שאלה כללית לגבי דג סלמון

dory141

New member
שאלה כללית לגבי דג סלמון

קודם כל, אני יודע שדג הוא פרווה, אבל לא מצאתי פורום אחר לשאול בו בתפוז. ועכשיו לשאלה- שמעתי ממכר רחוק, שמומלץ להימנע מהכנת סלמון בתנור (כפי שהכנתי עדלאחרונה) ולהכין אותו מטוגן במחבת. ההסבר שלו (מדובר בבשלן מקצועי אגב, ברמת שף במלון לשעבר), שהכנת הסלמון בתנור לא מנקה אותו עד הסוף מחיידקים, פעולה שהטיגון כן מבצע. האם הוא צודק והאם בכל זאת יש נימוק להכנת הסלמון בתנור, למעט העובדה שזה לוקח הרבה פחות זמן?
שאלה נלווית, או שאלת בונוס- האם מומלץ להשרות את הדג לפני הכנה, כמה ולמה? תודה מראש.
 

נירהמ1

New member
תשובה: בשיעורי טכנולוגיה של מזון מלמדים

שבישול ושמירה של אוכל בטמפרטורה של מעל ל-70 מעלות קוטלת חיידקים.
את הדג אופים בדרך כלל בטמפרטורה של כ-180-170 מעלות, כך שלא חושבת שיש בעיה של חיידקים, אבל, על מנת להיות בטוחים, ניתן לחמם מחבת כבדה, לשים מעט שמן, לטגן את הדג קלות בצד של העור, ואז להמשיך צליה קצרה בתנור.

בהצלחה,

נירה
 

ilanakatz

New member
אשמח גם לדעת

אני לא יודעת לגבי חיידקים ואני אשמח לדעת במה מדובר. על הפשרה אני יודעת שעדיף להפשיר במקרר, להשאיר אותו במקרר ללילה
 
למעלה