איך הופכים טירמיסו ליותר מקצועי או מפואר ?

  • פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
איך הופכים טירמיסו ליותר מקצועי או מפואר ?

טירמיסו זה אחד המתכונים היותר קלים להכנה שיש.
אני חושב בין העוגות \ קרמים הקיימות היא אחת הכי פשוטות שאפשר להכין במטבח.
יש לי מתכון לטירמיסו שאני מכיר.
אבל רציתי להכין משהו קצת מיוחד יותר איתו ליום הולדת שלי,
והאמת אין לי את השמץ של מושג איך לוקחים טירמיסו והופכים אותו למדהים,
או לקצת יותר מפואר ...
בסך הכל זה שמנת עם קרם מסקרפונה,
וביסקוטים עם אספרסו.
ואבקת קקאו מלמעלה.
הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה אולי להשתמש בגבינת מסקרפונה קצת יותר איכותית, (אבל אז נכנסים לבעיה שאולי היא לא תתמזג טוב עם השמנת אחר כך..מהניסיון שלי כל גבינת שמנת מתמזגת אחרת עם השמנת)
ואז לקישוט מה אפשר לעשות מיוחד עם זה ?
אולי להוסיף תותים מעל ? אולי לא יודע.. לפזר את הקקאו... עם צורה של לב מסביב לא יודע..
המתכון שאני מכיר:
2 חבילות בישקוטים
2 כפות אבקת קקאו
לתערובת האספרסו:
150 מיליליטר אספרסו או כוס קפה נמס חזק (ללא חלב) בטמפרטורת החדר
450 מיליליטר מים
5 כפות ברנדי
50 גרם סוכר
לקרם המסקרפונה:
2 מכלי שמנת מתוקה (סה"כ 500 מיליליטר)
665 גרם גבינת מסקרפונה
6 חלמוני ביצים גדולות
165 גרם סוכר
חצי כפית תמצית וניל משובחת
1 כף אמרטו (ליקר שקדים)
2 כפות ברנדי
אין יותר מדי מה לעשות...
מקציפים את הצהוב של הביצים מעל סיר כפול טוב מאוד,
(הלבן של הביצים לא נדרש למתכון הזה)
ברגע שהקרם יציב (הוא צריך להיות ממש מוקצף טוב, 5-10 דקות),
מוסיפים את המסקרפונה לקערב ומקפלים הכל ביחד,
מתפללים שהכל מתמזג לקרם אחד.
אם נפל הלך הכל מתחילים מחדש.
מקציפים את הקצפת על מהירות נמוכה, וב10 דקות לאט לאט מעלים את הטמפרטורה של המיקסר עד שיש קצפת יציבה מאוד.
מקפלים את התערובת של הביצים\מסקרפונה, לתוך הקצפת.
ומוסיפים את שאר חומרי המילוי.
שמים ביסקוטים למטה, קרם למעלה, ואבקת קקאו מעל.
אפשר גם ב2 שכבות אם רוצים יותר מרשים.

אני יודע שיש מתכונים ששמים בסיס של עוגה מאוד רך ומאוד דק, ומאוד מאוד רטוב למטה מתחת להכל, ואז שמים את הקרם, ביסקוטים, קרם , קקאו.
יש כאלה מתכונים ששמים שוקולד מריר שבבים, במקום קקאו.
מישהו יודע איך להפוך את זה למיוחד יותר ? או לאיכותי יותר ?
 

נירהמ1

New member
אפשר בהחלט להחליף בישקוטים בעוגת טורט

לאחר שמרטיבים את הבישקוטים הם מקבלים טעם ומרקם כמו של עוגת טורט (עוגת ספוג, או כמו שרבים מכירים בשם "לייקח").
גבינת מסקרפונה היא למעשה שמנת עם אחוז גבוה של שומן, כך שאתה בהחלט יכול לערבב אותה עם שמנת מתוקה.
ניתן להחליף את הברנדי בליקר קפה (כמו טיה מריה) או שוקולד, או רום בקארדי.
בטירמיסו קלאסי אכן משתמשים באבקת קקאו, אבל אפשר בהחלט במקום קקאו להתפרע קצת ולפזר שוקולד מריר, או חלב מגורר, או פירורי עוגיות. זה תהיה "ואריאציה על נושא טירמיסו" (ואריאציה טעימה).

וטיפ נוסף: על מנת שהזביון (הפודינג שמכינים מהחלמונים) יתאחד טוב יותר עם הקרם, כדאי קודם לקפל כשלוש כפות קרם לתוך הזביון ולאחר שהתערובת הומוגנית להוסיף את שארית הקרם ולקפל.

אם אתה מכין, נשמח לראות תמונה.


בהצלחה,


נירה
 

al19

New member
מהמם נירה תודה !

בקשר לקרם ביצים וסוכר,
מצד אחד טירמיסו בלי זה יהיה הרבה יתר מוצק, ויותר קל לעבוד איתו\טיפה יותר כמו עוגה
ומצד שני טירמיסו עם הקרם ביצים יהיה הרבה יותר נוזלי, ואי אפשר שהוא יחזיק את הנפח שלו מחוץ לכלי, (זה רק לאכול עם כף כמו פודינג)
&nbsp
מה את חושבת על זה ?
&nbsp
&nbsp
 

נירהמ1

New member
הטירמיסו המסורתי מכיל זביון שהוא מעין

פודינג שעשוי מחלמוני ביצים. אם תקרר את הפודינג כהלכה (אחרי ההכנה פשוט תעביר לקערה, תצמיד על פני הפודינג ניילון נצמד כדי שלא יהיה קרום), תקרר במקרר ורק אחרי כמה שעות "תפתח" את הזביון עם קרם משמנת מתוקה, הוא יהיה יציב יותר.

בהצלחה,


נירה
 

al19

New member
תודה על העצות המעולות !!!!

בקשר לעיצוב, אני גם חשבתי כבר איך לעצב את הטירמיסו שיראה מדהים
רק צריך כמה חומרים
&nbsp
אולי אני אכין פה כמה פוסטים בכמה חלקים של המסע בעקבות הטירמיסו המושלם ?
&nbsp
אני רוצה לנסות כל פעם כמה וריאציות, ולשנות אותם כל פעם.
&nbsp
אולי אני אכתוב פה כמה פוסטים על זה כל סופש שאני משנה משהו ?
&nbsp
עם כמה סוגים של קרמים,
כמה סוגים של תחתיות \ טורט \ ביסקוטים
כמה סוגים של מסקרפונה,
כמה סוגים של קישוטים,
כמה סוגים של צורות הגשה
&nbsp
עד שעני אגיע למה שאני חושב שהוא מושלם ?
מה חושבת ?
 

נירהמ1

New member
מסע מרתק בעקבות הטירמיסו המושלם


נשמח שתכתוב כאן על תוצאות מוצלחות והתרשמויות, וכמובן, נשמח גם לתמונות "קשות לצפיה" של "הטירמיסו המושלם".

בפעם הקודמת לא בירכתי אותך, אז בהזדמנות זו אני מתקנת את התנהגותי.
ברוך הבא ל"חלבי". הפורום קצת שומם עכשיו (כולם בפייסבוק
). הנה, הכנתי גם קפה עם "משהו קטן בצד" עוגיות "ביסקוטי" של אילנית12 - שקינוחים וירטואליים לא משמינים כבר אמרנו?

בהצלחה,


נירה


 
למעלה