מתכון לעוגת שוקולד מוצלחת וגבוהה ובבקשה

julia75

New member
מתכון לעוגת שוקולד מוצלחת וגבוהה ובבקשה

יש לי מתכון אבל עוגה יוצאת נמוחה. 4 ביצים ,שמן,כוס קמח תופח.בלי חלב או מיים. יש למישהו מתכון שעוגה יוצאת טעימה וגבוהה.תודה מראש
 

אילנית12

New member
בבקשה עוגת שוקולד גבוהה

המלצה חמה -עוגה כושית נהדרת של נירה שויאר/אילנית12
כול אירוע אני מכינה אותה.מאוד אוורירית.
אפשר גם להכין כמאפינס

אפשר להכין ללא ציפוי.
כוס מידה 200 cc
לעיתים אני מכינה אותה בתבנית מס` 22

החומרים:
1 כוס סוכר
6 חלמונים
1 כף תמצית ווניל
קורט מלח.
חצי כוס שמן
1 3/4 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
חצי כוס אבקת קקאו
2 כפיות אבקת קפה נמס.
1 כוס יין מתוק,או חלב או מיץ.
6 חלבונים+חצי כוס סוכר

הכנה:
לבחוש היטב את כול החומרים,(קודם יבשים)חוץ מהחלבונים והחצי כוס סוכר..
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף נוקשה,ולהוסיף בתנועת עטיפה
לקערת החומרים..
לאפות בחום בינוני,כ 50 דקות,(תלוי בתנור)או עד שקיסם יוצא יבש.
מתאימה לתבנית 26/24.
אני מכינה.קרם "גנאש":כמות שווה של שוקולד מריר+שמנת מתוקה
מחממים את השמנת על הגז על סף רתיחה,מורידים מהאש ומוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב.
יוצקים על העוגה ומקררים.או פורסים את העוגה לשתיים ומצפים גם בתוך העוגה.
*העוגה טעימה גם ללא ציפוי.
אם החלטתם לשים דף אכיל:יש לקרר היטב את העוגה עם הקרם ולאחר מכן להניח בעדינות את הדף.

מקור: נירה שויאר

כנסו לכל התמונות:[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1578517[/URL]

 
למעלה