ספיישל מתכונים לשבוע הגאווה

נירהמ1

New member
ספיישל מתכונים לשבוע הגאווה


אשמח אם תוסיפו ממתכוניכם. תודה מראש


 

נירהמ1

New member
סלט גזר עם פילטים של תפוז ותות-שדה/נירה מנסה


סלט גזר עם פילטים של תפוז ותות-שדה/נירה מנסה
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי

החומרים:
6-5 גזרים מגוררים
פלפל חריף ירוק קטן, חתוך לטבעות (בלי הגרעינים)
אפשר מעט עלי נענע טרייה קצוצה
לקישוט: מעט נענע פילטים של תפוז ותותי שדה פרוסים
לרוטב ויניגרט:
4-3 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון עסיסי
מיץ מתפוז שלם
מעט שמן קנולה
מעט מלח ופלפל שחור גרוס

הכנה:
- שמים את חומרי הרוטב בצנצנת ומשקשקים היטב.
- מפלטים תפוז אחד (מפלטים ממש סמוך להגשה כדי שייראה טרי).
- פורסים כמה תותים (חותכים ממש לפני ההגשה)
- שמים בקערה את הגזרים, מעט עלי נענע, ופלפל החריף.
- יוצקים את הרוטב על הגזר ומערבבים.
- לפני ההגשה מקשטים במעט נענע, פילטים טריים של תפוז ותותים פרוסים.

תיהנו,


 

נירהמ1

New member
סלט קישואים בטעם כבד/נירהמ1


סלט קישואים בטעם כבד/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה)

החומרים:
5 קישואים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות
שמן קנולה לטיגון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 ביצים קשות
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:
מקלפים את הקישואים, פורסים לפרוסות דקות, מקצצים את הבצל דק.
מטגנים את הבצל ואחריו את הקישואים.
- טוחנים במיקסר מקל יחד עם הביצה הקשה ומתבלים – הפעם פשוט מעכתי עם מועך פירה.

הערה של נירה:
מאוד קל להכנה.

תיהנו,


 

נירהמ1

New member
סלט ירוק ברוטב פיקנטי/ninga3


סלט ירוק ברוטב פיקנטי/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן-אבני)

"את הרוטב מכינים ערב קודם לספיגת טעמים..." (גילה)

החומרים:
לרוטב:

1 מכל יוגורט או גבינה לבנה 5%
1 כף גדושה מיונז
1 כפית חרדל
3-2 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
- מנערים בצנצנת, או בוחשים בקערית.

לסלט:
עלי חסה חתוכים גס (אפשר לערבב עם בייבי או... אחר)
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
2 מלפפונים ירוקים - פרוסות לא דקות, עם קליפה
2-1 גזרים, פרוסים לפרוסות
צנוניות - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות בינוניות
שמיר קצוץ
*אפשר גם אבוקדו מעל
**את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה (כדי שהירקות ישארו קשים).

תיהנו,

גילה

 

נירהמ1

New member
סלט צנון/ninga3


סלט צנון/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן-אבני)

"סלט צנון שאבא מאוד אהב, וגם אנחנו..." (גילה)

מגררים גס:
גזר גדול אחד
צנון גדול או 2 בינוניים
2-3 בצל ירוק או בצל אדום בינוני קצוץ דק
1-2 עגבניות אדומות - קוביות
כ-12 זיתי קלמטה חתוכים
*אפשר לגרר גם קולרבי ומלפפון - לא תמיד מוסיפה (גילה).

הסלט טעיםםם.

