שרשור מתכוני חנוכה של פורום אוכל חלבי

נירהמ1

New member
שרשור מתכוני חנוכה של פורום אוכל חלבי


אשמח אם תשתפו במתכוניכם.


חג אורים שמח.



נירה


 

נירהמ1

New member
"אוֹלדוּשקי" - לביבות שמרים מטוגנות מהמטבח הרוסי/lliAsh

"אוֹלדוּשקי" - לביבות שמרים מטוגנות מהמטבח הרוסי/ lliAsh
מקור המתכון והתמונה: (Elena Ilganaev (lliAsh
&nbsp
החומרים:
2 כוסות חלב חמים
25 גר' (חצי חבילה) שמרים מגורענים טריים
1 ביצה טרופה
1 כפית גדושה סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמן (בעיקרון חמניות)
3 כוסות קמח מנופה
שמן לטיגון
&nbsp
הכנה:
- שמים את החלב בקערה ומוסיפים את השמרים. מערבבים עד שהשמרים נמסים.
- מוסיפים את כף השמן והביצה הטרופה. מערבבים שוב.
- מוסיפים את הסוכר והמלח, מערבבים קלות.
- מכניסים בהדרגה את הקמח המנופה ומערבבים בעזרת מזלג, עד שכל הגושים נעלמים.
- משהים לתפיחה עד להכפלת נפח הבצק.
- מחממים שמן במחבת על אש נמוכה יחסית. בעזרת כף מעבירים למחבת החמה תלוליות מהבלילה ומטגנים עד הזהבה משני הצדדים.
- מוציאים על נייר סופג ומגישים עם ממרח מלוח או מתוק לפי הטעם (גבינת שמנת 30% וסלמון מעושן זה מעדן).
&nbsp
הערות של אלנה:
1. אל תיבהלו - לא מתקבל כאן בצק, אלא בלילה סמיכה לכן גם צורת הלביבות היא "חופשית" ולא סימטרית
2. אני המרתי 1/2 כוס קמח בקמח מלא
3. לא להתקמצן על השמן! כך הלביבות עסיסיות יותר.
4. מהירות ההתפחה תלויה כמובן בטמפרטורה באותו יום.
5. הלביבות במיטבן בעודן חמות, אם תרצו לחמם כדאי לעשות זאת בטוסטר אובן.
&nbsp
תיהנו,

אלנה
&nbsp

 

נירהמ1

New member
"חבוֹרוסט" (Chvorost) - "כרסומיות"מהמטבח הרוסי/ lliAsh


"חבוֹרוסט" (Chvorost) - "כרסומיות"מהמטבח הרוסי/ lliAsh
מקור המתכון והתמונה: (Elena Ilganaev (lliAsh

"אין להן קשר לחנוכה אבל הן מטוגנות ומתחסלות מהר מאוד..." (אלנה)

החומרים (להמון עוגיות קטנות):
500-400 גר' קמח רגיל
3 חלמונים (65 גר')
22 גר' סוכר
2 כפות וודקה!
2 כפות שמנת חמוצה
1 כפית מלח
150 מ"ל חלב
שמן לטיגון עמוק (במקור שמן חמניות + חמאה מזוככת)
אבקת סוכר

הכנה:
- טורפים היטב את כל החומרים, למעט הקמח.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק קשה אך חלק.
- מניחים בצד ל-30 דקות, מכוסה.
- מחלקים את הבצק ל-4-2 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דקיק ממש (אם יש לכם מכונת פסטה זה הזמן לשלוף וליהנות!).
- חותכים מהבצק רצועות או צורות לפי הטעם (ניתן לקשור קשר, לחרוץ חריצים אלכסוניים או לקלוע צמה)
- מטגנים בשמן עמוק שחומם מראש לחום גבוה (להבדיל מהסופג).
- מוציאים עם כף מחוררת לנייר סופג, משהים קצת ומעבירים לצלחת הגשה, בוזקים אבקת סוכר ומכרסמים בכיף.

