צנטר

flame12

New member
צנטר

שלום,

אשמח לדעת איפה ומה צריך לבקש על מנת לרכוש צנטר ליצירת צ'ורוס?

תודה מראש!
 

נירהמ1

New member
ניתן לרכוש צנתרים בחנויות המתמחות

כמו 4Chef, מיסטר קייק, ואולי גם ב"לגעת באוכל"
 

raya

Well-known member
יש צנתרים ב"לגעת באוכל"
ואפשר להוסיף לרשימה את גרובשטיין בשוק לוינסקי, זיוה טישלר ברחוב מונטיפיורי .
יש הרבה חנויות - גם באינטרנט.
רעיה
 

mishmish499

New member
אירוח לשבת,מוצ"ש...

ובכן,,נירה אהלן,,,,לא תמיד מגיבה,,אבל מבקרת קבוע,מה שניקרא סמויה..
במוצ"ש הקרוב, מארחת קבוצה של חברים..16 איש..
וזהו התפריט שלי ,ארוחה חלבית,,מתכונים בהזדמנות :
1. סלט דג מלוח
2.

סלט חצילים,מטוגנים עם ביצה קשה,ובצל חי,
סלט קישואים,,מטוגן,עם לימון מטוגן,ושום,,,
סלט,תפוחא,סלק,כרפס מבושל,תפוחע,בימקום מיונית,עושה עם יוגורט ושמנת חמוצה.
סלט מלפלפון ירוק עם גבינה לבנה ושמנת
מימרח אפונה ירוקה.
פשטידת בצל,עם קורנפלקס.
פשטידת איטריות וגבינה מולחה,ועוד גבינות.
קנישעס ,
עוגות,חברה אופה.
סלט חסה,,שזה מצחיק,,אני מאוד אבל מאוד לא אוהבת חסה,,אז חברה עושה
ופלטה של ירקות טריים,חתוכים חברה עושה.
יין,
מצב-רוח טוב,,
מה עוד חסר,ובוודאי שהרבה פוליטיקה וכדו...
 

נירהמ1

New member
התפריט עשיר מאוד - נראה לי

שחסר רק קינוח.


מצטרפת לרוזי, גם אני אשמח (ובוודאי גם אחרים) למתכון קנישעס.

שמחה שאת בין הסמויים.

תודה על השיתוף.


 

mishmish499

New member
קנישעס,,מתוך הספר של נירה שויאר..

כ-40 יחידות
לבצק:
1 וחצי כוסות קמח
50 גרם מרגרינה
רבע כוס שמן
חצי כוס מים רותחים
1 כפית מיץ לימון
רבע כפית מלח
להכניס למערבל,וללוש בזרוע הלישה במהירות איטית עד לקבלת בצק חלק ורך.אם הבצק נדבק לידיים,להוסיף מעט קמח.
למלית :
3 תפוחי - אדמה בינוניים,
לקלוף ,לבשל עד שיתרככו,ולמעוך למחית.
1 בצל גדול,חתוך לקוביות קטנות, לטגן את הבצל ולהוסיף למחית ולערבב.
כ-חצי כפית מלח,פלפל ושום,למחית.
ליצור מהבצק כדור,לרמח משטח עבודה,ולרדד לעלה מרובע בעובי 2 מ"מ. להניח לאורך העלה,במרחק של 2 ס"מ מהשוליים,פס דק מהמלית בקוטר 1-2 ס"מ. לגלגל את הבצק על המלית,כך שתהיה מכוסה היטב בבצק ותיווצר גלילה.
לחתןך את הבצק לאורך הגלילה שנוצרה,להכין באותו אופן כלילות נוספות.
לחתוך את הגלילות,בסכין ,לפיסות באורך 3-4 ס"מ.
להניח את הקנישעס בתבניות,במרחק 2 ס"מ זה מזה כשהצד החתוך כלפי מטה,אפשר לצבוט את הבצק,וללחוץ אותו קצת במרכז,כך שיתקבל מעין פרח.

1 ביצה טרופה,או מעט מים
רבע כוס פרג,או שומשום
לא הכרחי.
לאפות 15-20 דקות,עד שהם מזהיבים .
לשחרר מהתבניות בעודם חמים.
אני עשיתי אותם כמה פעמים,זה ניקרא ארוך,אבל לא נורא,,
טעים ונהדר..
 
למעלה