ספיישל מתכוני מאפים

נירהמ1

New member
ספיישל מתכוני מאפים


נשמח אם תוסיפו מתכונים מאמתחתכם.


מראש


 

נירהמ1

New member
בייגלה/milch


בייגלה/milch
מקור המתכון והתמונה: milch

החומרים ל-10 בייגלך גדולים:
1 ק"ג קמח
4 כפיות שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כף מלח
2/3 2 כוסות מים פושרים (650 מ"ל)
200 גר' שומשום

הכנה:
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את השמרים היבשים, הסוכר והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים בהדרגה תוך לישה בקרס לישה במהירות איטית-בינונית (אם משתמשים בשמרים טריים, יש להמיס אותם בקערית נפרדת ב-2/3 כוס מהמים עם כפית אחת מהסוכר, להשהות מספר דקות עד שיתססו ואז להוסיפם לקמח).
- לשים במשך כ-7 דקות עד שהבצק יהפוך לכדור רך ומאוד גמיש. (אפשר גם ללוש ידנית במשך כ-10 דקות, עד הבצק יהפוך גמיש).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.
- מכינים בצד צלחת שטוחה עם מים. על צלחת שטוחה אחרת מפזרים שומשום בשכבה אחידה.
- מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו כדקה עד שיצא ממנו האוויר והוא יחזור לגודלו המקורי.
- מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. על גבי משטח חלק מגלגלים מכל חלק גליל באורך של כ-40 ס"מ וסוגרים אותו תוך הידוק הקצוות לעיגול בקוטר של כ-13 ס"מ.
- מרימים בעדינות את העיגול בשתי הידיים וטובלים אותו במהירות במים* ומיד בשומשום, משני הצדדים.
- ממשיכים כך עם שאר החלקים, כשבין אחד לשני מוסיפים עוד שומשום לצלחת.
- מניחים את הבייגלך בתבניות שטוחות על נייר אפייה במרחק מה זה מזה, מכסים במגבת או בניילון רפוי ומתפיחים כ-40 דקות.
- בינתיים מחממים את התנור לחום גבוה מאוד °220.
- אופים כ-15 דקות עד שהשומשום מתחיל להשחים, מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.
*לקבלת קרום שחום יותר אפשר לגלגל את הבייגלה בחלב במקום במים ולטבול בשומשום.

הערה של milch: החלפתי חלק מן הקמח, מים ושמרים במחמצת שאור במקום לזרוק אותה.

תיהנו,

milch

 

נירהמ1

New member
פרעצל שמיניות/פירגה


פרעצל שמיניות/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

החומרים:
4 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח קראנצ'י לאפית לחם
3 כפות סילאן
2 כפות סוכר לבן
1/2 1 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים
1 כף חמאה מומסת
1 כפית מלח

הכנה:
- שמים בקערה את החומרים היבשים.
- יוצקים לאמצע הקערה את הרטובים ולשים היטב (אני את השלב הזה מכינה באופה הלחם שלי). הלישה אורכת 5 דקות. בודקים שהבצק לא דליל מדי, ואם כן, מוסיפים כף קמח או לפי הצורך.
- מוציאים ושמים בקערה מכוסה בניילון נצמד.
- מכניסים למקרר למינימום 8 שעות או יותר.
- מוציאים ומפשירים לטמפרטורת החדר, בערך כשעה.
- מכינים נקניק ארוך ושמן באורך של 60 ס"מ. חותכים לאורך 12 יחידות של 5 ס"מ כל אחת. מכל יחידה עושים שרוך צר וארוך באורך 50 ס"מ או 52 ס"מ. מכינים את צורת הספרה 8 ומהדקים באמצע השמונה.
או בצורת הפרעצל המקורי: מגלגלים את השרוך בלי קמח על גבי השיש. מהשרוך הארוך יוצרים את צורת האות U הפוכה. מצליבים את 2 הצדדים אחד על השני ומקפלים אחד למעלה ואחד מתחת. מהדקים.
- מניחים על תבנית מצופה בניר אפיה לא משומן. רצוי להניח קרוב לתנור חם כדי שיתפחו (התפחה- כפול מגודלם).
- מברישים בביצה טרופה מהולה בכף יין יבש אדום או לבן. אפשר למהול בכף סילאן או חלב. מפזרים שומשום או מלח עבה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכניסים לאפיה של לא יותר מ-15 דקות.