תיהנו,

אלנה

 

נירהמ1

New member
"פּוֹנצ'יקי" - דונאטס מהמטבח הרוסי בגרסה מקוצרת/lliAsh


"פּוֹנצ'יקי" - דונאטס מהמטבח הרוסי בגרסה מקוצרת/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: (Elena Ilganaev) (lliAsh)

"תענוג עגול לחג הקרב ובא..." (אלנה)

הרכיבים ל-24-20 יחידות:
2 ביצים
100 גר' סוכר (אפשר פחות)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¼ כפית מלח
250 גר' גבינת טבורוג (או טוב טעם או כנען)
300 גר' קמח + עוד לקימוח
שמן לטיגון עמוק

הכנה:
- בקערה גדולה טורפים היטב את הביצים.
- מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטרוף עד לקבלת קציפה בהירה מעט.
- מוסיפים את הסודה לשתייה, המלח והגבינה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים (בכף עץ או מרית), עד לקבלת בצק אחיד ודביק.
- מקמחים היטב משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק בידיים מקומחות.
- מרדדים לעלה בעובי 0.7-0.5 ס"מ וקורצים עיגולים בגודל הרצוי (אני השתמשתי בכוס לשתייה קרה, טבלתי את הפיה כל פעם בקמח כדי שהבצק לא ידבק).
- במרכז כל עיגול קורצים עוד עיגול קטן, כדי ליצור חור כמו של דונאטס.
- מטגנים את הפונצ'יקי ואת ה"חורים" בשמן חם בגובה של 3 ס"מ לפחות, עד הזהבה מכל צד.
- מוציאים על נייר סופג, מצננים מעט, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
*חשוב לטרוף את הכל כשזה טרי-טרי!

תיהנו,

אלנה

 

נירהמ1

New member
ארנצ'יני" – כדורי אורז ממולאים מוצרלה/הים רגוע


ארנצ'יני" – כדורי אורז ממולאים מוצרלה/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע, טלי גרופית, מבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון ותמונות נוספות בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2031240


"'ארנצ'יני' הם כדורי אורז ממולאים מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק. ארנצ‘יני הוא מאכל רחוב סיציליאני..." (טלי)

החומרים:
למעטפת:

2 כוסות אורז לריזוטו
2 כפיות מלח
1 כף חומץ אורז

- מבשלים עם 4 כוסות מים
- כשהאורז מוכן מוסיפים 3 כפות גבינת פרמז'ן מגוראת, ומערבבים .
מקררים היטב ומוסיפים:
2-1 ביצים (שתהיה עיסה נוחה)
מילוי: כדורי מוצרלה (בייבי)
עלי בזיליקום קצוצים
עגבניות מיובשות קצוצות

- מצפים את כדורי המוצרלה בעלי הבזיליקום ובעגבניות הקצוצות.
- לוקחים חופן קטן של אורז, מגלגלים לכדור ובעזרת הבוהן יוצרים חור, מגדילים את החור מעט ויוצרים מעטפת.
- מכניסים למעטפה כדור מוצרלה ומהדקים בזהירות מבלי לקרוע את מעטפת

האורז.

ציפוי:
פירורי לחם זהובים

- מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.
*הגשתי עם רוטב עגבניות עשיר בבזיליקום (טלי)

תיהנן,

טלי

 

נירהמ1

New member
"נפיחות של נזירות" – פחזניות מטוגנות/הים רגוע


"נפיחות של נזירות" – פחזניות מטוגנות/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע, טלי גרופית, מבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון ותמונות נוספות בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1849652


"סופגניות אלה הן למעשה פחזניות מטוגנות מצופות אבקת סוכר..." (טלי)

החומרים:
לבצק רבוך:
מבשלים בסיר:

1 כוס מים
100 גר' חמאה
1 שקית סוכר וניל
½ כפית מלח
1 כף סוכר
מוסיפים:
1 כוס קמח

הכנה:
- מערבבים היטב ומבשלים עד שהבצק נפרד מהדפנות, מקררים מעט ומוסיפים: כפית גרידת תפוז/לימון,
מערבבים ומוסיפים 4 ביצים בכל פעם ביצה אחת תוך בחישה עד שהביצה נבלעת בבצק ומתקבלת בלילה אחידה. מניחים את הבצק למנוחה של חצי שעה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק, מעבירים חלקים קטנים מהבצק עם שתי כפיות או שתי כפות, תלוי בגודל שרוצים (הן תופחות מאוד אז לא להעמיס על הסיר). לאחר הזהבה מוציאים לנייר סופג ומפדרים באבקת סוכר .

תיהנו,

טלי

 

נירהמ1

New member
לביבות תרד וקישואים/ד ר ו מ י ת 1


לביבות תרד וקישואים/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1
הוכן וצולם ע"י: אילנית12

קישור לתמונות נוספות של המתכון בבלוג של אילנית:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2536956

החומרים:

1 צרור תרד טרי או חבילה מהסופרים
3 קישואים בינוניים קלופים
1 בצל בינוני
4 שיני שום קצוצות
3 ביצים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
4 כפות שמן זית
קמח מצה או פירורי לחם "כמה שתופס"

הכנה:
- שוטפים היטב ומייבשים את התרד, קוצצים דק.
- מגררים בפומפיה גסה את הקישואים והבצל ומערבבים עם התרד, מערבבים עם הביצים ומתבלים.
- מוסיפים את קמח המצה או פירורי הלחם עד ליצירת מרקם נוח לקציצות. לשים היטב ושמים בקערה במקרר לפחות לחצי שעה.
- יוצרים מעין קציצות מהדקים מעט מטגנים עד להזהבה (יש צורך להפוך),סופגים את עודף השומן על מפיות נייר.

הערות:
טעים מאד עם יוגורט או שמנת.
אפשר להוסיף לתערובת חופן חזה עוף או הודו טחון.

תיהנו,

דרומית ואילנית

 

נירהמ1

New member
"באג'יה" בצל מטוגן בבלילה – לביבות בנוסח הודי/רינה פושקרנה

"באג'יה" בצל מטוגן בבלילה – לביבות בנוסח הודי/רינה פושקרנה
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

קישור לתמונות נוספות של ה"באג'יה" בוורסיות (עם ירקות אחרים) אחרות, וכן למתכון מטבל הצ'אטני בבלוג של אילנית:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2442820


"בהכנת התערובת אין שימוש במים מכיוון שהבצל מפריש נוזלים וכך התערובת נדבקת אליו..." (אילנית)

המרכיבים לכ-12 יחידות:
1 בצל גדול חתוך ומופרד לטבעות
לציפוי:
1 כוס קמח עדשים/קמח חומוס
קורט מלח
קורט סודה לשתייה
1/2 כפית כוסברה יבשה טחונה
1/2 כפית אבקת צ'ילי
1/2 כפית כוסברה טחונה
כוסברה טרייה קצוצה

שמן לטיגון עמוק

הכנה:
- מניחים את כל מרכיבים הבלילה בקערה גדולה ומערבבים היטב.
- מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק.
- טובלים את טבעות הבצל בתערובת ומערבבים היטב. לוקחים כף או שתיים של תערובת, מעבירים למחבת ומטגנים עד קבלת צבע שחום. מוציאים ומעבירים לצלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים עם צ`אטני.

הערות שלי (אילנית):
1. נאלצתי לשים ככף מים לתערובת הבצל, העיסה היתה יבשה מדי.
2. הבצל צריך להיות מצופה בקמח,ליצור כדורים קטנים בידיים רטובות ולהניח בשמן החם.
3. הוספתי כמון טחון לתערובת.
4. הכנתי גם מחצילים ותפוחי אדמה.את החצילים פרסתי דק המלחתי ואחר כך סחטתי מנוזלים.
5. את התפוחי אדמה חתכתי לטבעות דקות דקות.
6. בתערובת של החצילים והתפוחי אדמה הוספתי כחצי כוס המים.
7. הירקות צריכים להיות מצופים בבלילה
8. אוכלים עם מטבל "צ`אטני".

