ספיישל מתכונים לחגיגת שבוע החתונות ב

נירהמ1

New member
ספיישל מתכונים לחגיגת שבוע החתונות ב


השבוע חוגגים בתפוז את שבוע החתונות. נשמח אם תשרשרו מתכונים טעימים כמו: עוגות מיוחדות, קינוחים, פשטידות, אורז חגיגי, ועוד...

תודה מראש,


 

נירהמ1

New member
"טנזיה" – תבשיל פירות יבשים מהמטבח המרוקאי/אילנית12


"טנזיה" – תבשיל פירות יבשים מהמטבח המרוקאי/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

קישור למתכון ותמונה נוספת בבלוג של אילנית:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1816670

"טנזיה שאכלתי אצל גיסתי והתאהבתי במנה.
טנזיה היא תערובת של פירות יבשים עם אגוזים ושקדים, שמשולבים עם בצל מטוגן מקורמל.
לטנזיה יש המון גרסאות, חלק מכינים עם יין, סילאן, סוכר חום, ועוד. אני מביאה את הגרסה שאהבתי.
מגישים עם קוסקוס, אורז, תבשיל בשר, עוף או כתוספת.
אפשר לאכול חם או קר.
במתכון אין כמויות ואפשר 'לשחק' עם הכמויות..." (אילנית)

החומרים:
1 בצל חתוך לעיגולים דקים
חופן משמשים מיובשים
חופן שזיפים ללא גלעינים
צימוקים
חופן תאנים מיובשות
פפאיה מיובשת
שקדים חצויים ללא הקליפה (לא מומלחים)
אגוזים לא מומלחים (השתמשתי במלך ופקאן – אילנית)
כ-1/2 כפית קינמון
אגוז מוסקט מגורר (אפשר גם טחון)
קורט ציפורן
קורט מלח
כ-3 כפות סילאן
כ-1/4 כוס מיץ תפוזים

הכנה:
- משרים את השזיפים, המשמשים, הצימוקים והתאנים כ-15 דקות במים חמים (לא זורקים את המים), את הפפאיה משרים לזמן ארוך יותר, בערך כחצי שעה (היא קשה יותר).
- מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הפירות המיובשים ומטגנים תוך ערבוב קל כמה דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים סילאן, מיץ תפוזים ומעט ממי ההשריה בהם השרינו את הפירות המיובשים (הנוזלים צריכים להיות בסיר רק עד גובה הפירות).
- מנמיכים להבה ומבשלים בערך כ-20 דקות.
- לפני שמכבים את הגז מוסיפים חופן אגוזים ושקדים ומערבבים היטב, טועמים ואם זה לא מספיק מתוק מוסיפים מעט סילאן.
- בהגשה מפזרים שומשום.

תיהנו,

אילנית

 

נירהמ1

New member
תפוחי אדמה ופטריות אפויים בתנור/הים רגוע


תפוחי אדמה ופטריות אפויים בתנור/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון ולשדרוגים בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=3688813&skip=1

"המנה הפשוטה הכילה שני רכיבים עיקריים, קלת הכנה וקוצרת מחמאות בזכות הרוטב שמוספים לה בסוף האפייה ונותן לה ארומה עשירה..." (טלי)

החומרים:
800 גר' תפוחי אדמה קטנטנים
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס (או לפי טעם)
1 כפית פפריקה מעושנת/רגילה
1 כף עשבי תיבול איטלקיים או פרובנס
שיני שום שלמות בקליפתן, לפי הטעם
פטריות
250 גר' פטריות שמפיניון/פורטובלו חתוכות לרצועות
1 כף שמן
½ כפית מלח
1 כף צ'ילי מתוק
לרוטב:
1 כף בלסמי
1 כף רוטב צ'ילי מתוק/חריף
4-2 שיני שום כתושות
¼ כפית מנטה יבשה
1 כפית תמין יבש
חופן פטרוזיליה/ כוסברה (לקישוט)

הכנה:
- תפוחי האדמה:

- חותכים את תפו"א לרבעים ושמים בתבנית עם 2 כפות שמן והתבלינים.
- מכניסים את כל העסק לתנור למשך 30-20 דקות בחום של כ-200 מעלות.
- הפטריות:
- על אש גבוהה מחממים במחבת 1 כף שמן עם חצי כפית מלח גס, מוסיפים את הפטריות ומערבבים מדי פעם כ-5-3 דקות.
- כשתפו"א מוכנים מוסיפים את הפטריות ושיני השום, מערבבים היטב ואופים בחום של 180 מעלות עוד 20-15 דקות עד שתפוחי האדמה רכים ושחומים.
- מקררים 15-10 דקות.
- הרוטב: שמים בקערית את כל מצרכי הרוטב ומערבבים.
- כשתפוחי האדמה והפטריות התקררו מעט שופכים עליהם את הרוטב עליהם ומערבבים. מומלץ לטעום ולהמליח ע"פ הצורך.
- מעבירים לכלי הגשה ומקשטים עם מעט פטרוזיליה.

