שרשור טעים של
מתכוני עדות בישראל

נירהמ1

New member
נראה נפלא, עושה חשק לרוץ ולהכין


תודה על המתכון והתמונה היפה.


נירה


 

נירהמ1

New member
שרשור טעים של
מתכוני עדות בישראל


בתמונה פשטידת איטריות, גבינה, תפוחים וצימוקים. אצרף גם את המתכון בהמשך כשאגיע למתכונים של טורקיה/יוון.

אשמח אם תוסיפו ממתכוניכם. תודה מראש.


מתכוני השרשור יופיעו ב"תפוז אנשים", בערוץ האוכל של תפוז ובפינת המתכון היומי שלי בפייסבוק.


נירהמ1


 

נירהמ1

New member
"באג'יה" – טיגוניות ירק מהמטבח ההודי/אילנית12


"באג'יה" – טיגוניות ירק מהמטבח ההודי/אילנית12
מקור המתכון: ספר מתכונים הודי
הוכן וצולם ע"י: Dalia Ilanit Mor (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

"הבאג'יה היא מהמנות המפורסמות בארוחות ההודיות הקלות. ניתן להכין ממגוון רחב של ירקות/פירות..." (הציטוט מהספר)
החומרים:
לעיסה:

150 גר' קמח חומוס
1 פלפל ירוק חתוך לחתיכות קטנות (אילנית: לא שמתי)
3 כפות כוסברה טרייה, קצוצה דק דק
1 כפית כמון טחון
1 כפית פפריקה
1 כפית מלח, או לפי הטעם
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית כוסברה טחונה
מים חמימים (בערך 10 כפות(
לירקות:
חציל ותפוחי אדמה

הכנה:
- הכנת החציל: חותכים את החציל עם הקליפה לעיגולים דקים, מפזרים מעט מלח ושמים בקערה, משהים חצי שעה וסוחטים את החצילים מהנוזלים המרים.
- הכנת תפוחי האדמה: - חותכים עם הקליפה לעיגולים דקים, מפזרים מעט מלח ושמים בקערה, משהים חצי שעה וסוחטים את החצילים מהנוזלים המרים.
- מבושלים בשלמותם מעט בערך 10 דקות במים, כשהם מתקררים, חותכים לעיגולים דקים.
- מערבבים את כל חומרי העיסה, עד להיווצרות עיסה סמיכה. אם העיסה יבשה מאוד, מוסיפים מעט מים חמים.
- מחממים שמן בכלי עמוק, ושמים בינתיים את הירקות אחד אחד בתוך העיסה (חשוב שהירק יכוסה בעיסה).
- יוצרים לביבות, מטגנים והופכים, עד להשחמה קלה.

הערות של אילנית:
1. אפשר להכין גם עם בצל, כרובית, ועוד.
2. מומלץ לאכול עם צ`אטני ירוק או סחוג.

תיהנו,
אילנית

 

נירהמ1

New member
מתכונים מהמטבח היהודי-ספרדי, הטורקי-יווני

בתמונה סלט שעועית אדומה ברוטב יוגורט ושום של נירה מנסה (נירהמ1) - וריאציה שלי על נושא "פייאז" סלט שעורית מהמטבח היהודי ספרדי

 

נירהמ1

New member
"בטטה וואדה" – כדורי תפוחי אדמה מהמטבח ההודי/אילנית12


"בטטה וואדה" – כדורי תפוחי אדמה מהמטבח ההודי/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: Dalia Ilanit Mor (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים, מסוננים ומעוכים כמו פירה
שיני שום קצוצות
חתיכה קטנה שורש ג'ינג'ר קצוץ דק, או מגורר
1 בצל קצוץ דק
1/2 1 כוסות, בערך, כוסברה טרייה
תבלינים:
כורכום, בערך כף
הל טחון (מעט)
פלפל שחור
כוסברה טחונה
מעט גרגרי חרדל שחור
מלח
לבלילה:
2 כוסות קמח חומוס
2 ביצים
1 כף כורכום
מלח, פלפל
1 כוס מים, בערך

