מתכונים קרירים וטעימים לימים הלוהטים

נירהמ1

New member
מתכונים קרירים וטעימים לימים הלוהטים


אשמח אם גם אתם תוסיפו ממתכוניכם.

תודה מראש,

נירהמ1


 

נירהמ1

New member
סלט אבוקדו עם צנוברים קלויים ובצל ירוק/נעה סקוטלנד


סלט אבוקדו עם צנוברים קלויים ובצל ירוק/נעה סקוטלנד
מקור המתכון: נעה סקוטלנד, מפורום "מתכונים" בתפוז
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: ש712 (שרית-ב)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/96355/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

"את הסלט ראיתי בפורום מתכונים, הובא ע"י נועה סקוטלנד. לא זוכרת אם היה מתכון מדויק, זכרתי רק את קוביות האבוקדו הירוקות ועליהן צנוברים קלויים, וזה נראה לי שווה ניסוי. אתמול הגיע הזמן. הכל חוסל, היה טעים..." (שרית-ב)

היו לי מספר אבוקדו בשלים אך ניתנים לחיתוך לקוביות:
- חתכתי לקוביות
- סחטתי מיץ לימון
- הוספתי מל"פ, 2 כפות שמן ובצל ירוק קצוץ
- הקפצתי את הקערית עם התכולה לערבול התבלינים והבצל ומעל פיזרתי צנוברים קלויים.

תיהנו,
שרית-ב



 

נירהמ1

New member
סלט גמבות קלויות ועגבניות/אילנית12


סלט גמבות קלויות ועגבניות/אילנית12
מקור המתכון והתמונות: אילנית12, מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/97099/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

החומרים (ללא כמויות):

גמבות קלויות על אש פתוחה
עגבנית אדומות מגוררות (ללא קליפה)
שום טרי קצוץ/כתוש
מיץ מלימון טרי
מעט שמן זית
כוסברה טרייה קצוצה (לא חובה)
פפריקה מתוקה/חריפה
מלח

הכנה:
- שמים בקערה את כול המרכיבים חוץ מהגמבות,מערבבים היטב
- קוצצים את הגמבות,ומוסיפים לתערובת.
- משאירים במקרר לספיגת טעמים.טועמים ומתקנים תיבול.
*אפשר לצלות פלפל אחד חריף ירוק או אדום.

תיהנו,
דליה



 

נירהמ1

New member
חציל בלאדי בטחינה וכוסברה/נירהמ1


חציל בלאדי בטחינה וכוסברה/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/85214/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

החומרים:
2 חצילי בלאדי אפויים עד שקליפתח משחירה ומתפקעת
1/2 כוס טחינה (השתמשתי בטחינה אורגנית משומשום מלא)
מיץ מחצי לימון, סחוט טרי
מים לדילול
לקישוט: כוסברה ועגבניות שרי

הכנה:
- לאחר אפיית החצילים חרוצים חריץ במרכז החציל ושמים על מסננת להגרת נוזלים (אם יש).
- מדללים את הטחינה במים מינרלים קרים (מהמקרר).
- מוסיפים מיץ לימון ומעט מלח.
- שמים את החצילים על צלחת הגשה ויוצקים עליהם כמות נדיבה של טחינה.
- מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומקשטים בעגבניות שרי.

תיהנו,
נירה מנסה (נירהמ1)

 

נירהמ1

New member
סלט בורגול מרענן/yafchuk1

סלט בורגול מרענן/yafchuk1

מקור המתכון: יפה ימין (yafchuk1), מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/109394/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

החומרים:
2 כוסות בורגול מושרה כחצי שעה
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1 כוס קוביות גזר מבושלות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
½ פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים דק
מיץ מלימון שלם
1 כוס פסטה פנה מבושלת
מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
¼ כוס שקדים מולבנים
¼ כוס פיסטוק
3 שיני שום חתוכות לרצועות

הכנה:
- מטגנים את השקדים, הפיסטוקים ושיני השום בשמן, עד להשחמה קלה.
- מוסיפים לבורגול את כל הירקות והתבלינים ומפזרים מעל את תערובת השקדים, הפיסטוקים והשום ..
*ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים.

