מי שלא אוהב שוקולד שיקום!
מתכוני שוקולד

נירהמ1

New member
מי שלא אוהב שוקולד שיקום!
מתכוני שוקולד


אתם מוזמנים להוסיף ממתכוניכם.

את המתכונים ניתן יהיה לראות בתפוז אנשים, בערוץ האוכל של תפוז ובפינת המתכון היומי בפייסבוק.

בתמונה "כדורי שוקולד" של Wiki לפי מתכון העוגה "הכושית" של פירגה.

תיהנו,


נירה


 

נירהמ1

New member
בראוניז עם שזיפים שיכורים/lliAsh


בראוניז עם שזיפים שיכורים/lliAsh
מקור המתכון: בלוג ברוסית
תורגם, הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י:Elena Ilganaev (אלנה)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים לתבנית חד פעמית 21.5x14.5:
75 גר' שזיפים מיובשים חתוכים לרבעים
1/4 כוס ברנדי או קוניאק
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות
50 גר' אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
75 גר' סוכר חום כהה
2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
45 גר' קמח מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה
קורט נדיב מלח

הכנה:
- שמים את השזיפים המיובשים בקערה קטנה ויוצקים את הברנדי מעל, מערבבים ומשהים ל-6-5 שעות (מומלץ ללילה).
- מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את התבנית בגליון נייר אפיה.
- ממיסים בבאן מארי את החמאה עם השוקולד עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
- מורידים את הקערה מאמבט האדים, מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב.
- שוברים פנימה את הביצה הראשונה וטורפים היטב עד הטמעה מלאה, חוזרים על הפעולה גם עם הביצה הנותרת.
- בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם אבקת האפיה והמלח.
- מוסיפים את התערובת לבלילת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהקמח נטמע.
- מוסיפים את האגוזים, השזיפים עם הברנדי ומקפלים במעט תנועות ככל הניתן רק עד פיזור אחיד.
- יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 25-20 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
- מוציאים מיד מהתנור ומצננים צינון מלא.
- פורסים בסכין חדה לריבועים בגודל של כ- 5x5ס"מ ומגישים.

תיהנו,
אלנה

 

נירהמ1

New member
בראוניז שוקולד-תפוז/נירהמ1


בראוניז שוקולד-תפוז/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"העוגה קלה מאוד להכנה רכה-רכה ובעלת טעם וריח של שוקולד-תפוז (לאוהבי שוקולד-תפוז כמובן)..." (נירה)
החומרים לתבנית פיירקס מלבנית או ל-2 תבניות אינגליש-קייק:
2 כוסות קמח רגיל – מנופה
1/2 כפית אבקת אפיה, מנופה עם הקמח
1/4 1 סוכר
4 ביצים
200 גר' שוקולד מריר (שמתי שוקולד של וולרונה שהיה לי – אבל כל שוקולד מריר פרווה 60% טוב בהחלט
200 גר' חמאה
1 מכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 כפית נס קפה מגורען מומס במעט מים רותחים
1 כפית תמצית וניל
קליפת תפוז מגוררת מ-1/2 תפוז בערך
2 כפות ליקר תפוזים ו/או ליקר שוקולד, קפה, או סתם ברנדי
קורט מלח
אופציונלי: 1/2 כוס אגוזי מלך גרוסים, ו/או שקדים קלויים, קצוצים

הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו או בבאן מרי.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר וקורט מלח עד שהתערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח המנופה והשמנת החמוצה תוך כדי ערבול.
- מוסיפים נס קפה ווניל ומערבבים (ידנית).
- מוסיפים את השמנת החמוצה והליקר ומערבבים (ידנית).
- אופים כ-40-35 דקות, בודקים עם קיסם אם יוצא רטוב, אופים 5 דקות נוספות. בודקים שוב אם יוצא עם פירורים – העוגה מוכנה.
- מוציאים את העוגה ומקררים על רשת. *לאחר קירור של כמה שעות אפשר לחתוך אותה. **בקיץ רצוי לקרר במקרר. לאחר הקירור חותכים לריבועים מאחסנים בקופסה סגורה.

הערות:
1. העוגה רכה-רכה ונימוחה.
2. מי שלא אוהב את הטעם התפוזי - יכול להכין בלי קליפת תפוז ועם ברנדי.
3. הערות נוספות בגוף המתכון.

