ספיישל מתכוני סלטים קרים-חמים

נירהמ1

New member
סלט שעועית אדומה ברוטב יוגורט ושום/נירהמ1


סלט שעועית אדומה ברוטב יוגורט ושום/נירהמ1

מקור המתכון: נירהמ1 (נירה מנסה) בהשראת מתכון ה"פייאז" של אמי המנוחה

החומרים:
שעועית אדומה מושרית במים לפחות יממה
מיץ לימון ומעט שמן (אני שמה קנולה)
מלח, פלפל שחור גרוס
לרוטב יוגורט ושום:
2-1 מכלים יוגורט (תלוי בכמות הסועדים)
כמה שיני שום כתושות
פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף מעט פפריקה חריפה)
מעט שמן לחימום הפפריקה

הכנה:
- מרתיחים את השעועים, שופכים את המים עם הקצף, מכסים שוב במים נקיים ומבשלים עד שרך – מדי פעם צריך להסיר את הקצף שמתאסף על פני המים.
- מסננים ושוטפים היטב במים קרים.
- שמים את השעועית האדומה בקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ לימון ומעט שמן.
- מערבבים את היוגורט עם השום.
- שמים בצלחת הגשה את השעועית, שמים במרכז את רוטב היוגורט.
- מחממים מעט (אבל רק מעט) את השמן, מוסיפים את הפפריקה, משהים כמה שניות ויוצקים מעל היוגורט.
- מגישים קר עם פלחי לימון, צנוניות, או כל ירק שאוהבים, מקשטים גם במעט כוסברה ו/או פטרוזיליה. *רצוי עם לחם טרי ליד.

בתיאבון,


 

נירהמ1

New member
סלט סלק פשוט שבפשוטים/נירהמ1


סלט סלק פשוט שבפשוטים/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה), מתכון של אמא ז"ל

את הלימון שבמרינדה ניתן להחליף בחומץ (אני אוהבת לימון). נירה

- מקלפים כמה סלקים שרוצים וחותכים לפלחים.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית וחצי מלח, ומבשלים את הסלק עד שהוא מתרכך מעט (אבל שיישאר מעט קשה ולא סמרטוטי).
- מסננים ומקררים.

מכינים מרינדה מ:
מיץ מלימון עסיסי
6-5 שיני שום כתושות
כ-1/4 כוס שמן קנולה
קורט מלח

- מכניסים את חומרי המרינדה לצנצנת עם מכסה שנאטם היטב ומשקשקים (רצוי עם מוסיקה בקצב הסמבה, זה מאוד יקל על העבודה "הקשה" של הניעור
).
- שמים את הסלק בקערה ויוצקים עליו את הרוטב, מערבבים ומגישים.
*יפה לקשט עם כוסברה או פטרוזיליה טריה-טריה.

בתיאבון,

 

נירהמ1

New member
סלט דלורית ו/או דלעת/נירהמ1


סלט דלורית ו/או דלעת/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה)

"סלט שנולד בהברקה של רגע - היתה לי דלורית אחת יפה במקרר, היא נראתה ממש מיותמת, אז פשוט הכנסתי אותה לתנור אפיתי, הוספתי שום אפוי (שנשאר לי מאנטיפסטי), מעט מלח, לימון ושמן, וזה מה שיצא.
הדלורית האפויה טעימה גם כמות שהיא. אפשר לאכול אותה בכפית (לא מוכרחים לעשות סלט)..." (נירה)

החומרים:
1 דלורית או קוביות דלעת אפויות
1 ראש שום אפוי (נשאר לי מאנטיפסטי)
מעט מלח (בערך 1/4 כפית)
מעט שמן קנולה (או שמן זית עדין)
3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי (מי שאוהב חמוץ יותר יכול להוסיף עוד קצת - נירה)
לקישוט: מעט כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה) ועגבניות שרי (לי היו עגבניות שרי מזן "תמר" - הן מתוקות, טעימות ויפהפיות)

הכנה:
- רוחצים את הדלורית ואופים אותה בשלמותה עד שהקליפה משחימה מעט ומתפקעת, מוציאים ומקררים.
- חוצים את הדלורית לשניים ומרוקנים את תוכנה עד הקליפה הדקה.
- מקלפים את השום האפוי (נשלף מהקליפה בלחיצה קלה) ןמועכים יחד עם הדלורית במועך פירה.
- מוסיפים קורט מלח, את הלימון והשמן ומערבבים.

