ראש השנה כבר כאן - מתכונים לחג

נירהמ1

New member
ראש השנה כבר כאן - מתכונים לחג

אשמח אם תוסיפו ממתכוניכם.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה,


נירה


 

נירהמ1

New member
חלת דבש מתוקה לראש השנה/yafatushc


חלת דבש מתוקה לראש השנה/yafatushc
מקור המתכון: יפעת כהן (יפעתוש)

"בטיול בארה"ב התארחתי בראש השנה בבית סטודנטים יהודים בברקלי (קליפורניה), ואת החלה המדהימה הזו הכינה אחת הסטודנטיות שם..." (יפעתוש)

החומרים:
2 חבילות שמרים
1 כוס מים פושרים
2/3 כוס חלב (אפשר חלב סויה, למתכון כשר פרווה)
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
2 כוסות שמן (למרקם יותר "לחמי" אפשר להסתפק גם בכוס אחת)
3 ביצים גדולות
2 כפיות מלח
7 כוסות קמח
1 חלמון מעורב עם כפית מים (לזיגוג)
תמצית וניל
שומשום, פרג

הכנה:
- מערבבים מים פושרים עם השמרים ומעט סוכר.
- מערבבים סוכר, דבש, שמן ביצים ומלח. מוסיפים בהדרגה 4 כוסות קמח ואת החלב (ניתן להוסיף כפית תמצית וניל).
- מוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים המבעבעים, ולמוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח, עד שנוצר בצק גושי.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, ומוודאים שהיא אכן משומנת מכל צדדיה.
- מכסים ומתפיחים במשך שעה אחת. לאחר מכן יש לטפוח בבצק וללוש אותו מעט.
- יוצרים מהבצק חלות בצורת צמות, לחמניות קטנות ועגולות, או כל צורה כיד הדמיון הטובה (מכמות הבצק יוצאים מספר לחמים).
- מניחים את הלחמים על נייר אפיה משומן, ומברישים תערובת החלמון והמים.
- למכסים ומתפיחים בשנית.
- אופים בחום של 180 מעלות, כ-40-35 דקות. מומלץ לא לאפות יתר על המידה.


בתאבון וחג שמח!

יפעתוש
 

נירהמ1

New member
חלת דבש מתוקה לראש השנה/yafatushc


חלת דבש מתוקה לראש השנה/yafatushc
מקור המתכון: יפעת כהן (יפעתוש)

"בטיול בארה"ב התארחתי בראש השנה בבית סטודנטים יהודים בברקלי (קליפורניה), ואת החלה המדהימה הזו הכינה אחת הסטודנטיות שם..." (יפעתוש)

החומרים:
2 חבילות שמרים
1 כוס מים פושרים
2/3 כוס חלב (אפשר חלב סויה, למתכון כשר פרווה)
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס דבש
2 כוסות שמן (למרקם יותר "לחמי" אפשר להסתפק גם בכוס אחת)
3 ביצים גדולות
2 כפיות מלח
7 כוסות קמח
1 חלמון מעורב עם כפית מים (לזיגוג)
תמצית וניל
שומשום, פרג

הכנה:
- מערבבים מים פושרים עם השמרים ומעט סוכר.
- מערבבים סוכר, דבש, שמן ביצים ומלח. מוסיפים בהדרגה 4 כוסות קמח ואת החלב (ניתן להוסיף כפית תמצית וניל).
- מוסיפים בהדרגה את תערובת השמרים המבעבעים, ולמוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח, עד שנוצר בצק גושי.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת, ומוודאים שהיא אכן משומנת מכל צדדיה.
- מכסים ומתפיחים במשך שעה אחת. לאחר מכן יש לטפוח בבצק וללוש אותו מעט.
- יוצרים מהבצק חלות בצורת צמות, לחמניות קטנות ועגולות, או כל צורה כיד הדמיון הטובה (מכמות הבצק יוצאים מספר לחמים).
- מניחים את הלחמים על נייר אפיה משומן, ומברישים תערובת החלמון והמים.
- למכסים ומתפיחים בשנית.
- אופים בחום של 180 מעלות, כ-40-35 דקות. מומלץ לא לאפות יתר על המידה.

