שרשור עוגות ועוגיות לשבירת הצום"*"

נירהמ1

New member
שרשור עוגות ועוגיות לשבירת הצום"*"

אשמח אם תוסיפו ממתכוניכם.

בתמונה עוגת אגוזים של הים רגוע

גמר חתימה טובה!

נירה


 

נירהמ1

New member
עוגת קוקוס דנה ים


עוגת קוקוס דנה ים
הובא לפורום מתכונים ע"י: אילת30
הוכן וצולם ע"י נירהמ1

"העוגה רכה-רכה עדינה וטעימה. בגלל השמנת המתוקה הטעם שלה גם קטיפתי. הקיצר, מומלצת..." (נירה)

החומרים לשתי תבניות אינגליש-קייק:
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות קמח תופח
1/2 כוס קוקוס (אני שמה כוס אחת – גלית)
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 שמנת מתוקה

- מערבבים יחד ואופים (אני הקצפתי את הביצים עם הסוכר ולאחר מכן הקצפתי את השמנת כדי לתת אווריריות לעוגה. נירה).

הערות (של נירה):
- שמתי רק 1/4 1 כוסות סוכר - נראה לי שבשילוב קוקוס ושמנת (שניהם מתקתקים) העוגה תהיה מתוקה מדי, כמו כן, חשבתי על כך שאני רוצה לצפות בשוקולד, ולכן הורדתי 1/4 כוס סוכר.
- כדי שהעוגה תהיה אוורירית יותר הקצפתי את הביצים עם הסוכר
- הקצפתי גם את השמנת המתוקה וקיפלתי לתוך התערובת של הביצים עם הקמח והקוקוס.
- הוספתי מעט גרידת לימון (מוסיף המון)
- אפיתי בחום של 180 מעלות 35-30 דקות (בתנור שלי).
- מיד עם צאת העוגות מהתנור ציפיתי אותן בשוקולד שהכנתי מראש – חיממתי באלפס רבע כוס חלב (50 מ"ל) עד לנקודת רתיחה, הורדתי מהאש הוספתי 100 שוקולד מריר ו-25 גר' חמאה (1/4 חפיסה של 100 גר') וערבבתי היטב.

גמר חתימה טובה!
נירה


 

נירהמ1

New member
עוגה בחושה פשוטה וטעימה של מוניק/zhavaeli


עוגה בחושה פשוטה וטעימה של מוניק/zhavaeli
מקור המתכון: זהבה שומרי (חברה)

"העוגה נפלאה. היא פורסמה לפני שנים רבות כ'עוגה לבנה'. זהבה שדרגה אותה ושמה שמנת במקום לבן,
והוסיפה שוקולד צ'יפס שבהחלט מוסיף לעוגה. העוגה טעימה להפליא. אידיאלית לקפה. חמה..." (נירה)

החומרים:
1 מרגרינה גולדבנד בקופסא (אפשר חמאה רכה בטמפרטורת החדר)
1/4 1 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
5 ביצים
קמח אסם קטן
1 שמנת חמוצה
2 חופנים של שוקולד צ`יפס (אני שמתי שוקולד מריר קצוץ – נירה)
1 כפית תמצית וניל איכותית (תוספת שלי – נירה)
2 כפות ברנדי (תוספת שלי – נירה)
גרידת לימון ותפוז (תוספת שלי – נירה)

הכנה:
- מקציפים את הסוכר עם המרגרינה, מוסיפים ביצה אחר ביצה.
- מוסיפים את השמנת והקמח.
- מנמיכים מהירות ומוסיפים את השוקולד צ'יפס.
*לא לערבב הרבה לאחר הוספת הקמח, כך העוגה תצא אוורירית.

הערה של זהבה:
אפיתי בסיר פלא.

הערות של מירי (פאוליקי):
1. אפיתי בתבנית מלבנית חד פעמית.
2. מכיוון שאני לא אוהבת צימוקים, הוספתי בהמלצת נירהמ1 שלושה סוגי שוקולד (מריר-חלב-לבן) וגרידת לימון.
3. יצאה מצוין. רכה ואוורירית.

