ספיישל מתכוני עוגות גבינה לשבועות

נירהמ1

New member
ספיישל מתכוני עוגות גבינה לשבועות


אשמח אם תוסיפו מתכונים מאמתכתכם.

את השרשור אוסיף לקישורי הפורים והתמונות יוכנסו גם למאמרים ולפינת המתכון היומי שלי בפייסבוק.


 

נירהמ1

New member
אינגליש קייק גבינה – עם או בלי סוכר/פירגה


אינגליש קייק גבינה – עם או בלי סוכר/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

"פשוט נהדרת ומומלצת בחום..." פירגה

שמים בקערה:
1/2 כוס שמן קנולה
1 גביע גבינה לבנה 5% = 250 גרם
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 1 כוסות סוכר = 22 מ"ל "דיאטיפ"
1/2 1כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
4 כפות קורנפלור
3 ביצים שלמות
1 כוס צימוקים או משהו אחר - מעורבבים עם 1/21 כוס קמח (נוסף לקמח שרשום למעלה)

- מערבבים היטב ויוצקים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות.
- אופים בחום 175 מעלות, כ-50 דקות (אין צורך לחמם מראש את התנור).

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
טארט גבינה ונקטרינות/lliAsh


טארט גבינה ונקטרינות/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: lliAsh (אלנה) Elena Ilganaev

לקלתית (תבנית בקוטר 24):
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
קורט נדיב של מלח
1 חלמון
150 גר' קמח (כוס אחת + כף)
40 גר' סוכר (קצת פחות מ1/4 כוס)

הכנה:
- שמים את כל החומרים, למעט החלמון, במעבד מזון ומערבבים לקבלת פירורים דקים.
- מוסיפים את החלמון ומערבבים עד שנוצרים גושים בינוניים.
- מעבירים לניילון נצמד ומשטחים לעיגול בעובי כ-1 ס"מ, מכסים ושומרים במקרר לחצי שעה לפחות.
- בתום הקירור מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ ומעבירים לתבנית (אם יש לכם ידיים שמאליות כמוני והבצק נדבק לשולחן, רדדו בידיים בתוך התבנית עצמה).
- מרפדים את התחתית וגם את הדפנות בגובה של כ-2.5 ס"מ ומעבירים למקפיא ל-15 דקות נוספות.

למלית:
300 גר' גבינת שמנת תוצרת בית (כמובן אפשר גם קנויה, גבינה לבנה כלשהי 5%-9% תעשה את העבודה)
100 גר' גבינת טוב טעם/טבורוג
1/3 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
אופציונלי: 2-1 כפות מיץ לימון וגרידת לימון מ1/2- לימון
1 חלבון (או ביצה שלמה(

הכנת המלית:
- מקציפים את החלבון עם מעט מהסוכר לקצף רך (מוותרים על שלב זה במידה ומשתמשים בביצה שלמה).
- מערבבים את כל שאר החומרים לתערובת אחידה ללא גושים, ומקפלים פנימה את החלבון.
- מעבירים את המלית לקלתית הבצק שבתבנית ואופים את הכל כ-40 דקות בחום של 175 מעלות, עד התייצבות.

לציפוי הפירות:
כ-5 נקטרינות מוצקות (אפשר לערבב עם כל פרי שאוהבים), חתוכות לקוביות בינוניות כ-3 ס"מ
10 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר
2 כפיות ברנדי

הכנת הציפוי:
- ממיסים במחבת את החמאה ושופכים את הסוכר. ברגע שמתחיל להיווצר קרמל מוסיפים פנימה את הפירות ואת הברנדי. מקפיצים כמה דקות (כדי שהפירות לא יתפרקו) עד שכל הפירות מצופים בקרמל.
- מעבירים את הפירות מיד על העוגה החמה ומקררים לטמפרטורת החדר. שומרים במקרר ומגישים קר.

הערות של אלנה:
- משום מה לא הולך לי עם קרמל כל כך - יצאו לי כמה גושים עקשניים שלא נמסו, אז שלפתי אותם אחרי שציפיתי את העוגה.
- אחרי לילה במקרר הפירות קצת איבדו מזוהרם ונראו "עייפים", למרות שעל פרוסה בודדת זה לא הורגש כל כך ובטח שהטעם לא נפגע. אולי אפשר לפתור את זה עם מריחת ריבת משמש מומסת שתיצור מעין זיגוג.