תיהנו,
נירה


 

נירהמ1

New member
הבראוניז של ורד/satr


הבראוניז של ורד/satr
מקור המתכון והתמונה: ורד (satr)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

300 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
- ממיסים במיקרו ומצננים.

3 ביצים
3/4 כוס סוכר

- מקציפים.

מוסיפים:
את השוקולד המומס + מעט מלח
1/2 כוס קקאו מנופה
3/4 כוס קמח
ואז מוסיפים לפי החשק: חבילה שוקולד לבן קצוץ
חבילה שוקולד חלב קצוץ
אגוזי מלך קצוצים (לא הוספתי - ורד)

- אופים בחום בינוני 15 דקות
- מוציאים מהתנור וחותכים לריבועים
- ניתן לפזר אבקת סוכר.

תיהנו,
ורד

 

נירהמ1

New member
עוגת שוקולד האחת והיחידה/ש712


עוגת שוקולד האחת והיחידה/ש712
מקור המתכון: והתמונה שרית בסט (ש712)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"הייתי זקוקה לעוגה בדחיפות, כזו שמכינים בן רגע וזה מה שהכנתי - עוגת שוקולד האחת והיחידה, כך רשומה אצלי בכרטסת, לא יודעת למי זכות היוצרים . בכל מקרה מודה להם, על עוגה פשוטה טעימה רכה ונימוחה, ובעיקר מהירת הכנה ..." (שרית)

החומרים:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס שוקולית
1 כוס קמח תופח
1/2 מכל שמנת מתוקה

הכנה:
- מערבבים את כל המצרכים לתערובת אחידה .
- אופים בסיליקון משומנת בשמן ומפזרים סוכר .
- 180 מעלות, טורבו, 60 דקות (מתייחס לתנור שלי – שרית)
טיפ: אפשר לצפות ב- /2 מיכל שמנת מתוקה + 100 גר' שוקולד מריר.

תיהנו,
שרית

 

נירהמ1

New member
עוגת שוקולד ל-3 תבניות אינגליש-קייק/היהלום שבכתר


עוגת שוקולד ל-3 תבניות אינגליש-קייק/היהלום שבכתר
מקור המתכון: לימור חסון (היהלום שבכתר)
הוכן וצולם ע"י: נירה מנסה (נירהמ1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"העוגה רכה-רכה, נימוחה ושוקולדית. המלצה חמה..." (נירה)

החומרים:
3 ביצים
1 חבילה מרגרינה - 200 גרם (שמתי 200 גר' חמאה – נירה)
1/2 1 כוסות סוכר
1 כוס קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס קוקוס
3 כפות קקאו
1 שמנת חמוצה או אשל (שמתי שמנת חמוצה – נירה)
4-3 כפיות רום
4-3 כפיות תמצית וניל
קרם שוקולד:
1 שוקולד מריר
1/4 חבילה מרגרינה
1/4 כוס חלב
2 כפות סוכר
לקישוט: מעט קוקוס

הכנה:
- במיקסר מערבלים את הביצים, המרגרינה והסוכר עד לתערובת תפוחה ובהירה, להוריד מהירות של המיקסר ולהוסיף את השמנת /אשל + תמצית וניל ורום.
- להוסיף חומרים יבשים לתערובת הנ"ל.
- לשמן את שלושת התבניות ולשפוך לכל תבנית 1/3 מהכמות (אני הכנתי בתבנית אחת – גוגלהוף – נירה)
- לאפות בחום בינוני כ-20 דקות.
- לבשל על אש נמוכה את כל חומרי הקרם ולצפות את העוגות מיד כשהן יוצאות מהתנור.
- לפזר מעט קוקוס על כל עוגה.

הערות של נירה:
1. הכנתי גנאש שוקולד מ-1 שוקולד מריר (70%) פלוס חצי מכל שמנת מתוקה לציפוי העוגה.
2. החלפתי את המרגרינה בחמאה.
3. שמתי 1/4 1 כוסות סוכר.
4. הכנתי בתבנית גוגלהוף.
5. הערות נוספות בגוף המתכון.