הערות של נירה:
1. שמתי 200 גר' חמאה בטמפרטורה של החדר.
2. שמתי תמצית וניל טובה.
3. השתמשתי בקמח רגיל לו הוספתי 1/2 כפית א"א.
4. שמתי שוקולד מריר איכותי, אותו קצצתי על קרש.
5. הוספתי 2 כפות ברנדי.
6. שמתי 1 כפית גרידת תפוז ו-1 כפית גרידת לימון.
7. אפיתי בשתי תבניות קרטון חד-פעמיות.

גמר חתימה טובה!
זהבה



 

נירהמ1

New member
גלילות תמרים/שף אנטואן


גלילות תמרים/שף אנטואן
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor)

הכמות מאוד גדולה. אפשר להכין חצי כמות... (אילנית)

מידת הכוס :240 סמ"ק

החומרים:
1 קילו קמח לבן רגיל פחות כוס (כוס מידה 240 סמ"ק)
2 שקיות אבקת אפיה
200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר(או מרגרינה בטעם חמאה)
1 כוס מים
1 כוס שמן - השתמשתי בקנולה (אילנית)
1 כפית תמצית וניל (תוספת שלי – אילנית)
למלית:
2 קופסאות של ממרח תמרים - כל קופסא 450 גר'
אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר (כשמוציאים מהתנור)

הכנה:
- מעבדים את הקמח, אבקת האפיה, החמאה, השמן והמים לבצק במיקסר בעזרת וו גיטרה (אפשר ביד) לישה מאוד קצרה.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה וקירור של מינימום חצי שעה (ניתן גם להשאיר כל הלילה )
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.
- פותחים כל חלק לעלה מלבני ודק, מורחים שכבה של ממרח תמרים, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לגלילה הדוקה.
- מניחים את הגלילות על תבנית ובה נייר אפיה ומכניסים למקרר לקירור של מינימום שעה.

- מוציאים מהמקרר פורסים לפרוסות, ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
- אופים כ 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות,תלוי בתנור יש צורך לשים לב.
- מוציאים בוזקים אבקת סוכר, מחכים לקירור מלא, מפזרים שוב אבקת סוכר, ומאחסנים בקופסה אטומה.

הערות של אילנית:
1. מתכון מוצלח.
2. אפשר להכין עם כל מלית
3. אני הכנתי שבוע לפני הבר מצווה והקפאתי את כל העוגיות. הם נשארו טעימות ופריכות גם כשהפשרתי.
4. הערות נוספות בגוף המצתכון.

גמר חתימה טובה!
אילנית

 

נירהמ1

New member
"קרוקה" – הביסקוטי האלג'יראי/chli


"קרוקה" – הביסקוטי האלג'יראי/chli
מקור המתכון: שנט (Chantal Grouchka)

מצרכים:
1 ק"ג קמח
7-6 ביצים (תלוי בגודל הביצה)
300 גרם סוכר
1 כוס שמן
1 שקית סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפיה
קליפה מגורדת לימון שלם
150 גרם שקדים מולבנים פרוסים
150 גרם צימוקים לבנים

הכנה:
- מערבבים יחד את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הביצים, השמן וגרד הלימון.
- מוסיפים את השקדים והצימוקים - לשים עד שמתקבלת עיסה אחידה –
אם הבצק לא מתגבש אפשר להוסיף עוד ביצה או לחלופין 3-2 כפות מיץ תפוזים.
- הבצק די דביק - לכן עובדים עם ידיים משומנות ומשמנים גם את משטח העבודה.
- יוצרים 6 גלילים, בכל תבנית מניחים 3 גלילים.
- אופים בחום בינוני כ-20 דקות עד שהגלילים מקבלים צבע זהוב - אך עדיין לא אפויים לגמרי.
- מוציאים מהתנור ופורסים בעזרת סכין חדה כל גליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
- מניחים את הפרוסות בתבנית על צידן ומחזירים לתנור לעוד כ-10 דקות עד להזהבה.