בתאבון וחג שמח!

יפעתוש

 

נירהמ1

New member
עוגת דבש קלאסית של הרגע האחרון/lliAsh


עוגת דבש קלאסית של הרגע האחרון/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: lliAsh (Elena Ilganaev)

"עוגת דבש בטעם קלאסי שמכינים ברגע (ועוד 15 דקות)..." (אלנה)

הרכיבים (לתבנית אינגליש קייק גדולה):
2 ביצים
½ כוס סוכר חום כהה
½ כוס דבש
1/3 כוס שמן
½ כוס בירה שחורה
1 תפוח עץ בינוני מגורר גס
1 כוס קמח לבן
½ כוס קמח מלא
1 שקיק אבקת אפיה
קורט נדיב מלח
קינמון, ציפורן, אגוז מוסקט טחונים לפי הטעם
אופציה: אגוזי מלך קצוצים גס לקישוט

הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
- בקערה גדולה מקציפים מעט את הביצים עם הסוכר.
- מוסיפים את השמן, הדבש והבירה וטורפים היטב.
- מוסיפים את התפוח המגורר ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמחים, אבקת האפיה, המלח והתבלינים.
- מעבירים את הקמח אל הקערה השנייה ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.
- נותנים לתערובת לעמוד כ-15 דקות.
- מערבבים שוב ויוצקים לתבנית.
- אופים כ-25 דקות עד שהעוגה מתייצבת מעט.
- מנמיכים את החום ל-160 מעלות, מפזרים מעל את האגוזים הקצוצים, ואופים כ-20 דקות נוספות עד שהקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש.

שנה טובה ומתוקה!

אלנה

 

נירהמ1

New member
טארט שקדים ותפוחי עץ בקרמל/yafchuk1


טארט שקדים ותפוחי עץ בקרמל/yafchuk1
מקור המתכון והתמונה: yafchuk1 (יפה ימין) מהבלוג יפצ'וק מבשלת ואופה

החומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לבצק:

120 גר חמאה קרה
100 גר' סוכר
200 גר' קמח
1 חלמון
1/4 כוס מים קרים (חד פעמית)
לקרם שקדים:
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
100 גר' אבקת סוכר
2 ביצים בגודל לארג'
100 גר' אבקת שקדים טחונים דק
לתפוחי עץ מקורמלים:
3 תפוחי עץ (גראני סמית') קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות סוכר
25 גר' חמאה
50 גר' שקדים מולבנים פרוסים לקישוט

הכנה:
הכנת הבצק:

- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים ולבבסוף מוסיפים את המים.
- משמנים את התבנית, משטחים את הבצק מהדקים סביב עם האצבעות.
- אופים אפייה עיוורת (מניחים נייר אפיה ומעל קטניות) כ-20 דקות, עד להזהבה.
הכנת קרם השקדים:
- במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר והביצים, מוסיפים את אבקת השקדים
וממשיכים לערבל, עד לקבלת תערובת אחידה.
- מורחים את הקרם על הבצק האפוי.
הכנת התפוחים המקורמלים:
- מניחים את התפוחים במחבת יחד עם הסוכר וחמאה, ומבשלים על להבהבינונית עד שהנוזלים מצטמצמים והתפוחים מתרככים ומתקרמלים, כ-5 דקות.
- מוסיפים לקרם השקדים את התפוחים המקורמלים, מפזרים שקדים מולבנים מעל ואופים כ-45 דקות בחום 165 מעלות.
- מפזרים מעל אבקת סוכר.

חג שמח!