תיהנו,
נירה

 

נירהמ1

New member
עוגת שוקולד קוקוס בניחוח רום/fairy_mi


עוגת שוקולד קוקוס בניחוח רום/fairy_mi
מקור המתכון: fairy_mi
הוכן, צולם והובא ל"חלבי ע"י: יפעת כהן, yifatushc
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
לעוגה:

1/2 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
6 כפות קקאו
1 כף נס קפה
2 כוסות קוקוס
5-4 ביצים
100 גר´ מרגרינה/חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
1 כף תמצית וניל
1/4 1 כוסות חלב
3 כפות רום אלכוהולי (תוספת שלי יפעת)
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1/2 1 כפות תמצית רום (את תמצית הרום החלפתי ב-3 כפות רום אלכוהולי – יפעת)

הכנה:
- מערבבים בקערה גדולה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, קקאו, נס קפה וקוקוס.
- מקציפים במיקסר את המרגרינה/חמאה, השמן והסוכר לתערובת אוורירית, מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל ומקציפים יחד.
- מוסיפים בהדרגה ולסירוגין את תערובת הקמח ואת החלב ומאחדים לתערובת אחידה.
- יוצקים את הבצק לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך כ-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- לקראת סוף האפייה, מבשלים יחד את חומרי הסירופ עד שהסוכר יימס לגמרי.
- יוצקים מיד את הסירופ החם על העוגה החמה.

תיהנו,
יפעת

 

נירהמ1

New member
עוגת שוקולד-קפה חגיגית/ד ר ו מ י ת 1


עוגת שוקולד-קפה חגיגית/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונות: יהודית גפר (דרומית)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"את העוגה קישטתי בפרחי כובע הנזיר היפיפיים שצומחים בגינתי (וגם מתאימים למאכל)..." (דרומית)

חומרים לתבנית 26:
400 גר' שוקולד מריר
300 גר' חמאה
1 כוס סוכר
כף גדושה נס קפה
6ביצים מס' 1 מופרדות
כפית אבקת אפיה
2 כפות קקאו מנופה
3כפות גדושות שקדים טחונים
2כפות ליקר קפה + 4 כפות ליקר קפה להרטבת העוגה
לציפוי:
שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר
כף גדושה נס קפה

הכנה:
- ממיסים במיקרו את ההחמאה והשוקולד (מחממים דקה, מערבבים ומחזירים לדקה
- נוספת).
- מקציפים את הסוכר עם החלמונים עד לתערובת תפוחה ובהירה, מערבבים את תערובת הביצים לתוך השוקולד. מוסיפים תוך ערבוב את הנס קפה, הקקאו, אבקת האפיה, השקדים הטחונים וליקר הקפה.
- מקציפים את החלבונים ומקפלים לתוך המסה.
- אופים בחום בינוני חצי שעה עד 40 דקות. *העוגה צריכה להיות מעט לחה.
- מרטיבים את העוגה עם ליקר קפה ומקררים.
- מחממים את השמנת וממיסים את השוקולד פנימה תוך בחישה. יוצקים על העוגה חצי מהקרם החמים. את המחצית השניה מקררים מס' שעות, מקציפים ומקשטים את העוגה בעזרת מזלף עם הקרם המוקצף.

תיהנו,
דרומית



 

נירהמ1

New member
עוגת שוקולד-וניל חגיגית/נירהמ1


עוגת שוקולד-וניל חגיגית/נירהמ1
מקור המתכון והתמונות: נירה מנסה (נירהמ1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים לתבנית בקוטר 24, משומנת ומקומחת:
5 ביצים (מס' 1) – מופרדות לחלמונים-חלבונים
1/2 1 כוסות סוכר
2 כוסות קמח
2 כפות קקאו
½ כפית אבקת אפיה (שמה יחד עם החלבונים)
½ כוס שמן (100 מ"ל)
1 מכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
50 גר' שוקולד לבן (לשכבה הכהה) – ריסקתי לפירורים בעזרת סכין
50 גר' שוקולד מריר (לשכבה הבהירה) – ריסקתי כנ"ל
2 כפות כפות ליקר קפה לשכבת עוגת השוקולד
2 כפות ברנדי תפוזים לשכבה הלבנה
1 סוכר וניל
גרידת תפוז

לציפוי העוגה:
1 מכל שמנת מתוקה
3-2 כפות אבקת סוכר
1 כפית מחוקה ג'לטין
1 שוקולד מריר - לפחות 60% מוצקי קקאו
שוקולד לבן לקישוט – לא הכרחי אפשר כאופציה להוסיף עוד ½ מכל שמנת מתוקה מוקצפת עם אבקת סוכר ועוד כ-½ ג'לטין ועם הקצפת לקשט את שולי העוגה בפרחי קצפת בשוליה העוגה למעלה (נירה)

