קיש

קיש

כמה שאלות
כבר ניסתי להכין והבצק לא היה מוכן
הכנתי בתבנית עגולה חד פעמית
יכול להיות שזאת הסיבה?...
בנוסף כתבו לי באיזה פורום
שלצערי אני לא זוכרת איזה
שיכול להיות שעיבדתי את הבצק יותר מדיי

אז מישהי יכולה לתת לי מתכון מוצלח בבקשה
**אין לי תבנית יעודית אבל אם זאת הסיבה אלך לקנות
 

raya

Well-known member
בצק בסיסי לקיש....
הופיע לפני שנים רבות בעיתון "חדשות"
.
מכינה אותו באופן קבוע, במעבד מזון עם להב פלדה.
2 כוסות קמח (שמה גם אבקת אפיה)
125 גרם חמאה (שמה כ-100 גרם, ואם צריך מוסיפה שמנת חמוצה)
ביצה אחת.
להכין מים קרים להוספה במקרה הצורך.
לא אופה את הבצק באפיה עיוורת, אלא בזמן שאני מכינה את המלית אני מכניסה את התבנית לאפיה קצרה.
לא אופה בתבניות חד פעמיות - לדעתי מעבר החום שלהן לא טוב.
בהצלחה!
רעיה
 
אני תמיד אופה בחד פעמי

ויוצא לי מצוין
קיש ניסיתי רק פעם אחת ולא צלח
יש לי מג'ימיקס
ובכל זאת אני מעדיפה לעבד בידיים
אפשרי?
 

נירהמ1

New member
פעמים רבות הקלתית יוצאת רטובה ובצקית כשלא

אופים אותה אפייה קצרה לפני ששמים את המלית.

אני אופה את הקלתית כ-20-15 דקות אפילו כשכתוב במתכון לשים את המלית מייד לאחר הכנת הקלתית, וכך הקלתית תמיד אפויה כהלכה ולא יוצאת בצקית.

אני מכינה את הבצק ידנית (משתדלת לא לעבד יותר מדי), מעבירה לתבנית ומכניסה לפריזר לכ-15-10 כדי שהבצק יתקרר, מחממת תנור, מוציאה את הבצק ואופה אותו כ-20-15 דקות, עד שהוא מזהיב. בזמן הזה אני מכינה את המלית. לאחר האפייה המקדימה, אני מוציאה את הבצק ומקררת, ורק אז ממלאת ואופה.

בהצלחה


נירה
 

נירהמ1

New member
לא יודעת מאיזה מתכון הכנת. אם תרצי

אביא לכאן מתכון שלי הוא תמיד מצליח.


סוף שבוע חמים ונעים,


נירה
 

נירהמ1

New member
קלתית לקיש


קלתית לקיש:
¼ 1 כוסות קמח רגיל, מנופה
½ כפית מלח, מוסיפים לקמח
100 חמאה, חתוכה לקוביות
¼ כוס מים קרים (מהמקרר)

הכנה:
- שמים בקערה את הקמח וקוביות החמאה ומפוררים בידיים. כשהבצק הופך לפירורים, מוסיפים מעט מים קרים וממשיכים ללוש מעט. אם הבצק יבש, מוסיפים עוד קצת מהמים (לא מוכרחים להשתמש בכל המים. צריך להרגיש אם הבצק צריך). *לא ללוש יותר מדי כדי לא לאבד את הפריכות.
- מעבירים את הבצק לתבנית האפיה, ומסדרים אותו עם הידיים (אפשר גם לפתוח עם מערוך, אבל הכי פשוט לשים בתבנית ולעבוד עם הידיים), גם בתחתית וגם בדפנות.
- דוקרים את הבצק במזלג כדי שלא יתפח ומכניסים לפריזר ל-15-10 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם), מוציאים את התבנית ואופים כ-20-15 דקות, רק עד שהשוליים מזהיבים-משחימים. מוציאים, ומקררים. בינתיים מכינים את המלית, ממלאים, ואופים.

,
 

נירהמ1

New member
מתאים לתבנית קפיץ עגולה בקוטר 24-22 או תבנית

מרובעת. לא לתבניות הגדולות של התנור.
 
למעלה