יפצ'וק

 

נירהמ1

New member
שטרודל חגיגי במלית תפוח, תמר דבש וקינמון/pirge


שטרודל חגיגי במלית תפוח, תמר דבש וקינמון/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

"הבצק הוא בצק בסיסי לכל סוגי המאפה. היום בחרתי בבצק הזה להכנת שטרודלבמלית תמרים, תפוחים, דבש וקינמון שיתאים במיוחד לראש השנה
בעיקרון הבצק רב שימושי ומתאים לכל מטרה ולכל צורת מילוי: חלבי, בשרי, מתוק ומלוח.
יש לשים לב לזמן האפייה שישתנה בהתאם למאפים השונים שתכינו.
את השטרודלים מגישים קרים עם בזיקה של אבקת סוכר, או חמימים עם כדורי גלידה מקושטים..." (פירגה)

מכניסים למעבד מזון (אפשר גם ללוש ביד):
5 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
חבילה מחמאה (200 גר')
- מערבבים במהירות בינונית לקבלת פירורים.

מוסיפים:
1 כוס שמן
3/4 כוס מים קרים

- מפעילים למהירות נמוכה ואם צריך מוסיפים עוד קמח.
- כשהבצק מוכן נותנים לו לנוח במקרר שעתיים (הבצק ניתן להקפאה).
*למתכונים חלביים אני מוסיפה שמנת או יוגורט ביו וקמח (בהתאם, לא חובה).
*למתכונים מתוקים אני מוסיפה מעט אבקת סוכר (לא חובה).

מלית תפוחים, תמרים, דבש וקינמון:
שמים בסיר:

300 גר' תפוחי עץ מיובשים (עגולים) - מרתיחים עם הרבה מים עד שיתפחו ויתרככו, מסננים את המים וקוצצים גס את התפוחים
מחזירים את התפוחים לסיר ומוסיפים:
10 תמרים (מג'הוּל) מגולענים חתוכים גס
3 כפות ממרח תמרים
3 כפות דבש, סוכר חום או סילאן
1 כפית או יותר קינמון
תוספת לבחירה: אגוזים, צימוקים (לא חובה)

- בוחשים עד שהכול מתקרמל לצבע אדום ומקררים.
- מרדדים מהבצק מלבנים.
- שמים בנדיבות מהמלית בקצה אחד לכל האורך
- מפזרים כף פירורי "פתי-בר" ומגלגלים.
*בצק שנשאר מקפיאים, או ממלאים במליות אחרות.
- אופים בחום 175 מעלות כ-35 דקות, או עד שמוכן.
- מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים. או כאמור מחומם עם גלידה

טיפים של פירגה:
1. המלית מתאימה להכנת מאפה תפוח בשטרויזל (פירורים).
2. מתאים להכנה בבצק עלים או "פילו".

חג שמח!
פירגה

 

נירהמ1

New member
עוגת "עקיצת הדבורה"/היהלום שבכתר


עוגת "עקיצת הדבורה"/היהלום שבכתר
מקור המתכון: היהלום שבכתר (לימור חסון)
הוכן וצולם ע"י: שירלי נמש

רכיבים:
לתחתית:

3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
1/4 חבילה חמאה
1 וחצי כוסות קמח תופח
1/4 כוס חלב

למלית (למי שאוהב הרבה קצפת בעוגה):
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1/2 עד כוס חלב

מלית 2 (למי שאוהב פחות קצפת):
1 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב

לקרם:
5 כפות סוכר
2 כפיות נס-קפה
2 וחצי כפות שמנת חמוצה
1 כף חמאה
חצי כוס אגוזים קצוצים גס

*אפשר להכפיל את חומרי הקרם ואז מתקבלת תערובת ועשירה.

הכנה:
- להקציף במיקסר 3 ביצים + סוכר.
- להמיס 1/4 חבילה חמאה במיקרוגל ולהוסיף לתערובת.
- להוסיף את הקמח והחלב. לערבב היטב ולצקת לתבנית אפיה.
- לאפות בחום בינוני עד שמזהיב - בערך 15-20 דקות אפיה.
- כאשר העוגה התקררה לחצות אותה לשניים.
- להקציף את חומרי המלית ולמלא את העוגה.
- לסיר קטן להכניס את כל חומרי הקרם ולבשל על אש קטנה כ-5 דקות.
- לשפוך את הקרם על העוגה.
- להכניס למקרר לשעתיים לפחות.

