מתכוני קינוחים קלילים ומרעננים

נירהמ1

New member
מתכוני קינוחים קלילים ומרעננים


אשמח אם תוסיפו ממתכוניכם, אותם אפרסם בפינת המתכון היומי שלי.

נירה


 

נירהמ1

New member
קינוח אגסים ביין אדום/ש712


קינוח אגסים ביין אדום/ש712
מקור המתכון והתמונות: שרית בסט (ש712)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"אגסים ביין אדום מתכון ממחברת ישנה נושנה שאני מתגעגעת 'ובורחת' לשם מדי פעם..." (שרית)

החומרים:
8 אגסים
1 כוס סוכר
2 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מים
מקל קינמון
גרידה מתפוז שלם
פרח ציפורן

הכנה:
- מקלפים האגסים, לא לקטום את הגבעול!
- מעמידים את האגסים בסיר כשהם זקופים.
- בסיר אחר מרתיחים את כל החומרים עד שהסוכר נמס, מעבירים לסיר האגסים ומביאים לרתיחה. מבשלים 25 דקות על אש נמוכה (או עד לריכוך האגסים)
- מוציאים לצלחת הגשה.
- ממשיכים לבשל ולצמצם את הסירופ על אש חזקה במהירות עד שנשארת מחצית כמות הנוזלים. מוציאים את מקל קינמון והציפורן, יוצקים את הרוטב על האגסים, ומצננים.

הערות של שרית:
*אפשר להגיש עם קצפת, או מיני מאפה יבשים ( אני מעדיפה בלי כלום)
**אחרי הבישול עושים חתך קטן על יד הגבעול ונועצים עלה נענע.

תיהנו,
שרית-ב



 

נירהמ1

New member
מרק דובדבנים/ד ר ו מ י ת 1


מרק דובדבנים/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: יהודית גפר (דרומית1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
2 צנצנות דובדבנים מגולענים חמוצים, תוצרת הונגריה או רומניה
מים
סוכר (בערך כוס)
2 שמנת חמוצה

הכנה:
- שמים בסיר תכולת 2 צינצנות דובדבנים (לקנות רק ללא חרצנים!).
- מוסיפים מים לסיר בחישוב של 3 צנצנות דובדבנים מרוקנות מהדובדבנים וממולאות במים.
- מוסיפים כוס סוכר (או לפי הטעם, המרק צריך להיות מתוק), מביאים לרתיחה קלה, בוחשים היטב עד שהסוכר נמס, ומכבים.
- שמים בקערה גדולה 2 שמנת חמוצה, מוזגים פנימה מצקת מלאה של מרק חם ומערבבים היטב, ממשיכים לערבב פנימה את המרק עד להמסה מוחלטת של השמנת.
- מאחסנים בקערה מכוסה במקרר כ-24 שעות. מגישים צונן מאוד.

הערות של דרומית:
*אפשר להחליף שמנת חמוצה אחת בשמנת מתוקה. אני מעדיפה את הגירסה החמצמצה יותר.
**לפני ההגשה מערבבים היטב.

תיהנו,
דרומית

 

נירהמ1

New member
תותים עם קצפת קסיס/ד ר ו מ י ת 1


תותים עם קצפת קסיס/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: יהודית גפר (דרומית1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"קינוח טעים בשתי דקות עבודה..." (דרומית)

- שוטפים וחוצים 1 ק"ג תותים טריים ויפים, מערבבים בקערה עם 3-2 כפות סוכר וכף ליקר קסיס. משהים כשעה מחוץ למקרר.
- מקציפים שמנת מתוקה עמידה עם כף פודינג לבישול בטעם תות, כף וחצי סוכר וכף ליקר קסיס.
- מגישים בקעריות יפות את התות ומעליו תלולית קצפת. מקשטים בעלה נענע.

