ספיישל מתכוני מאפים לשבועות

נירהמ1

New member
ספיישל מתכוני מאפים לשבועות


אשמח אם תוסיפו ממתכוניכם.

את המתכונים אשים בקישורי ומאמרי הפורום וגם בפינת המתכון היומי שלי.

תודה מראש וחג שמח לכל חברי הפורום וסמוייו.


 

נירהמ1

New member
פשטידת חצילים/נירהמ1


פשטידת חצילים/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1)

החומרים לתבנית פאי-טארט:
2 חצילים בינוניים – פורסים, מפזרים מעט מלח ומשהים להגרת נוזלים מרים
2 פלפלים אדומים מתוקים – משאירים מעט לקישוט
2 עגבניות בינוניות מגוררות
2 בצלים חתוכים לטבעות
1 בצל שאלוט חתוך לטבעות
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום שבורות
6-5 שיני שום קצוצות
4 ביצים מס' 1
פירורי לחם (לפי העין – לא יותר מדי כדי שהפשטידה לא תתייבש)
תימין טרי (רק עלים)
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית סוכר (לנטרול החומציות של החצילים והעגבניות)
שמן קנולה לטיגון

הכנה:
- סוחטים קלות את החצילים מהנוזלים המרים.
- שמים שמן קנולה במחבת, את שתי שיני השום השבורות ומטגנים את טבעות הבצל והשאלוט עד להזהבה, מוציאים ממליחים קלות במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
- משאירים 4 פרוסות חצילים שלמות ואת השאר חותכים לקוביות. מוסיפים את קוביות החצילים ומטגנים קלות, מוסיפים את קוביות הפלפל ומטגנים יחד – מוציאים, ממליחים קלות ומפלפלים.
- מטגנים קלות את פרוסות החצילים – ממליחים מעט ומפלפלים.
- שמים הכול בקערה, מוסיפים את העגבניות, הביצים, הבצל הקצוץ, השום הקצוץ, פירורי הלחם, עלי טימין טריים, מעט סוכר ומערבבים.
- משטחים את המסה על תבנית פאי-טארט מרופדת בנייר אפיה.
- חוצים את פרוסות החציל הנותרות לשניים מסדרים בצורה נאה על המסה, מקשטים בפלפל אדום.
- מפזרים עוד עלי טימין טריים.
- אופים בחום בינוני עד שפני הפשטידה מזהיבים-משחימים.
- מצננים כ-5 דקות ומגישים מיד.

תיהנו,


 

נירהמ1

New member
פשטידת אטריות, גבינה, תפוחים וצימוקים/נירהמ1


פשטידת אטריות, גבינה, תפוחים וצימוקים/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1) וריאציה על נושא של אמא

"זו הגרסה החלבית שלי ל'קוגל מתוק' (שהוא פרווה), או, אפשר לקרוא לזה 'קוגל תורכי' (אמי היתה מתורכיה) - להבדיל מ'הפולני'.
אפשר להכין ב'סיר פלא' או תבנית 'צינור' (דומה לסיר פלא, רק בלי מכסה), אפשר גם בתבנית 'אנג'ל פוד', סוג של תבנית צינור גבוהה. אני אוהבת תבניות כאלה משום שבגלל הצינור החום מגיע בצורה שווה גם למרכז המאפה..." (נירה)

לתערובת:
500 גר' אטריות רחבות מבושלות ומסוננות היטב מנוזלים (השתמשתי באטריות "פפרדלה"
5 ביצים מס' 1
100 גר' חמאה בטמפרטורה של החדר
25 גר' חמאה לשימון התבנית
מעט קמח לקימוח התבנית
50 גר' חמאה מומסת עבור פני הפשטידה (שלא תתייבש)
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 גביע קוטג', או גבינת שמנת (יש גם רזות יותר היום 5% או 3%), אפשר גם גבינת "טוב טעם" (3%(
1/2 כוס סוכר חום (שמתי דמררה)
1/2 כוס סוכר חום (לפיזור על תחתית התבנית – זה יוצר קרמל)
1/2 כוס פירורי לחם (לא מתובלים) או 1/2 כוס פירורי ביסקוויטים
2 תפוחי גראני סמית' ו/או גרנד-אלכסנדר (כשיש בשוק הם מאוד טעימים באפיה, אפילו יותר מהגראני סמית') פרוסים לפרוסות
50 גר' צימוקי מוסקאט בהירים – או צימוקים אחרים (ללא גרעינים)
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
כ-1/2 כפית קינמון לפיזור על התפוחים
כמה דובדבנים מיובשים כדי לשים בחור של התפוחים שבתחתית
*ליצירת פשטידה מתובלת יותר מוסיפים 1/2 כפית פלפל שחור (אני לא שמה - נירה).