הערה (של יהלומה):
לאפות בתבנית אפיה בגודל 26. למי שמעוניין בעוגה גבוהה יותר, יש לאפות בתבנית 24.

חג שמח!

לימור

 

נירהמ1

New member
עוגת דבש/אסתי צוק, "סגנון", מעריב


עוגת דבש/אסתי צוק, "סגנון", מעריב

עוגה פשוטה, טעימה וקלה מאוד להכנה (נירה)
חומרים:
3 בננות
שלושת רבעי כוס דבש
2 ביצים
100 גר' חמאה
כפית סודה לשתיה (שמתי 1/2 כפית א"א נירה)
1/2 1 כוסות קמח

הכנה:
- מועכים את הבננות ומוסיפים את יתר החומרים לפי הסדר. בוחשים.
- משמנים תבנית עגולה מס' 22 או תבנית אינגליש קייק.
- אופים בחום בינוני שעה.

חג שמח!

נירה
 

נירהמ1

New member
עוגיות "הוניג שטרודל" (Honig Strudel) של סבתא של ממליגה


עוגיות "הוניג שטרודל" (Honig Strudel) של סבתא של ממליגה
שנקה וממליגה, ולהלן המתכון כפי שנמסר על ידן בפורום "אוכל חדש":

"הנה המתכון לעוגיות הוניג-שטרודל (Honig Strudel) של סבתא של ממליגה. אלו, אגב, העוגיות שאנחנו הכי - הכי אוהבות.
הכמות המתקבלת: כ-25 עוגיות + פינות טעימות לנשנוש
לארוחת הדבש הכנו את הכמות הנ"ל X 2...
הערה: סבתא של ממליגה לא משתמשת בכפות מדידה, אלא בכפות מטבח רגילות. בשביל לשמור על האותנטיות חרגנו ממנהגנו והשתמשנו גם בכפות מטבח רגילות. יצא בדיוק כמו שסבתא מכינה..." (ממליגה)

מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.

לבצק:
2 ביצים מספר 1
2 כפות דבש
2-3 כפות שמן
2 כפות סוכר
"שפיץ סכין" של אבקת אפיה
1/2 1 – 2 כוסות קמח רגיל (הבצק צריך להיות רך. מהנסיון שלנו זה יוצא 2 כוסות, אבל עדיף לשים מעט פחות ולהוסיף במידת הצורך. לקמח מעט את משטח העבודה).

- עושים מכל הנ"ל בצק בלישה ידנית (לא במיקסר) ומניחים בצד לכרבע שעה.

למילוי:
150 גר' אגוזים (בערך)
קליפת לימון מגורדת מחצי לימון
1 שקית סוכר וניל
3-4 כפות סוכר
רחת לוקום אדום (ליצור רצועות ארוכות. ראה הערות)

הכנה:
- שוברים האגוזים לחתיכות קטנות, מוסיפים את קליפת הלימון, סוכר הוניל והסוכר ומערבבים.
- את הבצק מחלקים ל-3. כל חלק מרדדים לעלה מרובע. מברישים אותו במעט שמן ומפזרים את תערובת האגוזים והסוכר.
- לוקחים רצועות/פסי רחת הלוקום באורך העלה ושמים שורה אחת למעלה ושורה אחת למטה (כמו הפסים בדגל ישראל).
- מגלגלים את הבצק וחותכים לעוגיות באלכסון.מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור.
- בינתיים להמיס מעט דבש במיקרו (1/2 דקה מספיקה) שיהיה נוזלי.
- כשהעוגיות כמעט מוכנות והן בגוון חום-בהיר, מוציאים מהתנור ומברישים עם הדבש הנוזלי. מחזירים לתנור לעוד כמה דקות, עד שיקבלו צבע חום. העוגיות מתקשות אחרי שמוציאים אותן מהתנור.

