עוגת תפוזים שאני מכינה
באופן קבוע של דרומית.
טורט תפוזים עוגה אוורירית וגבוהה.
עוגת שמכינה באופן קבוע ותמיד קוצרת מחמאות.
העוגה פורסמה לפני כמה שנים הכנתי שוב עם הערות ותמונות חדשות
הכנתי עם תבנית מרובעת שקניתי.בתמונה האחרונה בתבנית מס' 24
העוגה יוצאת מאד גבוהה.
שימו לב כוס המידה 200 סמ"ק- כוס פשוטה עם הידית או כוס פשוטה חד פעמית
רכיבים:
5 ביצים גדולות מס` 1
1 כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
קליפה מגוררת מתפוז שלם ומלימון שלם
2 כוסות קמח תופח
התחלתי להוסיף לתערובת :מי זהר או תמצית תפוזים נותן לעוגה ארומה מיוחדת לשים כמה טיפות בערך חצי כפית בלבד.מוכרים בחנויות תבלינים או בסופרים בבקבוקונים זעירים.
מוסיפים עם שאר החומרים.
אופן הכנה:
1) מערבבים במיקסר את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס שמן , 3/4 כוס מיץ תפוזים וקליפת התפוז והלימון המגוררת.
2) מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח.
3) מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף קשה ומקפלים לתוך התערובת .
אופים בתבנית עגולה מס` 26 או 2 תבניות אינגלייש קייק משומנות היטב ,בחום 180 מעלות בערך 40 דקות. (כך זה בתנור שלי, כדאי לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה...). העוגה יוצאת גבוהה מאד.לפזר מעט אבקת סוכר בסיום האפיה.
ניתן להכין גם בתבניות אינגלייש קייק.
ממליצה בחום.אילנית12
מקור המתכון:
ד ר ו מ י ת1
לתמונות נוספות בבלוג שלי:
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2682620