תיהנו,
יפצ'וק



 

נירהמ1

New member
סלט בייבי אגסים וגבינת עזים/שוקולית9


סלט בייבי אגסים וגבינת עזים/שוקולית9
מקור המתכון והתמונה: שוקולית9
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/84826/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

החומרים:
1 חבילת עלי בייבי
1 אגס חתוך לקוביות
אגוזי מלך קלויים
1/2 חבילה גבינת עיזים, פורסים וקולים בגריל של התנור
לרוטב:
1/2 כוס שמן אגוזים
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות לימון
1 כפית חרדל
1/2 כפית סוכר
מלח, פלפל

תיהנו,
שוקולית9

 

נירהמ1

New member
סלט ביצים עם מיונז/אילנית12


סלט ביצים עם מיונז/אילנית12
מקור המתכון: אתר זולו
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: אילנית12, מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/70868/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%99[/URL]

החומרים:
ביצים קשות
פטרוזיליה
בצל ירוק
מעט מיונית
חרדל
מלח, פלפל שחור

הכנה:
- טוחנים את כל המצרכים יחד במשך כמה שניות.

תיהנו,
אילנית

 

נירהמ1

New member
סלט ביצים ותפוחי אדמה בשכבות/ninga3


סלט ביצים ותפוחי אדמה בשכבות/ninga3
מקור המתכון והתמונה: גילה כהן-אבני (ninga3)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/90713/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

החומרים:
3-2 תפוחי אדמה (אני אוהבת עם קליפה אדומה, הם מתקתקים מעט - גילה), מבושלים עם הקליפה
3-2 ביצים קשות
2 גבעולי בצל ירוק או פרוסות דקות של בצל אדום

לרוטב:
מיץ מלימון טרי אחד
2-1 כפות שמן קנולה
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל לבן
מלח
- מערבבים.

הכנה:
- על צלחת פורסים פרוסות של תפו"א, מזליפים מעט רוטב ומניחים מעל פרוסות ביצה קשה ובצל, ושוב מזליפים מהרוטב, ושוב מתחילים מההתחלה - תפו"א, ביצה בצל ורוטב.

תיהנו,
גילה

 

נירהמ1

New member
סלט ביצים משודרג/פירגה


סלט ביצים משודרג/פירגה
מקור המתכון והתמונה: pirge cohen (פירגה)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/96665/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

"סלט ביצים שהופך בקלי קלות לסלטים משודרגים, נהדרים ומיוחדים. אפשר ליהנות כסלט ביצים ואפשר לגוונו ע"י תוספות. בתמונה: הוספתי אבוקדו..." (פירגה)

החומרים:
1 בצל קצוץ
שמן זית או רגיל
9-6 ביצים
מיונז
חרדל
מלח ופלפל שחור
לקישוט: עירית קצוצה, בצל ירוק, צנוניות, עגבניות שרי, פטרוזיליה טרייה וכו'

הכנה:
- מבשלים ביצים לפחות 25 דקות ומעבירים למים קרים (צינון הביצים במים הקרים ימנע מהקליפה להדבק)
- מטגנים את הבצל הקצוץ בטיפונת שמן
- לתוך קערה מגררים את הביצים על מגררת גסה. *מי שלא רוצה בצל מטוגן יגרר גם את הבצל
- מוסיפים:
4-2 כפות מיונז
1 כפית חרדל לא חובה
מתבלים, טועמים ומשפרים.

לטעם אבוקדו: מגררים 2 אבוקדו במגררת גסה לתוך הסלט ומערבבים *ניתן להכין עם שום במקום הבצל. מוסיפים טיפה מיץ לימון.

לטעם טונה: סוחטים טונה בשמן ומשדכים בערבוב לביצים. מוסיפים טיפה מיץ לימון.