הכנה:
- מקציפים את החלבונים עם אבקת האפיה וכשהקצף מתקשה מתחילים להוסיף לאט לאט כוס אחת של הסוכר עד שהקצף הופך יציב ומבריק (אפשר להפוך את הקערה והקצף לא נופל).
- מקציפים את החלמונים עם ½ כוס הסוכר שנותרה, מוסיפים את השמן תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את הקמח ואת השמנת החמוצה.
- מוסיפים את גרידת התפוז וסוכר הווניל
- לוקחים כ-3 כפות גדושות-גדושות מהקצף ומעבירים לתערובת החלמונים, ומקפלים לתוכה.
- מעבירים את תכולת קערת החלמונים לקערת החלבונים ומקפלים בעדינות את שתי התערובות.
- מחלקים את התערובת לשתיים:
- לקערה אחת מוסיפים 2 כפות קקאו, את השוקולד הלבן הקצוץ ו-2 כפות ליקר קפה.
- לקערה עם התערובת הלבנה מוסיפים את השוקולד המריר ו-2 כפות ליקר תפוזים.
- יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית ומעליה את התערובת הלבנ.
- אופים בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות לכ-50-45 דקות (תלוי בתנור) – בודקים על ידי נעיצת קיסם במרכז העוגה. אם הוא יבש – העוגה מוכנה.
- מוציאים את העוגה מהתנור לרשת, מקררים כ-5 דקות ומשחררים את העוגה מהתבנית.
- לפני שהופכים את העוגה מספיגים את השכבה הלבנה בעוד 4-2 כפות ליקר תפוזים (הליקרים מדגישים את הטעמים של העוגה).
- הופכים את העוגה ומספיגים את השכבה הכהה בליקר קפה 4-2 כפות.

הכנת הציפוי:
- שמים ½ מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה בסיר קטן ומביאים לנקודת רתיחה (לא להרתיח!)
- מורידים מהאש ומוסיפים 100 גר' שוקולד מריר, מחכים כמה דקות ומערבבים את השוקולד היטב עד להמסה מלאה, מקררים במקצת ומצפים את פני העוגה. מקררים היטב (רצוי לשים את העוגה לפחות שעתיים בפריזר לפני שממשיכים בקישוט העוגה).
- ממיסים את הג'לטין במים פושרים, מקציפים ½ מכל שמנת מתוקה עם אבקת הסוכר והג'לטין עד שהקרם מתקשה uומצפים את צדי העוגה. אפשר לקשט גם את צדי העוגה. הקרם הספיק רק לצדי העוגה (צריך להקציף ½ מכל נוסף כדי שאפשר יהיה לקשט גם את פני העוגה). למעלה קישטתי את צדי העוגה בעיגולי שוקולד לבן.

הערות של נירה בגוף המתכון.

תיהנו,
נירה



 

נירהמ1

New member
טארט-פאי שוקולד ופירורים/פירגה


טארט-פאי שוקולד ופירורים/פירגה
מקור המתכון: pirge cohen (פירגה)
הוכן וצולם ע"י: פירגה, נירהמ1, chili, אלישבע10, שיר123
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"עוגה נפלאה זו בעשיריה הפותחת שלי. עוגת מוס שוקולדית-אפויה. הקרם המוסי- -שוקולדי מבצבץ לו בין שכבת הבצק לבין הפירורים.
נהדרת לאירועים, לפינוקים ולפיקניק - בגלל שאין צורך לשמור אותה בקירור.
ניתן להכינה שבוע מראש, ולשמור חיתוכיות ממנה בתוך מנג'טים. בפריזר.
כשעה לפני ההגשה, להוציא לטמפרטורת החדר ולהתעלף מעונג..." (פירגה)

החומרים לתבנית משומנת 33x27:
לבצק:

1 חבילה מרגרינה מזולה רכה
6 כפות סוכר
1 חבילה קמח תופח קטן (1/2 2 כוסות חד פעמיות)
1/3 כוס מיץ תפוזים/חלב

- לשים עד לקבלת בצק רך ונעים ומחלקים ל-2 - חלק אחד משטחים בתבנית משומנת ואת החלק השני
מכניסים לפריזר (הוא ישמש לפירורים אחר כך).

לקרם:
200 גר' שוקולד מריר
2 כפות שטוחות קקאו
1/2 מים רותחים
1 כוס סוכר (אפשר להוריד מהכמות)

- מרתיחים בסיר על להבה קטנה עד שמתאחד. לסגור להבה ולהוריד מהאש.

