday) :
במתכון המקורי צריך 200 גר' שוקולד לציפוי אבל אני שמה
רק 100 גר' שוקולד, מפני שהכמות גדולה מדי עפ"י נסיון.
את חלבון הביצה שנותר גם מוסיפה לתערובת 4 הביצים.

הערות (monday):
זו אחלה עוגה ולכל הפוחדות מהקצפה או הפרדת
חלבונים חלמונים אין צורך בהפרדה וקלה מאוד להכנה

מקור המתכון:
חנה שאולוב מהספר "עוגות לכל חג"
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה אמריקאית / רוני ונציה'
עוגת גבינה אמריקאית / רוני ונציה
11/06/2005 | 20:58
61
עוגת גבינה אמריקאית / רוני ונציה מ-ynet

עוגת גבינה אמריקאית

עוגה בסגנון אמריקני לשבועות. עשירה וקרמית, עם מרקם רך וקטיפתי, מעל בצק שקדים נהדר. הטריק: העוגה יוצאת חלקה וישרה כשאופים אותה באמבט מים חמים. מכינים יומיים מראש.
רוני ונציה

החומרים:

לבסיס:
3/4 כוס (100 גרם) קמח
3/4 כוס (75 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק
3 כפות סוכר
קורט מלח
75 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל (או ליקר שקדים "אמרטו")

למלית:
750 גרם גבינה לבנה 9 אחוז בטמפרטורת החדר (מסוננת מנוזלים יום קודם)
225 גרם גבינת שמנת (כ-30 אחוז, רצוי אמריקאית)
3/4 כוס סוכר
3 כפות קמח
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
גרידה מ-1 לימון קטן
1 כוסות (300 מ"ל) שמנת מתוקה

הכלים: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:
1. הבסיס: מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, השקדים, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה ומעבדים לפירורים עדינים. בקערה קטנה מערבבים את החלמון עם הווניל (או הליקר). מוסיפים לבצק, ומעבדים בקצרה לגושי בצק. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ודוקרים במזלג.
3. אופים כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב. מצננים את התבנית על רשת.
4. המלית: מנמיכים את חום התנור לבינוני-נמוך (160 מעלות).
5. עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום עבה ומהדקים היטב.
6. בקערת מיקסר מערבלים את הגבינות במהירות נמוכה כמה שניות לריכוך. מוסיפים את הסוכר והקמח וממשיכים לערבל מעט לתערובת קרמית אחידה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה (לא להקציף יותר מדי). מוסיפים את הווניל ואת גרידת הלימון. לאט ובהדרגה מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים מעט, רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
7. מעבירים את התערובת לתבנית עם הבצק. מניחים את התבנית בתוך תבנית אפייה גדולה יותר. מניחים את שתי התבניות בתנור, יוצקים מים חמים לתוך התבנית הגדולה עד לגובה מחצית הדפנות של התבנית עם העוגה. מניחים בזהירות את שתי התבניות בתנור. אופים 50-55 דקות עד שהעוגה בצבע בהיר, חלקה העליון נראה יבש והיא נראית יציבה. מוציאים את התבניות מהתנור. מוציאים את התבנית עם העוגה, מסירים את נייר האלומיניום ומניחים לצינון מלא על רשת. כשהעוגה קרה מכסים ומניחים במקרר ללילה.
8. הגשה: למחרת משחררים את התבנית, פורסים בסכין טבול במים חמים ומנוגב, ומגישים בטמפרטורת החדר.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת גבינה/רות סירקיס'
עוגת גבינה/רות סירקיס
11/06/2005 | 21:23
938
עוגת גבינה/רות סירקיס
מערכת עוגת הגבינה של שטראוס לשבועות שנמכרה בסופרים

תבנית עגולה, קוטר 24
זמן הכנה 15 דקות
לשמור במקרר

חומרים  לבסיס:
250 גר' פירורי לחם
100 גר' חמאה מומסת

חומרים לבלילה:
750 גר' גבינה סקי 5%
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים מופרדות
4 כפות קורנפלור
1 כוס סוכר + 2 כפות סוכר
כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:
1. ממיסים את החמאה, מערבבים עם פירורי הביסקוויטים, משטחים בתחתית התבנית, מהדקים (רצוי להשתמש בנייר אפיה)
2. בקערה מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר
3. בקערה נפרדת מקציפים את החלמונים עם הסוכר, גרידת הלימון והגבינה. מוסיפים בהדרגה את הקורנפלור ומערבבים היטב
4. מקפלים בעדינות את שתי התערובות, יוצקים לתבנית.
5. אופים למשך 60-50 דקות בחום של 180 מעלות (בתנור שחומם מראש) עד שהעוגה מזהיבה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להצטנן עם דלת פתוחה מעט.