תיהנו,

גילה

 

selavi2

New member
אהבתי

אהבתי מאוד. זה נראה מצויין ומקורי
הנה דוגמא מסדנת בישול שעשיתי לא מזמן. אולי גם תאהבי.
במסגרת סדנאות בישול אני משלב חומרים במרקמים שונים ובטמפאטורות שונות

סלט שומר תפוזים ואגוזים

מצרכים:
5 פקעות שומר
5 תפוזים
3 בצלים סגולים
150 גרם אגוזים
כוס וחצי עלי בזיליקום
חצי כוס שמן
2כפות חומץ בן יין או חומץ תפוחים
מלח פלפל


הוראות הכנה:
מסירים את הגבעולים והעלים מפקעות השומר, ומבשלים במי מלח 5 דקות. מסננים ושוטפים במים קרים, חותכים את השומר לאורכו לפרוסות עבות
מפלטים את התפוזים, פורסים את הבצל לפרוסות עבות ומפרידים לטבעות
מטגנים את האגוזים עד שהם מתחילים להשחים
שמים הכל בקערה מוסיפים את שאר החומרים מתבלים מערבבים בעדינות טועמים, ומגישים
והתוצאה נפלאה

לדף סדנאות בישול שלנו
 

נירהמ1

New member
סלט ירוק עם פרוסות אגסים ופקאן סיני ברוטב אסייתי/ninga3


סלט ירוק עם פרוסות אגסים ופקאן סיני ברוטב אסייתי/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן-אבני)

בקערה:
חסה עגולה שטופה היטב סחוטה ממים וקרועה גס
עלי בייבי
2 אגסים (עסיסיים) - חותכים לאורך ולאחר הוצאת החרצנים פורסים לפרוסות דקות
חופן גדול של פקאן סיני (פקאן מסוכר)
לרוטב:
שמים בצנצנת עם מכסה:
כ-1/4 כוס שמן קנולה
כ-2 כפות חומץ בלסמי
כ-5 כפות חומץ רגיל
כ-4 כפות סילאן
מלח גס
מעט דיאטיפ או סוכר
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

- מנערים הייטב, טועמים ומשפרים בהתאם.
- כל אחד מוזג את הרוטב לצלחת שלו, כך שאם נשאר במקרה סלט הוא עמיד ולא מסמורטט מהרוטב.

תיהנו,

גילה

 

נירהמ1

New member
סלט בסגנון סיני/haviva9


סלט בסגנון סיני/haviva9
מקור המתכון והתמונה: haviva9, מהבלוג "חביבה על הצלחת"

קישור למתכון ולתמונות בבלוג של חביבה:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryid=2470043

החומרים:
1 גזר
1 מלפפון
2-1 צנון לבן או אדום
4-3 עלים של כרוב סיני, חסה או כרוב לבן
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חתיכת זנגוויל טרי מגורר או קוביית ג'ינג'ר
1 קובית צ'ילי של
½ לימון (מיץ וקליפה מגוררת)
עלי נענע, פטרוזיליה ושמיר, קצוצים
סוכר, מלח, פלפל שחור, גרוס לפי טעם
2-1 כפות חומץ
2-1 כפות רוטב סויה
לקישוט: מעט שומשום

הכנה:
- מגררים בפומפייה את הגזר, הצנון והמלפפון, חותכים לרצועות דקות את עלי החסה/כרוב סיני, חותכים לרצועות דקיקות את הפלפלים, מוסיפים זנגוויל מגורר,
מערבבים את כל הירקות, מוסיפים חומץ, סויה ותבלינים לפי הטעם.
- מקשטים מעל במעט שומשום.

תיהנו,

חביבה

 

נירהמ1

New member
סלט ירקות שורש לימים החמים/haviva9


סלט ירקות שורש לימים החמים/haviva9
מקור המתכון והתמונה: haviva9 (חביבה טל) מהבלוג "חביבה על הצלחת"

"בימים חמים אלה, תרתי משמע, אין כוח לבישולים מסובכים, במיוחד כשיש ירקות טריים.
סלט מרענן טעים ובריא..." (חביבה)

החומרים:
1 גזר
1 סלק מבושל
1 בצל
1 מלפפון
1 פלפל כתום
6-5 צנוניות
לתיבול:
מלח, פלפל, שמן זית, מיץ לימון, 1 כף חומץ, זעתר יבש
תערובת תיבול לסלטים