הכנה:
- מבשלים את האטריות ומסננים היטב מהנוזלים.
- מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
- משמנים את התבנית בחמאה, מקמחים, ומנערים את שאריות הקמח.
- מפזרים על תחתית התבנית 1/2 כוס סוכר חום ליצירת קרמל.
- מעל הסוכר מסדרים את התפוחים ומפזרים עליהם 1/2 כפית קינמון/
- מקציפים את הביצים (הן תורמות מעט אווריריות לפשטידה)
- מערבבים את כל החומרים (פירורי לחם, שמנת, סוכר וכו') ומוסיפים להם את הביצים המוקצפות ומערבבים (בידיים – המסה גדולה וכדי לערבב טוב יותר מערבבים בשתי ידיים).
- מוסיפים לתערובת החומרים את האטריות ומערבבים היטב (הפעם אפשר גם בכף).
- יוצקים את התערובת מעל התפוחים בעזרת כף יוצקים את שארית החמאה על האטריות (שלא יתייבשו).
- אופים כשעה (תלוי בתנור), בחום בינוני-גבוה עד שפני הפשטידה משחימים.
- מקררים מעט, הופכים כשהתפוחים המקורמלים והיפיםלמעלה (בתמונה הזאת לא רואים אותם כי תפוחי "דלישס זהוב" מתפרקים קצת באפיה).
- מגישים חם עם קפה ראשון בבוקר, או עם תה מנחה אחר הצהריים.

הערות של נירה:
1. שכחתי לשים גבינת קוטג'.
2. הורדתי גביע אחד של שמנת חמוצה.
3. שכחתי לקנות תפוחי גראני סמית' הפעם ולכן שמתי תפוחי "דלישס זהוב" – יש הבדל במרקם, הם לא כל כך שומרים על צורתם והם נראים קצת מטושטש על הפשטידה.
4. בתוך החור שבפלחי התפוחים שמתי דובדבנים מיובשים (ללא צבע מאכל).
5. הערות נוספות בגוף המתכון.

תיהנו,


 

נירהמ1

New member
פשטידת ירקות צבעונית וטעימה/נירהמ1

פשטידת ירקות צבעונית וטעימה/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1

"הכנת הפשטידה פשוטה מאוד: מערבבים את כל החומרים בקערה, מערבבים, יוצקים לתבנית, ואופים..." (נירה)

החומרים לתבנית טארט או תבנית פיירקס:
300 גר' גבינת מוצרלה קשה מגוררת
1 מכל שמנת חמוצה או יוגורט
4 ביצים
1 קלח תירס – מגלחים את השיניים לתוך אותה קערה
5-4 קישואים מגוררים וסחוטים היטב
1 פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
1 בצל בינוני – קצוץ דק
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
6-5 שיני שום קצוצות
5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
צרור קטן של כוסברה קצוץ (מי שלא אוהב יכול לשים פטרוזיליה)
4-3 כפות פירורי לחם (לא יותר מדי כדי שהפשטידה לא תהיה יבשה)
מלח, פלפל שחור וגרוס, תימין טרי, מעט רוזמרין טרי קצוץ

הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מרפדים בנייר אפייה תבנית קיש או תבנית אחרת בקוטר 26-24 (לא חשוב איזה).
- מערבבים את כל החומרים בקערה.
- מעבירים את המסה לתבנית.
- אופים בחום בינוני כ-50-45 דקות או עד שפני הפשטידה מזהיבים-משחימים.

תיהנו,


 

נירהמ1

New member
מאפה גבינות סגור/פירגה


מאפה גבינות סגור/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

"את המאפה הזה חותכים אחרי שמתקרר לריבועים.
אפשרי לשמור בפריזר.
שמים כל ריבוע במנג'ט ומניחים בקופסה סגורה, כשבין השכבות מפריד ניר אפיה.
"המאפה נשמר בהקפאה כמה שבועות. לפני ההגשה ניתן רק לחמם ולהגיש..." (פירגה)

החומרים לתבנית 33x27 משומנת:
לבצק שקם:
200 גר' מרגרינה
1 קמח תופח (350 גרם)
1 מכל שמנת חמוצה 9%
קורט מלח

- לשים ומאכסנים שעה במקרר.