תיהנו,

אלנה

 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה בחושה/lliAsh


עוגת גבינה בחושה/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: lliAsh (אלנה) Elena Ilganaev

"עוגת גבינה בחושה, ארומטית וטעימה מאוד!.." (אלנה)

החומרים לתבנית אינגליש קייק גדולה 30x10:
100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
200 גר' סוכר
2 ביצים
210 גר' קמח
35 גר' קורנפלור
125 גר' גבינת שמנת 30%
100 גרם שמנת מתוקה
3/4 כוס דובדבנים חמוצים בסירופ מסוננים
5 גר' אבקת אפיה
קליפה מגוררת מלימון בינוני
2 כפיות תמצית וניל

הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה עם הסוכר כ-2 דקות עד לקבלת קרם אוורירי.
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים אחרי כל הוספה עד שהמרקם אחיד.
- בקערה נפרדת מנפים יחד את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפיה. מוסיפים את התערובת אל קערת המיקסר יחד עם קליפת הלימון ותמצית הוניל ומערבלים קצת.
- מוסיפים את הגבינה ואת השמנת המתוקה ומערבלים קצרות עד שהמרקם כמעט אחיד.
- מוסיפים את הדובדבנים המסוננים ומקפלים אותם ידינית אל תוך העיסה בעדינות עד לפיזור אחיד.
- יוצקים את הבלילה אל התבנית המשומנת ומיישרים את פניה.
- אופים 50-40 דקות עד שהקיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.

הערות של אלנה:
1. מומלץ להגיש חמים או בטמפרטורת החדר.
2. ניתן לשמור בכלי סגור בטמפרטורת החדר כשלושה ימים.

תיהנו,

אלנה

 

נירהמ1

New member
טארט גבינה ותותים – מתכון מאולתר/chli


טארט גבינה ותותים – מתכון מאולתר/chli
מקור המתכון והתמונה: שנט (Chantal Grouchka)

החומרים:
בצק עלים בקוטר של 20 (פשוט לקחת את גודל התבנית של פאי למשל אצלינו זה נמכר כבר עגול)
1 חבילה של 400 גר תותים מנוקים וחצויים (אפשר להניח אותם שלמים תלוי בגודל)
2 ביצים - מקציפים עם 1/2 כוס סוכר עד שהתערובת מלבינה.
מוסיפים בערך 250 גר' גבינה לבנה (כמו 9% למשל) - בערך 10 כפות - מוסיפים לתערובת הביצים, מערבבים ומוסיפים כפית תמצית וניל
מוסיפים גם 2 כפות מלאות של אבקת שקדים

- מערבבים היטב.
- מניחים את הבצק על נייר אפיה בתבנית התנור ומקפלים מעט את הדפנות בצורה כזו שתאפשר למילוי לא לגלוש, יוצקים בעדינות במרכז התבנית את התערובת, לאט לאט, כדאי להשגיח שלא יגלוש מחוץ לבצק (אני נעזרתי בכף).
- מכניסים לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות עד שהטארט מקבל צבע חום עדין וקצות הבצק אפויות.
- מוציאים ומניחים להתקרר על מגש הגשה.
- בנתיים חותכים את התותים לחצי.
- מחממים מעט 3 כפות ריבת תותים או ג'לי תותים.
- כשהטארט קר מניחים את התותים מהקצה החיצוני עד לאמצע, מורחים את ריבת התותים, וזהו, העוגה מוכנה להגשה... טעיםםם.

*אפשר להכין גם שיכבה אחרת של מילוי כמו למשל לגלט דרוואה גם מעולה (שנט).

לבריאות,

שנט

 

נירהמ1

New member
טורט גבינה/אילנית12


טורט גבינה/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor)

"עוגה קלה להכנה קלילה וטעימה מאוד. מתחסלת בקלי-קלות..." (אילנית)

החומרים:
6 ביצים או 5 גדולות - מופרדות
4 כפות קורנפלור
1 שמנת חמוצה
4 כפות אינסטנט פודינג
2 קופסאות גבינה לבנה 5% (שמתי של 3% - אילנית)
1/4 1 כוסות סוכר.
1 שקית וניל

הכנה:
- מחממים את התנור לחום גבוה.
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
- מוסיפים את שאר החומרים ומקפלים בעדינות.
- משמנים תבנית מס' 26.
- שמים בתנור תבנית נוספת עם מים רותחים ליצירת אדים.
- אופים בחום של 170 מעלות, במשך 45 דקות בערך. *להשתדל לא לפתוח את התנור בזמן האפיה.
- כשהעוגה אפויה מעבירים אותה למדף התחתון של התנור ומשאירים אותה בתנור הכבוי עד שהיא מתקררת לגמריי.