הכנה:
- מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר, ההל, גרגרי חרדל, כוסברה טחונה, פלפל שחור ומלח. *אם רוצים חריף, אפשר להוסיף פלפל ירוק טרי חריף – מחממים כמה דקות, לא להזהיב!
- מוסיפים את תפוחי האדמה, הכוסברה הטרייה והמלח ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את הבלילה: מערבבים הכול יחד. הבלילה צריכה להיות סמיכה ומעט דלילה (את המים מוסיפים בהדרגה)
- מחממים שמן עמוק בסיר.מכינים כדורים, טובלים בבלילה ומטגנים עד להזהבה.
- טובלים בצ'אטני (לא חובה).

תיהנו,
אילנית

 

נירהמ1

New member
"בקרי" – לחם הודי/שגיתושתוש


"בקרי" – לחם הודי/שגיתושתוש
מקור המתכון: שגיתושתוש
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: Dalia Ilanit Mor (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 ק"ג קמח לבן
מים, כמה שנכנס
קורט מלח
4 כפות שמן קנולה

הכנה:
- שמים את כל החומרים בקערה ולשים היטב.
- דואגים שיהיה בצק פריך מעט, מרדדים לעיגולים דקים.ושמים במחבת טפלון, רצוי כבדה שחוממה קודם, מטגנים ללא שמן, על אש בינונית משני הצדדים.על מנת שהלחם לא יתנפח,
- לוקחים מגבת מטבח וטופחים על הלחם.

תיהנו,
אילנית

 

נירהמ1

New member
"דאל" – תבשיל עדשים מהמטבח ההודי/אילנית12


"דאל" – תבשיל עדשים מהמטבח ההודי/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: Dalia Ilanit Mor (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
2 כוסות (כוס חד פעמי) עדשים צהובות שהושרו במים פושרים כשעה וסוננו
1 בצל גדול קצוץ
8 שיני שום חצויות (אפשר קצוצות)
מלח
כמון (בערך כפית)
כורכום (בערך כפית)
1 עגבניה אדומה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
קורט פפריקה חריפה
חופן כוסברה טריה
מעט שמן

הכנה:
- מאדים מעט את הבצל בשמן (לא לשרוף) ומוסיפים את העדשים, שסוננו קודם, מערבבים, מוסיפים את העגבניות והפפריקה, הכורכום והכוסברה, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי, ממתינים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה. מידי פעם פותחים את הסיר ומערבבים. מתבשל בערך כשעה.
- את המלח מוסיפים לפני סוף הבישול.
- כשהעדשים מתבשלים, מטגנים את השום והכמון עם שמן במחבת - צריך לטגן את השום משני הצדדים, חשוב לא לשרוף אותו רק להזהיב (נשרף מהר).
- יוצקים מיד את תערובת השום, הכמון והשמן לסיר של העדשים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

הערות של אילנית:
1. אם רוצים לשתות בתור מרק,יש צורך להוסיף מים.
2. מגישים עם אורז לבן ומעל את העדשים.
3. לאחר יום במקרר התבשיל קצת מסמיך מאוד, כדי לחמם יש צורך להוסיף מעט מים.
4. יוצאת כמות גדולה - אפשר להכין חצי כמות.
5. לקבלת דאל ירקרק - אותו תהליך אבל בלי העגבניה ומוסיפים מסאלה של כוסברה בשלב הבישול.
6. מנה מזינה וטעימה.