תיהנו,

אילנית

 

נירהמ1

New member
"דונאטס"/אילנית12


"דונאטס"/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

קישור לתמונות נוספות בבלוג של אילנית12:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1840895&skip=1

החומרים (כוס מידה סטנדרטית 240 סמ"ק) ל-30-25 יחידות, תלוי בגודל שבחרתם להכין *ניתן להכין חצי כמות:

1 ק"ג קמח לבן פחות חצי כוס (אותה נשאיר לקימוח משטח העבודה או אם יהיה חסר קמח בלישה)
2 ביצים מס' 1
50 גר' שמרים טריים בשקית
¾ כוס סוכר (או יותר אם אוהבים יותר מתוק)
1 שקית סוכר וניל
1/3 כוס שמן (לא זית)
1/2 1 כוסות חלב פושר (לא חם אחרת הבצק לא יתפח)
קורט מלח
לקישוט: אבקת סוכר, או שוקולד מומס וסוכריות צבעוניות

הכנה:
- שמים בקערה את החומרים הנוזליים, מוסיפים שמרים, סוכר, ביצים וסוכר וניל, מערבבים קלות ומוסיפים את הקמח והמלח.
- לשים כ-7-5 דקות עד שמקבלים בצק נוח לעבודה. *אם הבצק מאוד רטוב מוסיפים כל פעם קמצוץ קמח.
- מכסים ומשהים לתפיחה כשעה וחצי.
- יוצרים צורות על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים חצי שעה. נוספת.
- קורצים עיגולים מעט עבים בעזרת כוס ולאחר מכן, קורצים עיגול במרכז בעזרת פקק קטן (בערך 2 ס"מ לא מדדתי). *לעיתים אני יוצרת עיגול עבה ביד ויוצרת חור (בפקק של שתיה קלה).
- מחממים על אש בינונית שמן עמוק ומניחים ומפזרים סוכריות.
*ניתן להקפיא.

תיהנו,

אילנית

 

נירהמ1

New member
ה"זנגולה" של דליה/אילנית12


ה"זנגולה" של דליה/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:
2 כוסות קמח רגיל
20 גר' שמרים
מים
מעט הל טחון
לסירופ:
½ 2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
מעט הל טחון

- מרתיחים את הסירופ ושמים בצד

הכנה:
-מערבבים את השמרים ההל והקמח עם בערך כוס מים.
- התערובת צריכה להיות דביקה ודלילה מעט. צריך להגיע למצב שאפשר להכניס מעט מהתערובת למזרק (השתמשתי במזרק של הסופגניות).
- מרתיחים בסיר שמן עמוק. יוצקים מתערובת הבצק לשמן בצורת חילזון. הזנגולה תופחת מיד, מחכים שהחילזון יזהיב. אם יש צורך הופכים.
- מטגנים כל זנגולה כמה דקות, מוציאים ו טובלים מייד בסירופ.

תיהנו,

אילנית

 

נירהמ1

New member
"לטקעס" – לביבות תפוחי אדמה נוסטלגיות/פירגה


"לטקעס" – לביבות תפוחי אדמה נוסטלגיות/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Dalia Cohen)

"לביבות תפוחי אדמה מטוגנות או אפויות כמאפינס. טעם של פעם..." (פירגה)

החומרים:
4 תפוחי אדמה גדולים, מקולפים, מגוררים במגררת גסה וסחוטים היטב
1 בצל, מקולף ומגורר במגררת גסה
1 ביצה, או יותר, להחליט בסוף אם להוסיף
1 כף שמנת חמוצה
1 כוס פתיתית (פתיתי תפוחי אדמה) או 4-3 כפות קמח
מלח ופלפל שחור

- מטגנים בשמן בחום בינוני משני הצדדים עד להשחמה, ומספיגים על נייר סופג.
*אפשר לאפות בתבניות מאפינס.