תיהנו,
דרומית

 

נירהמ1

New member
"קומפוט" – מרק פירות/אילנית12


"קומפוט" – מרק פירות/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
פירות העונה:

דובדבנים
מישמש
אפרסק (נקטר)
ענבים
שזיפים
5 חתיכות ג'ינג'ר מסוכר (לא חובה)
כמה טיפות מי וורדים (לא חובה)
פקק של ליקר דובדבנים (לא חובה)
מים

הכנה:
- מגלענים את הפירות, מוסיפים בערך חצי כוס מים וחצי כוס סוכר חום לפי הטעם (אם הפירות מאוד מתוקים אין צורך להוסיף סוכר).
- מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים בערך 15-10 דקות, או עד שהפירות מתרככים.
- מקררים היטב ומגישים.

הערות של אילנית:
*אפשר עם פירות אחרים.
**אפשר במקום מי וורדים וליקר להמיר בכפית תמצית וניל/רום.

תיהנו,
אילנית

 

נירהמ1

New member
אבטיח ממולא בסלט פירות/ira m


אבטיח ממולא בסלט פירות/ira m
מקור המתכון והתמונה: Ira Masler (ira m)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
אבטיח
כל פירות העונה
נענע
מיץ תפוזים

הכנה:
- חותכים את האבטיח באמצע בצורה כזו \/\/\/ וחותכים מעט את חלקו התחתון כדי שיוכל לעמוד ישר.
- מוציאים את כל תוכן האבטיח וחותכים לקוביות, הופכים את להגרת הנוזלים.
- לוקחים כמה שיותר מפירות העונה וחותכים לקוביות.
- לוקחים מספר עלי נענע וחותכים דק-דק (אני משמשת במספריים - אירה).
- שמים כחצי כוס מיץ תפוזים ומערבבים עם כל הפירות.
- את סלט הפירות שיצא מעבירים לקערת האבטיח ושמים למקרר.
- אוכלים ונהנים...

תיהנו,
אירה

 

נירהמ1

New member
סלט פירות מיוחד/haviva9


סלט פירות מיוחד/haviva9
מקור המתכון והתמונה: חביבה טל (haviva9) מהבלוג "חביבה על הצלחת"
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"מתכון טעים ומרענן וקל מאוד לביצוע..." (חביבה)

החומרים:
1 מלון קטן
2 נקטרינות
3 שזיפים
2 מנגו מקולפים ופרוסים
20 דובדבנים אדומים טריים מגולענים
20 דובדבנים צהובים טריים מגולענים
4-3 תאנים גדולות בשלות ופרוסות
1 כפית ליקר פירות (לימונצ'לו, רימונים או אחר)
3-2 כפות סוכר

הכנה:
- בעזרת כף פריזיאן קורצים כדורים מהמלון.
- מכניסים את הנקטרינות והשזיפים למים רותחים לדקה-שתיים, ומיד מקלפים את הקליפה החיצונית, ופורסים אותן לפרוסות.
מוסיפים ת יתר הפירות, הסוכר והליקר ומסדרים בקערה שקופה.
- מצננים היטב ומגישים.
*אפשר להגיש עם קצפת או כדור גלידה.

תיהנו,
חביבה

 

נירהמ1

New member
סלט פירות/פירגה


סלט פירות/פירגה
מקור המתכון והתמונה: pirge cohen (פירגה)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"סלט פירות שהכנתי היום באופן ספונטני מפירות שהיו לי בבית והייתה התלהבות עצומה, לכן החלטתי לרשום לכם את המתכון ולשתף אתכם..." (פירגה)

קערת זכוכית יפה להגשה.
- מכינים את סלט הפירות שעה לפני שהאורחים מגיעים, מכסים בניילון נצמד.
- חותכים את הפירות לפי הסדר הרשום אחד על גבי השני ולא מערבבים:
2 סלסלות תותים חתוכים לפרוסות
2 אפרסמונים קלופים, חצויים לאורך ופרוסים לפרוסות דקות
4 בננות חתוכות לפרוסות
5 משמשים מיובשים חתוכים
5 תמרים מיובשים חתוכים
5 תאנים מיובשות חתוכות
5 תמרים לחים חתוכים
1 כף סילאן מזוגגת על כל הפירות - כולל דפנות הקערה עצמה.
*לא לערבב - מכסים בניילון נצמד ושומרים בחוץ על השיש - לא בקירור.
- מביאים את הקערה לשולחן ויוצקים לקערות. הכמות מספיקה ל-5 קערות הגשה אישיות בינוניות.

