הכנתי פעם ראשונה גראבלקס לבד בבית מחצי פילה קפוא של תנובה

ladybug4NLP

Active member
הכנתי פעם ראשונה גראבלקס לבד בבית מחצי פילה קפוא של תנובה

זה מה שהיה בבית) בתוספת 2+2 כוסות מלח בישול, סוכר ותבלינים (חופן מכל אחד זרעי כוסברה+שומר ו-12 שעות בפריז'ידר.
הטעם מעולה, ללא שומניות כלל (דווקא זוכרת שאצל השוודים זה קצת שומני)
כעת נח לו בקופסת פלסטיק סגורה עטוף עם מגבות נייר.
שאלות:
1. האם צורת האיפסון נכונה
2. כמה זמן אפשר לשמור מקרר (אני עם מערכת עיכול קצת בעייתית)
3. אלו תבלינים ניתן להוסיף לפעם הבאה כדי להשביח את הטעם
תודה
 

נירהמ1

New member
הכנת גרבלקס מסלמון? - נקרא טעים

לא יכולה לענות משום שלא הכנתי עדיין.


בכל מקרה, תודה על המתכון.



נירה
 

milch

New member
תהליך ההכנה לא נכון לחיי מדף ארוכים

- פרוסות סלמון טריות וללא עור
- מלח גס במישקל כפול מזה של הדג
- סוכר במישקל זהה לזה של הדג
- תבלינים - כמעט כל מה שאת אוהבת. מה ששמת בסדר גמור. תוספת עתידית היא שמיר קצוץ גס שהוא הכי טרדיציונאלי.

מערבבים את כל החומרים ומפזרים בערך 1/2 על תחתית כלי זכוכית/קרמיקה/נירוסטה. מנגבים את פרוסות הסלמון ומניחים על התערובת. מכסים היטב עם יתרת התערובת + ניילון נצמד. על הניילון מניחים מישקולות של 1.5-2 ק"ג. מכניסים למקרר ל-5-6 ימים. ביום השני הדג יגיר נוזלים שייספגו במלח. המלח יהפך דביק - זה בסדר!
בתום התהליך משחררים את הדג, שוטפים מכל חומרי התערובת ומייבשים/מנגבים. הבשר אמור להיות מצומק יותר, מיובש וקשה יותר מאשר במצב טרי. במצב זה ניתן לפרוס דק מאד.
אפשר לאחסן עטוף בניר סנדביצ'ים למספר חודשים או להקפיא.
 

ladybug4NLP

Active member
milch-אם יש לך בעיה עם המתכון-נא לפנות למיכל אנסקי

ולעוד כמה שראיתי שעשו את המתכון מלח+סוכר 1:1 וציינו במיחוד שאין טכם לשים תערובת בתחתית הדג שהוא העור
 

milch

New member
אל תטילי עלי שליחויות ואל תתגרי איתי

ככה לא מתנהגת ליידי, גם לא פרת משה רבנו.
ביקשת עזרה ונסיתי לעזור. במקום להגיד תודה או לא תודה, בחרת להגיב בתוקפנות. בזה אני יכול לנצח אותך, האמיני לי.
מיכל אנסקי היא אולי אושיה טלוויזיונית אבל לא אושיית בישול, לא תודה.
קבלת מתכון של מומחה בעל מוניטין (לא, לא אני).
אם היית מתמקדת בעיון בקריאת המתכון היית קולטת שמכינים את הדג ללא העור, כך רשמתי ולכן יש צורך להניח אותו על שכבת מלח+סוכר שתפקידם להוציא את הלחות מן הדג ולהכינו לתקופת שימור ארוכה.
עזבי, למי אני מנסה להסביר? המשיכי להיות גרופית של מיכל אנסקי...
 

ladybug4NLP

Active member
milch-אני לא רואה תוקפנות. דווקא התשובה שלך "שככה לא עושים"

הי תוקפנית בעיני, אני לא מטילה עליך שליחויות, לא מתגרה בך, ולא מכירה אותך.
ובטח לא מעוניינת לשמוע ממך מוסר על איך ליידי צריכה להתנהג.

וכן מיכל אנסקי בעיני היא בהחלט אושיית בישול, והיא גסטרונומית עם תעודות, הרבה יותר מכמה שפים בארץ שעברו ממטבח למטבח. היא נועזת, נלחמת על תוצרת הארץ עובדת עם מגדלים כדי לטפח זנים ויוזמת שוק איכרים (שלצערי עוד לא יצא לי לבקר בו). אחלה אישה.

אני לא עושה תחרות תוקפנות, בטח לא על חתיכת דג, אבל אם בא לך, תמצא לך פרטנר מתאים, בטח תצליח.

כתבת שהמתכון הוא של מומחה בעל מוניטין אבל לא טרחת לציין את שמו.

אמר רבי אלעזר א"ר חנינא כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם"

תתקדם....
 

milch

New member
WOW, פשששש...

להתקדם?
היכן שאני נמצא את יכולה רק לשאוף להגיע...
 
למעלה