הכנה:
- מקצצים את כל הירקות (פרט לצנוניות) לגפרורים (ז'וליינים), את הצנוניות חותכים לעיגולים דקים. *אפשר ידנית עם סכין חדה, ואפשר כמובן לעשות זאת בקלות עם דסקיות הפריסה במעבד, כפי שאני עשיתי.
- בקערה מכינים את התבלינים, מיץ לימון, חומץ ושמן זית ובוחשים היטב.
- מוסיפים את תערובת הירקות הקצוצים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

תיהנו,

חביבה

 

נירהמ1

New member
סלט ירוק עם כדורי גבינה/הים רגוע


סלט ירוק עם כדורי גבינה/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזינזוני מוח"

קישור למתכון ולתמונות נוספות בבלוג של הים רגוע:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2492624&skip=1

החומרים:
לכדורי הגבינה:

1/2 ק"ג גבינה לבנה 5% מיובשת (מניחים בשקית בד או על מסננת למספר שעות לנקוז נוזלים)
150 גר' גבינה בולגרית מגוררת
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' חמאה מומסת

- מערבבים היטב ומוסיפים:
4 כפות עירית קצוצה
כ- 200 גר' תערובת של פירות יבשים (משמשים מיובשים קצוצים, צימוקים, חמוציות, אוכמניות)
4 כפות שומשום מלא
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

- מערבבים היטב ויוצרים כדורים קטנים - הכדורים נשמרים היטב שבוע ימים במקרר בקופסה סגורה.

לסלט:
1 חבילה עלי ביבי חתוכים גס ביד
1 חסה עגולה פרוסה דק
1 תפוח חתוך לרבעים ופרוס דק
1 אגס חתוך לרבעים פרוס דק
חופן קשיו ופקאנים קלויים
לרוטב:
1 כף דבש
2 כפות סילאן/ דבש
1/3 כוס שמן
1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי

הרכבת המנה לפני ההגשה:
- מערבבים את מרכיבי הסלט.
- יוצקים את הרוטב ומערבבים קלות.
- מפזרים את כדורי הגבינה, ומעל מפזרים את האגוזים.

תיהנו,

טלי

 

נירהמ1

New member
סלט טחינת קשיו ופול מצרי/הים רגוע


סלט טחינת קשיו ופול מצרי/הים רגוע
מקור המתכון והתמונה: הים רגוע (טלי גרופית) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2365734&r=1&skip=1

"מנת ילדות אהובה ביותר מהבלוג שלי..." (טלי)

הכנת הטחינה קשיו:
במעבד מזון טחנתי ½ כוס קשיו + רבע כוס מים עד מרקם חלק לגמרי
הוספתי:
כ-1 כוס טחינה גולמית
מיץ לימון טרי
4 שיני שום גדולות (אפשר להפחית או להוסיף , אני אוהבת טעם שום מודגש)
מים עד המרקם הרצוי (אני אוהבת טחינה סמיכה כמו חומוס)
לפול המצרי:
- במחבת שמתי את הפול עם מעט מאוד מים, מהמים שהיו בקופסת השימורים ובישלתי עד רתיחה, הוספתי כשתי כפות טחינה כמון ומעט מלח, ערבבתי ומעכתי מעט את הפול מעט והורדתי מהאש.
- ביצים קשות כמספר הסועדים (הטבעונים ויתרו על הביצה)
הרכבת המנה:
- בצלחת עמוקה מזגתי טחינה, מעל הטחינה ערמתי כמות נדיבה של הפול, עיטרתי בהמון פטרוזיליה, עירית ושמן זית.

תיהנו,

טלי

 

נירהמ1

New member
סלט חלומי עם פטריות/שמים כחולים1


סלט חלומי עם פטריות/שמים כחולים1
מקור המתכון והתמונה: שמים כחולים 1 (ציפי הופמן)

- מטגנים במעט שמן קוביות קטנות של גבינת חלומי עד להזהבה (זהירות לא לשרוף), עדיף במחבת טפלון.
- מוסיפים קופסת פיטריות וממשיכים לטגן.
- מוסיפים שומשום.
- מוסיפים רוטב תיאלנדי (אפשר גם טרייאקי)

במקביל מכינים:
עגבניות שרי חצויות או קוביות עגבניות
מלפפון ירוק חתוך באלכסון
קרעי חסה או בעלי בייבי מגוונים
עיגולי בצל סגול
- מוסיפים מעט מלח וטיפונת שמן לירקות.
- יוצקים את הרוטב על הסלט.