הערות:
לגבי הרחת לוקום: חשוב שיהיה רך. ניתן לקנות רחת לוקום לאפייה - קונים את זה בגוש ארוך וגדול. הכי נוח כי אז חותכים את הרחת לוקום לרצועות דקות בעזרת סכין.
אם לא מוצאים משתמשים ברחת לוקום אחר רק שאז צריך לגלגל אותו ל"פס" ארוך.

חג שמח!
 

נירהמ1

New member
"קורביידס" - עוגיות חמאה יווניות


"קורביידס" - עוגיות חמאה יווניות
מקור המתכון: לא ידוע, נאסף ברשת

החומרים:
2 כוסות חמאה (לא מלוחה)
½ כוס אבקת סוכר
2 חלמוני ביצה מעורבבים קלות
2/3 כוס שקדים קצוצים
3 כפות ברנדי
1/3 כוס מיץ תפוזים
1 כפית אבקת אפיה
½ 4 –5 כוסות קמח מנופה
אבקת סוכר לניפוי מעל העוגיות

- מקציפים היטב את החמאה עד שהיא אוורירית מאוד. מוסיפים חלמונים, סוכר, שקדים, ברנדי, ומיץ תפוזים ומקציפים ביחד.
- מנפים לתערובת את הקמח ואבקת האפייה.
- יוצרים סהרונים קטנים ומניחים בתבניות כשמעליהן נייר אפיה.
- אופים בחום של 200 מעלות 20 דקות (יכול להיות פחות, העוגיות לא צריכות להיות זהובות).
- בזמן שהעוגיות בתנור מנפים על נייר פרגמנט גדול אבקת סוכר, כשמוציאים את העוגיות מהתנור מניחים אותן מייד על הסוכר ומנפים עוד אבקת סוכר מלמעלה.
- מקררים היטב.

חג שמח!
 

אילנית12

New member
שושני שמרים מבצק על בסיס שמן

עוגות שמרים מבצק על בסיס שמן וללא ביצים
מקור ותמונות:אילנית12
מתכון פרווה .הבצק מעולה רך מאוד גם לאחר יום.
המתכון ללא ביצים,למעט ההברשה לפני האפיה
אפשר כל מלית
כוס מידה סטנדרטי -250 240 סמ"ק
הכמות גדולה,ניתן להכין חצי כמות(לחלק את החומרים בחצי)
לאחר האפיה אני מקפיאה,כי העוגות נחטפות..

חומרים:
1 ק"ג קמח לבן מנופה
50 גרם שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כפית גרידת תפוז,אם אין אפשר לשים גרידת לימון
1/2 כוס סוכר בשבילי זה הספיק מכיוון שהכנתי עם מליות מתוקות מאוד
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות מים פושרים
קורט מלח

הכנת הבצק:
לשים בקערה את החומרים היבשים,להוסיף את שאר החומרים עם המים (אני מתחילה עם 1 3/4 כוס לאחר מכן אם צריך מוסיפה את שאר המים אבל
אצלי היה בדיוק 2 כוסות) את הקורט מלח אני מוסיפה בסוף.
ללוש 10 דקות
לאחר הלישה למרוח את היד בשמן ולמרוח את הבצק מכל הצדדים.
להשאיר לתפיחה מכוסה כשעה וחצי(תלוי במזג האוויר יתכן שיקח יותר
זמן אם באותו יום יהיה קריר)
לאחר התפיחה הראשונה לרדד בצק מורחים מלית שבחרתם מגלגלים את הבצק לגליל וחותכים לפרוסות מעמידים אותם בתבנית משומנת עם מרווח כשהצד החתוך של הבצק כלפי מעלה.
לאחר מכן להתפיח שוב כשעה בערך (לכסות אותן)
לאחר מכן למרוח ביצה טרופה ולאפות ב170 -180 מעלות
כ-40- 30 דקות או יותר עד להזהבת הבצק.
אני הכנתי עם מלית של ממרח שוקולד ומלית ממרח לוטוס.
בהצלחה./אילנית12
קישור לכל התמונות:[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=4892839[/URL]