הערה של פירגה:
אפשר להרתיח חצי סיר מים ולטבול את הביגלים אחרי שתפחו- במים הרותחים לכדקה, להוציא לייבוש על נייר סופג או מגבת, ואז להכניס לאפיה (לא לשכוח להבריש בביצה ולפזר את התוספת שבחרתם).
פעולה הזו גורמת לפרעצל להתקשות יותר. מי שאוהב בצק קשה, כדאי שישתמש בשיטת המים הרותחים.

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
מיני חלות מתוקות/אילנית12


מיני חלות מתוקות/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה)

לפוסט המלא בבלוג של אילנית:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=508722

"מיני חלות מתוקות שהכנתי לשבת.
במקום מיני חלות אפשר להכין חלה אחת גדולה..." (אילנית)

החומרים ל-6 יחידות:
כוס מידה=200 מ"ל (כמו כוס חד פעמית לשפתיה קרה)
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
סוכר לפי הטעם, אני שמתי קצת פחות מחצי כוס
קורט מלח
1 חלמון
¼ כוס שמן קנולה
½ ק"ג קמח לבן, מנופה
בערך 1 כוס מים חמימים (לא רותחים) - לפעמים יש צורך ביותר אם כן להוסיף עוד בהדרגה.
להברשה:
1 חלמון פלוס כמה טיפות של מים ושמן

הכנה:
- מערבבים את כול החומרים ומוסיפים בהדרגה את המים.
- לשים 10 דקות, (אני לשתי במיקסר) עד שמתקבל בצק חלק, מוסיפים מעט קמח או מים (אם יש צורך).
- משהים למנוחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה לשים מעט (לשתי ביד כדקה אחת), ומתפיחים שעה וחצי בערך.
- מכינים תבנית ומניחים עליה נייר אפייה, יוצרים חלות (או לחמניות), מברישים את החלות בחלמון ביצה מהול בכמה טיפות של מים ושמן. אפשר גם לפזר מעל החלות שומשום ומתפיחים שוב חצי שעה.
- אופים בחום בינוני במרכז התנור, בתנור שחומם מראש בערך 20 דקות, או מעט יותר.
- ניתן להוסיף צימוקים.

תיהנו,

אילנית

 

נירהמ1

New member
לחם זיתים/אילנית12

לחם זיתים/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים לשתי כיכרות:
3 כוסות קמח לבן
1/2 1 כוסות קמח מלא
50 גר' שמרים (אפשר טריים)
3 כפות שמן זית
1 כף מלח
1/2 1 כוסות (לפי ספיגה) מים פושרים
זיתים

הכנה:
*למי שמשתמש בשמרים טריים,יש צורך להמיס אותם עם כף סוכר ומים פושרים.
- מאחדים את כל החומרים חוץ מהזיתים.
- לשים בערך 7-6 דקות. למי שיש מיקסר עדיף יותר ללוש בעזרתו.
*אם יש צורך להוסיף מעט קמח.
- נותנים לבצק לנוח בערך שעה וחצי במקום חמים.
- אחרי שעה וחצי לשים שוב בערך 5 דקות על משטח מקומח.
- מוסיפים את הזיתים ומעצבים לשתי כיכרות.
- מניחים בתבנית ניר אפיה מקומח, ומניחים לכיכרות לתפוח בערך שעתיים.
- חורצים חריצים על הכיכרות, ומפזרים קמח.
- מכניסים לתנור מחומם, עם תבנית מים רותחים ואופים בחום של 180 מעלות בערך 25 דקות.