תיהנו,


שמים כחולים

 

נירהמ1

New member
סלט החסה של דצה/ש712


סלט החסה של דצה/ש712
מקור המתכון: דצה, עם שינויים של ש712 (שרית בסט)

"המתכון שייך במקור לדצה והיה עם תפו"ע.
מכינה את הסלט ומדי פעם משנה את הפירות (ענבים , תפו"ע נקטרינה , אפרסק , לפי העונה והטעם האישי) .
טעים מאוד, ומבוקש תמיד..." (שרית)

החומרים:
חסה עגולה - או שקית מהמקרר בסופר קרועה לחתיכות קטנות
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפרוסות
100 גר' אגוזי קשיו קלויים
100 גר' צימוקים לבנים
100 גר' שומשום קלוי על מחבת ללא שמן תוך בחישה מתמדת
2 אפרסמונים פרוסים לרבעי פרוסות

לרוטב:
1/2 כוס שמן (אתמול פעם ראשונה שמתי רק 1/4 כוס שמן, ולא הורגש הבדל(
2 כפות חומץ
3 כפות מיץ לימון (אני שמתי 5 כפות חומץ סה"כ במקום לימון)
1 כפית מלח
1 כפית חרדל
3 כפות גדושות ריבת משמש

- מכניסים הכול לקוצץ אגוזים חשמלי ומערבלים לתערובת אחידה.
- את הפיצוחים והרוטב שמים בהגשה.

תיהנו,

שרית

 

נירהמ1

New member
סלט כרוב אדום/ש712


סלט כרוב אדום/ש712
מקור המתכון והתמונה: ש712 (שרית בסט)

- פרסתי דק את הכרוב על מנדולינה.
- הוספתי מלח - עיסוי מסיבי לריכוך הכרוב.
- הוספתי חומץ, מלח לימון, ממתיק מלאכותי, טעמתי והוספתי עד שהגעתי לטעם שהיה טעים לטעמי.
- בסוף הוספתי 2 כפות שמן (זה מדוד וגם בסוף שלא אטעם יותר מדי ממנו...) . *לפעמים אני מוסיפה גם שום כתוש .

תיהנו,

שרית

 

נירהמ1

New member
סלט ניסואז/ש712


סלט ניסואז/ש712
מקור המתכון והתמונה: ש712 (שרית בסט)

"הסלט מורכב מהרבה עלי חסה קרועים בתחתית הקערה. אני השתמשתי בחסה אייסברג (שרית).
מעל סידרתי ירקות חתוכים בקבוצות: עגבניות שרי חצויות, מלפפונים פרוסים, פרוסות דקות של בצל סגול, תירס (בסלט ניסואז מקורי לא שמים- שרית), שעועית ירוקה דקה חלוטה 5 דקות במים רותחים ומסוננת, שהועברה מיד למי קרח - להפסקת הבישול ולשמירת הצבע, תפו"א קטנים שמיועדים לבישול במיקרו, אבל אפשר רגילים, חשוב שיהיו בטמפרטורת חדר, כנ"ל הביצים. גזר מגורר גס (גם לא שייך לסלט הקלאסי).
במרכז הקערה שמתי טונה וביצים חתוכות לשמיניות, וקצת זיתים שחורים לקישוט .
לא שמתי אנשובי, כמו שמתבקש מהפרוטוקול.
יוצקים הרוטב מעל, ומורידים את הביצים (ואחרי ששמעתם וואוו ...
), מערבבים ומגישים ..." (שרית)

רוטב שלי שמתאים לסלט ירוק טעים במיוחד - עם כפית גרגרי כוסברה מעוכים להוצאת הארומה... ולמי שלא אוהב עלי כוסברה (ואני נמנית עליהם) אז גרעיני כוסברה לא דומים בניחוח בכלל לעלים .
אכלתי פעם במסעדה, אהבתי וניסיתי לשחזר הטעם, ולאחר ניסיונות רבים הצלחתי:
½ כוס שמן זית (אני שמתי קנולה) - הפחתתי כמות השמן ל-6 כפות
6 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפיות דבש
1 כפית חרדל
גלד שום גדול מעוך
1 כפית גרעיני כוסברה מעוכים

- מכניסים לצנצנת עם מכסה מוברג ומנערים היטב.