תיהנו,

טלי

 

נירהמ1

New member
הוורניקס הסודי של אבא'לה/הים רגוע


הוורניקס הסודי של אבא'לה/הים רגוע
מקור המתכון והתמונות: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

"מתכון שעובר בירושה במשפחתו של אישי ז"ל..." (טלי)

קישור למתכון בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1736643&skip=1

החומרים:
לבצק:

3 כוסות קמח, או כמו שכתוב ב'צטל'ה', כמה שתופס
2 כפות שמן
1 ביצה
1 תפוח אדמה מבושל (קצת יותר גדול מביצה)
½ כוס מים ממי הבישול של תפוח האדמה
מלח
למלית:
תפוחי אדמה מבושלים במים
בצל מטוגן לפי הטעם (אני שמה הרבה ומטגנת עם שמאלץ)
פלפל שחור טחון טרי, ומלח - לפי הטעם

הכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים ומלח.
- מועכים לפירה עם כל המים, ומקררים היטב.
- מוסיפים ביצה, שמן וקמח, כמה שתופס ולשים לבצק רך ונעים. *ניתן ללוש במעבד מזון. מכמות זאת יוצאים לי כ-50 כיסונים.
- מסננים את המים מתפוחי אדמה ומכינים פירה, מתבלים בבצל מטוגן והמון פלפל שחור מלח.
- מרדדים בצק, קורצים עיגולים וסוגרים היטב .
- מניחים על מגש מנוילן ומקומח ומקפיאים .
- מבשלים בהמון מים רותחים עם מלח ומעט שמן כ-7-5 דקות, במחזורים של 12-10 וורניקס בכל פעם.
- כל נגלה מצפים בבצל מטוגן, ובתאבון!

נ.ב . לאחר הבישול ניתן להקפיץ במחבת עם חמאה ובצל מטוגן (ככה אני מחממת שאריות).
מאותו בצק ואותה מלית אני מכינה גם קנישס (כיסונים מטוגנים/אפויים). צורת הקנישס עגולה:
- מרדדת בצק ושמה במרחקים שווים, כף גדושה מהמלית, מניחה שכבה נוספת של בצק מרודד ועם חותכן עגול או כוס קורצת עיגולים סביב המלית. מהדקת ביד מסביב .
שתי צורות הכנה לקנישס מטוגן במחבת עד הזהבה.
או אפויים:
- מנחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה מורחים ביצה ומפזרים שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני עד הזהבה .

תיהנו,

טלי

 

נירהמ1

New member
חציל בלאדי בטחינה וכוסברה/נירהמ1


חציל בלאדי בטחינה וכוסברה/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה)

החומרים:
2 חצילי בלאדי קלויים בתנור עד שהקליפה מתפקעת
1/2 כוס טחינה אורגנית שומשום מלא
מיץ מחצי לימון – סחוט טרי
מים מינרלים לדילול
לקישוט: כוסברה ועגבניות שרי

הכנה:
- לאחר קליית החצילים חורצים חריץ במרכז החציל, שמים על מסננת להגרת נוזלים (אם יש).
- מדללים את הטחינה במים קרים.
- מוסיפים מיץ לימון ומעט מלח.
- שמים את החצילים על צלחת הגשה, יוצקים עליהם כמות נדיבה של טחינה, מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומקשטים בעגבניות שרי.

תיהנו,


 

נירהמ1

New member
סלט כרוב צבעוני ועשיר/הים רגוע


סלט כרוב צבעוני ועשיר/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

תמונות נוספות בבלוג של טלי בקישור:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=4612065

החומרים:
¼ כרוב לבן חתוך לרצועות במנדולינה
¼ כרוב סגול חתוך לרצועות במנדולינה
1 גזר מגורר
4-2 מלפפונים חמוצים מגוררים
1 בצל מגורר (לא חובה)

- מערבבים בקערה.

לרוטב:
שמים בצנצנת קטנה:
2-1 שיני שום כתושות
1 כפית חרדל
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לבן

- מנערים בצנצנת ויוצקים על הסלט.

תיהנו,

טלי

 

נירהמ1

New member
סלט פטריות ועגבניות מיובשות/
ak5


סלט פטריות ועגבניות מיובשות/ak5
מקור המתכון והתמונה:
ak5 (ערד קופ, ז"ל)

החומרים:
3 סלסלות פיטריות פרוסות דק
עגבניות מיובשות
בזיליקום
לרוטב:
מיץ לימון, מעט רוטב סויה, סירופ מייפל, 3-2 שיני שום כתושות, מלח, פלפל

הכנה:
- מערבבים את כל המצרכים יחד.

