גלילות תמרים/שף אנטואן
גלילות תמרים/שף אנטואן
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor)
הכמות מאוד גדולה. אפשר להכין חצי כמות... (אילנית)
מידת הכוס :240 סמ"ק
החומרים:
1 קילו קמח לבן רגיל פחות כוס (כוס מידה 240 סמ"ק)
2 שקיות אבקת אפיה
200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר(או מרגרינה בטעם חמאה)
1 כוס מים
1 כוס שמן - השתמשתי בקנולה (אילנית)
1 כפית תמצית וניל (תוספת שלי – אילנית)
למלית:
2 קופסאות של ממרח תמרים - כל קופסא 450 גר'
אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר (כשמוציאים מהתנור)
הכנה:
- מעבדים את הקמח, אבקת האפיה, החמאה, השמן והמים לבצק במיקסר בעזרת וו גיטרה (אפשר ביד) לישה מאוד קצרה.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה וקירור של מינימום חצי שעה (ניתן גם להשאיר כל הלילה )
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.
- פותחים כל חלק לעלה מלבני ודק, מורחים שכבה של ממרח תמרים, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לגלילה הדוקה.
- מניחים את הגלילות על תבנית ובה נייר אפיה ומכניסים למקרר לקירור של מינימום שעה.
- מוציאים מהמקרר פורסים לפרוסות, ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- אופים כ 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות,תלוי בתנור יש צורך לשים לב.
- מוציאים בוזקים אבקת סוכר, מחכים לקירור מלא, מפזרים שוב אבקת סוכר, ומאחסנים בקופסה אטומה.
הערות של אילנית:
1. מתכון מוצלח.
2. אפשר להכין עם כל מלית
3. אני הכנתי שבוע לפני הבר מצווה והקפאתי את כל העוגיות. הם נשארו טעימות ופריכות גם כשהפשרתי.
4. הערות נוספות בגוף המצתכון.
גמר חתימה טובה!
אילנית