תיהנו,

אילנית

 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה ומלבי/ענתי42


עוגת גבינה ומלבי/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי 42

החומרים:
2 ביצים מופרדות
1 קופסה גבינת סקי 5 אחוז
2 דניאלה
1 שמנת חמוצה 9 אחוז
2 כפות אבקת פודינג וניל
2 כפות אבקת פודינג פטל
1 כוס סוכר
למלבי:
2 כוסות חלב
4 כפות קורנפלור
3 כפות סוכר
מי ורדים

הכנה:
- מחממים תנור מראש ל-220 מעלות.
- בקערה שמים את הגבינה, דניאלה שמנת חמוצה.
- מוסיפים חצי כוס סוכר ומערבבים.
- מוסיפים את הפודינג מערבבים היטב, מוסיפים את הביצים ומערבבים הכל יחד.
- מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקבלת קצף חזק.
- מעבירים את קצף החלבונים לקערת הגבינות ומקפלים הכל יחד.
- להעביר לתבנית פיירקס 24 לשמן את התבנית ליפני
- מכינים אמבט מים בתבנית עמוקה, ואת תבנית הפיירקס שמים במרכזה.
- אופים 10 דקות על 220 ומורידים ל-150 מעלות ואופים 40 דקות.
- מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור ומניחים לעוגה להתגרר כשעה.
- מצננים את העוגה בחוץ ומעבירים למקרר.
- בבוקר מכינים מלבי, מוזגים על העוגה שהצטננה ומאכסנים במקרר.

תיהנו,

ענתי

 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל ופירות/clcl


עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל ופירות/clcl
מקור המתכון והתמונה: חנה'לה (Chanale Leiner)

קישור לסדנת און-ליין להכנת העוגה, כפי שניתנה ע"י חנה'לה בפורום "אוכל חלבי":

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=771&messageid=111023568

"עוגה גבוהה, נימוחה וטעימה מאוד. יש להכין יום לפני ההגשה.
העוגה עם התותים נאפתה בתבנית הגדולה של התנור ולפיכך הכפלתי את החומרים ..." (חנה'לה)

החומרים:
3 גביעי גבינה רכה 5% (או גבינת סקי של 750 גר'(
1 גביע גבינה רכה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
5 ביצים - 5 חלבונים להקצפה
5 חלמונים לגבינה
1 כוס סוכר לגבינה
½ כוס סוכר להקצפה
½ כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפיה מחוקה
קליפת לימון
תמצית וניל
תבנית קפיצית 28 ס"מ

הכנה:
- מקציפים 5 חלבונים ½ כוס סוכר.
- במקביל בקערה נפרדת - מערבבים את הגבינה + 5 חלמונים + השמנת + גרד הלימון + הקמח + הסוכר + תמצית הווניל.
- מוסיפים לתערובת הגבינה את קצף הביצים בתנועות קיפול עדינות.
- אופים 10 דקות בחום גבוה בתנור שחומם מראש. לאחר 10 דקות מורידים הטמפרטורה לחום בינוני ולאפות כשעה ורבע.
- מכבים את התנור ולהשאיר את העוגה לשעה נוספת ורק אח"כ להוציאה מהתנור.
- מקציפים אינסטנט פודינג וניל + 1 שמנת מתוקה ומצפים את פני העוגה - לא בצדדים) אם מכינים את העוגה להגשה בבית מצפים את הצדדים).

הערות של חנה'לה:
1. אפשר לעטר בשוקולד מגורר או בפירות חתוכים ומסודרים בהתאם לתמונה - קיווי מאוד מוצלח - נותן גוון מעניין וחמיצות קלילה למתיקות העוגה.
2. לתבנית הגדולה של התנור יש להכפיל את החומרים.
3. הוראות הכנה מפורטות בסדנת האון-ליין.
4. אני, בניגוד לכל המומחים לאפייה, כ-10 דקות לפני תום האפייה, פותחת את התנור ובמהירות משחררת בעזרת סכין את העוגה מדפנות התבנית ומחזירה אותה לתנור.
5. בתום האפייה, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור למשך כ- 30-20 דקות.

