מתכון לפאי לימון משגע בטעמו

אילנית12

New member
מתכון לפאי לימון משגע בטעמו


פאי לימון של נירה שויאר
פאי משגע בטעמו טעים ומרענן,לא חשבתי שאגיע לתוצאה כמו בקונדיטורות.


חומרים לפאי:
כוס 240 סמ"ק
תבנית פאי מתפרקת 26
לא היתה לי 26 השתמשתי של 28
לשימון התבנית כולל הדפנות שימנתי בחמאה.
שורדת יפה בהקפאה.

חומרי הבצק:
1 כוס קמח לבן רגיל
6 כפות מים
קורט מלח
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

הכנת הבצק:
לעבד במיקסר בוו גיטרה במהירות איטית, 2 –3 דקות או ללוש ביד.
ללוש עד בצק רך וחלק, אם נדבק להוסיף מעט מאוד קמח.
להניח את הבצק בתבנית משומנת כולל הדפנות ולדקור את הבצק במזלג.
לאפות חום גבוה כ- 20 דקות עד גוון חום בהיר, להוציא את התבנית ולהוריד חום תנור לבינוני.

מלית קרם לימון:

1 ¼ כוס מים
¼ כוס מיץ לימון טבעי טרי
1 כוס סוכר
קורט מלח
להכניס לסיר בישול על להבה בינונית בינוני ולהרתיח
יש לבחוש את התערובת מדי פעם להניח בצד.
לבחוש בנפרד:
.
¼ כוס מים קרים
¼ כוס קורנפלור

3 חלמונים
50 גרם חמאה(לקראת הסוף)

לבחוש את החומרים חוץ מהחמאה לעיסה חלקה, להוסיף בזרם דק תוך בחישה למלית הקרם שהנחנו בצד
לבשל את התערובת 2-3 דקות ולבחוש עד שמתקבלת רפרפת סמיכה ומבריקה וללא גושים להוריד מהאש ולערבב היטב.
להוסיף מיד 50 גרם חמאה עד להמסת החמאה .
להוסיף 1 כף קליפת לימון מגורדת לתערובת ולבחוש, לצקת את הרפרפת החמה על הבצק.(תמונה לפני אחרונה)
הכנת הקצף:

3 חלבונים
1/3 כוס סוכר
להקציף חלבונים בקערה בינונית, כאשר מתחיל להיווצר קצף, להוסיף את הסוכר ב2-3 פעמים, להמשיך להקציף עד קצף חזק ויציב למרוח את הקצף על תערובת העוגה.
לאפות בחום בינוני כ- 15 דקות עד שיזהיב.
לקרר את העוגה לכסות ולשמור במקרר.
בהצלחה-פאי מומלץ מאוד
אילנית12(דליה)
לפוסט המלא עם כל התמונות של הפאי:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2209180[/URL]

 

נירהמ1

New member
נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונה הנהדרת


אשים בפינת המתכון היומי.
 
למעלה