MEATLESS MONDAY -קישואים עגולים במילוי בורגול ועדשים

חנהפ

Active member
MEATLESS MONDAY -קישואים עגולים במילוי בורגול ועדשים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/07/blog-post_15.html[/URL]


7 קישואים עגולים
למילוי :

1/2 כוס בורגול
1/2 כוס עדשים חומות
בצל קצוץ
מלח פלפל לפי הטעם
חופן חמוציות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן לטיגון
לרוטב
1 רסק עגבניות קטן +מים
3-4 כפות שמן
תבלינים: מלח, מעט סוכר, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף, רכז רימונים
אופן ההכנה:
מסירים מהקישואים את החלק העליון ומרוקנים את הקישואים מתוכן,


השתמשתי בכלי שמוציא כדורים והשארתי דפנות דקות למדיי.
משרים את הבורגול במשך שעה במים רותחים, מסננים מנוזלים.
את העדשים משרים במים במשך 30 דקות במים חמים, מסננים מנוזלים.



מטגנים בצל קצוץ במחבתעד שמזהיב יפה מוסיפים לו את הבורגול והעדשים.
מתבלים הכל במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
מוסיפים לתערובת הבורגול חמוציות , פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.


ממלאים את הקישואים העגולים במלית הבורגול ומסדרים בתבנית בתבנית אפייה.


מכינים את הרוטב:
מערבבים בקערה רסק עגבניות עם שמן 3 כוסות מים ותבלינים.
שופכים את רוטב העגבניות על הקישואים הממולאים שבתבנית וביניהם.
מכסים את תבנית הקישואים ביריעת אלומיניום
ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 45 דקות.
מסירים את הכיסוי מורידים טמפ' ל-170 מעלות 40 דקות נוספות.
הקישואים מתרככים אבל לא מידיי וזה מוכן
 

raya

Well-known member
מאמצת בחום.
 

raya

Well-known member
הכנתי ביום שישי....
יצא טעים ונחמד.
כמות המלית היתה גדולה ממה שהצטרכתי, אז חלק פיזרתי יחד עם פנים הקיש/ואים מסביב לממולאים, ו8מחלק אחר "הינדסתי" מרק בתוספת שעועית מש , לוביה, גזר ותפוחי אדמה.
תודה,
רעיה
 
למעלה