גלידה

  • פותח הנושא inb10
  • פורסם בתאריך

inb10

New member
גלידה

שלום,
קיבלנו מכונת גלידה ויוצאת באמת גלידה מדהימה רק שבעלי מרגיש את טעם הביצים... האם ישנה דרך להמיר את הביצים במרכיב אחר שיאפשר את אותו המרקם או לחלופין, כיצד ניתן לנטרל את טעם הביצים.
תודה :)
 

נירהמ1

New member
אפשר להכין פרפה (זה הדבר הכי קרוב לגלידה)

מכינים משמנת, סוכר ותוספות כמו, פירות, או שוקולד. אפשר להכין כל טעם שאוהבים. אפשר להכניס את הפרפה גם למכונת הגלידה ולהכין. יוצא נפלא.

לי אין מכונת גלידה ואני מכינה פרפה. איש לא מבחין בהבדל, ואין טעם של ביצים.

במאמרי הפורום יש הרבה מתכונים של פרפה. אם תרצי, פשוט אביא לכאן קישור.

חג שמח,


נירה
 

חנהפ

Active member
לא יודעת איזה מתכון ניסית,אבל

אם מבשלים את הביצים טעם הלוואי (ששנוא גם עלי) נעלם פשוט מכינים קרם מבושל.
אגב במכונה אפשר להכין גלידות סורבה נהדרות -מיץ/מחית פירות וסירופ סוכר זה הכל
 

inb10

New member
הי

תודה על התשובה!!
אשמח למתכונים לסורבה, הכנו והיה טעים אבל אחרי שהעברנו למקפיא הסורבה איבד את הטקסטורה שלו והפך לגוש קרח... אם יש עצות, נשמח.
הכנו גם פרפה משמש שיצא מעולה.
ובקשר לביצים, תוכלי לתאר את התהליך של הביצים?
סליחה על חוסר הבקיאות... אנחנו חדשים בתחום הגלידה
 

חנהפ

Active member
בשביל סורבה

צריך להכין סירופ סוכר ביחס 1:1 המשחק הוא בריכוזי הפרי והסוכר, בעקרון הסוכר מפריע ליצירת הקרח.
גלידה עם ביצים:
החומרים-
1 כוס חלב
2 כוסות שמנת
6 חלמונים
3/4 כוס סוכר
מקל וניל חצוי או תמצית וניל איכותית

הכנה -
שמים בסיר ומחממים יחד: שמנת,חלב ומקל (או תמצית) וניל
מקציפים ביחד סוכר וחלמונים עד שמתקבל קצף בהיר ויציב,
שופכים מעט מהחלב החם לקצף החלמונים תוך כדי עירבוב עד להשוואת טמפרטורה ובהדרגה מוסיפים את כל הכמות.
ממשיכים לבשל הכל יחד עד שהתערובת מסמיכה מעט. אין צורך להרתיח אלא הכוונה היא לבשל על אש קטנה בעדינות.
מעבירים את התערובת לצינון ארוך במקרר, אפילו ללילה שלם.
כשהתערובת הצטננה מעבירים למכונת גלידה ביתית . וממשיכים בהכנה לפי הוראות יצרן המכונה עד שהגלידה מגיעה למרקם הרצוי לכם.

על הטעם הבסיסי הזה אפשר להוסיף כל מיני נותני טעם
 
למעלה