עוגת גלידה עם ביסקוויט גבינה וריבת חלב מוקצפת וקפואה/פירגה
עוגת גלידה עם ביסקוויט גבינה וריבת חלב מוקצפת וקפואה/פירגה
מקור המתכון והתמונה: pirge cohen (פירגה)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"
קישור למתכון במאמרי הפורום:
http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/93581/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי
"קיץ וחם וכמה נפלא לנגוס במקפא גלידה קר וטעים כל כך.
הבסיס גבינה ובסקוויטים ועוד הפתעות שאתם אוהבים.
גם הציפוי ניתן לגיוון..." (פירגה)
המצרכים במיקסר:
1 קילו גבינה לבנה 9%
2 שקיות אינסטנט פודינג ריבת חלב או אחר
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס סוכר, או לטעמכם
- מקציפים הכל ביחד לקרם.
- מוסיפים:
200 גר' שוקולד לבן מגורר גס או שוקולד-צ'יפס לבן
300 גר' (כ-3 כוסות) ביסקוויטים "פתי-בר" שבורים לחתיכות גדולות.
100 גר' סוכריות עדשים צבעוניות
1/4 כוס ליקר שיש בבית (אפשר פחות)
- מערבבים ומקפיאים בכלים מתאימים (אישיים או תבנית).
לזיגוג מעל הקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולדג מריר
- שמים בכלי קטן ומחממים עד לנקודת רתיחה, מוסיפים תוך בחישה 200 גר' שוקולד מריר ומערבבים היטב ומזלפים על המקפא בצורת שתי וערב.
אופציות נוספות לציפוי:
פירורי ביסקוויט
שוקולד מגורר
חלבה וסילאן כמו בתמונה
*שומרים בהקפאה עד חצי שעה לפני ההגשה
טיפ של פירגה:
ניתן לגוון את התוספות: דובדבנים מסוכרים, עוגיות שונות, שוקולד במבחר טעמים, פירות יבשים מסוכרים (קליפת תפוזים מסוכרת) ועוד...
תיהנו,
פירגה