תיהנו,

אילנית

 

נירהמ1

New member
לחם זיתים ועירית/אילנית12


לחם זיתים ועירית/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים לכיכר אחת גדולה:
2 כוסות קמח לבן ללחם,שטיבל 2(אפשר רגיל)
2 כוסות קמח מלא
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/4 1 כוסות מים פושרים, או כמה שתופס
25 גר' שמרים (חצי קוביה)
1 כף זעתר טחון (תבלין) או לפי הטעם
זיתים מגולענים
עירית קצוצה

הכנה:
- מאחדים את כול החומרים, חוץ מהזיתים והעירית.
- לשים בערך 10 דקות.
- מתפיחים 40 דקות,לאחר 40 דקות מוציאם אוויר ולשים מעט.
- יוצרים צורה, מוןסיפים את הזיתים והעירית ומשאירים לתפיחה עד להכפלת נפח.
- חורצים חריצים ואופים בחום 190 מעלות בערך 25 דקות (תלוי בתנור).
- לפני האפיה שמים תבנית נוספת של מים רותחים בתוך התנור.

תיהנו,

אילנית

 

נירהמ1

New member
לחם סיציליאני/MAGIG


לחם סיציליאני/MAGIG
מקור המתכון והתמונה: מגי (Magi Glücker)

"לחם פשוט (מתוך מבחר גדול למדי של לחמים סיציליאניים) מתוך הספר: Pane. Il piacere di prepare pane in casa של Anna Gennari ..." (מגי)

החומרים ל-2 כיכרות גדולות:
750 גר' קמח פסטה (מסוג שטיבל 9 או אחר, טחון דק יותר)
300 גר' קמח לחם (מסוג שטיבל 2(
550 מ"ל מים חמימים
12 גר' שמרים יבשים או 30 גר' שמרים טריים
30 גר' שמן זית
20 גר' מאלט (או דבש)
20 גר' מלח
קמח פסטה לפיזור על נייר האפיה

הכנה:
- בקערת מיקסר מערבבים את השמרים ב-5 כפות מהמים וטיפה מהמאלט. מניחים ל-10 דקות ומוסיפים את שאר המים.
- מערבבים את שני סוגי הקמח, ומרכיבים וו לישה במיקסר. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח (כולו) בהדרגה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מעלים את המהירות לבינונית ולשים במשך 10 דקות. במידה והבצק רך מידי, אפשר להוסיף כף-שתיים קמח. המרקם של הבצק צריך להיות יציב וגמיש ולגמרי לא דביק.
- מכסים את הקערה ובה הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח לפחות. מוציאים אויר, מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- מעצבים בעדינות ובקלילות כל חלק של הבצק לכיכר עגולה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה שעליו פוזר קודם קמח פסטה.
- מכסים את התבנית ובה הכיכרות במגבת מטבח גדולה או בשקית ניילון גדולה. לאחר כחצי שעה מורחים מים במברשת על פני הכיכרות ומפזרים שומשום. מבצעים חתכים על פני הלחם בסכין חדה מאוד (החיתוך לריבועים כפי שאני חתכתי - צורת חיתוך מאוד מקובלת בסיציליה). מכסים שוב בעדינות את הכיכרות ומתפיחים עוד כ-40 דקות.
- מחממים תנור מראש לחום בינוני 180 מעלות ואופים את הכיכרות כ-60-40 דקות. מוציאים ומצננים על רשת.

תיהנו,

מגי

 

נירהמ1

New member
לחם טוסקאני עם עגבניות וזיתים/eingedi


לחם טוסקאני עם עגבניות וזיתים/eingedi
מקור המתכון: שף קובי מזרחי (eingedi)
הוכן עם שינויים קלים וצולם ע"י: נירהמ1 (נירה מנסה)