הכנה:
- מחלקים את הבצק לשניים, משטחים חלק אחד בתבנית ומפזרים עליו 250 גרם גבינה בולגרית.
- מעל הבולגרית מגריים 200 גרם צהובה.
- מוסיפים 1 מכל קוטג'
- מרדדים ומכסים בחלק השני של הבצק.
- חותכים לריבועים או מעויינים.
- שמים בכוס 2 ביצים וממלאים את הכוס בחלב, או שמנת מתוקה ומעט פלפל שחור, יוצקים את הבלילה על המאפה באופן שווה. רצוי עם כף ואופים בחום של 175 מעלות עד שהמאפה מקבל צבע זהוב חומי.

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
מאפה חצילים ופטריות/פירגה


מאפה חצילים ופטריות/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

החומרים לתבנית משומנת מספר 26 - רצוי פיירקס עמוקה:
לבסיס:

100 גר' מרגרינה רכה
1 כוס קמח תופח
1 חלמון - החלבון ישמש אותנו בציפוי
2 כפות שמנת 9%-- היתר ישמש לציפוי

- לשים לבצק נעים ורך ומוסיפים קמח במידה הצורך.
- משטחים על תבנית משומנת – גם בדפנות
- אופים בתנור שחומם מראש-חום 175 כ-10 דקות (חצי אפיה) הבצק צריך לקבל גוון זהוב בהיר.

שמים בקערה את חומרי המלית:
תוכן מ-2 חצילים קלויים ומעוכים.
300 גר' פטריות חצויות מטוגנות ב-4 כפות שמן עם בצל גדול קצוץ – עד להזהבה קלה ולא יותר.
150 גר' גבינה צהובה מגוררת - כל סוג שאתם מעדיפים
קוביות מ-1/2 גמבה אדומה
3 גבעולי בצל ירוק
פטרוזיליה טריה
כף אבקת מרק בצל/פטריות
פלפל שחור גרוס

- מערבבים הכל ביחד ויוצקים על הבצק.

לציפוי שמנת מוקרם:
1/2 מכל שמנת מתוקה
שמנת חמוצה - היתרה שנשארה מהכנת הבצק
1 ביצה שלמה + החלבון שנשאר מהבצק
1 כף שטוחה קמח
קורט מלח

- מערבבים ויוצקים על המאפה.
- מפזרים מעט פפריקה
- אופים בחום של 175 מעלות עוד 40 דקות, או עד שמוכן,

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
שטרודל "פרומעז"/פירגה


שטרודל "פרומעז"/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

"לפני שאני אתן את המתכון שתדעו שהוא לא שלי הוא ממסיבת יומולדת לחברה שמישהי הביאה. גם לה אין מקור. זה עבר מיד ליד.
זה הדבר הכי טעים שהיה באותו ערב מתוך שולחן עמוס מטעמים.
ובעיני—הרבה זמן לא אכלתי שטרודל "כזה" כזה... טעיםםםםםםםם" (פירגה)

ל-2 שטרודלים:

המלית:
2 גלילים של גבינת "פרומעז" וזהו...

החומרים לבצק:
200 גר' גבינת קשקבל מגוררת
1 כוס קמח רגיל
100 גר' אגוזי מלך קצוצים דק
6 כפות שומשום
2 כפות שמנת רגילה
80 גרם חמאה מומסת
מעט פלפל שחור

- מערבבים הכל ולשים ידנית.

הכנה:
מחלקים את הבצק ל-2:

- משטחים עם היד - כל חלק על נייר אפיה נפרד, על כל חלק שמים לאורך גבינת "פרומעז" חצויה לאורכה, זה בדיוק מתאים לאורך השטרודל (2 חצאים מונחים אחד אחרי השני לאורך), החלק החתוך שיהיה כלפי מטה,
מגלגלים לרולדה בעזרת הניר *אחרי הגלגול זורקים את הנייר.
- מניחים על נייר אפיה ואופים בחום של 180 מעלות חצי שעה.
*אפשר להקפיא בתוך ניר האפיה – ולזרוק לפני שאופים.

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
כיסונים מבצק שמרים ללא התפחה במליות שונות/פירגה


כיסונים מבצק שמרים ללא התפחה במליות שונות/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

"הבצק הוא בצק שמרים ללא התפחה, להכנה מיידית. סה"כ 37 כיסונים קטנטנים או 20 גדולים.
הבצק אחרי האפיה מאוד נימוח ועדין. קריספי מבחוץ.
אפשרי לשמור בפריזר ולחמם קלות באובן או בתנור חם..." (פירגה)

שמים בקערה:
1/2 2 כוסות קמח רגיל
כף שמרים יבשים
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים פושרים
למלית מתוקה יש להוסיף שקית אחת של "סוכרה דיאט"
למלית מלוחה יש להוסיף קורט מלח

מליות מתוקות אפשריות:
ריבה דיאט מעורבבת עם קינמון ואגוזים בתוספת חלבה ללא סוכר
טחינה וסילאן מעורבבים עם צימוקים ושקדים
גבינה ו/או פרג ו/או תפוחים
או מליות מלוחות כמו: גבינה, בשר, חצילים, טונה, כבד, "פירה" עם בצל וכו'.המליות כיד דמיונכם.