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
פנקייק דבש עם תפוח וצימוקים/פירגה


פנקייק דבש עם תפוח וצימוקים/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Dalia Cohen)

"חדשני ומרתק בארומטיות ובצבע היפה. הכנתי במיוחד לכבוד חג החנוכה ,אבל לא רק...
זוכרים את הדובשניות צימוקים שלי? עם הצימוקים הכתושים במעבד מזון? הם נפלאות ואני מכינה אותן המון. אז יישמתי את הרעיון של הצימוקים גם על הפנקייק שיצאו חלומיים.
תקראו היטב איך מכינים כדי שגם לכם יהיה חג חנוכה מקסים.
ואם זה יהיה לכם טעים,תפנקו את כל באי ביתכם כ ל ה ש נ ה מגיל שנה ועד 120... (פירגה)

החומרים ל-16 יחידות:
1/2 כוס צימוקים
תפוח עץ ירוק

שמים בקערה עמוקה:
1 מכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1/4 כוס חלב קר
1 ביצה
1 כף סוכר חום
1 כפית דבש
1 כוס קמח רגיל
3/4 שקית אבקת אפיה
גרידת תפוז או כפית ליקר, וגם קצת קינמון שמוסיף המון

הכנה:
שמים במעבד מזון:
1/2 כוס צימוקים לבנים
1 תפוח עץ מקולף חתוך לקוביות קטנות
1 כף שמן

- כותשים כמה דק שאפשר ומדי פעם מנקים את דפנות הקערה כי נדבק ושוב מפעילים.
- מוסיפים לקערה את עיסת התפוח והצימוקים ומערבבים.
- מרססים מחבת בשמן (למי שיש מחבת שקעים הכי טוב והכי מתאים).
- יוצקים כמות של כף ב מ ר ו ו ח י ם .
- מטגנים על להבה קטנה והרבה זמן עד שהפנקייק משחימים ומעל מתחילות להיווצר בועות.
- הופכים עם כף רגילה ונעזרים במזלג.
- מטגנים גם את הצד השני עד שישחים קלות.
*מדי פעם צריך לרסס בשמן את התבנית (לפי הצורך)

מגישים חם עם מגוון אופציות:
גלידה
טחינה מעורבבת עם סילאן ואגוזים
שמנת חמוצה
קצפת
סירופ מייפל, שוקולד, ריבת חלב ועוד
אפשר להבריש קונפיטורה ולבזוק קוקוס ואגוזים
או לבזוק רק אבקת סוכר

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
"מאפינס" – סופגניות אפויות/פירגה


"מאפינס" – סופגניות אפויות/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Dalia Cohen)

"מאפינס חמים עם גבינה וריבה, מלאים בריבה חמה שמזכירים את הסופגניות החמות והממולאות בריבה. את המאפינס האלה אוכלים חמים 'סופגנייה בלוף'. מתקבלים 12 מאפינס..." (פירגה)

שמים בקערה:
½ כוס שמן קנולה
1 מכל גבינה 5% = 250 גרם
2 ביצים טרופות היטב במזלג
1 כוס סוכר
וניל לטעם (עד 2 שקיות, או תמצית)
4 כפות מלאות קורנפלור
3 כפות מלאות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
מלית: ריבה טובה

- מערבבים בכף עד להתמזגות החומרים – הבלילה דלילה - לא להוסיף קמח.
- יוצקים לתבניות מאפינס משומנות קלות – 3/4 גובה המאפינס
- מניחים כפית מלאה ריבה באמצע המאפינס.
- מנערים קלות את התבנית.
- מחממים מראש את התנור לחום 175 ואופים כ-30 דקות עד שמשחים.
- מצננים היטב את המאפינס לפני ששולפים מהתבניות. חשוב ביותר שהמאפינס יהיו קרים.
- משחררים בעדינות מסביב למאפינס עם סכין כי הם דבוקים לתבנית, ורק אז שולפים מלמטה

הערה של פירגה:
ניתן להקפיא-לחמם קלות במיקרו/טוסטר-אובן/תנור לפני ההגשה.