 

נירהמ1

New member
דליה - נראה נפלא.
על המתכון

והתמונה היפה והמשכנעת.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
 

חנהפ

Active member
זה אחד התפריטי החג שלנו

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/09/blog-post_2.html[/URL]


בחרתי לפתוח את הסעודה בוריאציה על נושא ספרינג רול
אפשר כמובן להכין רולים במבצק סיגר, אבל יותר כיף והכי פשוט מדפי אורז
קל לתפעל וטעים לאכול
כדי שיהיה מעניין לחיך ניסיתי כמה מילויים
הראשון -ירקות פרוסים דק מוקפצים קלות, לאחר תיבול
רכיבים:
כפית שום כתוש
1/4 ראש כרוב לבן פרוס דק
1/4 ראש כרוב סגול פרוס דק
1 פלפל אדום פרוס דק
2 גזר מגורר דק
חופן נבטי חמניות
אופן ההכנה:
לחמם 2 כפות שמן בווק, להזהיב כפית שום כתוש
להוסיף את הירקות
לערבב קלות כ- 5 דקות
לתבל:
ב-2 כפות רוטב סויה קיקומן
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כפית ג'ינג'ר
מעט מלח ופלפל שחור
להוסיף את הנבטים
עוד 2-3 דקות הקפצה
ולהסיר מהאש ,להעביר למסננת לקירור.




השני:
1 בטטה חתוכה לפיסות באורך 2 ס"מ וברוחב 2 ס"מ
2 זוקיני חתוכים לפיסות כמו הבטטה
אופן ההכנה:
לתבל את קוביות הבטטה במלח ופפריקה מעושנת לטגן בשמן עמוק עד שמתרכך מעט, לסנן מהשמן ולהניח להתקרר.
לתבל את קוביות הזוקיני בשום כתוש ומעט מלח, לטגן בשמן עמוק 3-4 דקות תוך הקפצה, לסנן ולהניח להתקרר


השלישי:
4 צנוניות קטנות לפרוס דק דק
2 גזר לגרר על מגררת דקה
חופן נבטי חמניה
1/4 כרוב סגול פרוס דק
במילוי הזה משתמשים כמות שהוא.


על מנת לרכך את דפי האורז יש להכין תבנית שתכיל בנוחות את דפי האורז ולמלאה במי ברז
להכין בסמוך משטח מכוסה במגבת מטבח נקיה
וכעת מתחילים:
מכניסים לבריכת המים 2 דפי אורז וממתינים כחצי דקה, אולי קצת יותר,
לא לתפוס אותי במילה, תרגישו שהדף מקבל גמישות,
כזאת שמאפשרת את קיפולו, זה הזמן להוציא ולשטח על המגבת
כן, גם את הדף השני
כעת מניחים בסוף השליש הראשון של דף האורז ובאמצעו כף גדושה מהמילוי
מקפלים משני הצדדים על המילוי ומגלגלים



כך מגלגלים כמה גלילות, מסדרים בתבנית חסינת אש מרססים בקצת שמן
אני אוהבת להעביר את הגלילות סיבוב בגריל,
אפשר גם לטגן ואפשר לאכול גם ככה ואז אין צורך בשמן.
מחממים את התנור לחום 200 מעלות, בתוכנית טורבו גריל ואופים את הגלילות כ-5 דקות.