תיהנו,

ak

 

נירהמ1

New member
עוגת ערמונים ואייריש-קרים/ד ר ו מ י ת 1


עוגת ערמונים ואייריש-קרים/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1 (יהודית גפר)

קישור לתמונת העוגה כשהיא חתוכה:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=771&msgid=97869411

"רציתי לאפות לשבת עוגת ערמונים עם טעם דומיננטי של ערמונים וללא שוקולד. עשיתי נסיון שיצא מאד טעים ועסיסי.
השתמשתי במחית ערמונים ההונגרית המעולה שלצערי אין להשיגה בארץ, אך אפשר לדעתי להשתמש בכל מחית ערמונים שנמכרת בחנויות.
עוגה קלה לביצוע כלבבי..." (דרומית)

החומרים:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
250 גר' ממרח ערמונים
1/4 כוס ליקר אייריש קרם
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח מנופה
שקית אבקת אפיה

הכנה:
- מערבלים במיקסר את הביצים במהירות גבוהה ומוסיפים את הסוכר. מקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את ממרח הערמונים, לאחר מכן את הליקר ואת השמן.
- מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים לאט את הקמח ואבקת האפיה.
- משמנים ומקמחים תבנית קפיצית מס' 24 , מעבירים פנימה את המסה,( דופקים מעט את התבנית על השיש כדי שמסה תתיישר).
- אופים בחום בינוני 35-30 דקות.
- מצננים ומחלצים את העוגה מהתבנית בזהירות.

הערות של דרומית:
לא לאפות יותר מדי כדי שהעוגה תישאר לחה. אני הפכתי את העוגה, הסרתי בזהירות את התחתית כדי שפני העוגה יהיו ישרים וציפיתי בקצפת. אפשר לדלג על הציפוי, העוגה טעימה מאוד גם בלעדיו. אבל... בכל מקרה, ערמונים דורשים לפחות כף גדושה של קצפת ליד פרוסת העוגה...

תיהנו,

דרומית

 

נירהמ1

New member
עוגת ביסקוויטים עם קרם קפה ושוקולד לבן/yafchuk1


עוגת ביסקוויטים עם קרם קפה ושוקולד לבן/yafchuk1
מקור המתכון והתמונה: yafchuk1 (יפה ימין) מהבלוג "יפצ'וק מבשלת ואופה"

החומרים לתבנית חד פעמית בינונית:
500 גר' ביסקוויטים פתי בר (עבים)
1 אינסטנט קפה
1 אינסטנט שוקולד לבן (הוספתי מעט פצפוצי שוקולד)
2 שמנת מתוקה
1 כוס חלב
50 גר' שוקולד לבן
50 גר' שוקולד מריר
1 כוס אספרסו/נס קפה בלי חלב
2 כפות שמן קנולה

הכנה:
- מניחים ביסקוויטים בשכבה הראשונה ומרטיבים מעט עם האספרסו עם כפית.
- מקציפים אינסטנט שוקולד לבן שמנת מתוקה וחצי כוס חלב לקצפת יציבה ומורחים בשכבה הראשונה.
- מניחים ביסקוויטים, מרטיבים מעט אספרסו, מקציפים שמנת מתוקה, אינסטנט קפה וחלב לקצפת יציבה, מורחים על השכבה השנייה וכך ממשיכים. מסיימים בקרם שמנת ושוקולד לבן.
- ממיסים בנפרד שוקולד לבן עם כף שמן עד לתערובת חלקה.
- ממיסים שוקולד מריר עם כף שמן.
- מזלפים מעל (כמו בתמונה).

תיהנו,

יפצ'וק

 

אילנית12

New member
טורט ריבת חלב-עוגה חגיגית

וטעימה.

עוגת רושם טורט ריבת חלב.
מקור:זושי
הכנה ותמונות:אילנית12


עוגה שאני מכינה לאירוח/אירוע
תבנית מס'24

הטורט:
אני מכינה טורט זה ב 3 תבניות ,כאשר הבסיס מרופד בנייר אפייה שגזרתי בהתאם למידות התבנית כך שלאחר אפיית העוגה אין צורך לחתוך ל 3 שכבות (זושי)

7 חלבונים מוקצפים ב
1/2 כוס סוכר.
7 חלמונים מוקצפים ב:
2 כפות שמן
כף תמצית וניל
4 כפות סוכר.
איחדתי את הבלילות וקיפלתי בעדינות:
1 כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפייה.
אפיתי בחום בינוני כ 30 דקות.

ציפוי:
ממרח ריבת חלב של 1/2 קילו.
ואינסטנט פודינג וניל מ:
2 שקיות פודינג אינסטנט וניל
2 שמנת לקצפת
2 כוסות חלב.
ציפיתי את העוגה בשכבת ריבת חלב, ומעליה קרם פודינג.
מסביב מרחתי קרם בנדיבות
וצירפתי לשולי העוגה וופלים עגולים רולעדין במילוי אגוזים.
מעל קישטתי במזלף עיטורים ומעל שמתי נרות מתאימים.

הערה אילנית12 :אני אפיתי ב3 תבניות עגולות (אפשר חד פעמי)

לתמונות נוספות של העוגה:
[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1579172[/URL]


ספר פשטידות בקלי קלות דנית סלומון וגם מתכון

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1996678

 
למעלה