מרק ברוקולי עם שמנת

אילנית12

New member
מרק ברוקולי עם שמנת

רק ברוקלי טעים טעים את המתכון קיבלתי מהגולשת שרון 337 מתפוז..

הכנה וצילום:אילנית12

מרק ברוקולי משובח,עם שמנת -לבישול ,בצל מטוגן, ותבלינים:
הכנה ב- 10 דקות בלבד: (דל קלוריות וטעים.)

המצרכים הדרושים:
שקית ברוקולי קפוא.(800 גרם)
ליטר מים
בצל קצוץ גס .
מיכל שמנת לבישול.
כפית מלח
אגוז -מוסקאט מגורר.

אופן ההכנה:
1) מבשלים את הברוקולי הקפוא בסיר עם ליטר מים חמים ,לבשל
במשך 5 דקות בלבד,ולהוציא בעזרת כף מחוררת,לתוך קערה עם
מים קרים למשך דקה של צינון,ומעבירים למסננת.

2) במחבת עם 2 כפות שמן מטגנים בצל קצוץ,עד לשקיפות.

3) מכניסים את הברוקולי למעבד-מזון ויוצקים מעליו את השמנת
לבישול ,את הבצל המטוגן,כפית מלח,
ומגוררים מעל הכול את אגוז מוסקאט.(בערך 1/4 כפית).
לבסוף מוסיפים למעבד -המזון,כוס אחת ממי -הבישול שנותרו בסיר.
4)מפעילים את מעבד -המזון ב-8 -10פולסים קצרים,למרקם טחון-גס, ומחזירים לסיר הבישול עם מי -הבישול שבו,וטועמים,
אם יש צורך מוסיפים מלח ועוד אגוז מוסקאט.
וזהו.

"ההכנה כול כך מהירה,שאפילו רק הקלדה של המתכון,
גוזלת יותר זמן.
אתמול בערב הכנתי ,למי שטען שברוקולי בכלל לא מלהיב אותו,
ורק לאחר שטעם ,החליט שזהו ממש מעדן -מלכים.
ואמר לי להקליד בפורום, בכדי שעוד אנשים שלא אהבו ברוקולי,
ייהנו הפעם ממרק שהוא מעדן.
אגב,
במידה ונשאר משהו מהמרק,תשמרו במקרר,
ואם למחרת זה יהיה סמיך ,תוסיפו חצי כוס-מים ,
עוד קצת מלח ואגוז מוסקאט,לפי הצורך, תערבבו היטב ותחממו".
(שרון 337}
בהצלחה.
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7353613

 

אילנית12

New member
טורט גבינה

טורט עוגת גבינה כמו בקונדיטוריות.
אילנית12
תמיד קוצרת מחמאות.
פירסמתי בעבר ,מפרסמת שוב לטובת החדשים שהצטרפו לבלוג.
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewentry/7353928
המידות בכוס מתיחסות לכוס רגילה:200 CC
מתאים לתבנית 24 -26.
הפעם התאפקתי ולא פתחתי את התנור,יצאה גבוהה מאוד.
ניתן לשדרג אותה ולהוסיף שמנת מתוקה מוקצפת לאחר שהתקררה ולקשט בפירות העונה.

חומרים:
5 ביצים מופרדות מס` 1
500 גרם גבינה לבנה או 5% 3%
1 גביע שמנת חמוצה של (200 מ"ל)
4 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 שקית סוכר וניל
1/4 1 כוס סוכר (חצי יהיה להקצפה)
קליפת לימון מגורדת(אופציונלי)

הכנה:לחמם את התנור ל200 מעלות.
לערבב את כול החומרים,חוץ מהחלבונים וחצי כוס סוכר .
להקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה מדי את החלבונים עם חצי כוס הסוכר(את חצי כוס הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמים)
להוסיף בהדרגה לתערובת הגבינות ולערבב בעדינות.
משמנים היטב את דפנות התבנית.(מכיוון כשהעוגה כמו כול עוגות הגבינה "צונחת" היא "תצנח" ישר.)
מרתיחים מים ושמים את המים הרתוחים בתבנית של התנור( שמים את המים בתבנית בתחתית התנור.)
מורידים את חום התנור ל160 מעלות עד 170 מעלות.
אופים את העוגה במדף האמצעי (כדי שלא תישרף) כ45 דקות ,או מעט יותר(תלוי בתנור)
משאירים את העוגה בתנור כשעתיים בערך,לאחר מכן לשים במקרר.
העוגה טעימה אחרי יום כשהיא קרה.
בזמן האפייה לא לפתוח את התנור!
אילנית12

 

נירהמ1

New member
שני המתכונים נקראים נפלא והתמונות

"קשות לצפייה". תודה רבה.


חג שמח חברה.


נירה


 
למעלה