לטעם חצילים: קולים חציל ומועכים את התוכן.משדכים לביצים ומוסיפים שום כתוש

תיהנו,
פירגה

 

נירהמ1

New member
סלט גבינת חלומי עם פטריות/שמים כחולים1


סלט גבינת חלומי עם פטריות/שמים כחולים1
מקור המתכון והתמונה: ציפי הופמן (שמים כחולים1)

קישור למתכון במאמרי הפורום:

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/93840/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%99[/URL]

- חותכים את גבינת החלומי לקוביות קטנות ומטגנים במעט שמן עד להזהבה (זהירות לא לשרוף), *עדיף במחבת טפלון.
- מוסיפים סלסלת פיטריות וממשיכים לטגן
- מוסיפים שומשום ורוטב תיאלנדי (אפשר טרייקי)

במקביל מכינים:
עגבניות שרי חצויות או קוביות עגבניות
מלפפון ירוק חתוך באלכסון
קרעי חסה או בעלי בייבי מגוונים
עיגולי בצל סגול

- מוסיפים לירקות מעט מלח וטיפונת שמן.
- מעבירים את תערובת החלומי הפטריות והשומשום עם הרוטב לסלט, ומערבבים יחד.

תיהנו,
שמים כחולים

 

נירהמ1

New member
סלט חצילים "בטעם כבד"/נירהמ1


סלט חצילים "בטעם כבד"/נירהמ1
מקור המתכון: נירה מנסה (נירהמ1), מתכון של אמא משנות ה-50'
הוכן וצולם ע"י: אילנית12, מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/60753/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

המצרכים:
1 חציל בלאדי (ללא גרעינים)
שמן קנולה לטיגון (מעט)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 ביצים קשות
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:
- מקלפים את החציל, פורסים לפרוסות דקות.
- מקצצים דק את הבצל.
- מטגנים את הבצל ואת החציל.
- טוחנים במיקסר מקל יחד עם הביצה הקשה ומתבלים.
- מקשטים כיד הדמיון הטובה על המכין.

תיהנו,
אילנית

 

נירהמ1

New member
עוגת גבינת שמנת ותותים עם ג'לי/clcl


עוגת גבינת שמנת ותותים עם ג'לי/clcl
מקור המתכון: חנה'לה ליינר (clcl)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/81389/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי 

"זו העונה הברוכה של התותים... אז כייף להיזכר במתכונים..." (חנה'לה)

החומרים:
לבצק:

2 כוסות קמח תופח
1 ביצה
200 גר' מרגרינה
1/3 כוס סוכר
לעוגה:
3 גביעי גבינת שמנת –השתמשתי ב"נפוליאון" (חנה'לה)
1 שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר

הכנה:
- מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד ומשטחים בתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה עד להשחמה קלה.
- בקערה מערבבים את הגבינה עם הסוכר ומוסיפים את השמנת החמוצה.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר לקצפת יציבה ומוסיפים בתנועות קיפול את הקצפת לתערובת הגבינה.
- סביב הטבעת הפנימית מניחים פס שקף (קניתי בחנות - גיליון A4 אותו גזרתי ל-3 והדבקתי את הרצועות ביניהן).
- את הרצועות חותכים גבוה יותר מגובה התבנית כך שזה נותן חיזוק טוב יותר (וגם גובה נוסף) לתותים עם הג'לי.
- את הגבינה יוצקים על התחתית האפויה בתבנית העגולה.
- חותכים תותים לחצי (לאורך) ועליהם יצקתי את הג'לי התות. *אפשר להשתמש בפירות אחרים אם אין תותים (חנה'לה)
- מכניסים למקרר ל-24 שעות (חובה).

*עוגה קלילה וטעימה.

תיהנו,
חנה'לה

 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה קרה נמסה בפה בציפוי פירות יער/ninga3


עוגת גבינה קרה נמסה בפה בציפוי פירות יער/ninga3
מקור המתכון והתמונה: גילה כהן-אבני (ninga3)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/89163/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

- מסדרים שכבת "פתי-בר" טבולה בנוזל כלשהו (אפשר גם לוותר על הבסיס - לשיקולכם) בתבנית עגולה קפיץ 26.