בתיאבון,

 

נירהמ1

New member
"מרמומה של פרנסין" – מהמטבח הטוניסאי/shushmac


"מרמומה של פרנסין" – מהמטבח הטוניסאי/shushmac
מקור המתכון והתמונה: shushmac (הדיאטנית יערה שרי)

החומרים:
8 עגבניות בינוניות בשלות (1 ק"ג)
6 פלפלים קטנטנים (800 גרם)
2 כפות שמן
5 שיני שום קצוצות גס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
פלפל ירוק חריף חצוי, מנוקה מגרעינים (לא חובה)

הכנה:
- מקצצים גס את העגבניות והפלפלים ומניחים בקערה גדולה.
- מחממים את השמן בסיר רחב על אש גבוהה, ומטגנים תוך כדי בחישה את העגבניות, הפלפלים והשום. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לבחוש מדי פעם עד שמתהוות בועות אימתניות, כ-15 דקות. מנמיכים את האש, מוסיפים את הפלפל החריף (אם אתם משתמשים בו).
- מבשלים עוד כ-45 דקות, בוחשים מדי 10 דקות כדי למנוע מהרוטב להידבק לתחתית הסיר ולהיחרך. מסירים מהאש ומניחים לצינון, מסירים את הפלפל החריף.
- מגישים בליווי קוסקוס או אורז, או כממרח על לחם.

בתיאבון!
יערה

 

נירהמ1

New member
"מטבוחה של לינדה"/לינדה7 (לינדוש)


"מטבוחה של לינדה"/לינדה7 (לינדוש)
מקור המתכון: לינדה7 (לינדה מלחי)
הוכן וצולם ע"י: ש712 (שרית בסט)

"תכינו חלה וצלחת מטבוחה ולאכול... " (לינדוש)

החומרים:
5-4 עגבניות גדולות אדומות
4 פלפלים ירוקים או אדומים
3-4 פלפלים חריפים
ראש שלם של שום
תיבול: כפית מלח לימון, כף פלפל שחור, כף כמון, כפית חומץ או מיץ לימון, כף סוכר, 1/4 כוס שמן

הכנה:
- חולטים את העגבניות (מורידים את הקליפה), חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לסיר.
- מוסיפים את הפלפלים שגם אותם חותכים לקוביות קטנות מאוד, מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכסים את הסיר.
- מבשלים חצי שעה בערך, מידי פעם מערבבים שלא יידבק.

הערות של לינדוש:
*לא מוסיפים מים.
**יוצא כימו ריבה טעימה וחריפה.

בתיאבון,

לינדוש



 

נירהמ1

New member
סלט בורגול מרענן/yafchuk1


סלט בורגול מרענן/yafchuk1
מקור המתכון והתמונה: yafchuk1 (יפה ימין) מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

החומרים:
2 כוסות בורגול מושרה כחצי שעה
1 כוס גרגרי חומוס מבושלים
1 כוס קוביות גזר מבושלות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
½ פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים דק
מיץ מלימון שלם
1 כוס פסטה פנה מבושלת
מלח, פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
¼ כוס שקדים מולבנים
¼ כוס פיסטוק
3 שיני שום חתוכות לרצועות

הכנה:
- מטגנים את השקדים, הפיסטוקים ושיני השום בשמן, עד להשחמה קלה.
- מוסיפים לבורגול את כל הירקות והתבלינים ומפזרים מעל את תערובת השקדים, הפיסטוקים והשום ..
*ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים.

תיהנו,

יפצ'וק

 

moiya1

New member
שאלונת ליפצ'וק

ניתן להגיש גם חם, או שרק קר ?
בגלל הפסטה והחומוס.. חשבתי שאולי..
&nbsp
 

נירהמ1

New member
סלט גמבות קלויות ועגבניות/אילנית12


סלט גמבות קלויות ועגבניות/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים (ללא כמויות):
גמבות קלויות על אש פתוחה
עגבנית אדומות מגורדות(ללא הקליפה)
שום טרי קצוץ/כתוש
מיץ מלימון טרי
מעט שמן זית
כוסברה טרייה קצוצה(לא חובה)
פפריקה מתוקה/חריפה
מלח

הכנה:
- שמים בקערה את כול המרכיבים חוץ מהגמבות,מערבבים היטב
- קוצצים את הגמבות,ומוסיפים לתערובת.
- משאירים במקרר לספיגת טעמים.טועמים ומתקנים תיבול.
*אפשר לצלות פלפל אחד חריף ירוק או אדום.

