ספיישל חזרה לבית הספר: ממרחים לסנדוויצ'ים טעימים

נירהמ1

New member
ספיישל חזרה לבית הספר: ממרחים לסנדוויצ'ים טעימים


אשמח אם תוסיפו ממתכוניכם.

תודה מראש.

נירה


 

נירהמ1

New member
ממרח חומוס/אילנית12


ממרח חומוס/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mort) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

"אין כמו חומוס ביתי טרי וללא חומרים מזיקים.
אני נוהגת לבשל כמות גדולה של גרגירי חומוס ומקפיאה במנות.טוב למרקים,מתאבנים, ועוד .
את החומוס אני משרה לילה שוטפת היטב היטב ומבשלת בסיר לחץ (אפשר לבשל גם בסיר רגיל ) עם מעט קימל טחון.לאחר שהוא מתבשל מוסיפה מלח..." (אילנית)

החומרים:
2 כוסות גרגרי חומוס (אפשר מקופסא ,שטוף ומסונן)
1/2 כוס טחינה גולמית - השתמשתי בטחינה משומשום מלא, אפשר גם רגילה.
2 שיני שום כתושות, או יותר
מלח
מיץ מלימון טר - אני שמתי כ-6 כפות בערך (או לפי הטעם)
2 כפות שמן זית
כ-1/2 כוס מים, השתמשתי במי הבישול של החומוס
לקישוט: פפריקה/סחוג/פטרוזיליה, הכול לפי הטעם האישי

הכנה :
- טוחנים הכול בבלנדר. אם העיסה לא מתגבשת מוסיפים מעט מים או מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
*מכיוון שהחומוס נטול חומרים משמרים אני שמה במקרר רק ליום אחד.

בתיאבון,

אילנית

 

נירהמ1

New member
ממרח גבינה של פעם/effyba


ממרח גבינה של פעם/effyba
מקור המתכון: אפרת בן ארי (Effyba)

החומרים:
1 חבילה גבינה לבנה רכה 5% (למי שמרשה לעצמו 9% - בטח יותר טעים(
פפריקה מתוקה
בצל קצוץ דק
מלח
פלפל

- מערבבים הכל ומתקנים תיבול.

בתיאבון!

אפי
 

נירהמ1

New member
ממרח עשיר בסידן למריחה בסנדוויץ/shushmak


ממרח עשיר בסידן למריחה בסנדוויץ/shushmak
מקור המתכון והתמונה: יערה (shushmak)

רכיבים:
(צנצנת של 465 גרם, 20 מנות)
50 גר' (3 יחידות גדולות) דבלים
100 גר' (5 כפות גדושות) טחינה גולמית מלאה
50 גר' (1/2 כוס) שקדים טחונים
200 מ"ל (1 כוס) חלב 3% מועשר בסידן
20 גר' (1 כף + 1 כפית) סוכר לבן
15 גר' (2 כפות) קינמון טחון
30 גר' (3 כפות) פרג טחון טרי

הכנה:
- במעבד מזון עם להב מתכת (או בבלנדר מקל עם הרבה סבלנות) מערבלים את כל הרכיבים - חוץ מהפרג.
- כאשר הרכיבים מתאחים ונוצרת משחה מסירים ממעבד המזון ומעבירים לקערה, מוסיפים את הפרג
ומערבבים היטב, עד שהתערובת אחידה.
- לשומרים בצנצנת אטומה במקרר.
*נשמר שבוע בקירור.

בתיאבון!

יערה

 

נירהמ1

New member
ממרח שוקולד עדיף/shushmak


ממרח שוקולד עדיף/shushmak
מקור המתכון והתמונה: יערה שרי (shushmak)

"ממרח קל להכנה, מהיר וזול - והכי חשוב בריא!
חשוב לבחור טחינה גולמית מלאה ללא תוספת מלח (כמות נתרן בטחינה שאני השתמשתי - 5.4 מ"ג ל 100 גרם). טחינות עם עשרות מ"ג נתרן (יש טחינה גולמית עם 80-100 מ"ג נתרן) אינן מתאימות לממרח מתוק, המליחות תפגום משמעותית בטעם.
את הממרח אני ממתיקה בסוכר לבן פשוט, אפשר להמיר לדבש אך לזכור שטעמו של הדבש מעט דומיננטי ומשתלט. אם בכל זאת רוצים להמיר, רצוי להשתמש בפחות מהכמות - כי טעם הממרח מתוק מדי..." (יערה)

רכיבים ל- 85 גר' ממרח:
4 כפות (50 גר') טחינה גולמית מלאה
4 כפות (25 גר') אבקת קקאו
4 כפות (40 גר') סוכר או 2 כפות דבש
8 כפות (70 גר') חלב 3%

הכנה:
- מערבבים היטב את כל הרכיבים בקערה עד למרקם אחיד והומוגני.
- מעבירים לצנצנת נקייה ושומרים בקירור.

בתיאבון!

יערה

 

נירהמ1

New member
טפנד זיתים שחורים/Bavmorda


טפנד זיתים שחורים/Bavmorda
מקור המתכון והתמונה: Bavmorda

בבלנדר יד (פוד פרוססור) מרסקים זיתים שחורים
מוסיפים שמן זית ושום לפי הטעם - תערובת הזיתים לא אמורה לשוט בשמן, אלא רק כתוספת נוזלית.
יש יחס בסיסי אבל אני לא הלכתי לפיו אלא לפי טעמי האישי.
יחס: 200 גר' זיתי קלמטה מגולענים + 4 שיני שום + 1/2 כוס שמן זית.

בתיאבון!
Bavmorda

 

נירהמ1

New member
ממרח גבינה ושום ירוק (שומית)/נירהמ1


ממרח גבינה ושום ירוק (שומית)/נירהמ1
מקור המתכון: נירה מנסה (נירהמ1), אמי המנוחה

"המתכון הוא מתכון תורכי מבית אמא - אמי הכינה עם שמן רגיל ובלי זעתר, אבל אני מגישה אותו עם שמן זית וזעתר... " (נירה)

החומרים:
2-1 קופסאות גבינה (מחזיק במקרר הרבה זמן, כך שלא נורא עם מכינים יותר)
שמן זית (אפשר להחליף בשמן צמחי אחר, כמו שהיה במתכון המקורי)
צרור קטן של שום ירוק (שומית), קצוץ (נמכר בחבילות קטנות על דוכני עשבי התיבול בשווקים)
מעט מלח, פלפל שחור גרוס

הכנה:
- מערבבים הכול בקערה.
- משטחים חלק מהממרח בצלחת - כמו חומוס עם גומה באמצע (או שמים במקרר ומשתמשים לסנדוויצ'ים).
- מוסיפים שמן זית לתוך הגומה.
- מפזרים זעתר על שמן הזית (אפשר במקום זעתר לפזר פפיקה מתוקה).
- לניגוב: לחם טרי, או פיתה, או - בפסח - מצות שהורטבו שמים בין שתי מגבות מטבח לספיגת המים.

הערות של נירה:
1. אפשר להכין ממנו כריכים מצויינים.
2. במקום שומית אפשר לשים צרור קטן של פטרוזיליה, כוסברה או שמיר (מה שאוהבים).

בתיאבון!

נירה


 
למעלה