תיהנו,
אילנית

 

נירהמ1

New member
"בארפי" פיסטוקים – קינוח מהמטבח ההודי/אילנית12


"בארפי" פיסטוקים – קינוח מהמטבח ההודי/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: Dalia Ilanit Mor (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 גבינה 9% (שמתי 5% - אילנית)
1/4 1 כוסות סוכר
450 גר' אבקת חלב
קורט הל
200 גר' חמאה
2 שמנת חמוצה
צבע מאכל ירוק (לא חובה)
250 גר' פיסטוקים מקולפים מהקליפה הפנימית וטחונים (משרים מבעוד מועד במים רותחים, ומקלפים)
לקישוט: שקדים קלופים או פיסטוקים

הכנה:
- ממיסים את החמאה על אש קטנה ומניחים לה להתקרר היטב היטב.
- לאחר שהחמאה התקררה מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית במשך 25-20 דקות, עד שהתערובת מבעבעת (לשים לב, שלא ישרף). מערבבים את העיסה כל הזמן
- מוזגים לתבנית, מקשטים, מקררים ומאכסנים במקרר.
*ניתן להקפיא.

תיהנו,
אילנית

 

נירהמ1

New member
"הלווה" – קינוח מהמטבח ההודי/אילנית12


"הלווה" – קינוח מהמטבח ההודי/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: Dalia Ilanit Mor (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 ליטר חלב
1 שקית פודינג לבישול בטעם תות/ווניל (100 גר')
1 כוס סוכר, או לפי הטעם, אפשר פחות
1 שקית "אגר אגר" של 10 גר'.(ג'לטין צמחי)
2 טיפות תמצית ורדים (זהירות זה מר)
1/4 כפית בערך הל טחון
שקדים, פיסטוקים או צימוקים

הכנה:
- שמים בסיר את כול החומרים, חוץ מההל ותמצית הוורדים, על אש בינונית, ובוחשים ברציפות בכף עץ, עד שרותח ומתחיל להתעבות, מוסיפים את ההל ותמצית הוורדים וממשיכים לערבב במרץ כ-4-3 דקות.
- מוזגים לכלי, מקררים חצי שעה על השיש ולמקרר.

הערות אילנית:
1. ניתן להכיו ב-3 צבעים: ורוד, צהוב ולבן. את הלבן מכינים מקורנפלור באותה כמות של הפודינג.
2. יוצאת כמות ענקית. אפשר לחלק בתבניות, או להכין חצי כמות מכול צבע.

תיהנו,
אילנית





 

נירהמ1

New member
"לאסי" מנגו – משקה מהמטבח ההודי/אילנית12


"לאסי" מנגו – משקה מהמטבח ההודי/אילנית12
מקור המתכון: Dalia Ilanit Mor (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
הוכן וצולם ע"י: נירה מנסה (נירהמ1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"טעים ומרווה. המשקה האולטימטיבי לקיץ. המלצה חמה..." (נירהמ1)

החומרים לכוס אחת ( הכפלתי כמויות כדי שיספיק ל-5 – נירה):
1 מנגו בינוני מקולף ללא הקליפה (השתמשתי ב"מאיה" – נירה).
6 כפיות יוגורט לבן
2 כפיות סוכר,או לפי הטעם|
2 טיפות מי וורדים(לא חובה)
3 קוביות קרח כתושות

הכנה:
- טוחנים בבלנדר ושותים קר.

הערות של נירה:
1. הכפלתי את הכמויות ב-5 כדי שיספיק.
2. טעים ומרווה.

תיהנו,
נירה

 

נירהמ1

New member
מהמטבח ההונגרי

עוגת "ריגו יאנצ'י" של טומי*, מנהל פורום תרבות הונגריה
תמונות pimpf וטומי*. מתכון בהמשך.



 

נירהמ1

New member
"צ'ארדש" – מטבל גבינה מהמטבח ההונגרי/ninga3


"צ'ארדש" – מטבל גבינה מהמטבח ההונגרי/ninga3
מקור המתכוןן והתמונה: גילה כהן-אבני (ninga3)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"מטבל גבינה הונגרי שכולם אוהבים, מקבל צבע ורוד.
טעים במיוחד אחרי 12 שעות לפחות.
מוצלח מאוד באירועים. אפשר לקשט מסביב ברצועות ירקות בצבעים שונים (גזר, פלפלים: ירוק, אדום, צהוב, כתום, מלפפונים ירוקים, צנונית, פרחי כרובית חיהועוד)..." (גילה)
ה
חומרים:

500 גר’ גבינה לבנה 5% או 9%
1 מכל שמנת 9% (אפשר גם שלי)
1 כף גדושה מיונז
1 כפית שטוחה מלח
1 כף גדושה פפריקה מתוקה (אפשר גם קצת חריפה, למי שאוהב יותר פיקנטי)
5-4 בצלים ירוקים דקיקים, לקצוץ דק גם את הירוק
2-1 מלפפון חמוץ קצוץ (כבוש במלח) - לא חייב

- מערבבים היטב, משפרים תיבול, אם צריך.
*שומרים במקרר.

