עוגת שוקולד-וניל חגיגית/נירהמ1
עוגת שוקולד-וניל חגיגית/נירהמ1
מקור המתכון והתמונות: נירה מנסה (נירהמ1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי
החומרים לתבנית בקוטר 24, משומנת ומקומחת:
5 ביצים (מס' 1) – מופרדות לחלמונים-חלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
2 כפות קקאו
½ כפית אבקת אפיה (שמה יחד עם החלבונים)
½ כוס שמן (100 מ"ל)
1 מכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
50 גר' שוקולד לבן (לשכבה הכהה) – ריסקתי לפירורים בעזרת סכין
50 גר' שוקולד מריר (לשכבה הבהירה) – ריסקתי כנ"ל
2 כפות כפות ליקר קפה לשכבת עוגת השוקולד
2 כפות ברנדי תפוזים לשכבה הלבנה
1 סוכר וניל
גרידת תפוז
לציפוי העוגה:
1 מכל שמנת מתוקה
3-2 כפות אבקת סוכר
1 כפית מחוקה ג'לטין
1 שוקולד מריר - לפחות 60% מוצקי קקאו
שוקולד לבן לקישוט – לא הכרחי אפשר כאופציה להוסיף עוד ½ מכל שמנת מתוקה מוקצפת עם אבקת סוכר ועוד כ-½ ג'לטין ועם הקצפת לקשט את שולי העוגה בפרחי קצפת בשוליה העוגה למעלה (נירה)
הכנה:
- מקציפים את החלבונים עם אבקת האפיה וכשהקצף מתקשה מתחילים להוסיף לאט לאט כוס אחת של הסוכר עד שהקצף הופך יציב ומבריק (אפשר להפוך את הקערה והקצף לא נופל).
- מקציפים את החלמונים עם ½ כוס הסוכר שנותרה, מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הקמח ואת השמנת החמוצה.
- מוסיפים את גרידת התפוז וסוכר הווניל
- לוקחים כ-3 כפות גדושות-גדושות מהקצף ומעבירים לתערובת החלמונים, ומקפלים לתוכה.
- מעבירים את תכולת קערת החלמונים לקערת החלבונים ומקפלים בעדינות את שתי התערובות.
- מחלקים את התערובת לשתיים:
- לקערה אחת מוסיפים 2 כפות קקאו, את השוקולד הלבן הקצוץ ו-2 כפות ליקר קפה.
- לקערה עם התערובת הלבנה מוסיפים את השוקולד המריר ו-2 כפות ליקר תפוזים.
- יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומעליה את התערובת הלבנ.
- אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות לכ-50-45 דקות (תלוי בתנור) – בודקים על ידי נעיצת קיסם במרכז העוגה. אם הוא יבש – העוגה מוכנה.
- מוציאים את העוגה מהתנור לרשת, מקררים כ-5 דקות ומשחררים את העוגה מהתבנית.
- לפני שהופכים את העוגה מספיגים את השכבה הלבנה בעוד 4-2 כפות ליקר תפוזים (הליקרים מדגישים את הטעמים של העוגה).
- הופכים את העוגה ומספיגים את השכבה הכהה בליקר קפה 4-2 כפות.
הכנת הציפוי:
- שמים ½ מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה בסיר קטן ומביאים לנקודת רתיחה (לא להרתיח!)
- מורידים מהאש ומוסיפים 100 גר' שוקולד מריר, מחכים כמה דקות ומערבבים את השוקולד היטב עד להמסה מלאה, מקררים במקצת ומצפים את פני העוגה. מקררים היטב (רצוי לשים את העוגה לפחות שעתיים בפריזר לפני שממשיכים בקישוט העוגה).
- ממיסים את הג'לטין במים פושרים, מקציפים ½ מכל שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר והג'לטין עד שהקרם מתקשה uומצפים את צדי העוגה. אפשר לקשט גם את צדי העוגה. הקרם הספיק רק לצדי העוגה (צריך להקציף ½ מכל נוסף כדי שאפשר יהיה לקשט גם את פני העוגה). למעלה קישטתי את צדי העוגה בעיגולי שוקולד לבן.
הערות של נירה בגוף המתכון.
תיהנו,
נירה