תיהנו,

שרית

 

נירהמ1

New member
סלט סלק עם גזר ואננס/lliAsh


סלט סלק עם גזר ואננס/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: אלנה (Elena Ilganaev)

"מאוד קל להכין ומאוד כיף לזלול..." (אלנה)

הרכיבים (ל-2 מנות):
1 סלק קטן-בינוני
1גזר קטן
1 אגס בשל אך מוצק
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי
3 כפות שמן
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
להגשה:
זרעוני שומשום ופשתן שלמים לפי הטעם

הכנה:
- קולים במחבת יבשה את זרעוני השומשום והפשתן. שומרים בצד עד להגשה.
- בקערה קטנה טורפים היטב בעזרת מזלג את מיץ הלימון התפוזים והשמן.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בצד.
- קולפים את הסלק, הגזר והאגס וחותכים לז'וליינים (מקלות) דקים ככל הניתן ומערבבים את כולם יחד.
- יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים מעט.
- מפזרים את הזרעונים הקלויים ומגישים מיד.

תיהנו,

אלנה

 

yafchuk1

New member
חציל קלוי וירקות


מצרכים:
2 חצילים קלויים וחצויים
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1 בצל סגול חתוך לרצועות
1 פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות
1 לימון
שמן זית
1 כפית מלח

אופן ההכנה
אחרי שקלינו את החצילים על אש גלוייה(עדיף) חוצים אותם
מפזרים גמבה ,פלפל,בצל,מלח,לימון,ושמן זית....
ומתענגים

 
סנייה צמחונית/ טבעונית

המתכון מהבלוג החדש שלי
[URL]http://taly60.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_26.html[/URL]
סנייה טבעונית המורכבת מכרובית, פטריות פורטובלו עגבניות, ומצופה בטחינה וצנוברים - פשוט מעדן.
את הרעיון שאבתי מהבלוג הנפלא ,'לא על החסה לבדה'. הכנתי לכבוד חברה צמחונית בשבת שמנגלנו.

דרגת קושי: קל
זמן הכנה: ½ שעה
זמן אפיה: כ-30 דקות
מרכיבים
לירקות
1 כרובית קטנה מחולקת לפרחים רחוצה
3 פטריות פורטובלו גדולות
3 פטריות שמפניון
3 עגבניות פרוסות
6 שיני שום בקליפתם
כפית שום כתוש
הכנת הירקות
לרפד תבנית גדולה במעט ספרי שמן
לסדר בתבנית גדולה את העגבניות והפטריות
לפזר שום בקליפתו
לשמן מעט את הירקות בספרי שמן
ולאפות כ20 דקות ב200 מעלות.
להוציא מהתנור
לסדר את הכרובית בתבנית מרופדת בניר אפיה ומשומנת
לשמן בספרי שמן לפזר שום כתוש בין פרחי הכרובית
להמליח ולפלפל
לאפות בתנור חם עד הזהבה

לטחינה
½ כוס טחינה גולמית מלאה
מיץ לימון לפי הטעם
1כפית שום כתוש
מיץ מ ½ לימון
מלח לפי הטעם
מים קרים

ההכנת הטחינה
לערבב את המרכיבים למעט המים
להוסיף מים בהדרגה לטחינה סמיכה

הרכבת המנה
לסדר בתבנית פירקס את הירקות בצורה מעורבת
את העגבניות לשים מעל הירקות,
לצקת טחינה מעל לכרובית והפטריות
לפזר צנוברים שנקלו על מחבת חמה
לפני הגשה לאפות 10-15 דקות בתנור חם (200 מעלות)
עד הקרמת הטחינה.

לוקלוקו

 
למעלה