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
"חנוכיה" מבצק עם סופגניות/ענתי42


"חנוכיה" מבצק עם סופגניות/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי42

החומרים:
1/2 2 כוסות קמח רגיל לבן
כף שמרים
1/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים פושרים, או יותר
ליקר תפוזים
אבקת סוכר, ריבה

הכנה:
- ללוש היטב לקחת חלק מהבצק להכין חנוכיה ולאפות לתנור בערך כ35 דקות לפני שאנו נותנים לבצק להכפיל עצמו.
את שאר הבצק שמים בצד עד להכפלה.
- לאחר הכפלת הבצק ליצור כדורים קטנים ושוב שמים בצד לחצי שעה .
- שמים שמן במחבת עמוק ומטגנים את הסופגניות.
- סידור "החנוכיה":
לאחר שאפיתי את החנוכיה שמתי מעל סירופ שוקולד ואת הסופגניות הקטנות מסדרים מעל.
- מפזרים אבקת סוכר ושמים מעט ריבה.

תיהנו,

ענתי

 

נירהמ1

New member
לביבות ללא שמן/silvey


לביבות ללא שמן/silvey
מקור המתכון והתמונה: silvey (צביה צורף)

החומרים:
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגורדים בפומפיה דקה
1 בצל בינוני, מקולף ומגורד על פומפיה דקה
3 כפות גדושות קמח תופח
1 ביצה טריה מספר 1
מל"פ לפי הטעם
1 כף גדושה אבקת מרק (עוף או בצל(

הכנה:
- מערבבים ת"א ובצל. מסננים את הנוזלים המיותרים.
- מוסיפים קמח- מערבבים. מוסיפים ביצה-מערבבים. מוסיפים תבלון לפי הטעם.
- מרססים תרסיס שמן על מחבת טפלון מחומם, בעזרת כף מרק יוצקים לביבות למחבת. מטגנים והופכים לצד השני.
- אוכלים עם רסק תפוחי-עץ או עם סוכר.

תיהנו,

סילבי

 

נירהמ1

New member
סופגניות מיני בציפוי גנאש שוקולד - פרויקט חנוכה/du231


סופגניות מיני בציפוי גנאש שוקולד - פרויקט חנוכה/du231
מקור המתכון: דודי אוסדון

קישור למתכון ולסדנת און-ליין צעד אחר צעד להכנת המתכון בבלוג של דודי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1844329&r=1


"דיברנו ודיברנו והנה זה הגיע החג האהוב, ואני מאמין שעל כולנו חג עם המון שמן, חג טעים ועסיסי, חג של סופגניות לביבות נרות סביבונים והמון המון ניסים.
הפוסט הזה אומנם התפרסם לפני שנה אבל השבוע ישבתי עליו הרבה שיפצתי, תיקנתי, הוספתי וגם כתבתי סיפור נוסטלגי קטן עם מסר ענק.
אז קחו את המתכון קראו אותו טוב, תפנימו את כול הטיפים, כי זה באמת טיפים שילוו אתכם המון שנים למתכון, עשו גזור ושמור, עקבו אחרי התמונות, תפעילו את המיקסר, חממו את השמן, הדליקו את החנוכייה ותאכלו יום אחד ללא ספירת קלוריות וייסורי מצפון..." (דודי אוסדון)

החומרים ל-30 סופגניות מיני:
½ 4 כוסות קמח (630 גר')
1 שקית שמרית (50 גר') או 2 כפות שמרים יבשים
1 שקית משפר אפייה (לא חובה)
½ כוס סוכר
4 ביצים
1 כף תמצית וניל, או חצי מקל וניל (רצוי)
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן קנולה
¼ כוס מים