תיהנו,
גילה

 

נירהמ1

New member
"אורנגלושקה" – לחם קופים/יעל מוינה


"אורנגלושקה" – לחם קופים/יעל מוינה
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: טניה טעימלי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
600 גר' קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
5 כפות סוכר
330 מ"ל מים פושרים
מעט שמן
לעוגה:
צנצנת גדולה של ריבת משמש משובחת
אגוזים קצוצים מעורבים בקערה עם סוכר בכמות שווה
חמאה/מרגרינה מומסת

הכנה:
- לשים לבצק רך ומתפיחים בסיר שטוח אבל לא גדול מידי, מרופד בתחתיתו בנייר אפיה (אני טניה לא ריפדתי רק שימנתי היטב ופיזרתי שכבה דקה של פרורים) וצדדיו משומנים היטב.
- מרדדים חלק מהבצק, קורצים עיגולים. טובלים כל עיגול בחמאה מומסת ומניחים בסיר אחד על יד השני בצפיפות, את שאריות הבצק לא לזרוק, נשתמש בהן אח"כ.
- מעל שכבת עיגולי הבצק הראשונה מפזרים עם כפית ריבה, לא מורחים הריבה נמסה באפיה, מפזרים מעל חלק מתערובת האגוזים. חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק, אם אני זוכרת היטב יצאו לי שנה שעברה מהכמות הזו 4 קומות. - את שאריות הבצק מפזרים מעל העוגה ויוצקים את שארית החמאה.
- מכסים בנייר כסף, ואופים בחום של 160 מעלות כשעה, מסירים הנייר ואופים עוד כ-10 דקות, להזהבה, נזהרים שלא תתייבש.

תיהנו,
טניה

 

נירהמ1

New member
"Palacsinta" – בלינצ'ס מהמטבח ההונגרי/ד ר ו מ י ת 1


"Palacsinta" – בלינצ'ס מהמטבח ההונגרי/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: יהודית גפר (ד ר ו מ י ת 1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים לבלילה:
2 ביצים
1 כוס חלב
1/4 1 כוסות מי סודה
1 כוס קמח
2 כפיות תמצית וניל טובה
קליפת לימון מגוררת
2 כפות סוכר
2 כפות חמאה מומסת

הכנה:
- מערבים היטב עד שלא יהיו גושים. התערובת צריכה להיות דלילה.
- מחממים מעט חמאה במחבת ומטגנים חביתיות דקות ככל האפשר.

מלית גבינה מתוקה:
הכי טעים לי גבינת טובורוג מתוקה עם צימוקים. אפשר גם גבינה רגילה עם צימוקים, סוכר ווניל, ומאוד טעים גם למלא בריבה טעימה (דרומית).
מלית פיטריות לבלינצ'ס:
1 סלסלה פטריות שמפיניון טריות
1 סלסלה פטריות יער
1/3 כוס פטריות מיובשות
1 בצל יבש קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים
2 כפות קמח
שמנת מתוקה
מלח
פלפל לבן (רצוי טחון טרי)
אגוז מוסקט (רצוי טחון טרי)
30 גר' חמאה
1 כף שמן קנולה

הכנה:
- מנקים וקוצצים את הפטריות.
- משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים כחצי שעה. סוחטים היטב ומקצצים.
- ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמן (כדי למנוע חריכה של החמאה) ומזהיבים את הבצלים.
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהנוזלים שהן מפרישות מתאדים.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה, תוך בחישה מהירה ומתבלים לפי הטעם.
- אם הרוטב סמיך מדי, אפשר לדלל במעט חלב.

