ממרח חומוס/אילנית12
ממרח חומוס/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mort) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
"אין כמו חומוס ביתי טרי וללא חומרים מזיקים.
אני נוהגת לבשל כמות גדולה של גרגירי חומוס ומקפיאה במנות.טוב למרקים,מתאבנים, ועוד .
את החומוס אני משרה לילה שוטפת היטב היטב ומבשלת בסיר לחץ (אפשר לבשל גם בסיר רגיל ) עם מעט קימל טחון.לאחר שהוא מתבשל מוסיפה מלח..." (אילנית)
החומרים:
2 כוסות גרגרי חומוס (אפשר מקופסא ,שטוף ומסונן)
1/2 כוס טחינה גולמית - השתמשתי בטחינה משומשום מלא, אפשר גם רגילה.
2 שיני שום כתושות, או יותר
מלח
מיץ מלימון טר - אני שמתי כ-6 כפות בערך (או לפי הטעם)
2 כפות שמן זית
כ-1/2 כוס מים, השתמשתי במי הבישול של החומוס
לקישוט: פפריקה/סחוג/פטרוזיליה, הכול לפי הטעם האישי
הכנה :
- טוחנים הכול בבלנדר. אם העיסה לא מתגבשת מוסיפים מעט מים או מיץ לימון, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
*מכיוון שהחומוס נטול חומרים משמרים אני שמה במקרר רק ליום אחד.
בתיאבון,
אילנית