אפשר גם אחרת, במקום גלילות להכין שקיקים, למלא במילוי השני או השלישי
להכין "חוטי" קשירה מעירית שנטבלה במים רותחים ל - 10 שניות
לאסוף את קצוות הדף, לקשור עם העירית


גם את השקיקים אפשר להעביר אפיה קצרה
השקיקים והרולים ניתנים להכנה מראש ונשמרים היטב במקרר.
מגישים בלווית רוטב סויה, רוטב טריאקי ורוטב צ'ילי מתוק


לעיקרית - כדורי בשר ברוטב מתקתק
סטייק פרגית צלוי
הפעם בחרתי במרינדה מתקתקה
עבור 2 ק"ג פרגיות, ששיפדתי קודם:
5 כפות סילאן
2 כפות שום כתוש
2 כפות חרדל
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות סויה קיקומן
מיץ מחצי לימון
חצי כפית מלח
לערבב את חומרי המרינדה לצקת על נתחי העוף ולהניח במקרר ללילה, או לכמה שעות
לא כדאי לקצר או לדלג על השלב הזה, זה השלב שבו העוף קולט את הטעמים.


ההמשך היה באחריות האיש שהוא המומחה שלי לצליית שיפודים
והמנגל הוא בכלל באחריותו.

אורז נראה לי שאין צורך במתכון
מה כן?
הוספתי למי הבישול של כוס וחצי אורז
2 כפות סויה
ירקות מוקפצים

וברגע האחרון, בארוחות רבות משתתפים כשרוצים עוד תוספת
תפו"א בסגנון אסיאתי -יופי של מנה, בטעם ייחודי, שתשתלב בארוחה הזאת




לקינוח

בחרתי קינוח מורכב, כזה שיתאים לקונספט
פנה קוטה בניחוח למון גראס וליים בלווית פיננסיר פיסטוק ודובדבן אמרנה ברוטב פסיפלורה.
פנה קוטה,מי לא יודע, מכינים משמנת מתוקה אבל כדי לקבל מנה פרווה בחרתי להכין מקרם קוקוס
אפשר גם לשלב עם שמנת צמחית השף הלבן.
רכיבים:
1 ליטר קרם קוקוס
3 גבעולי למון גראס
קליפה מחצי ליים
1/2 כוס סוכר
24 גר' ג'לטין
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
לצקת את המים על הג'לטין ולהניח לתפיחה
כ- 5-10 דקות
לחמם במיקרו לזמנים קצרים (30 שניות) עד שהנוזל הופך צלול
ולקרר
לא עובדים עם ג'לטין חם
להרתיח את קרם הקוקוס עם הסוכר,הלמון גראס וקליפת הליים, להניח להתקרר
להוסיף לג'לטין כמה כפות מהקרם קוקוס, לערבב, להוסיף את כל הג'לטין לקרם קוקוס, לערבב
לחלק לתבניות אישיות, אני השתמשתי בתבניות קטנות עגולות,
בכל תבנית בערך 75 מ"ל.
להעביר לקירור במקרר עד שמתמצק
פיננסייר:
רכיבים:
5 חלבונים
50 גר' סוכר
80 גר' שקדים טחונים
70 גר' קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
100 גר' שמן
10 מ"ל אמרטו
2 כפות מחית פיסטוק
דובדבני אמרנה
אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים לקצף נוקשה עם הסוכר
לקפל לתוכם את יתר החומרים
את השמן להוסיף בסוף
לחלק לתבניות סיליקון אישיות משומנות, להניח בכל תבנית דובדבן

לאפות כ- 17 דקות בחום 170 מעלות.
להוציא רק כשהפיננסיירים קרים לגמרי.
רוטב פסיפלורה:
מחית פסיפלורה מ- 10 פירות
2 כפות סוכר
2 כפות ליקר תפוזים
אופן ההכנה:
לקרמל את הסוכר לצבע זהוב בהיר
להוסיף את מחית הפסיפלורה, להרתיח עד שכל הקרמל נמס להוסיף את הליקר ולקרר.
ההרכבה:
כל רכיבי המנה נשמרים במקרר עד לשעת ההגשה
להניח בצלחת את עיגול הפנה קוטה, מעל להניח פיננסיר ולצקת את הרוטב
אפשר לעטר עם פירות
 

נירהמ1

New member
תפריט עשיר מאוד.


תודה על כל המתכונים הטעימים.


שנה טובה ומתוקה לך וליקירייך.


נירה
 
למעלה