מלית:
שמים בקערת המיקסר:

500 גר' גבינה לבנה 9% או ריקוטה
500 גר' גבינת שמנת טבעית
1 גביע שמנת חמוצה (15%)
2 שקיות אינסטנט פודינג
3/4 כוס סוכר
גרידת לימון/וניל - לטעמכם

- מערבלים בעדינות למרקם קרמי - אפשר להוסיף כמה כפות חלב במידת הצורך.
- יוצקים על הביסקוויטים.
- מצפים בפירות יער או תותים.

הכנת רוטב תותים או פירות יער אחרים - מכינים אותו דבר:
- משרים חצי ק"ג תותים יפים ואדומים, חתוכים לפרוסות עם 5 כפות סוכר/אבקת סוכר ורבע כוס יין מתוק + כף ליקר. *אחרי חצי שעה התותים מפרישים המון המון רוטב אדום. מסננים, חצי מהתכולה, מעבירים בבלנדר ומועכים חלקית. את היתר משאירים בחתיכות וכך יוצקים על העוגה.
*עוד רעיון - להכין ג'לי פטל ולערבב 1/2 כוס ג'לי עם פירות היער או התותים .
**לא להקפיא – לשמור במקרר (אפשר להכין בלי בסיס הביסקוויטים)

תיהנו,
גילה

 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה עם ביסקוויטים בטעם בלימון/אילנית12


עוגת גבינה עם ביסקוויטים בטעם בלימון/אילנית12
מקור המתכון והתמונות: אילנית12, מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/93078/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%95%D7%9E%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%95%D7%AA/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C_%D7%97%D7%9C%D7%91%D7%99[/URL]

החומרים (לתבנית בינונית כמו בתמונה):
לטבילה: כוס עם כפית נס קפה+מים רותחים ללא סוכר
500 גר' גבינה 5%
1 שמנת מתוקה
1 כוס סוכר או לפי הטעם
גרידת לימון
2 כפות מיץ מלימון טרי או יותר, לפי הטעם
1 שקית סוכר וניל
1 אינסטנט פודינג וניל
3/4 כוס חלב קר
ביסקווטים פטי בר
לפיזור על העוגה: פירורי ביסקווטים

הכנה:
- טובלים 3 שכבות של ביסקוטים בנס קפה.
- מקציפים שמנת מתוקה, כוס חלב ואינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב.
- מוסיפים את הגבינה, מיץ הלימון והגרידה, הסוכר, סוכר הןוניל, מערבבים בעדינות ומשטחים על העוגה.
- מפזרים מעל פירורי ביסקוויט.
- משהים לילה במקרר.
להכנת עוגה בכוס: מניחים קרם גבינה מעל פירורי ביסקוויטים, מעל שוב קרם גבינה ומעל שוב פירורי ביסקוויטים.אפשר לטמון בתחתית הכוס דובדבן, תות שדה, אגוז מסוכר.

תיהנו,
אילנית





 

נירהמ1

New member
עוגת גלידה עם ביסקוויט גבינה וריבת חלב מוקצפת וקפואה/פירגה

עוגת גלידה עם ביסקוויט גבינה וריבת חלב מוקצפת וקפואה/פירגה
מקור המתכון והתמונה: pirge cohen (פירגה)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

קישור למתכון במאמרי הפורום:

http://www.tapuz.co.il/forums/articles/article/771/93581/אוכל_ומשקאות/אוכל_חלבי

"קיץ וחם וכמה נפלא לנגוס במקפא גלידה קר וטעים כל כך.
הבסיס גבינה ובסקוויטים ועוד הפתעות שאתם אוהבים.
גם הציפוי ניתן לגיוון..." (פירגה)

המצרכים במיקסר:
1 קילו גבינה לבנה 9%
2 שקיות אינסטנט פודינג ריבת חלב או אחר
2 מיכלי שמנת מתוקה
1 כוס סוכר, או לטעמכם

- מקציפים הכל ביחד לקרם.

