בשביל סורבה
צריך להכין סירופ סוכר ביחס 1:1 המשחק הוא בריכוזי הפרי והסוכר, בעקרון הסוכר מפריע ליצירת הקרח.
גלידה עם ביצים:
החומרים-
1 כוס חלב
2 כוסות שמנת
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר
מקל וניל חצוי או תמצית וניל איכותית
הכנה -
שמים בסיר ומחממים יחד: שמנת,חלב ומקל (או תמצית) וניל
מקציפים ביחד סוכר וחלמונים עד שמתקבל קצף בהיר ויציב,
שופכים מעט מהחלב החם לקצף החלמונים תוך כדי עירבוב עד להשוואת טמפרטורה ובהדרגה מוסיפים את כל הכמות.
ממשיכים לבשל הכל יחד עד שהתערובת מסמיכה מעט. אין צורך להרתיח אלא הכוונה היא לבשל על אש קטנה בעדינות.
מעבירים את התערובת לצינון ארוך במקרר, אפילו ללילה שלם.
כשהתערובת הצטננה מעבירים למכונת גלידה ביתית . וממשיכים בהכנה לפי הוראות יצרן המכונה עד שהגלידה מגיעה למרקם הרצוי לכם.
על הטעם הבסיסי הזה אפשר להוסיף כל מיני נותני טעם