הערות (של שנטל):
- הארות שלי אני לא מפרידה את הביצים.
- הפעם הכנתי עם נטיפי שוקולד ואגוזים.
- ישבנות שניסו עם חמוציות ואומרות שיצא טעים....

הערות (של נירה):
- הוספתי חמוציות, כפית זרעוני אניס, 2 טיפות תמצית שקדים טהורה.
- הכנתי עם פיסטוקים קלויים במקום שקדים (לא היו לי שקדים).
- שמתי כל כדור בצק על ניילון נצמד (במקום לשמן את הידיין ולעצב ביד) ועיצבתי נקניק בעזרת
הניילון הנצמד.
- הכנתי חצי כמות ושמרתי חצי כמות בפריזר.
- בפעם השנייה שאפיתי "שיזפתי" את הפרוסות יותר, וכך טעים יותר.

גמר חתימה טובה!
שנט





 

חנהפ

Active member
עוגת דבש

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/09/blog-post_13.html[/URL]

רכיבים:
1 כוס דבש, רצוי דבש הדרים
1/2 כוס סוכר דמררה
4 ביצים
300 גר´ קמח
1 אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס תה מחזק שנחלט משתי תמציות, אין לי תה רגיל בבית, אז שמתי קפה
1/2 כוס שמן
1/2 כפית ציפורן טחון
1 כוס אגוזים טחונים, ויתרתי עליהם
אופן הכנה:
לתוך קערה גדולה לשים את כל החומרים הרטובים ולערבב.
לנפות את כל החומרים היבשים (מלבד האגוזים), ולערבב לתוך הרטובים.
להוסיף את האגוזים,
לקפל את החומרים היבשים לתוך הבלילה ולצקת לתוך שתי תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26
אני בחרתי בתבנית אינגליש קייק גדולה מהרגיל והבלילה הספיקה בדיוק לתבנית אחת.
לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ- 40 דקות או עז שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.
מקור המתכון: אורן גירון

 

AllThingsFood

New member
עוגת דבש פירורים - מתוך יוטיוב

עוגת דבש פירורים מהערוץ שלי ביוטיוב (מצ״ב סרטון הדרכה) => [URL]https://youtu.be/jPesuFRG_kA[/URL]
המתכון-
לעוגה:
שתי ביצים
1/4 כוס שמן
1/2 כוס דבש
1 שמנת חמוצה (200 מ״ל)
1/2 כוס סוכר חום
1 ו-1/2 כוסות קמח (+1/4 בצד) (סך הכל 1 ו-3/4)
כפית נס קפה
1/8 כפית ג׳ינג׳ר טחון
1 ו-1/2 כפיות קינמון
1/8 כפית ציפורן
1/8 כפית אגוז מוסקט
כפית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס פקאנים מסוכרים (או שקדים או אגוזים)
1/4 כוס צימוקים
לפירורים:
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר חום
חצי כפית אבקת אפייה (טריק שגורם לפירורים לתפוח מעט והפירורים שמתקבלים עבים ופריכים)
1/8 כפית מלח
100 גר׳ חמאה קרה מאוד (מהמקרר) חתוכה לקוביות
1/8 כפית ג׳ינג׳ר טחון
1 ו-1/2 כפיות קינמון
1/8 כפית ציפורן
1/8 כפית אגוז מוסקט
דרך הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. משמנים שני תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 24
3. מערבבים יחד את החומרים הרטובים והסוכר
4. מצפים את האגוזים והצימוקים במעט קמח על מנת שלא ישקעו לתחתית העוגה
5. מוסיפים את החומרים היבשים לרטובים בהדרגה
6. השתדלו שלא לערבב יתר על המידה על מנת שהעוגה לא תצא דחוסה
דרך הכנת הפירורים:
7. במעבד מזון או בקערה רחבה מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת תערובת פירורים גסה.
8. הימנעו מלערבב יתר על המידה על מנת שלא לאחד את הפירורים. רצוי להעביר למקרר למשך כשעה על מנת לשמור על פריכות הפירורים.
9. מפזרים את תערובת הפירורים על העוגה.
10. מכניסים לתנור למשך כ-40 דק׳ או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
בתאבון!

 
למעלה