גלידת אגוזים ופקאן/sharon.sherry
גלידת אגוזים ופקאן/sharon.sherry
מקור המתכון והתמונה: Sharon.sherry
ממאמרי פורום אוכל חלבי
החומרים:
2 שמנת מתוקה
4 כפות נוטלה אגוזים
2 כפות גדושות של קפה (חזק, מהסוג הטוב, ולא של עלית הרגיל)
3/4 כוס שברי פאקנים
מעט (1/3 כוס בערך) אגוזים קצוצים דק-דק
הכנה:
- מקציפים את שתי השמנות ומוסיפים את אבקת הקפה.
- מחממים מעט את הנוטלה במיקרו כדי שתתרכך ותהיה נוזלית יותר, ומוסיפים אותה לתערובת הקצפת והקפה ומוסיפים את שברי אגוזי הפקאן.
- יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש-קייק מרופדת בנייר אפייה ומפזרים מעל אגוזים קצוצים דק-דק.
- מקפיאים לפחות 6 שעות לפני האכילה, שהתערובת תקפא ותהיה גלידה משהו.
הערות של שרון:
*אפשר להוסיף שברי ופל של גלידה (גביעי גלידה) לתוך התערובת, והטעם משתדרג לטעם של טילון פקאן!
**אפשר להוסיף חתיכות מרנג, דובדבנים מסוכרים, גרידת תפוז (מוסיף ארומה וטעם! למי שאוהב).
***בנוסף, אם רוצים את זה במרקם מוסי, אפשר לשפוך לכוסות אישיות ולשים במקרר.
תיהנו,
שרון