הערות של דרומית:
1. במקום הקמח אפשר לשים 2 כפות אבקת מרק פטריות.
2. מתאים גם למילוי קונכיות בצק מכל סוג שהוא, וסתם כמנה ראשונה.
3. אפשר להוסיף לתערובת גם גבינת פרמזן מגוררת.
4. אפשר לשפוך למעלה רוטב בשמל וגבינה מגוררת ולהקרים מעט.

תיהנו,
דרומית

 

נירהמ1

New member
"טורוש גומבוץ" – כופתאות גבינה הונגריות/ד ר ו מ י ת 1


"טורוש גומבוץ" – כופתאות גבינה הונגריות/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: יהודית גפר (דרומית1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"יוצאת כמות גדולה וכמובן אפשר להכין רק חצי כמות ולחלק את הרכיבים בהתאם."(דרומית)

החומרים:
1 ק"ג גבינה לאפיה (אני משתמשת ב"טוב טעם" – דרומית)
8 ביצים מופרדות
קורט מלח
400 גר' סולת, בערך
1 שקית פירורי לחם
100 גר' חמאה
להגשה: סוכר וקינמון

הכנה:
- מערבבים את הגבינה עם החלמונים וקורט מלח.
- מקציפים את החלבונים ומקפלים פנימה את תערובת הגבינה.
- מקפלים פנימה את הסולת - העיסה צריכה להיות רכה ויש להיזהר לא להוסיף יותר מדי סולת כדי שהגומבוצים לא יהיו קשים.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח, בידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג, מכניסים למים הרותחים ומחכים לרתיחה שניה.
- מסננים את הכופתאות מהמים.
- בסיר גדול ממיסים את החמאה ומוסיפים את פירורי הלחם. מוסיפים פנימה את הכופתאות והופכים עד שהן מצופות היטב.
- מגישים חם עם סוכר וקינמון.

תיהנו,
דרומית

 

נירהמ1

New member
"קוגלוף" – עוגת שמרים הונגרית/טומי*


"קוגלוף" – עוגת שמרים הונגרית/טומי*
מקור המתכון: טומי יונגר (טומי*), מנהל פורום "תרבות הונגריה" באתר תפוז
הוכן וצולם ע"י: נירה מנסה (נירהמ1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
600 גר' קמח
1/2 2 כפיות שמרים יבשים - בחורף קר קצת יותר
200 גר' סוכר
250 מ"ל חלב פושר
3 ביצים
150 גר' חמאה או מרגרינה - בטמפרטורת החדר (השתמשתי בחמאה – נירה)
100 גר' צימוקים
50 גר' שקדים פרוסים
1/2 כוס ברנדי
קורט מלח
1 כפית גרד לימון
לקישוט: אבקת סוכר

הכנה:
- משרים את הצימוקים בברנדי (שעה לפחות).
- מכניסים הכול לקערת המיקסר ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (דביקה ולחה למדי), משמנים תבנית קוגלוף (אפשר לפזר קצת שקדים בתחתית לקישוט) ויוצקים את התערובת לתבנית, מכסים ומניחים להתפחה (סבלנות בקטע הזה תנו לזה זמן עד שזה תפח היטב זה אצלי זה לקח כשלוש שעות)
- מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 45 דקות.
- מצננים (אני מעדיף מחוץ לתבנית).
- זורים מעל אבקת סוכר.

הערה של נירהמ1:
בפעם הראשונה שהכנתי השתמשתי ב-150 גר' חמאה, אבל מכיוון שהיא יצאה יבשושית מעט לטעמי הכנתי בפעמים הבאות עם 200 גר' חמאה. התוצאה מצדיקה את הקלוריות.