תיהנו,
פירגה

 

נירהמ1

New member
קינוח אישי של פירות בגבינה וקצפת/ענתי42


קינוח אישי של פירות בגבינה וקצפת/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי42
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"ההשראה למתכון מתוכנית של גיל חובב, ומחומרים שהיו לי בבית (אני רחוקה מהמקור),
כתבתי את המתכון בכמות של 1 ומאחר ושאין לי רינג גזרתי מקופסה שקופה את התחתית.." (ענתי)

החומרים:
בישקוטים, מיישרים בסכין את הקצה בצד אחד
1 מכל קטן של גבינה 5%
1 כף אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות סוכר
טיפה תמצית וניל
לקישוט פירות: קיווי, תותים, פסיפלורה, אננס

הכנה:
- מסדרים את הבישקוטים מסביב כשהצד החתוך כלפי מטה.
- את שאריות הביסקוטים מעבירים פנימה.
- מערבבים את הגבינה עם האינסטנט פודינג, סוכר, ווניל.
- יוצקים את התערובת פנימה ומיישרים.
- מעבירים למקרר לשעה.
- מקשטים בפירות כיד הדימיון.

תיהנו,
ענתי

 

נירהמ1

New member
קינוח פירות יער עם פודינג פטל/ענתי42


קינוח פירות יער עם פודינג פטל/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי42
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"הכנתי מנות אישיות עם פירות יער מקור ההשראה מתכון קינוח הודי של אילנית12..." (ענתי)

החומרים:
1/4 קופסה פטל אדום
1/4 קופסה פטל שחור
8 כוסות מים
1/2 1 כוסות סוכר *מי שרוצה יותר מתוק יכול להוסיף סוכר
מעט מי ורדים
3/4 חבילה פודינג לבישול בטעם פטל

הכנה:
- שמים את המים בסיר עם פירות היער סוכר.
- בצלחת שמים קצת מים ואבקת הפודינג ומערבבים.
- שמים בסיר מי ורדים וכשרותח מעבירים את הפודינג לסיר ומערבבים מהר עד שנוצרות בועות.
- מחלקים לכלים אישיים או לכלי גדול אחד, כיד הדימיון.

תיהנו,
ענתי

 

נירהמ1

New member
קינוח עם רסק תפוחים/ninga3


קינוח עם רסק תפוחים/ninga3
מקור המתכון והתמונה: גילה כהן-אבני (ninga3)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"פשוט, קל ומאוד טעים ומרשים..." (גילה)

בכלים אישיים שמים לפי הסדר כמו בתמונה:
- רסק תפוחים מקופסא (אפשר להכין לבד מתפוחי גרני סמית')
- מעל קצפת אפשר גם פרווה (אני שמתי ריץ' והוספתי מעט אינסטנט וניל,
מקציפים יחד).
- מעל, באמצע, מוסיפים קוקטייל פירות, אפשר לשלב עם אגוזים וסירופ שוקולד.

תיהנו,
גילה

 

נירהמ1

New member
בומב פרפה לימון ברוטב פירות יער/Bavmorda


בומב פרפה לימון ברוטב פירות יער/Bavmorda
מקור המתכון והתמונה: Bavmorda
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים לפרפה:
5 חלמונים
1 כוס סוכר + 1 כף גדושה סוכר
4 כפות מיץ לימון טרי
קליפה מגורדת מ-2 לימונים
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת יציבה

הכנה:
- מקציפים חלמונים וסוכר עד שמתקבל קרם אוורירי ובהיר. מוסיפים את מיץ וגרידת הלימון ומקפלים פנימה בעדינות. מקפלים פנימה גם את הקצפת.
- מעבירים לכלי אכסון לפריזר. *מכינים לפחות יומיים לפני ההגשה.