- לשים את הבצק ונותנים לו לנוח חצי שעה על השיש. הוא לא תופח.
- בינתיים מכינים את המליות.
אני לשתי את הבצק באופה הלחם שלי עד שנפרד מהדפנות. כ-3 דקות (פירגה).
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מרדדים לעלה - כמעט ואין צורך בקמח. אפשר לרדד בלי.
- קורצים בכוס עיגולים.
- לכיסונים קטנים יש לקרוץ עם כוס רגילה.
- לכיסונים יותר גדולים אני קורצת עם קופסה ריקה של טונה.
- ממלאים במלית הרצויה ומהדקים היטב היטב את הכיסונים שלא יפתחו באפיה.
- אפיה בחום 175 כ-20 דקות. צבע חום בהיר. לא כהה.

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
"פידה צ'קלר" – מאפה מהמטבח הטורקי/ענתי42


"פידה צ'קלר" – מאפה מהמטבח הטורקי/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי42, מבית אמא

החומרים:
לבצק:

1/2 ק"ג קמח
1 כוס מים פושרים
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1/2 1 כפות שמרים

הכנת הבצק:
- שמים בקערה את כל המצרכים חוץ מהמים ומערבבים.
- מוסיפים את המים וממשיכים לערבב בידיים. אם חסר מים מוסיפים קצת. הבצק צריך להגיע למירקם בצק רך וקצת דביק
- נותנים לבצק לנוח שעה.

למלית:
1 בצל יבש קצוץ
1 גמבה ירוקה קצוץ
1 עגבניה קצוצה
חופן תרד קצוץ
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת בידיים
50 גרם פטה מגורד
2 כפות שמן זית
קורט מלח
פלפל שחור גרוס
פפריקה אדומה מתוקה
אגוז מוסקט מגורד קצת לא חובה
לערבב הכל יחד

הכנה:
- מכיוון שהבצק דביק, מקמחים היטב משטח עבודה.
- קורצים כדור בגודל כדור טניס, ופותחים את הבצק דק לאורך.
- ממלאים במרכז ולכל האורך מהמלית.
- סוגרים משני הצדדים סגירת בורג זה אומר לסגור ולקפל.
- לאחר שהכל סגור לוחצים מלמעלה עם היד לכול האורך
- מעבירים לתבנית על ניר אפיה, ולתנור.
- אופים בחום של 200 מעלות 20 דקות,עד להזהבה.

הערה של ענתי: הבצק טוב גם ללחמאגו'ן.

תיהנו,

ענתי

 

yafchuk1

New member
פאי גבינת שמנת ופירות יער


מצרכים לפאי מס' 26
לבצק
100 גר' חמאה מומסת
1/2 כוס אבקת סוכר
1 ביצה (L)
280 גר' קמח רגיל
לרוטב פירות יער
200 גר' פירות יער קפואים (לפי טעמכם)
1/2 כוס סוכר
למלית גבינה
400 גר' גבינת שמנת 5%
2 ביצים (L)
1/2 כוס סוכר
2 כפות קמח רגיל
2 כפות קורנפלור
1 כף מיץ לימון
1 סוכר וניל
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
אופן ההכנה
בקערה מערבבים חמאה מומסת ואבקת סוכר שתי דקות
מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד
מוסיפים קמח ומערבבים ביד עד לקבלת בצק אחיד
משמנים את התבנית מכינים גלילם מהבצק ממצימידים לדופן התבנית ממשיכים סביב
ובתוך התבנית,מעבירים למקפיא עד להכנת המלית והרוטב (אין צורך באפייה מוקדמת)
להכנת הרוטב-מכניסים לסיר את פירות היער והסוכר ומביאים לרתיחה ,מבשלים כ-10 דקות ומסננים
להכנת המלית-מערבים את כל החומרים ומשטחים על הבצק
מעבירים את הרוטב לשקית או בקבוקון עם פייה צרה ומנקדים סביב ,מעבירים עם קיסם בין הנקודות
אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-30 דקות משאירים בתנור כבוי עוד 10 דקות

 
למעלה