לאחר שהעוגה מצטננת:
- מקציפים 1 שמנת מתוקה + 1 אינסטנט פודינג וניל + 1 כוס חלב.
- משחררים את העוגה מטבעת התבנית ומצפים בקרם את העוגה.
*עיטור וקישוט העוגה בהתאם לבחירה אישית. לפעמים פרוסות קיווי, לפעמים תות שדה, לפעמים גרידת שוקולד וכו' וכו', כיד הדמיון (חנה'לה).

תיהנו,

חנה'לה

 

נירהמ1

New member
טורט גבינה/נירהמ1


טורט גבינה/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1)

"את העוגה הזאת הכנתי לראשונה בחג השבועות. אחרי אפיית הפשטידות ושאר המאפים נותרה לי רק קופסה אחת של גבינת ריקוטה שבדרך כלל לא מספיקה לעוגת גבינה.
התעקשתי לנסות בכל זאת. כשהגשתי אותה אחרי שסיימנו ארוחת ערב האורחים שאלו – 'נירה לא הכנת עוגת גבינה לשבועות? – לא מתאים לך!'. הם היו בטוחים שהכנתי עוגת טורט רגילה.
אחרי שקיבלו פרוסה עם הקפה הם התחילו 'ליישר', ובסוף הערב לקחו את השאריות הביתה..." (נירה)

החומרים לתבנית אחת מלבנית "פיירקס" עמוקה:
5 ביצים מס' 1 – מופרדות לחלבונים חלמונים
1/4 1 כוסות סוכר
200 גר' גבינת ריקוטה (מאוד אוהבת ריקוטה בעוגות גבינה – נירה)
1 מכל שמנת חמוצה
50 גר' חמאה רכה
100 גר' פודינג וניל לבישול
גרידת לימון
1/2 כוס צימוקים מושרים ב-2 כפות רום לכמה שעות
2 כפות לימון
קורט מלח
1/2 כפית אבקת אפיה
כמה טיפות לימון (עבור החלבונים)
לקישוט:
אפשר להכין זיגוג פירות – מקפיאים את העוגה ואחר כך מכינים זיגוג ומורחים על העוגה.
*ציפיתי בשמנת מתוקה מוקצפת עם 2 כפות סוכר וניל וקישטתי בפרוסות קיווי ובדובדבנים מסוכרים (נירה).

הכנה:
- משמנים את התבנית בחמאה ומקמחים במעט קמח.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מקציפים את החלבונים עם קורט המלח, כמה טיפות לימון ואבקת האפיה לקצף יציב ומבריק, מוסיפים כוס סוכר תוך כדי הקצפה.
- בקערה נפרדת מקציפים את החמאה יחד עם הסוכר הנותר, מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
- מוסיפים תוך כדי ערבוב את הגבינה והשמנת החמוצה.
- מוסיפים את הצימוקים – יחד עם הרום.
- מוסיפים את הלימון.
- מוסיפים את הפודינג ומערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
- מקפלים כשלוש כפות גדושות של קצף לתוך תערובת הגבינה.
- מעבירים את תערובת הגבינה לקצף ומקפלים בעדינות.
- מעבירים את המסה לתבנית ואופים בתנור המחומם מראש כ-15 דקות.
- מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים כשעה או עד שפני העוגה מזהיבים.
- מכבים את התנור ונותנים לעוגה לשהות בתנור כ-20 דקות עם דלת סגורה.
- פותחים את הדלת ונותנים לעוגה להתקרר בתנור.

הערה (של נירה):
- אפשר להכין בתבנית 24 עגולה, אבל אז צריך להצמיד נייר אפיה בשוליים כדי שהעוגה לא תגלוש.
הערות נוספות – בגוף המתכון.

תיהנו,


 

נירהמ1

New member
עוגת גבינה ודובדבנים פשוטה וטעימה/נירהמ1


עוגת גבינה ודובדבנים פשוטה וטעימה/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1)

החומרים:
לתחתית:

200 גר' ביסקוויטים טחונים עם 100 גר' חמאה
לעוגה:
750 גר' גבינה לאפיה 9%
5 ביצים מס' 1
2 שמנת חמוצה
100 גר' חמאה בטמפרטורה של החדר
1/2 1 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
½ כוס קמח
½ כוס פודינג וניל לבישול ו/או קמח תפוא"ד, ו/או קורנפלור
½ כפית אבקת אפיה
קליפת לימון מגוררת (לא לוותר על הקליפה היא נותנת טעם נפלא לעוגה)
2 כפות לימון (עבור תערובת הגבינות)
כמה טיפות לימון (עבור החלבונים)
לציפוי:
1 קופסת דובדבנים קפואים (יש דובדבנים קפואים ברשתות השיווק)
2 כפות גדושות ריבת משמשים מדוללת במעט מים
2 כפות שרי ברנדי - או ברנדי, או כף אחת רום (אלכוהולי)
¼ כוס מים
1 כף גדושה קורנפלור (או קמח תפוא"ד)