בתיאבון,
אילנית

 

נירהמ1

New member
סלט ביצים/אילנית12


סלט ביצים/אילנית12
מקור המתכון: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:
ביצים קשות
פטרוזיליה
בצל ירוק
מעט מיונית
חרדל
מלח
פלפל שחור

הכנה:
- טוחנים במשך כמה שניות את כל המצרכים יחד.

בתיאבון,
אילנית

 

נירהמ1

New member
סלט ביצים ותפוא"ד בשכבות/ninga3


סלט ביצים ותפוא"ד בשכבות/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן-אבני)

החומרים:
3-2 תפוחי אדמה (אני אוהבת עם קליפה אדומה, הם מתקתקים מעט) - מבושלים עם הקליפה
3-2 ביצים קשות
2 בצל ירוק או פרוסות דקות של בצל אדום
לרוטב:
מיץ מלימון טרי אחד
2-1 כפות שמן קנולה
1 כפית כמון
1/2 כפית פלפל לבן
מלח

- לערבב.

- שמים בצלחת פרוסות של תפו"א מזלפים מעט רוטב, מניחים מעל פרוסות ביצה קשה ובצל ושוב מזלפים מהרוטב, ושוב מתחילים מההתחלה - תפו"א, ביצה בצל ורוטב.

בתיאבון,
גילה

 

נירהמ1

New member
סלט בטטה, מאש, עדשים ובוטנים חגיגי/הים רגוע


סלט בטטה, מאש, עדשים ובוטנים חגיגי/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון ולטיפים בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?r=1&EntryId=4932509&skip=1

"סלט מיוחד המשלב קטניות (מאש ועדשים) וירקות (בטטה, בצל וכוסברה) עם בוטנים קלויים וברוטב סיני - קליל ומרענן, משביע וחגיגי במיוחד..." (טלי)

החומרים:
½ כוס עדשים חומות, מבושלות אל דנטה
½ כוס מאש, מבושל אל דנטה
2 בטטות חתוכות לקוביות דקות (מאודות על שושנת אידוי או במיקרוגל)
1 בצל קצוץ דק
100 גר' בוטנים קלויים, קלופים ומומלחים
חופן כוסברה/פטרוזיליה
לרוטב:
½ רוטב כוס סויה
½ כוס רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית שום כתוש
2 כפיות שמן שומשום
2 כפות שמן קנולה

- מערבבים את הרוטב בצנצנת קטנה.

הרכבת הסלט:
- בקערה מערבבים את כל רכיבי הסלט, למעט הבוטנים.
- מוסיפים 1/3 מהרוטב ומערבבים.
- לפני ההגשה מוסיפים בוטנים ומערבבים.

תיהנו,

טלי

 

נירהמ1

New member
סלט בייבי, אגסים וגבינת עזים/שוקולית9


סלט בייבי, אגסים וגבינת עזים/שוקולית9
מקור המתכון והתמונה: שוקולית9

החומרים:
1 חבילת עלי בייבי
1 אגס חתוך לקוביות
1/2 חבילה גבינת עיזים - לפרוס ולקלות בגריל של התנור
אגוזי מלך קלויים
לרוטב:
1/2 כוס שמן אגוזים
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות לימון
1 כפית חרדל
1/2 כפית סוכר
מלח, פלפל
- שמים את השמן, החומץ, הלימון, החרדל, הסוכר והתבלנים בצנצנת סגורה ומנערים

הכנה:
- שמים בקערה את העלים, האגס וגבינת העזים, מפזרים אגוזי מלך, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.

בתיאבון,

שוקולית

 

נירהמ1

New member
סלט בסגנון סיני/haviva9


סלט בסגנון סיני/haviva9
מקור המתכון והתמונה: haviva9 (חביבה טל) מהבלוג "חביבה על הצלחת"

קישור למתכון ולתמונות בבלוג של חביבה:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryid=2470043

החומרים:
1 גזר
1 מלפפון
2-1 צנון לבן או אדום
4-3 עלים של כרוב סיני, חסה או כרוב לבן
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חתיכת זנגוויל טרי מגורר, או קוביי
1 קוביית צ'ילי
½ לימון (מיץ וקליפה מגוררת)
עלי נענע, פטרוזיליה ושמיר, קצוצים
סוכר, מלח, פלפל שחור, גרוס לפי טעם
2-1 כפות חומץ
2-1 כפות רוטב סויה
לקישוט: מעט שומשום

הכנה:
- מגררים בפומפייה את הגזר, הצנון והמלפפון, חותכים לרצועות דקות את עלי החסה/כרוב סיני, חותכים לרצועות דקיקות את הפלפלים, מוסיפים זנגוויל מגורר, מערבבים את כל הירקות, מוסיפים חומץ, סויה ותבלינים לפי הטעם.
- מקשטים מעל במעט שומשום.