לרוטב הפטל (עבור כוס רוטב):
*הטעם המתקבל הוא מתוק אך חמצמץ.
1 חבילה (250 גר') פטל קפוא מופשר
3 כפות סוכר (או יותר - אבל אין צורך - הפרפה מתוק דיו)
1/2 כפית מיץ לימון טרי

הכנה:
- מרסקים את פירות היער במעבד מזון (ויברטור) למחית אחידה.
- מעבירים לסיר דרך מסננת כדי שלא יישארו חרצנים, מוסיפים את הלימון והסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב בכף עץ כ-7-5 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי.
- מצננים ומעבירים לצנצנת קטנה.

*חשוב: רוטב הפטל מכתים לתמיד. מומלץ להיזהר בזמן ההכנה וגם להזהיר את האורחים.

הערות של Bavmorda בגוף המתכון.

תיהנו,
Bavmorda

 

נירהמ1

New member
גלידת פירות טבעית מהירה/haviva9


גלידת פירות טבעית מהירה/haviva9
מקור המתכון והתמונה: חביבה טל מהבלוג "חביבה על הצלחת"
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
6-5 בננות בשלות קפואות
4-3 תמרים מגולענים קפואים
4-3 כפות פטל קפוא או דובדבנים/תותים/פירות יער
2-1 גביעי יוגורט 3%

הכנה:
- מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומפעילים מספר דקות, עד שמתקבלת גלידה ורדרדה קטיפתית ורכה.
- מגישים מיד או מחלקים את הכמות לתבניות סיליקון בדוגמא ומקפיאים.
- לפני ההגשה מוציאים את מספר המנות שרוצים על צלחת ומפשירים במקרר כחצי שעה בערך.
*אפשר כמובן לגוון בכמות וסוג הפירות (חביבה).

תיהנו,
חביבה

 

נירהמ1

New member
קרטיב לימון ללא לימון/shusumak


קרטיב לימון ללא לימון/shusumak
מקור המתכון והתמונה: יערה שרי (shusumak)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים ל-4 ארטיקים:
500 מ"ל מים
10 עלי לימונית ריחנית
50 גר' (1/4 כוס) סוכר

הכנה:
- מחממים בסיר רחב את המים והלימונית ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-5 דקות.
- מעבירים את מי הלימון דרך מסננת לקערה נפרדת, מוסיפים את הסוכר ובוחשים היטב עד שכל הסוכר נמס.
- מעבירים למכלי פלסטיק המיועדים לארטיק ומקפיאים ללילה (לפחות 12 שעות(.

הערה של יערה:
לפני שמתחילים:
הארטיק לטעמי מעט מתוק מדי, אבל התקבל היטב על ידי אחותי הצעירה בוגרת תואר ראשון בארטיקים. אפשר להפחית מעט את כמות הסוכר לפי טעמכם האישי.

תיהנו,
יערה

 

נירהמ1

New member
גלידת אגוזים ופקאן/sharon.sherry


גלידת אגוזים ופקאן/sharon.sherry
מקור המתכון והתמונה: Sharon.sherry
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
2 שמנת מתוקה
4 כפות נוטלה אגוזים
2 כפות גדושות של קפה (חזק, מהסוג הטוב, ולא של עלית הרגיל)
3/4 כוס שברי פאקנים
מעט (1/3 כוס בערך) אגוזים קצוצים דק-דק

הכנה:
- מקציפים את שתי השמנות ומוסיפים את אבקת הקפה.
- מחממים מעט את הנוטלה במיקרו כדי שתתרכך ותהיה נוזלית יותר, ומוסיפים אותה לתערובת הקצפת והקפה ומוסיפים את שברי אגוזי הפקאן.
- יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש-קייק מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל אגוזים קצוצים דק-דק.
- מקפיאים לפחות 6 שעות לפני האכילה, שהתערובת תקפא ותהיה גלידה משהו.

הערות של שרון:
*אפשר להוסיף שברי ופל של גלידה (גביעי גלידה) לתוך התערובת, והטעם משתדרג לטעם של טילון פקאן!
**אפשר להוסיף חתיכות מרנג, דובדבנים מסוכרים, גרידת תפוז (מוסיף ארומה וטעם! למי שאוהב).
***בנוסף, אם רוצים את זה במרקם מוסי, אפשר לשפוך לכוסות אישיות ולשים במקרר.

תיהנו,
שרון

 
למעלה