הצעת הגשה:
לערבב היטב בעזרת כפית את תערובת הפסיפלורה. לשפוך בתחתית כל צלחת הגשה ולהניח מעל פרוסת עוגה.
טיפ: להעשרת טעם העוגה, ניתן להוסיף לבלילה 1 שמנת חמוצה של יטבתה.

בתיאבון.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'גלידת עוגת גבינה וצימוקים/רות אוליב'
גלידת עוגת גבינה וצימוקים/רות אוליב
11/06/2005 | 21:26
13
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'טארט גבינה ותפוזים/אר קפה מוואלה'
טארט גבינה ותפוזים/אר קפה מוואלה
11/06/2005 | 21:32
22
טראט גבינה ותפוזים של רשת אר קפה מוואלה
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'גלידה תוצרת בית /שגיא קופר מ-ynet'
גלידה תוצרת בית /שגיא קופר מ-ynet
11/06/2005 | 21:36
18
גלידה תוצרת בית – עם או בלי מכונה/שגיא קופר מ-ynet

גלידת וניל רגילה:
1 ליטר שמנת, 15% שומן
1 ביצה קטנה, או חצי ביצה מספר אחד (מערבבים ומוציאים רק חצי מהנפח)
1 כוס פחות כף של אבקת חלב (מלבין לא צמחי)
1 כוס + 1 כף סוכר
1/2 שקית (7 גרם) אבקת ג'לטין
1 כפית תמצית וניל טובה

גלידת וניל מופחתת קלוריות  
1 ליטר חלב מלא (יש כזה של תנובה, אפשר להחליף בחלב 3% רגיל - אבל לא בחלב רזה)
1 ביצה קטנה, או חצי ביצה מספר אחד
1/4 1 כוסות אבקת חלב
1 כוס פחות 1 כף סוכר
חצי שקית (7 גרם) אבקת ג'לטין
1 כפית תמצית וניל טובה

הכנה:
1. מרתיחים מים בסיר שעליו ניתן להניח קערה באופן שתחתיתה לא תיגע במים הרותחים (לא צריך הרבה מים 1/2 ליטר יספיק). ממלאים קערה אחרת במי קרח.
2. מערבבים את הסוכר ואבקת הג'לטין.

3. יוצקים את המרכיב הנוזלי של הגלידה - חלב או שמנת - אל הקערה המונחת מעל למים הרותחים. טורפים פנימה את הביצים ואבקת החלב, ומוסיפים את המרכיבים היבשים - הסוכר והג'לטין המעורבבים, הכול תוך ערבוב. מביאים לטמפרטורה של 70 מעלות ומיד מעבירים את קערת הבישול ומניחים אותה במי הקרח לקירור עמוק ככל האפשר.
4. מעבירים את התערובת למקרר ומשאירים אותה שם ללילה. אם אין לכם לילה - ארבע שעות זה המינימום.
5. מוציאים ומעבדים במכונת הגלידה לפי ההוראות שלה.
אם אין לכם מכונת גלידה, אפשר לאלתר "מכונה" משתי שקיות ניילון עבות, קרח ומלח (נשמע מוזר, אבל זה לגמרי עובד. ניסיתי). לוקחים שקית אחת, ממלאים אותה בתערובת הגלידה, וסוגרים. מניחים אותה לקירור במקרר. שקית שנייה ממלאים בתערובת קרח שבור ומלח גס (שתי כפות לקילו קרח, בערך). מניחים שקית בתוך שקית, סוגרים את החיצונית ומתחילים לטלטל ולגלגל. זאת תרפיה מצוינת לילדים, שלוקחת כעשרים דקות לחצי ליטר גלידה, בערך. מתקבלת גלידה במרקם רך - מכניסים אותה למקפיא ל-3 שעות לפני ההגשה.
אם אתם רוצים להוסיף טעמים שונים (תמציות) עשו זאת לפני ההכנסה למכונת הגלידה. פירות ושברי אגוזים - אחרי העיבוד ולפני ההקפאה.

