סופגניות מיני בציפוי גנאש שוקולד - פרויקט חנוכה/du231
סופגניות מיני בציפוי גנאש שוקולד - פרויקט חנוכה/du231
מקור המתכון: דודי אוסדון
קישור למתכון ולסדנת און-ליין צעד אחר צעד להכנת המתכון בבלוג של דודי:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1844329&r=1
"דיברנו ודיברנו והנה זה הגיע החג האהוב, ואני מאמין שעל כולנו חג עם המון שמן, חג טעים ועסיסי, חג של סופגניות לביבות נרות סביבונים והמון המון ניסים.
הפוסט הזה אומנם התפרסם לפני שנה אבל השבוע ישבתי עליו הרבה שיפצתי, תיקנתי, הוספתי וגם כתבתי סיפור נוסטלגי קטן עם מסר ענק.
אז קחו את המתכון קראו אותו טוב, תפנימו את כול הטיפים, כי זה באמת טיפים שילוו אתכם המון שנים למתכון, עשו גזור ושמור, עקבו אחרי התמונות, תפעילו את המיקסר, חממו את השמן, הדליקו את החנוכייה ותאכלו יום אחד ללא ספירת קלוריות וייסורי מצפון..." (דודי אוסדון)
החומרים ל-30 סופגניות מיני:
½ 4 כוסות קמח (630 גר')
1 שקית שמרית (50 גר') או 2 כפות שמרים יבשים
1 שקית משפר אפייה (לא חובה)
½ כוס סוכר
4 ביצים
1 כף תמצית וניל, או חצי מקל וניל (רצוי)
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן קנולה
¼ כוס מים
זהו אחרי שבדקנו שיש לנו הכול אפשר להתחיל:
- מתחילים במיקסר עם וו לישה: שמים בקערה קמח, שמרים, משפר אפייה, סוכר, ביצים, וניל ומלח ומתחילים ללוש במהירות איטית עד לערבול כול החומרים.
- בינתיים מתחילים להוסיף בזרם דק את השמן והמים. אחרי שהכול נהפך לבצק אחיד מגבירים את המהירות לבינונית לעוד 7 דקות, עד לקבלת בצק אחיד רך, וקצת דביק (זה בסדר). אחרי שיש לנו בצק מעבירים אותו למשטח מעט מקומח ללישה סופית ועיצוב עיגול יפה וחלק, ואז הוא עובר לקערה מקומחת או משומנת ומכסים בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעה אחת.
- אחרי שהבצק תפח במקרר מוציאים אותו למשטח עבודה ומתחילים לחלק אותו לבערך 30 כדורים (אם יש משקל אז 35 גר' כול כדור ) בערך כדור פינג פונג, מעגלים אותו לכדור יפה וחלק ללא קמטים, מעבירים אותו לתבנית משומנת קלות, ומכסים את הכדורים במגבת ונותנים להם לתפוח שעה נוספת, אבל הפעם בחוץ, עד שהם מכפילים את נפחם. אני מעדיף להתפיח בתנור (*ראה הערה 3) בגלל שנורא קר בחוץ וזה בקושי יתפח וגם משום שבתנור זה יקרה נורא מהר אז לשים לב לבצק שלא יחמיץ.
בינתיים מתחילים לעבוד על הקישוטים ומתחילים עם גנאש שוקולד לציפוי:
- מרתיחים מיכל שמנת מתוקה בסיר ושופכים אותה על שוקולד מריר (בערך 200 גר') עד שנהייה תערובת אחידה ונותנים לזה להתקרר בחוץ.
- לאחר מכן גם ממיסים 50 גר' שוקולד לבן במיקרו או בבן מארי וגם הוא נשאר להתקרר טיפה בחוץ (ועוד מעט נחזור לכול זה ).
- בינתיים הסופגניות שלנו תופחות ומשמינות וכבר כמעט מסיימות. מחממים סיר עם שמן חצי עמוק ומתחילים לחמם אותו (*ראה הערה 6 על חום השמן הרצוי).
- אחרי שהשמן חם מוציאים את הסופגניות מהתפחה, לוקחים מרית משמנים אותה, מרימים את הסופגנייה מלמטה ומכניסים את המרית ביחד איתה לשמן עד שהיא מחליקה (זהירות לא להרים את הסופגנייה בידיים כי היא מלאה באוויר וכל האוויר ייצא, וגם אחרי הטיגון יהיו עליה טביעות אצבעות שלכם וזה לא הכי אסתטי כמו שאומרים).
- אחרי שהסופגנייה השחימה מצד אחד הופכים אותה, ונותנים לה להשחים מהצד השני, עד לגון חום בין בהיר לכהה (זהירות לא לשרוף אותן) זה לוקח בערך דקה מכול צד.
- מוציאים את הסופגניות מהשמן לנייר סופג ונותנים להן להתקרר קצת (אפשר לפתוח אחת ולראות שהיא באמת עשויה מבפנים אם לא ממשיכים לטגן על אש נמוכה), ומתחילים בהרכבה:
- לוקחים סופגנייה אחת, טובלים את החלק היפה והמעוגל שלה בגנאש השוקולד המריר שהכנו.
(וכמו שאמרנו בהערה 7*) אפשר לקחת קרם וניל, קרם קרמל, ריבת חלב, קרם פטיסייר, ויש עוד המון, או סתם נוטלה, ואם כבר ממש רוצים נוסטלגיה אז אפשר גם ריבה אותה מזריקים לתוך הסופגנייה על ידי מזרק או על ידי שק זילוף עם צנתר, מזגזגים עם טיפה שוקולד לבן בצדדים, ווטורפייייים כמה שיותר מהר.
תיהנו,
דודי אוסדון