"הלחם יצא נפלא. פשוט יפהפה, וכמו שקובי אמר 'הצרה הגדולה שלו, שלא מפסיקים לאכול ממנו' – המלצה חמה.
הכנתי ללחם הזה עגבניות מיובשות שאותן השריתי יום קודם במים רותחים, כשהמים התקררו, סחטתי היטב את העגבניות, שמתי בצנצנת נקיה וכיסיתי בשמן זית.
היו לי שתי פשלות בהכנה – האחת, שכחתי לקנות זיתים שחורים (אוהבת לקנות זיתי קלמאטה בשוק. לא אוהבת את הזיתים ה'מושחרים'), והשניה ששכחתי לערבב
את רסק העגבניות עם הנוזלים. הוספתי את רסק העגבניות בשלב הלישה על השיש (היה קצת לכלוך – אבל לא משהו שמים וסבון לא יכולים לנקות) - יסלחו לי קובי והטוסקאני
שנתן לו את המתכון.
כמו כן, בגלל שהכנתי עם קמח מלא רציתי לשדרג את הלחם והכנתי (יום קודם) לו גם סטרטר מקמח מלא (המתכון למטה בהערות)..." (נירה)

ואחרי הקדמה כזאת ארוכה - למתכון:

"מידי פעם נעים להשקיע קצת מאמץ ולהכין לחם טוב
הלחם הזה טעים והצרה הגדולה שלו כמו גם הלחם של ידידי רובנס
שלא מפסיקים לאכול ממנו…" (קובי)

החומרים:
700 גר' קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
קורט מלח
חופן עגבניות מיובשות סחוטות משמן זית וקצוצות
20 זיתים שחורים קצוצים (כאמור, שכחתי לקנות זיתים שחורים אז השתמשתי בירוקים – נירה)
3 כפות רסק עגבניות
400 סמ"ק מים
3 כפות שמן זית
עוד קצת קמח לקימוח - או לתוספת לבצק

הכנה:
- מחברים את כל החומרים היבשים + עגבניות וזיתים.
- מוסיפים למים את רסק העגבניות והשמן.
- מוסיפים את הנוזלים לקמח ולשים עד שמקבלים בצק חלק - אם צריך אז עוד קצת קמח זה בסדר, אבל סבלנות ולישה ארוכה מניבים תוצאה טובה.
- מתפיחים שעה. מוציאים אויר ומעצבים צורה.
- מכפילים נפח בהתפחה נוספת.
- מכניסים לתנור חם מאוד ל-10 דקות.
- מורידים חום ואופים עוד 40-30 דקות על 180 מעלות.
- מורידים לעוד 5 דקות על רשת בתנור, ומצננים בחוץ 20 דקות על רשת.

הערות (של נירה):
- הכנתי עם קמח מלא 2/3 קמח מלא ו-1/3 קמח לבן רגיל.
- בגלל שהכנתי עם קמח מלא לא רציתי שהלחם יהיה דחוס מדי אז הכנתי לו סטרטר (מיום קודם):
2 כוסות קמח מלא
1 כף שמרים (אותה הורדתי מכמות השמרים של המתכון – דהיינו כשהכנתי את הבצק למחרת הוספתי כף אחת)
1/4 כפית מלח (אותה "קברתי" בתוך הקמח לפני ששמתי את השמרים)
1 כף סוכר חום
2 כוסות מים פושרים (400 מ"ל)

הכנת הסטרטר:
- מערבבים הכול עם כף עץ לדייסה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתסיסה על השיש. כשרואים בועות על הבלילה מכניסים את הקערה למקרר לחצי יממה לפחות. למחרת מכינים את הבצק, שמים בקערה את הקמח הנותר, כף שמרים, 1/2 כפית מלח, את הסטרטר ולשים.
- הבצק מאוד נוח לעבודה, לא היה צריך להוסיף לו קמח, אבל מה שכן הוספתי זה 1/2 כוס נוספת של מים פושרים – קמח מלא סופח הרבה נוזלים.
- השאר – כמו במתכון.

תיהנו,






 

נירהמ1

New member
לחם "פושטי" עם קמח מלא/נירהמ1


לחם "פושטי" עם קמח מלא/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה)

החומרים:
3 כוסות קמח לבן
1/2 3 כוסות קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן ללישה על השיש
2 כפות שטוחות שמרים
1 כף סוכר
1/2 1 כפיות מלח
2 כוסות מים פושרים
1 כוס מים להוספה במידת הצורך (קמח מלא דורש יותר נוזלים)
תבנית מלאה למחצה במים כדי ליצור אדים בתנור – היא צריכה להיות בתנור עד תום האפייה.

