עוגת אגזים נמוחה

עוגת אגזים נמוחה

עוגת אגוזים נפלאה ,מתאימה לסיום הצום
המתכון מבלוג האוכל שלי
[URL]http://taly60.blogspot.co.il/2015/09/blog-post_17.html?spref=fb[/URL]
כמות: תבנית 24 או 2 תבניות אינגלישקייק
המצרכים
½ כוס שמן
1 כוס סוכר ועוד שתי שקיות סוכר וניל.
5 ביצים גדולות.
250 מ"ל שמנת מתוקה/שמנת צמחית.
2 כפות שמן קנולה.
2 כפות דבש/מייפל.
1 כפית אבקת נס קפה רגילה.
1 ורבע כוס אגוזי מלך גרוסים.
2 כוסות קמח תופח ועוד חצי כפית אבקת אפיה.
ההכנה
לחמם תנור ל-180 מעלות
לערבב את הקמח עם האגוזים.
להכין את העוגה לפי סדר המתכון..
להקציף היטב את הסוכר וסוכר הוניל עם החמאה הרכה עד לקצף תפוח..להוסיף 2 כפות שמן קנולה.ואז להבליע לתערובת ביצה לאחר ביצה עד למקרם של קרם.
להוסיף את הדבש/מייפל..ואז את השמנת מתוקה/צמחית.
ובסוף את תערובת הקמח עם האגוזים עד לאיחוד החומרים, ערבוב יתר פוגם במרקם העוגה.
לשמן תבנית ולצקת את העוגה.
האפיה
לאפות בתנור המחומם כ-50-60 דקות
לאפות עד שקיסם יוצא לח עם מעט פירורים.
כשהעוגה מצננת מעט למרוח מעל או דבש או מייפל ולפזר אגוזים שונים

 

נירהמ1

New member
היי טלי - תיכף פותחת שרשור ליום הכיפורים

אוסיף לשם את העוגה שלך.

תודה על המתכון הטעים והתמונה היפה.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה,

נירה
 

אילנית12

New member
עוגיות בולו טוניסאיות/Ayuda

עוגיות בולו טוניסאיות שהרגע הכנתי מתאימות לשבירת הצום ולא רק.
זו עוגיה בעלת ניחוחות רבים
לא לוותר על אף מצרך.
אוכלים /טובלים עם תה/קפה
יש שנוהגים לפרוס את העוגיות ולהכניס שוב לתנור.
אני מעדיפה לאכול ללא יבוש נוסף(אילנית12)
פירסמתי את המתכון בעבר אבל היום ערכתי ושיניתי מעט עם הסברים שלי עם התאמה לכוס סטנדרטית --250 240 סמ"ק
יש שנוהגים להוסיף שוקולד לתוך הבצק
ניתן להוסיף גם שברי אגוזים.
לפרווה מכינים עם מרגרינה.

המקור: Ayuda
חומרים: ל8 עד 9 גלילים לפי הגודל שהכנתי.אפשר להכין גלילים קטנים כמו בתמונת
1 ק"ג קמח רגיל+3 שקיקים של אבקת אפיה(או קמח תופח)
200 גרם חמאה מומסת(במקור מרגרינה)
1 כפית תמצית שקדים
2 כפות גדושות של תבלין אניס טחון(נקרא גם "ינסון")
3 ביצים גדולות
3 כפות סומסום(לא חובה למי שאלרגי)
1 כף גרידת לימון(במקור גרידת תפוז אבל כעת אין תפוזים)
3/4 כוס מיץ תפוזים
3/4 כוס שמן צמחי(לא זית)
1 1/2 כוסות סוכר
1 כוס צימוקים
1 כוס שבבי שקדים מולבנים
הכנה:
שמים את כל החומרים בקערה חוץ מהשקדים והצימוקים
לשים עד לאיחוד החומרים,עד שמקבלים במק אחיד וחלק
במיקסר בוו גיטרה לישה קצרה מהירות הכי נמוכה של 2 דקות בערך.
שמים את הבצק על משטח עבודה
מוסיפים את השקדים והצימוקים ומערבבים בעדינות.
משמנים מעט משטח עבודה ומחלקים את הבצק אני חילקתי לתשע גלילים אפשר יותר.
הבצק מתנפח באפיה.
מכינים גלילים ומעבירים לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה לתנור שחומם מראש
אופים עד להשחמה קלה בערך 30-40 דקות.
פורסים בסכין חדה רק שהעוגיות מתקררות לחלוטין.
בהצלחה./אילנית12
ולצמים מאחלת צום קל ומועיל
תמונות נוספות של העוגיות בבלוג שלי:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2153707[/URL]

 

אילנית12

New member
גלילת תמרים מבצק פריך

גלילת תמרים/אילנית12
בעבר פירסמתי אבל חייבת לפרסם שוב המתכון מאוד מומלץ
ניתן גם להקפיא אחרי האפיה.מתכון מוצלח.אפשר כל מלית.
מקור: שף אנטואן
הכמות מאוד גדולה.
אפשר להכין חצי כמות
מידת הכוס :-250 240 סמ"ק

החומרים לבצק-אני הוספתי 1 כפית תמצית וניל לבצק
1 קילו קמח לבן רגיל פחות כוס(860 גרם)
2 שקיות אבקת אפיה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר(או מרגרינה בטעם חמאה)
1כוס מים- לעיתים במקום המים שמה מיץ תפוזים
1 כוס שמן-השתמשתי בקנולה

למלית:
2 קופסאות של ממרח תמרים כל קופסא בת 450 גרם
אגוזי מלך קצוצים
אבקת סוכר(בסוף)

הכנה:
מעבדים את הקמח, אבקת האפיה, החמאה השמן והמים לבצק במיקסר בעזרת וו גיטרה(אפשר ביד) לישה מאוד קצרה.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה וקירור של מינימום חצי שעה (ניתן גם להשאיר כל הלילה )

מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.
פותחים כל חלק לעלה מלבני ודק, (על משטח מקומח)מורחים שכבה של ממרח תמרים, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לגלילה הדוקה.
מניחים את הגלילות על תבנית ובה נייר אפיה ומכניסים למקרר לקירור של מינימום שעה.
מוציאים מהמקרר פורסים לפרוסות (לא עד הסוף) ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
אופים כ 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות,תלוי בתנור יש צורך לשים לב.
מוציאים מפזרים אבקת סוכר מחכים לקירור מלא, מפזרים שוב אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.
בהצלחה/אילנית12

 

נירהמ1

New member
איזה יפות - מוסיפה עוד תמונות שלך לעוגיות

הנפלאות האלה.


חג שמח וגמר חתימה טובה דליה.




 

raya

Well-known member
מה כמות החמאה? לא מופיעה בשום מקום. שבת שלום!
 
למעלה