- מוסיפים:
200 גר' שוקולד לבן מגורר גס או שוקולד-צ'יפס לבן
300 גר' (כ-3 כוסות) ביסקוויטים "פתי-בר" שבורים לחתיכות גדולות.
100 גר' סוכריות עדשים צבעוניות
1/4 כוס ליקר שיש בבית (אפשר פחות)

- מערבבים ומקפיאים בכלים מתאימים (אישיים או תבנית).

לזיגוג מעל הקרם:
1 מיכל שמנת מתוקה
200 גר' שוקולדג מריר

- שמים בכלי קטן ומחממים עד לנקודת רתיחה, מוסיפים תוך בחישה 200 גר' שוקולד מריר ומערבבים היטב ומזלפים על המקפא בצורת שתי וערב.

אופציות נוספות לציפוי:
פירורי ביסקוויט
שוקולד מגורר
חלבה וסילאן כמו בתמונה

*שומרים בהקפאה עד חצי שעה לפני ההגשה

טיפ של פירגה:
ניתן לגוון את התוספות: דובדבנים מסוכרים, עוגיות שונות, שוקולד במבחר טעמים, פירות יבשים מסוכרים (קליפת תפוזים מסוכרת) ועוד...

תיהנו,
פירגה

 

raya

Well-known member
סלט פלפלים ופטריות.
מתכון שפירסמה "דובשנית" בפורום האוכל של אורט (ז"ל)
לטגן 2 בצלים פרוסים עבה.
להוסיף 2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות ל-4 (במקור - קופסת פטריות).
להוסיף:
4 פלפלים ירוקים (עבים) חתוכים לקוביות
1 כוס מים עם כפית קורנפלור (להסמכת הנוזלים)
מלח, פלפל (לא שמה), קופסת רסק עגבניות או תרכיז עגבניות במקום הקורנפלור והמים, בערך כף סוכר .
לבשל הכל ביחד כ-10 דקות.
אפשר להוסיף עלי דפנה ולהוציא אותם אחרי הבישול.
טעים חם או קר.
ממליצה בחום!
רעיה
 

נירהמ1

New member
נקרא טעים להפליא
- אולי, במקרה...

יש לך גם תמונה של הסלט?


רוצה לשים בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק, ושם שמים את המתכונים בצירוף תמונה/נות.

תודה מראש,


נירה


 

raya

Well-known member
מצטערת - אין תמונה, לא צילמתי ומזמן לא הכנתי
הסלט טעים מאוד ומומלץ!
 
מרק בורשט קר מחיה נפשות

בורשט קר יש האוהבים מאד ויש שלא סובלים. אני שייכת לחצי הראשון. בתור ילדה בקיץ צנצנת בורשט שכנה במקרר דרך קבע כמשקה קר, אבל בארוחות זה הוגש עם שמנת, תפוח אדמה, חצי ביצה קשה ומעט מלפפון טרי.
למתכון בבלוג שלי
https://taly60.blogspot.co.il/2015/08/blog-post_8.html
ההכנה
5-6 סלקים בנוניים קלופים וחתוכים לחצי
להניח בסיר לחץ ולהוסיף מים עד שתי ס"מ מעל לכיסוי מלא.
לבשל בסיר לחץ כ20-25 דקות או בסיר רגיל כ40 דקות עד שרך.
להוציא את הסלק ולקרר מספר דקות
לשים בבלנדר מחצית מהסלק, לרסק עם מעט מהציר
(המחצית השניה של הסלק אני מכינה סלטי סלק)
להוסיף לבלנדר
2 חלמונים ולערבב מעט . .
להוסיף לסיר תוך בחישה ולהביא לרתיחה.
לתבל ב
3 כפות סוכר חום
כחצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
מלח .
לטעום ולשפר תיבול, זה צריך להיות חמוץ מתוק.
לקרר היטב במקרר.
לבשל תפוחי אדמה בקליפה עם בצים קשות .
ההגשה
למזוג לצלחת מהמרק הקר, להניח בצלחת פרוסת מלפפון, חצי תפוח אדמה וחצי ביצה קשה, וכף גדושה שמנת.

 
למעלה