הכנה:
- בקערה גדולה שמים קמח שמרים וסוכר.
- שמים את המלח ו"קוברים" אותו בקמח לא ליד השמרים.
- מוסיפים את המים ולשים לבצק רך, אך לא דביק מדי, תוך כדי הוספת נוזלים (במידת הצורך(.
- מקמחים את השיש, מעבירים אליו את גוש הבצק.
- לשים תוך הוספת קמח, קמצוץ בכל פעם (ממש בקמצנות).
- לשים לפחות רבע שעה – ככל שלשים יותר כך הלחם יוצא אוורירי יותר.
- מתפיחים שלוש התפחות בקערה מכוסה במגבת:
מתפיחים התפחה ראשונה עד שהבצק מכפיל את נפחו, נועצים בעדינות אגרוף במרכז כדור הבצק כדי להוריד את הנפח, צרים שוב לכדור ומתפיחים שוב עד שהבצק מכפיל את נפחו, צרים צורה ללחם או מחלקים ושמים בתבניות ומתפיחים שוב.
- מחממים תנור ל-220 מעלות (כ-10 דקות), אופים את הלחם כ-20-15 שעה בחום של 220 מעלות, מורידים את החום ל-200 מעלות ואופים עד שהלחם משחים. מוציאים, מקישים על תחתיתו - אם הצליל חלול הלחם אפוי, אם לא, מוציאים את הלחם מהתבנית, שמים אותו על רשת התנור ואופים עוד כמה דקות. בודקים שוב, אם הצליל חלול מוציאים ומקררים על רשת.

הערות של נירה:
1. החומרים לכיכר אחת גדולה או לאחת בינונית ואחת קטנה או – שתיים בינוניות או שלוש קטנות (איך שרוצים) אפשר לאפות גם בתבניות של לחם. אני אוהבת כיכר אחת גדולה.
2. את הלחם הזה מוכרחים ללוש היטב כדי שייצא רך ואוורירי, והוא זקוק לשלוש התפחות - חשוב מאוד לא לעשות קיצורי דרך.
3. מחכים בסבלנות עד שהלחם מתקרר לפני שחותכים, אחרת הוא נראה דחוס ובצקי. שווה לחכות!

תיהנו,




 

נירהמ1

New member
לחמניות רכות ונפלאות עם תפוח אדמה/lliAsh


לחמניות רכות ונפלאות עם תפוח אדמה/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: אלנה (Elena Ilganaev)

הרכיבים ל-20 יחידות קטנות:
כוס מידה בינ"לך 240 מ"ל
2/3 כוס מחית תפוחי אדמה (אפשר פירה מוכן)
1/3 כוס חלב (80 מ"ל) חמים
1/2 כוס מים (120 מ"ל) חמימים
5 כפות חמאה רכה מאוד (70 גר')
1/4 כוס סוכר (50 גר' (
1/2 1כפיות מלח
1 ביצה
4-3 1/2 כוסות קמח לבן (500-560 גר')
20 גר' שמרים טריים (או 7 גר' יבשים)
אופציה: 1 כף שמיר טרי קצוץ
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים
גרעינים/זרעונים לפי הטעם

