איך מבשלים בורגול עבה שיצא קל ולא כבד? תודה

נירהמ1

New member
ערב טוב עדי, מה שלומך?


חושבת שצריך להשרות את הבורגול קודם.

מה אתה מתכוון לבשל? (שתף אותי, ואז אולי אוכל לעזור
).

ברוך הבא ל"חלבי". הפורום חמים, נעים ומאוד טעים. אתה מוזמן להישאר.


חג אורים שמח לך וליקיריך.


 

adigreen

New member
נירה יקירתי. בסתר ליבי קיוויתי שתזכרי. איזה זיכרון ניפלא.

יש לי בפה עדיין את הטעם הטוב של הפילפל צומה שהבאתי לי במפגש לפני ? שנים.
אחח היו זמנים.
אני רוצה להכין בורגול רגיל כמו אורז.
יוצא לי כבד מאד ומחפש את הדרך הנכונה להכנה שיצא כמו עננים.
אני יודע שזה אפשרי ותלוי בכמויות המים להשרייה ולבישול.
בי וחג שמח.
 

נירהמ1

New member
כמובן שאני זוכרת, איך לא? - גם לי זכורים

המפגשים, ובמיוחד אלה שהיו אצל אמירה ואצלך.

אם תרצה מתכון לפלפל הצ'ומה שלי, אשמח לתת.

ובאשר לבורגול, נסה לבשל אותו כמו בקישור:

http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=542&ArticleID=8201

אם תרצה להכין מטעמים אחרים, כמו סלט, פשוט משרים את הבורגול במים רותחים במשך שעה, ואז שוטפים וממשיכים לפי המתכון.

בהצלחה,


חג אורים שמח,



נירה
 

נירהמ1

New member
הפלפל צ'ומה של נירה/נירהמ1


את התמונה צילמה סילבי (silvey) במפגש של פורום בישול לילדים.

פלפל צ'ומה של נירה/נירהמ1

"אני מעדיפה שאת החריפות ייתן השום ולא הפפריקה החריפה (שהיא 'נשכנית' יותר) ולכן אני מפחיתה את כמות הפפריקה החריפה,
מוסיפה עוד ראש שום, וגם פלפל שחור (שאין במתכון המקורי). כמו כן, אני שמה מעט מאוד מלח.
הוא משמש אצלי במקום סחוג בתוך כריכים, או כתיבול לכל מיני מאכלים..." (נירה)

החומרים:
2 ראשי שום
1 כוס שמן קנולה
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור (גרוס טרי)
1/4 כפית מלח

- טוחנים את הכול במיקסר "מקל" ומאחסנים בצנצנת אטומה היטב במקרר.

בהצלחה,


נירה


 

raya

Well-known member
בורגול כמו אורז....
הכנתי לפי הוראות על השקית שקניתי.
מאוד דומה לבישול אורז - ככל הזכור לי.
אבדוק אם יש עוד שקית בבית.
פגשתי את קרוב המשפחה שלי שאתה מכיר לפני כחודש....
רעיה

על כוס בורגול - כוס וחצי מים, בישול של 15 דקות והשהיה של כרבע שעה לפני פתיחת הסיר.
 
למעלה