להוסיף לקרם:
50 גרם מרגרינה רכה
3 חלמונים
2 כפות קוניאק

- בוחשים היטב לתערובת קרמית ומצננים מעט.
- מקציפים את 3 החלבונים ומוסיפים לקרם.
- מוסיפים גם כף אחת קמח רגיל ו-2 כפות קוניאק.
- יוצקים את הקרם על הבצק בתבנית.
- מוציאים את הבצק שמיועד לפירורים מהפריזר ומגררים במגררת גסה מעל לקרם.
- אופים בחום של 175 מעלות כ-50 דקות.

תיהנו,
פירגה









 

נירהמ1

New member
"קסטה שוקולד" – פינוק לקפה של אחר הצהריים/ש712


"קסטה שוקולד" – פינוק לקפה של אחר הצהריים/ש712
מקור המתכון והתמונה: שרית בסט (ש712)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"הייתי צריכה פינוק טעים לשתי חברות שמזמן לא נפגשנו . כ"כ חם ולא בא לי לפתוח תנור. אבל פתחתי מחברת ישנה משנת תרפפ"ו וזה מה שבחרתי ..." (שרית-ב)

החומרים:
1/2 ק"ג ביסקויט קסטה או פתי בר

החומרים למלית:
1 ליטר חלב פחות כוס (במקור כתוב שקית)
100 גר' + כף אבקת פודינג וניל לבישול
3 כפות קקאו
3/4 כו סוכר
3/4 חבילה מרגרינה ללא מלח (חבילה = 200 גר')
2 חלמונים
100 גר' שוקולד מריר

הכנה:
- מערבבים קקאו + פודינג + מעט חלב בסיר גדול.
- מוסיפים את שאר החלב, סוכר ושוקולד שבור לקוביות.
- למערבבים בבחישה מתמדת לקרם חלק ומבעבע ומכבים את הלהבה.
- מוסיפים מרגרינה ומערבבים היטב לתערובת הומוגנית.
- מוסיפים במהירות חלמון ומערבבים היטב עד שנבלע ואז מוסיפים את החלמון הנותר.
- מסדרים בתבנית בסיס מביסקויטים טבולים קלות בחלב, שמים את הקרם ומכסים בשכבה נוספת של ביסקויטים.

הכנת הציפוי:
- שקית אינסטנט פודינג וניל + שמנת מתוקה וכוס חלב - מקציפים היטב ומצפים את שכבת הביסקויטים. מקשטים בפירורי שוקולד או מקופלת (אני מקשטת עם מקופלת).
*אפשרות נוספת שאני בחרתי לצפות היא בגנאש שוקולד:
1 שמנת מתוקה + 300 ג' שוקולד מריר.

הערות של שרית:
1. לא מצאתי בסופר ביסקויט קסטה אז השתמשתי בפתי בר שוקולד כי זה מה שהיה לי בבית .
2. אפשר להשתמש בפתי בר רגיל ואז השכבות יבלטו יותר .
3. הכנתי בתבנית בגודל 30x25, כדאי להכין בקטנה יותר לתת גובה ואז השכבות יראו יותר יפה.
4. את המרגרינה אפשר להחליף בחמאה.
5. עוגה טעימה וקלה להכנה, בלי לפתוח תנור בימים טרופים אלה.
6. היתה לי רק חבילה אחת של פודינג וניל לבישול, אז הוספתי כף קורנפלור כדי להשלים את הכמות הנדרשת.
7. המתכון היה כתוב רק עם כמויות, אני כתבתי את אופן ההכנה.
8. לצערי, אין קרדיט למתכון, שייך לתחילת דרכי במטבח (מי בכלל חשב אז על קרדיט? היינו עסוקות באיך עושים את זה ובלהצליח. היו ימים...)