זהו אחרי שבדקנו שיש לנו הכול אפשר להתחיל:
- מתחילים במיקסר עם וו לישה: שמים בקערה קמח, שמרים, משפר אפייה, סוכר, ביצים, וניל ומלח ומתחילים ללוש במהירות איטית עד לערבול כול החומרים.
- בינתיים מתחילים להוסיף בזרם דק את השמן והמים. אחרי שהכול נהפך לבצק אחיד מגבירים את המהירות לבינונית לעוד 7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד רך, וקצת דביק (זה בסדר). אחרי שיש לנו בצק מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ללישה סופית ועיצוב עיגול יפה וחלק, ואז הוא עובר לקערה מקומחת או משומנת ומכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעה אחת.
- אחרי שהבצק תפח במקרר מוציאים אותו למשטח עבודה ומתחילים לחלק אותו לבערך 30 כדורים (אם יש משקל אז 35 גר' כול כדור ) בערך כדור פינג פונג, מעגלים אותו לכדור יפה וחלק ללא קמטים, מעבירים אותו לתבנית משומנת קלות, ומכסים את הכדורים במגבת ונותנים להם לתפוח שעה נוספת, אבל הפעם בחוץ, עד שהם מכפילים את נפחם. אני מעדיף להתפיח בתנור (*ראה הערה 3) בגלל שנורא קר בחוץ וזה בקושי יתפח וגם משום שבתנור זה יקרה נורא מהר אז לשים לב לבצק שלא יחמיץ.
בינתיים מתחילים לעבוד על הקישוטים ומתחילים עם גנאש שוקולד לציפוי:
- מרתיחים מיכל שמנת מתוקה בסיר ושופכים אותה על שוקולד מריר (בערך 200 גר') עד שנהייה תערובת אחידה ונותנים לזה להתקרר בחוץ.
- לאחר מכן גם ממיסים 50 גר' שוקולד לבן במיקרו או בבן מארי וגם הוא נשאר להתקרר טיפה בחוץ (ועוד מעט נחזור לכול זה ).
- בינתיים הסופגניות שלנו תופחות ומשמינות וכבר כמעט מסיימות. מחממים סיר עם שמן חצי עמוק ומתחילים לחמם אותו (*ראה הערה 6 על חום השמן הרצוי).
- אחרי שהשמן חם מוציאים את הסופגניות מהתפחה, לוקחים מרית משמנים אותה, מרימים את הסופגנייה מלמטה ומכניסים את המרית ביחד איתה לשמן עד שהיא מחליקה (זהירות לא להרים את הסופגנייה בידיים כי היא מלאה באוויר וכל האוויר ייצא, וגם אחרי הטיגון יהיו עליה טביעות אצבעות שלכם וזה לא הכי אסתטי כמו שאומרים).
- אחרי שהסופגנייה השחימה מצד אחד הופכים אותה, ונותנים לה להשחים מהצד השני, עד לגון חום בין בהיר לכהה (זהירות לא לשרוף אותן) זה לוקח בערך דקה מכול צד.
- מוציאים את הסופגניות מהשמן לנייר סופג ונותנים להן להתקרר קצת (אפשר לפתוח אחת ולראות שהיא באמת עשויה מבפנים אם לא ממשיכים לטגן על אש נמוכה), ומתחילים בהרכבה:
- לוקחים סופגנייה אחת, טובלים את החלק היפה והמעוגל שלה בגנאש השוקולד המריר שהכנו.
(וכמו שאמרנו בהערה 7*) אפשר לקחת קרם וניל, קרם קרמל, ריבת חלב, קרם פטיסייר, ויש עוד המון, או סתם נוטלה, ואם כבר ממש רוצים נוסטלגיה אז אפשר גם ריבה אותה מזריקים לתוך הסופגנייה על ידי מזרק או על ידי שק זילוף עם צנתר, מזגזגים עם טיפה שוקולד לבן בצדדים, ווטורפייייים כמה שיותר מהר.