בתיאבון,

חביבה

 

נירהמ1

New member
סלט גבינת חלומי ופטריות/שמים כחולים1


סלט גבינת חלומי ופטריות/שמים כחולים1
מקור המתכון והתמונה: שמים כחולים1 (ציפי הופמן)

- מטגנים במעט שמן (עדיף במחבת טפלון ) קוביות קטנות של גבינת חלומי עד להזהבה (זהירות לא לשרוף) .
- מוסיפים קופסת פיטריות וממשיכים לטגן, מוסיפים שומשום ורוטב תיאלנדי (אפשר גם טרייקי)

במקביל מכינים:
עגבניות שרי חצויות או קוביות עגבניות
מלפפון ירוק חתוך באלכסון
קרעי חסה או עלי בייבי מגוונים
עיגולי בצל סגול

- מוסיפים מעט מלח לירקות וטיפונת שמן.
- מוסיפים את תערובת החלומי, הפטריות והשומשום לסלט, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים קלות ומגישים.

בתיאבון,

ציפי

 

נירהמ1

New member
סלט חומוס/ענתי42


סלט חומוס/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי42

החומרים:
1/2 ק"ג גרגרי חומוס שבושלו עם אבקת אפיה
1/2 כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם
קורט מלח

הכנה:
- מסננים את גרגרי החומוס ומעבירים למערבד מזון (משאירים מעט לקישוט).
- מוסיפים את הטחינה, הלימון וקורט המלח וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
הכנת הרוטב מעל החומוס:
פלפל ירוק חריף קצוץ, 2 שיני שום כתוש, מיץ מחצי לימון, רבע כוס שמן זית, קצת מלח - מערבבים בקערה קטנה.

הרכבת המנה:
- שמים את החומוס בצלחת, מעל כמה גרגרי חומוס שלמים ומעל את הרוטב.

הערה של ענתי:
הכנתי חצי כמות (המתכון שרשום הוא לחצי קילו גרגרי חומוס ואני הכנתי רבע ק"ג.

בתיאבון,

ענתי

 

נירהמ1

New member
סלט חם של שעועית עדינה וקישואים/מRאה ואוצR


סלט חם של שעועית עדינה וקישואים/מRאה ואוצR
מקור המתכון: מRאה ואוצR

"מעשה בנוני והחשקים – 'באלי' היא אומרת... 'משהו טעים, מקפיץ, מעורר ולא משמין', אז הנה מה שיצא לי לארוחת צהריים'..." (מRאה)

החומרים:
1 חבילת שעועית עדינה
2 זוקיני יפים ומוצקים
2 שיני שום
1/2 פלפל חריף
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן זית
חופן כוסברה
ענף נענע
חופן ירק רומני" לאושטין"
2 פרוסות של ג'ינג'ר חתוך לגפרורים
2 כפות לימון

הכנה:
- מאדים את השעועית לכמה דקות במים רותחים, מעבירים לקערת מים קרים
חותכים את הקישואים לרצועות.
- מטגנים עם שמן שומשום ושמן הזית את הקישואים למשך דקה במחבת חמה מאד, מוסיפים את השום וג'ינג'ר לעוד דקת טיגון ממליחים ומפלפלים.
- מוסיפים את הלימון ומוסיפים את הירק והפלפל חריף לעוד דקה, ואחר כך מוסיפים את השעועית לעוד דקה
- הכול מהיר מאד שלא יתרכך
- מגישים וטורפים.

בתיאבון,

מראה ואוצר

 

נירהמ1

New member
סלט חסה עם פטריות וגבינת רוקפור/Bavmorda


סלט חסה עם פטריות וגבינת רוקפור/Bavmorda
מקור המתכון והתמונה: Bavmorda (פפריקה Nתוקה)

החומרים:
חסה
פטריות טריות
בצל
פטרוזיליה וגבינת רוקפור מגוררת בפומפייה

רוטב בצנצנת ולנער:
כמות של 1:1 מיץ מלימון אמיתי ושמן זית
מלח
פלפל
כפית רוטב סויה

*חשוב: לפני המלח קודם לטעום כי רוטב הסויה מאד ממליח.

בתיאבון,
Bavmorda (פפריקה Nתוקה)

 
למעלה