מקור המתכון:
ynet



אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'פלאן של אדוארדו בקייר - "אדוארדו"'
פלאן של אדוארדו בקייר - "אדוארדו"
11/06/2005 | 21:39
35
פלאן של אדוארדו בקייר - "אדוארדו" / מוואלה

מצרכים:
100 גרם קמח
250 גרם אבקת סוכר
6 ביצים שלמות
20 גרם חמאה מומסת
קומץ מלח דק
כף תמצית וניל
ליטר חלב
טרין או תבנית מוארכת ונמוכה אופן הכנה מערבבים את כל המצרכים במיקסר עד לבלילה הומוגנית.
מעבירים לכלי או תבנית
מחממים את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות
מכינים תבנית גדולה עם מגבת בתחתית ובמרכזה מניחים את הכלי עם הבלילה
ממלאים את התבנית הגדולה במים רותחים עד שלושת רבעי גובה של הכלי עם הבלילה
מכניסים במרכז התנור ומורידים את הטמפרטורה ל-140 במשך 20 דקות מקררים ומגישים.

מקור המתכון:
walla
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ריבועי גבינה בבצק פירורים מ"לאשה"'
ריבועי גבינה בבצק פירורים מ"לאשה"
11/06/2005 | 22:23
56
ריבועי גבינה בבצק פירורים / מ"לאשה"
מתכון של: עידית חייט

זמן הכנה: כשעה (ועוד 3 שעות קירור)
שומרים : כשבוע במקרר או עד חודש במקפיא         
(מפשירים  בטמפרטורת החדר)

המרכיבים לתבנית בגודל 35x25

לבצק:
1/2 2 כוסות קמח
1 כוס סוכר חום
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים

למלית:
450 גרם גבינת שמנת (מומלץ לערבב 2 סוגים - 30% ו- 9%)
2 ביצים גדולות
4 כפות מיץ לימון
קליפת לימון מגוררת
3/4 כוס סוכר לבן

ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
2. הבצק: שמים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתיה והקינמון במעבד מזון בעל
להב מתכת, ומפעילים עד שמהרכיבים מתערבבים היטב. מויסיפים את קוביות
החמאה ומעבדים, עד שנוצרים "פירורים".
מפרישים כוס מהפירורים, מוסיפים את האגוזים ומערבבים. שומרים בצד.
מעבירים את שאר הפירורים לתבנית ומהדקים לבסיס. אופים כרבע שעה, עד
להזהבה. מוציאם מהתנור (לא מכבים אותו) ומצננים.
3. המלית: שמים את הגבינות, הביצים, מיץ הלימון, קליפת הלימון והסוכר
בקערת המערבל. מערבלים במהירות בינונית-גבוהה כ- 3 דקות, עד שנוצרת
עיסה חלקה ואוורירית.
יוצקים את המלית על הבסיס האפוי, מפזרים מלמעלה את הפירורים ששמרנו
(עם האגוזים) ומחזירים לתנור. אופים 35-30 דקות, עד ששכבת הפירורים
מזהיבה והגבינה מתייצבת.
4. מוציאים מהתנור, מצננים לגמרי ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (או למשך
(או למשך לילה).
חותכים לריבועים בגודל 4x4 ס"מ.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'עוגת גלידה/פקאן סיני מ"גורמה"'
עוגת גלידה/פקאן סיני מ"גורמה"
11/06/2005 | 22:27
41
עוגת גלידה/פקאן סיני מ"גורמה"
כפי שהביאה r66 לפורום "מתכונים"

2 תבניות חד-פעמיות של אינגליש קייק, מרופדות בניילון נצמד
150 גרם אגוזי פקאן סיני מסוכרים, קצוצים גס במעבד מזון עם סכין המתכת.
2 מיכלי שמנת מתוקה.
1 כף סוכר
12 עוגיות מרנג עגולות
2 כפות סוכר נוספות
2 כפות חמאה
30 גר' פרוסות שקדים קלופים

מקציפים את השמנת עם כף סוכר לקצפת יציבה
מפוררים את עוגיות המרנג ומערבבים עם הקצפת ואגוזי הפקאן המרוסקים
ממיסים בסיר את החמאה עם 2 כפות הסוכר. מטגנים את פרוסות השקדים עד שיזהיבו
מצננים קצת. מרפדים תבניות בשקדים, מחלקים את התערובת לשתי התבניות ומחליקים במרית. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא למשך הלילה
לפני ההגשה הופכים את העוגות על צלחת הגשה.

מקור המתכון:
גורמה

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'"עוגות גבינה כמו בבית קפה" מ-ynet'
"עוגות גבינה כמו בבית קפה" מ-ynet
12/06/2005 | 14:28
93
ארבעה מתכוני עוגות גבינה יפהפיות מ-ynet בקישור.

עוגות גבינה כמו בבית קפה
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