תיהנו,
שרית





 

נירהמ1

New member
"עוגת קסטה" – מוס שוקולד לימי הולדת/pirge


"עוגת קסטה" – מוס שוקולד לימי הולדת/pirge
מקור המתכון והתמונה: Pirge Cohen (פירגה)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"שכבות של פתי-בר/מצות/בישקוטים מלאות במוס שוקולד עשיר ושוקולדי - נהדר כמלית/קרם לעוגות. עוגה ליישור..." (פירגה)

החומרים לעוגה:
ביסקוויטים "פתי-בר" אריזה כפולה (לפחות 50 יחידות) לתבנית חד פעמית 33x25 או תבנית עגולה גדולה

חומרים למוס השוקולד:
300 גר' שוקולד מריר
100 גר' מרגרינה/חמאה רכה
1 כוס סוכר
4 כפות קקאו
1 כפית נס קפה
2 כפות ליקר שוקולד או סירופ שוקולד ומעט ברנדי
2 חבילות אינסטנט פודינג שוקולד
1 כוס חלב - לפרווה להמיר למיץ או מים
2 מיכלי שמנת מתוקה - לפרווה להמיר לשמנת ריץ'

הכנת המוס:
- ממיסים בסיר קטן, על להבה קטנה את החמאה, השוקולד, הסוכר, הנס קפה והקקאו תוך בחישה רק עד שנהיה קרם .סוגרים את הלהבה ןמקררים כ-5 דקות .
- מקציפים את השמנות המתוקות עם החלב והאינסטנט פודינג לקרם יציב', מערבבים הכול ביחד בעזרת כף בעדינות. לקרם מוסי.
- טובלים ביסקוויטים לפי בחירה ב: בחלב, שוקולית, יין + מים או מים + סילאן ומסדרים שכבות של ביסקוויטים ומוס שוקולד לפחות 4 שכבות - שכבה אחרונה קצפת מוקצפת עם אינסטנט פודינג וניל + כוס חלב.
- קישוט גנאש שוקולד לבן/מריר, או נוגט מומס, או קישוט אחר. אני שמתי במעבד מזון: שוקולד + חלבה + ביסקויטים + אגוזים ופיזרתי מעל לעוגה.
- מקפיאים עד חצי שעה לפני ההגשה

תיהנו מעוגה נהדרת.
פירגה

 

נירהמ1

New member
עוגת וואפל/נירהמ1


עוגת וואפל/נירהמ1
מקור המתכון והתמה: נירה מנסה (נירהמ1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"קלה להכנה. דיברתי עם חברה בטלפון כדי שיחה הכנתי את העוגה. העוגה הוכנה במשך כ-10 דקות ואילו השיחה נמשכה אף יותר...
" (נירה)

החומרים:
1 חבילה דפי וופלים עגולים בטעם קרמל (יש בסופרים ובמעדניות)
1 מכל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
100 גר' שוקולד חלב
1 כפית נס קפה מגורען מומס במעט מים רותחים
2 כפות ליקר קפה (מחזק את טעם הקפה), או ברנדי
1 כפית תמצית וניל
לקישוט: אבקת נוגט ופניני שוקולד

הכנה:
- מחממים את השמנת לדרגת רתיחה.
- מורידים מהאש, מוסיפים את הנס-קפה, ומערבבים, מוסיפים את השוקולד, ממתינים דקותיים עד שהוא נמס קצת, מערבבים היטב עד שהקרם חלק, ומקררים לטמפרטורה החדר.
- שמים וופל על צלחת הגשה, מורחים גנאש (בעוגה יש 5 דפי וואפל).
- על הוופל האחרון מורחים גנאש, מפזרים אבקת נוגט ומקשטים ב"פנינים".

תיהנו,
נירה


 

נירהמ1

New member
רולדת שוקולד וביסקוויטים של גילה/ninga3


רולדת שוקולד וביסקוויטים של גילה/ninga3
מקור המתכון והתמונות: גילה כהן-אבני (ninga3(
ממאמרי פורום אוכל חלבי

בסיר שטוח ועמוק מכניסים:
כ-1/2 כוס מים מהברז
10 כפות סוכר – טורפים עד שהסוכר נמס
מסירים מהאש ומוסיפים תוך בחישה (מסירים מהאש כדי למנוע גבשושיות):
10 כפות קקאו
100 גרם שוקולד מריר – קוביות
מעט וניל או ליקר – אם אוהבים
50 גרם חמאה או מחמאה

- טורפים היטב עד קבלת מירקם חלק ומוסיפים:
כ-50 גרם חמאה או מחמאה מערבבים שוב היטב, ומכבים.

קרם פרווה - גאנש שוקולד:
150-100 גרם שוקולד
1/2 מיכל שמנת ריץ' - היא פרווה

- מביאים את השמנת לסף רתיחה, מכבים את האש, זורקים פנימה את קוביות השוקולד ומערבבים עד קבלת קרם אחיד.

