פוגאצ'ו.....

  • פותח הנושא raya
  • פורסם בתאריך

raya

Well-known member
פוגאצ'ו.....
זו מעין "לחמניה" מהמטבח ההונגרי.
המתכון מגליון של על השולחן , כאשר בכותרת נכתב "בת דודה של הפוקאצ'יה" והמתכון עצמו נקרא פוגאצה קפוסטש.
הבצק היה נוח מאוד לעבודה, למרות שהוא נראה קשה לרידוד.
מצרפת תמונת קולאז' של שלבי ההכנה.
לא יודעת אם מותר להקליד את המתכון, במידה וכן - אשמח לעשות זאת.
שבת שלום!
רעיה
 

raya

Well-known member
המתכון.....
בהנחה שמותר להקליד אותו.....
לכרוב:
½ ק"ג כרוב קצוץ דק מאוד
1 כף מלח
50 גרם חמאה (לדעתי אפשר פחות או שמן זית במקום חמאה)
1 כף שמן קנולה
1 כף סוכר
½ כפית פלפל לבן (לא שמתי)
½ כפית פפריקה מתוקה.
לבצק:
500 גרם קמח
30 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
20 גרם שמרית, או כף שמרים יבשים או ½ קוביה שמרים טריים (אני משתמשת בשמרים יבשים)
100 מ"ל חלב (ערבבתי חלב ומים ביחס 1:1 כשהמים היו חמים)
1 גביע שמנת חמוצה
2 חלמונים - שמתי ביצה וחצי
½ כפית פלפל לבן (לא שמתי)
מלח
250 גרם חמאה רכה - שמתי כ-175 גרם.
מכינים את הכרוב:
לשים את הכרוב והמלח למשך כשעה, סוחטים היטב.מחממים חמאה ושמן, מוסיפים סוכר עד לקרמול,. מוסיפים את יתר המצרכים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה- עד שהכרוב זהוב. מערבבים מדי פעם.
מכינים את הבצק:
מערבלים קמח, פרמזן,ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים חלב, שמנת , ביצים ותבלינים.
ממשיכים ללוש ומוסיפים את החמאה הרכה.
מחממים תנור ל-200° ומרפדים 2 תבניות בניר אפייה.
מרדדים את הבצק לעובי כ-2 ס"מ, קורצים עיגולים ומסדרים בתבנית.
חורצים על כל עיגול לאורך ולרוחב (הבצק היה כל כך רך שהיה קשה לחרוץ אותו).
מתפיחים כחצי שעה ואופים כ-25 דקות.
רעיה
 

milch

New member
אני לא סומך על המתכונים שלהם
לפי המתכון המקורי משתמשים בשומן חזיר במקום בחמאה וזה יוצא שונה לגמרי.
אישית אין לי בעיה עם התכון המקורי ולדעתי היחוד הזה היא סיבה מספק לא לעשות התאמה כזו או אחרת.
אני מניח שהתוצאה אכילה אך ממש לא זהה.
 

raya

Well-known member
התוצאה היתה טעימה ובהחלט אכילה.....
הכנתי פעם פוגאצ'ו ממתכון שקבלתי מחברה הונגריה, וזה יצא אז אחרת לגמרי. לא היה כל כך הרבה שומן בבצק, גם לא היה כרוב לבן.
כמו כן כתבתי בהודעה הראשונה שלי שכותרת המתכון היתה "בת דודה של הפוקאצ'יה" (או משהו דומה).
רעיה
 
למעלה