תיהנו,

דודי אוסדון

 

נירהמ1

New member
עוגיות "יויו"/Orly997

עוגיות "יויו"/Orly997
מקור המתכון והתמונה: Orly997

החומרים:
לבצק:

5 ביצים
5 כפות סוכר
5 כפות שמן
5 כפות מיץ תפוזים
2 שקיות סוכר וניל

- מערבבים היטב במיקסר או במערבל ידני עד לתערובת אחידה ואז מוסיפים:
גרידת חצי לימון או גרידת תפוז שלם2 שקיות אבקת אפייה וקמח כמה שניכנס (מונח של אמא שלי) היא אומרת בערך 4 כוסות ולא להגיע למצב של בצק "קשה" (מונח של אמי).
- יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג-פונג ואז יוצרים מעין טבעת מכל כדור.

לפני טיגון העוגיות מכינים את הסירופ:
4 כוסות דבש
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
מקל קינמון

- מרתיחים את הסירופ ומורידים לאש נמוכה, ומשאירם את הסיר על אש נמוכה מאוד (לא מכבים את האש!!!!)
- מחממים שמן עמוק, מטגנים את העוגיות ומיד מעבירים לסיר הדבש (שהוא עדיין על אש נמוכה), ומייד לאחר מכן מעבירים למסננת.
*כשמסיימים את הטיגון לא שוכחים לכבות את האש של הדבש.

תיהנו,

אורלי

 

נירהמ1

New member
לביבות כרובית ובצל ירוק/yafchuk1


לביבות כרובית ובצל ירוק/yafchuk1
מקור המתכון והתמונה: yafchuk1 מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

החומרים ל-20 לביבות:
1 כרובית בינונית מפורקת לפרחים
2 גבעולי בצל ירוק חתוך לפרוסות
2 ביצים
1 כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
2 כפות פירורי לחם
½ כוס קמח תופח
¼ ליטר שמן לטיגון

הכנה:
- מעבירים לסיר את הכרובים עם כפית מלח ומבשלים עד לריכוך חלקי, כ-20 דקות.
- מסננים את הכרובית ומצננים כ-5 דקות.
- מעבירים למעבד מזון וטוחנים לא דק מדי.
- מוסיפים את הביצים, הקמח, פירורי לחם, מלח, פלפל ובצל ירוק ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה.
- מחממים שמן בסיר רחב, לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים לביבות, מניחים בעדינות בסיר ומטגנים עד להשחמה (לא נוגעים בלביבה עד שהיא מתייצבת שלא תתפרק), הופכים לצד השני, ממשיכים לטגן ומוציאים לנייר סופג.

מטבל גבינת שמנת:
½ קופסה גבינת שמנת 5%
2 כפות מי סודה
1 מלפפון חתוך לקוביות
1 כף מיץ לימון
¼ כפית מלח
1 שן שום כתושה
¼ כפית פלפל שחור גרוס

הכנה:
- מוסיפים לגבינה מי סודה מערבבים היטב, מתבלים במלח פלפל שום ולימון, מוסיפים מלפפון, מערבבים ומתענגים.

תיהנו,

יפצ'וק



 

נירהמ1

New member
לביבות תפוחי אדמה/נירהמ1


לביבות תפוחי אדמה/נירהמ1
מקור המתכון: נירה מנסה
הוכן וצולם ע"י: ורד (satr)

החומרים:
5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם במי מלח, מעוכים לפירה
1/2 כוס שבבי בצל מיובשים רגילים, או מטוגנים
4 ביצים
כמה גבעולי בצל ירוק קצוצים או גבעול אחד של כרישה (פרסה) - רק החלק הלבן, מבושלת קלות במי מלח (רק לריכוך)
צרור קטן של פטרוזיליה, מי שאוהב יכול להוסיף גם כוסברה.
1/2 כוס פירורי לחם רגילים, לא מתובלים (אם צריך מוסיפים קצת).
1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס – מי שאוהב יכול להוסיף חצי כפית כמון או כוסברה
שמן לטיגון

הכנה:
- מערבבים את כל החומרים ומקררים במקרר (בערך שעה).
- מלבבים לביבות ומטגנים.
- מגישים עם שמנת חמוצה, ביצים קשות וגבינות.

תיהנו,

נירה וורד

 
למעלה