למה הפשטידת קישואים שלי יוצאת כמו פודינג??

ימימימה

New member
הנה המתכון-אבל האמת שקרה לי כבר עם כל מני מתכונים של פשטידות

קישואים. הקפדתי לנקז מים ולסחוט כשעה.
3 קישואים 3 בצלים - מגוררים וסחוטים
חצי כוס קמח מצה לעוגה
רבע כוס שמן זית
3 ביצים
50 דקות חום בינוני.
הוספתי עוד כחצי שעה. יצא יפה ושחום אבל בפנים רך ועיסתי
 

mishmish499

New member
מצה מצה

נירה,ולכולם חג-שמח,,
ליפני שאני ממשיכה,,חייבת סיפור קטן,
אני מאוד אבל מאוד אוהבת לחטט בספריות,ובטח אצל אחותי,,
אז אתמול היינו בארוחת צהריים,והודעתי לאחותי שאני הולכת להעיף מבט,קטנטן,,,
ומה גיליתי אוצר לפסח:
מצה מצה
101 מתכונים מפתיעים לפסח ולכל השנה
מחברות: גני קדושים ודבי ביוואנס,
תמר הוצאה לאורשנה:1998,
אז ככה,,,הם מארה"ב,,שם זה זכה להצלחה מסחררת,ולא פלא,אבל הסוד שלהם,,הוא פשוט..
הם מרטיבים כול מצה ומצה במי ברז רגילים,בין מצה למצה שמים נייר מגבת הנייר העבה לא הדק,שגם הוא רטוב,
לחכות 10 דקות,והמצה נהפכת לדף,כמו הבצק פיליאס,,
ואז מורחות חמאה,,
אני עשיתי עם שמן,פשוט ליטבול מברשת בשמן,,ומצרפת מתכון..
 

mishmish499

New member
גיבועי מצה עם גבינת שמנת ובצל

יש לחמם את התנור מראש,עח 200,,זמן הכנה 10 דקות
כמות 12 מנות
3 מצות יבשות,שבורות לרבעים
3 כפות מרגרינה,,רכה,,אני שמתי חמאה
חצי גזר קטן
1 בצל קטו
חצי גבעול סלרי
1 כוס גבינת או שמנת רכה,אני שמתי 5 אחוז,גבינה לבנה רגילה
1 כפית אבקת מרק צח, לא השתמשתי
רבע כוס גבינת פרמזו
1 כפית פפריקה לעיטור..
לשמן תבנית שטוחה בגודל של 22 על 32 ,,
לצפות את שני הצדדים של כול רבע מצה בחמאה רכה,,אפשר עם שמן,ולהניח בתבנית.
ליקצוץ את הירקות ,ולערבב עם הגבינה הלבנה.
לפזר כשתי כפות מהתערובת על כול רבע מצה.
ליבזוק מעל גבינת פרמזו ופפריקה.
לאפות כרבע שעה..
בהצלחה

ונירה איך ממירים חמאה בשמן,נגיד 1 כף חמאה,אז כמה שמן זה..
תודה.
 

חנהפ

Active member
ככה זה פשטידה...

לפעמים עוזר לחתוך את הקישואים לקוביות קטנות ולטגן קלות עם הבצל המוזהב
ואז לערבב עם הבלילה
 
למעלה