קרם נוסף:
10 כפות סוכר
1/2 כוס מים - לטרוף בסיר על האש ולהמיס
להסיר לרגע מהאש ולהוסיף:
10 כפות קקאו או שוקולית
100 גרם שוקולד מריר
מעט רום/וניל/ליקר

- לערבב לקרם אחיד ולהוסיף כ-50 גרם מרגרינה - אני משתמשת עם מחמאה.
- להחזיר לאש רק במידה שלא הכול נמס ולא הומוגני.
בעוגה שלי זה הקרם, את הביסקוויטים טבלתי בקפה פושר (ללא חלב).

הערות של גילה:
1. אני לוקחת ביסקוויטים וניל וגם שוקולד (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם, כמו בתמונה), שוברת גס ומכניסה לתוך הסיר.
2. אפשר להוסיף אגוזים, צימוקים או מה שאוהבים...
3. ממתינים להתקררות ויוצקים לתוך ניילון נצמד לאורך, הנתון בנייר כסף, מגלגלים סוגרים ויוצרים רולדה.
4. מאפסנים במקרר - רצוי להמתין כ-12 שעות לפני ההגשה.;

תיהנו,
גילה





 

נירהמ1

New member
מאפינס חמאת בוטנים, קוקוס ושוקולד/שוקולית9


מאפינס חמאת בוטנים, קוקוס ושוקולד/שוקולית9
מקור המתכון והתמונה: שוקולית9
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה (3 כפיות)
1 כוס סוכר חום
1/2 כוס דבש
6 ביצים
1 כוס חלב קוקוס
2 כפות ברנדי
1/2 כוס שמן
2/3 כוס חמאת בוטנים (לא ממותקת)
100 גר' שוקולד צ'יפס
2/3 כוס קוקוס

הכנה:
- טורפים בקערה סוכר דבש + ביצים, מוסיפים חלב קוקוס + ברנדי + שמן + חמאת בוטנים לקבלת תערובת חלקה.
- מנפים קמח + אבקת אפיה, מוסיפים לתערובת ומערבבים היטב.
- אופים ב-180 מעלות כ-40 דקות (תלוי בתנור), עד שקיסם יוצא לח – אך לא רטוב.

תיהנו,
שוקולית

 

נירהמ1

New member
מאפינס שוקולד/אילנית12


מאפינס שוקולד/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: Dalia Ilanit Mor (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים, ל-20 מאפינס:
1 כוס קמח תופח
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 1 כוסות סוכר
1 חבילה שוקולד חלב, או מריר מומס
1 פקק ברנדי, או מעט תמצית ווניל
4 ביצים גדולות.
3/4 כוס קקאו
מנג'טים

הכנה:
- מקציפים חלבונים עם כוס סוכר, לקצף קשה ויציב. שמים בצד.
- מערבבים את שאר החומרים + חצי כוס הסוכר והחלמונים לתערובת אחידה.
- מקפלים את קצף החלבונים לתוך תערובת החלמונים.
- יוצקים למנג'טים ןאופים בחום של 180-170 מעלות, בערך 25 דקות.
*אפשר לאפות בתור עוגה בתבנית 24 (אילנית)

תיהנו,
אילנית

 

נירהמ1

New member
מאפינס שוקולדיים עם קמח מלא/אילנית12


מאפינס שוקולדיים עם קמח מלא/אילנית12
מקור המתכון: מחברת המתכונים של אילנית12, Dalia Ilanit Mor מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
הוכן וצולם ע"י: נירהמ1
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"יצאו לי מהמתכון הזה 18 מאפינס רכים-רכים שוקולדיים וטעימים להפליא - מומלצים בחום..." (נירה)

החומרים לכ-20 מאפינס:
3/4 כוס קקאו
4 ביצים גדולות
1/2 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס קמח מלא
2 כפות קמח תופח
מעט תמצית ווניל/רום (אני שמתי 1/4 כוס ליקר קפה – נירה)
1 חבילה שוקולד מריר מומס בחלב

ההכנה:
- מערבבים היטב את כול החומרים *אפשר גם להקציף בנפרד את החלבונים עם הסוכר. **
**אפשר לאפות עם קמח תופח בלבד (במקום תערובת של קמח מלא וקמח תופח).
- מעבירים למנג'טים (לא למלא עד הסוף)
- אופים בערך 25 דקות. ב-170 מעלות, או עד שהקיסם יוצא יבש.

הערות של אילנית12 בגוף המתכון.

