האם יש מתכון טוב לעוגה עם תפוזים ממש לא מיץ??

ימימימה

New member
האם יש מתכון טוב לעוגה עם תפוזים ממש לא מיץ??

יש לי עודף תפוזים ומחפשת מתכון
תודה
 

אילנית12

New member
עוגת תפוזים שאני מכינה

באופן קבוע של דרומית.


טורט תפוזים עוגה אוורירית וגבוהה.
עוגת שמכינה באופן קבוע ותמיד קוצרת מחמאות.
העוגה פורסמה לפני כמה שנים הכנתי שוב עם הערות ותמונות חדשות
הכנתי עם תבנית מרובעת שקניתי.בתמונה האחרונה בתבנית מס' 24
העוגה יוצאת מאד גבוהה.

שימו לב כוס המידה 200 סמ"ק- כוס פשוטה עם הידית או כוס פשוטה חד פעמית
רכיבים:
5 ביצים גדולות מס` 1
1 כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
קליפה מגוררת מתפוז שלם ומלימון שלם
2 כוסות קמח תופח
התחלתי להוסיף לתערובת :מי זהר או תמצית תפוזים נותן לעוגה ארומה מיוחדת לשים כמה טיפות בערך חצי כפית בלבד.מוכרים בחנויות תבלינים או בסופרים בבקבוקונים זעירים.
מוסיפים עם שאר החומרים.
אופן הכנה:
1) מערבבים במיקסר את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס שמן , 3/4 כוס מיץ תפוזים וקליפת התפוז והלימון המגוררת.
2) מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח.
3) מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף קשה ומקפלים לתוך התערובת .
אופים בתבנית עגולה מס` 26 או 2 תבניות אינגלייש קייק משומנות היטב ,בחום 180 מעלות בערך 40 דקות. (כך זה בתנור שלי, כדאי לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה...). העוגה יוצאת גבוהה מאד.לפזר מעט אבקת סוכר בסיום האפיה.

ניתן להכין גם בתבניות אינגלייש קייק.
ממליצה בחום.אילנית12
מקור המתכון:
ד ר ו מ י ת1
לתמונות נוספות בבלוג שלי:
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/2682620

 

חנהפ

Active member
עוגת מתפוזים ממש


http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/02/blog-post_24.html



רכיבים:
2 תבניות אינגליש קייק
5 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1 תפוז טחון בשלמות
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
זיגוג:
50 גרם מחמאה
11/2 כוסות אבקת סוכר
כפית קליפת תפוז מגוררת (מכ 1/2 תפוז)
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה
להוסיף תוך כדי הקצפה את השמן
ולאחר מכן את מחית התפוז
להנמיך את מהירות ההקצפה למינימום ולהוסיף את המיץ והקמח לסרוגין
לערבל רק עד שכל הקמח נטמע בבלילה
להעביר לתבנית אפיה ולאפות בחום 150 מעלות 45 דקות
העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים עליו
לקרר
להמיס את המחמאה ולערבב עם חומרי הזיגוג ולצקת על העוגה, הזיגוג מתקשה.
 
למעלה