תיהנו,
טומי

 

נירהמ1

New member
"ריגו יאנצ'י" – עוגה נפלאה מהמטבח ההונגרי/טומי*


"ריגו יאנצ'י" – עוגה נפלאה מהמטבח ההונגרי/טומי*
מקור המתכון: טומי יונגר (טומי*) מנהל פורום "יהדות הונגריה" בתפוז
מקור התמונות: טומי יונגר (טומי*) ו-pimpf
הובא ל"חלבי" ע"י: טניה טעימלי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
לקרם:

400 גר´ שוקולד מריר
2 כפיות נס קפה
1/2 ליטר שמנת מתוקה
לעוגה:
6 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות מים קרים
3 כפות קקאו
4 כפות קמח תופח

הכנה:
- הכנות לקרם: מבשלים כחצי ליטר שמנת מתוקה על אש קטנה. עם השגחה צמודה שלא יישרף. לאחר רתיחה מוסיפים שוקולד מריר ונס קפה, תוך כדי ערבוב. מבשלים לאחר הרתיחה כחמש דקות. לאחר שהתקרר מכניסים למקרר למשך כשלוש שעות.
- הכנת העוגה: מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף, ממש לפני סוף ההקצפה מוסיפים את המים, מוסיפים את הקמח והקקאו לקצף ובעזרת כף עץ, בתנועה סיבובית של קיפול מערבבים.
- אופים בחום של כ-200 מעלות, בתבנית משומנת, ומקומחת. גודל התבנית לכמות הנ"ל 30x25 ס"מ בקירוב.
- לאחר קירור העוגה והסרת הנייר, מחלקים את העוגה לשני חלקים. אם יש קצת רום או ברנדי בבית, אז ניתן להתיז קצת על העוגה.
- לאחר שעברו שלוש שעות (מינימום). מקציפים את הקרם של השמנת המתוקה לקצף (קרם) ומורחים על אחד החלקים של העוגה. את החלק השני מניחים עליו ולסיום... ניתן לצפות את העוגה בציפוי שוקולד, או, לחילופין, למרוח קצת ריבה ולפזר קצת קקאו דרך מסננת מעל. את העוגה מחלקים לריבועים של 4x4 ס"מ.

תיהנו,
טומי



 

נירהמ1

New member
מרק דובדבנים קר ומרענן/ד ר ו מ י ת 1


מרק דובדבנים קר ומרענן/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: יהודית גפר (ד ר ו מ י ת 1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"בבית אמי, ההונגריה הגזעית מבודפשט, המרק הקר והמרענן הזה כיכב בקביעות בשבועות. לידו כמובן ה'גומבוץ' (כופתאות גבינה), ו'פלצ`ינטה' (בלינצ`ס) ממולאת בגבינה עם צימוקים."(דרומית)

החומרים:
2 צנצנות דובדבנים חמוצים מגולענים, תוצרת הונגריה או רומניה
מים
סוכר (בערך כוס)
2 שמנת חמוצה

הכנה:
- שמים בסיר תכולת 2 צינצנות דובדבנים (לקנות רק ללא חרצנים!).
- מוסיפים לסיר מים בחישוב של 3 צנצנות דובדבנים מרוקנות מהדובדבנים וממולאות במים.
- מוסיפים כוס סוכר (או לפי הטעם, המרק צריך להיות מתוק), מביאים לרתיחה קלה, בוחשים היטב עד שהסוכר נמס, ומכבים.
- שמים בקערה גדולה 2 שמנת חמוצה, מוזגים פנימה מצקת מלאה של מרק חם ומערבבים היטב, ממשיכים לערבב פנימה את המרק עד להמסה מוחלטת של השמנת.
- מאכסנים בקערה מכוסה במקרר כ-24 שעות.
- מגישים צונן מאוד.

הערות של דרומית:
1. אפשר להחליף שמנת חמוצה אחת בשמנת מתוקה. אני מעדיפה את הגירסה החמצמצה יותר.
2. לפני ההגשה מערבבים היטב.

תיהנו,
דרומית

 

נירהמ1

New member
מהמטבח החאלבי

בתמונה "מלבי" מהמטבח החאלבי. הוכן וצולם ע"י פירגה. מתכון בהמשך,

 
למעלה