"באג'יה" - לביבות בצל מהמטבח ההודי/אילנית12
"באג'יה" - לביבות בצל מהמטבח ההודי/אילנית12
מקור המתכון: רינה פושקרנה
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע" אילנית12 מהבלוג אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה
באג`יה בצל מטוגן בבלילה/רינה פושקרנה
"בהכנת התערובת אין שימוש במים מכיוון שהבצל מפריש נוזלים וכך התערובת נדבקת אליו..."
החומרים לכ-12 יחידות:
1 בצל גדול חתוך ומופרד לטבעות
לציפוי:
1 כוס קמח עדשים/קמח חומוס
קורט מלח
קורט סודה לשתייה
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית אבקת צ`ילי
1/2 כפית כוסברה טחונה
כוסברה טרייה קצוצה
שמן לטיגון עמוק
הכנה:
- מניחים את כל מרכיבים הבלילה בקערה גדולה ומערבבים היטב.
- מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק.
- טובלים את טבעות הבצל בתערובת ומערבבים היטב. לוקחים כף או שתיים של תערובת, מעבירים למחבת ומטגנים עד קבלת צבע שחום. מוציאים ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים עם צ`אטני.
הערות של אילנית:
1. נאלצתי לשים ככף מים לתערובת הבצל, העיסה הייתה יבשה מדי.
הבצל צריך להיות מצופה בקמח,ליצור כדורים קטנים בידיים רטובות ולהניח בשמן החם.
2. הוספתי כמון טחון לתערובת.
3. הכנתי גם מחצילים ותפוחי אדמה. את החצילים פרסתי דק המלחתי ואחר כך סחטתי מנוזלים. את תפוחי האדמה חתכתי לטבעות דקות דקות.
4. בתערובת של החצילים ותפוחי האדמה הוספתי כחצי כוס המים.
5. הירקות צריכים להיות מצופים בבלילה
6. אוכלים עם מטבל "צ`אטני".
חג אורים שמח,
אילנית