הכנה:
- מערבבים את מחית תפוח האדמה יחד עם החמאה הרכה עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את החלב והמים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המלח והסוכר ולערבב שוב.
- מנפים לקערת המיקסר 500 גר' מהקמח, מפוררים פנימה את השמרים ומערבבים היטב.
- יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את התערובת הרטובה ושוברים לתוכה את הביצה.
- לשים 3 דקות על מהירות נמוכה עד שכל החומרים מתאחדים.
- ממשיכים ללוש 10 דקות נוספות תוך כדי הוספת קמח במידת הצורך עד לקבלת בצק חלק, גמיש ודביק ממש מעט.
*אם רוצים לקראת סיום הלישה מוסיפים את השמיר הקצוץ.
- משמנים קערה גדולה בשמן זית ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים כ-90-60 דקות, או עד הכפלת הנפח.
- מכינים תבנית 37x25, או תבנית חד פעמית מלבנית הכי גדולה שיש ומשמנים בנדיבות בשמן זית/אחר.
- חובטים בבצק בעזרת אגרוף כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים ל-20 פיסות שוות (מומלץ להיעזר במשקל מטבח).
- משטחים כל פיסה, אוספים את הקצוות פנימה, ומעצבים לכדור מהודק.
- מעבירים את הכדורים אל התבנית ושומרים על רווחים ביניהם (כמו שמצולם בפוסט הזה).
- מכסים במגבת מטבח/נילון נצמד ומשאירים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח.
- מושכים בעדינות את הלחמניות התפוחות בביצה ומפזרים גרעינים/זרעונים, אם רוצים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 25-20 דקות, עד הזהבה יפה. הלחמניות תופחות ונושקות-מתחברות אחת kשניה וזה גם שומר על הרכות שלהן.
- בתום האפיה מוציאיםמהתנור ומצננים על רשת.

הערות של אלנה:
1. שמתי קצת פחות סוכר והבצק שלי היה קצת יותר מדביק, אבל באופן נסבל וזה גם תרם למרקם רך יותר.
2. חלק מהלחמניות מילאתי בתערובת של פטרוזיליה+שמיר+שום קצוץ דק+שמן זית.

בהצלחה ובתיאבון!

אלנה

 

נירהמ1

New member
פוקאצ'ה עם קמח מלא/נירהמ1


פוקאצ'ה עם קמח מלא/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1

החומרים:
1/2 3 כוסות קמח מלא
3 כוסות קמח לבן
עוד קצת קמח ללישה על השיש
50 גר' שמרים טריים (קוביה) או 2 כפות שמרים יבשים (בקיץ אפשר פחות)
1 כפית סוכר חום מומס במעט מים
1/2 1 כפיות מלח
2 כפות קצח
מעט טימין
עלי רוזמרין קצוצים
2 כפות שמן קנולה לבצק
שמן זית בנדיבות למריחה על הפוקאצ'ה
מלח גס לפיזור על הפוקאצ'ה
מעט שום גבישי גם כן לפיזור על הפוקאצ'ה
וכמובן רוזמרין וטימין
1/2 2 כוסות מים
ועוד קצת מים בכוס עם יהיה חסר (קמח מלא סופח יותר נוזלים(

הכנה:
- שמים את כל החומרים היבשים בקערה.
- מוסיפים את המלח ומכסים בקמח שלא יבוא במגע עם השמרים.
- מוסיפים את השמרים ןהסוכר.
- מוסיפים את עשבי התיבול ואת הנוזלים, לשים לבצק רך ודביק במקצת ועוברים ללישה על השיש,
לשים לפחות 15 דקות תוך כדי הוספת קמצוץ קמח מדי פעם
- משטחים את הבצק על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
- ליצירת הגומות בבצק נועצים את האצבעות בבצק עד שהן מגיעות כמעט לתחתית התבנית.
- מפזרים למעלה את השום הגבישי, הרוזמרין הקצוץ והטימין.
- מזלפים על הפוקאצ'ה (בנדיבות) שמן זית, מפזרים מעט מלח גס למעלה.
- שמים כלי עם מים בתחתית התנור ומחממים ל-200 מעלות צלסיוס.
- אופים את הפוקאצ'ה כ-10 דקות ב-200 מעלות.
מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עד שמשחים.

הערות של נירה:
1. ניתן להכין את הפוקאצ'ה עם כל מיני תוספות - בתמונה הכנתי אותה עם גבינת חלומי, עגבניות מיובשות ופלפלים קלויים. בחג השבועות האחרון הכנתי אותה עם שום כתוש ועגבניות מיובשות.
2. כשאני ממהרת אני מכינה אותה כפוקאצ'ה אחת ענקית על תבנית תנור תעשייתי-ביתי. ניתן כמובן לחלקה ולהכין פוקאצ'ות קטנות יותר.

תיהנו'


 
למעלה