שוקולטה איטלקית -משקה חם טעים ומענג

אילנית12

New member
שוקולטה איטלקית -משקה חם טעים ומענג

מתאים מאוד בימים אלו

שוקולטה איטלקית שמתאימה במיוחד להיום עקב מזג האוויר הסוער.העתקתי מעיתון ידיעות אחרונות, הביאה נירה רוסו.
(במקור האיטלקי משתמשים באבקת קקאו משובחת.)
(הערות שלי בסוגריים)

חומרים:
100 גרם שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות(השתמשתי ב85 אחוז מוצקי קקאו אפשר כמובן פחות)
1 כוס מים קרים(כוס פשוטה חד פעמית 200 מ"ל)
3 כפיות קורנפלור
1 כוס חלב קר(באותה כוס שהשתמשנו של המים)

הכנה:
מערבבים את המים והקורנפלור(עד שלא יהיו גושים)
מוסיפים את החלב ומחממים על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכת החלב.מסירים מהאש מוסיפים את השוקולד מערבבים ומחממים שוב על אש קטנה עד להמסת כל השוקולד תוך כדי ערבבוב(עניין של דקה ,שתיים).
שותים בהנאה..
טעים מאוד.
בהצלחה:אילנית12/דליה
לפוסט המלא:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=7154381

 

נירהמ1

New member
נראית מחממת ומנחמת.
תיכף אשים בפינת המתכון היומי שלי

תודה על המתכון והתמונה היפה.


נירה
 

raya

Well-known member
נראה

אבל יש לי בעיה.
לא מסוגלת לאכול/לשתות שוקולד ומים.
לדעתך אפשר להכין רק עם חלב?
תודה,
רעיה
 

נירהמ1

New member
שווה ניסוי עם שילוב של כוס אח שמנת מתוקה וכוס

אחת חלב. אפשר להוסיף מעט גרידת תפוז (ייתן טעם של שוקולד-תפוז למי שאוהב), אפשר במקום התפוז להוסיף שוט אחד של אספרסו (טעם שוקולד-קפה נהדר).

וכך הלאה, השילובים הנ"ל טעימים ומוצלחים מאוד עם שוקולד.
 

raya

Well-known member
כוס שמנת מתוקה - נראה לי שהמשקה יהיה "כבד" מדי
שלחתי לך אתמול מייל.
קבלת?
רעיה
 
למעלה