הערות של נירהמ1:

1. המסתי את שוקולד 72% מוצקי קקאו ב-1/4 כוס חלב.
2. הוספתי 1/4 כוס ליקר קפה – נותן טעם מעולה.
3. השתמשתי בקמח רגיל והוספתי 1/2 כפית אבקת אפיה.
5. ערבבתי הכול עם מטרפה ידנית.

תיהנו,
אילנית ונירה

 

נירהמ1

New member
"וופי פאי" - פאי שוקולד ומרשמלו/glig it freak


"וופי פאי" - פאי שוקולד ומרשמלו/ glig it freak
מקור המתכון והתמונה: glig it freak
ממאמרי פורום אוכל חלבי

קישור למתכון ולסדנת און-ליין להכנת העוגיות בבלוג של glig it freak:

http://tultulim.blogspot.com/2012/02/blog-post_14.html

החומרים:
לוופיס:

1 כוס קמח תופח (140 גר')
100 מ"ל שמן (1/2 כוס)
100 מ"ל שמנת חמוצה (1/2גביע)
1/2 כוס סוכר דמררה (100 גר')
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קקאו (30 גר')
100 גר' שוקולד מריר
1 ביצה לרג'
1/4 כפית מלח
למלית קרם מרשמלו:
1 צנצנת ממרח מרשמלו (215 גר')
100 גר' שוקולד חלב
2 כפיות חלב- רק לפי הצורך

הכנה:
- בקערה טורפים היטב שמנת חמוצה ושמן עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מוסיפים סוכר וביצה ומערבלים היטב.
- מחממים במיקרוגל את השוקולד המריר בפולסים של 30 שניות עד שהוא נוזלי.
- מוסיפים חצי מכמות השוקולד המומס לתערובת בקערה, מערבבים נמרצות ומוסיפים את השאר. מערבלים עד לקבלת תערובת שוקולדית וחלקה.
- מנפים את הקמח התופח, המלח והקקאו בבת אחת. מערבבים ידנית בעדינות עד לקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
- באמצעות כף גלידה קפיצית קטנה או שק זילוף, יוצרים תלוליות קטנות של בצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים גדולים בין התלוליות. אם העוגיות גדולות - אופים כ-10 דקות. אם קטנות - אופים כ-5 דקות. קיסם שננעץ בעוגיה צריך לצאת יבש עם פירורים לחים, ואז יודעים שהעוגיה מוכנה.
- הכנה המלית: ממיסים 50 גר' מהשוקולד במיקרוגל עד שהוא נוזלי ומערבבים עם ממרח המרשמלו. את שאר השוקולד קוצצים הכי דק שאפשר. מוסיפים לתערובת המרשמלו ומערבבים היטב. אם התערובת צמיגית מדי, מוסיפים כפית חלב ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם נוח אך לא נוזלי מדיי.
- מסדרים את העוגיות בצמדים לפי גודל, ממלאים בקרם מרשמלו וסוגרים לסנדוויץ' מתוק.

תיהנו,
glig it freak

 

נירהמ1

New member
אצבעות שוקולד/simad


אצבעות שוקולד/simad
מקור המתכון והתמונה: סימה דרור (simad)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 כוס בוטנים קלויים וקצוצים גס
1 כוס צימוקים בהירים
1 כוס קוקוס טחון
1 כוס נטיפי שוקולד מריר משובח
1 פחית חלב מרוכז ממותק

הכנה:
- מערבבים היטב את החומרים היבשים, משטחים בתבנית קטנה ויוצקים מעל את החלב המרוכז.
- אופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות כשהתבנית מכוסה בנייר אלומיניום.
- מוציאים את התבנית, מערבבים את העיסה (השוקולד כבר נמס ויתמזג בבלילה) ומחזירים לאפייה בחום של 180 מעלות לעוד 20 דקות.
- מצננים ושומרים במקרר עד לחיתוך.

תיהנו,
סימה

 

נירהמ1

New member
עוגיות נוטלה פשוטות וטעימות/yaam1


עוגיות נוטלה פשוטות וטעימות/yaam1
מקור המתכון והתמונה: yaam1
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 כוס נוטלה
1 כוס קמח
1/3 כוס סוכר
1 ביצה

הכנה:
- מערבבים את המצרכים היטב, מכדררים לכדורים קטנים, מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-13 דקות, עד ששולי העוגיות מתקשים.

נכון פשוט?

תיהנו,
עדי

 
למעלה