הכנה:
- שמים את הגבינה והשמנת בחיתול מעל מסננת לניקוז הנוזלים (למשך כמה שעות עד שאין מים בחיתול – נירה).
- מחממים תנור ל-220 מעלות )עוגות גבינה צריכות "מכת חום" – נירה).
- משטחים תחתית של פירורי ביסקוויטים על תבנית אפיה 26 מרופדת בנייר אפיה (גם התחתית וגם השוליים עם כ-5 ס"מ מעל גובה התבנית)
- מפרידים את הביצים לחלבונים חלמונים.
- מקציפים את החלבונים עם אבקת האפיה וכמה טיפות מיץ לימון עד שהקצף מתחיל להתקשות.
- מוסיפים כוס סוכר בכמה פעמים פלוס סוכר וניל.
- מקציפים את החמאה עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את החלמונים, הגבינה והשמנת, גרידת הלימון ומערבבים, מוסיפים את הקמח והפודינג ומערבבים היטב.
- לוקחים שתי כפות גדושות מהחלבונים ומעבירים לתערובת הגבינה ומקפלים לקבלת תערובת אוורירית יותר.
- מעבירים את תערובת הגבינה לקערת החלבונים ומקפלים בעדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור.
- אופים 10 דקות בחום של 200 מעלות.
- מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים כשעה עד שעה ורבע (תלוי בתנור).
- משאירים את העוגה להתקרר בתנור.
- לאחר כשעה פותחים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור עד שהיא מצטננת לגמריי.
- מכניסים למקרר עד לקישוט ואחריו שוב למקרר עד להגשה.
הכנת הציפוי:
- מערבבים כף גדושה של קורנפלור ב-1/4 כוס מים.
- שמים את הריבה והדובדבנים בסיר קטן ובוחשים עם מעט מים רותחים, ממשיכים לבחוש ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
- מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהדייסה מסמיכה.
- נותנים לזיגוג להתקרר מעט ומורחים על העוגה.
- מאחסנים במקרר עד להגשה.
- אם מקפיאים את העוגה - מפשירים במקרר במשך כמה שעות, או כשעה על השיש.

תיהנו,

 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה ותפוחים מקורמלים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_5892.html[/URL]


רכיבים:
לתבנית 26:
לבצק:
100 גר' חמאה
1/4 כוס סוכר
1 חלמון
1/8 1 כוסות קמח
לתפוחים מקורמלים:
4 תפוחי גרנד קלופים מגולענים וחתוכים לשישיות
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1 כף מיץ לימון
100 גר' חמאה
למלית גבינה:
500 גר' מסקרפונה
5 ביצים
800 גר' גבינת שמנת
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל



אופן הכנה:
להכין את הבצק.
לרפד תבנית בנילון אפיה ולהדק את הבצק.
לקרר שעתיים.

להכנת התפוחים:
להוסיף סוכר ומים למחבת.
לבשל עד לקבלת קרמל.
להוסיף החמאה, להמיס ואח"כ את התפוחים לבשל עד שהתפוחים מתרככים ומקבלים צבע זהוב עמוק.
לסנן ולקרר.

מלית הגבינה:
לערבב את הגבינות והסוכר.
להוסיף את הביצים בזו אחר זו וכן את שאר החומרים.
לסדר את התפוחים על הבצק, להשאיר שוליים שבהם אין תפוחים.
לצקת את הגבינה ולאפות 80 דקות בחום 150 מעלות בתוך תבנית מלאה במים.
לקרר את העוגה עוד שעתיים בתנור ורק אח"כ למקרר.
הערות:
ע"פ מתכון של רוני ונציה.

 

נירהמ1

New member
חנה'לה, תודה על המתכונים הנהדרים. אשים אותם בפינת המתכון

היומי שלי ובמאמרים.

חג שמח וכל טוב,
 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה עם פנה קוטה קפה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_2458.html[/URL]


רכיבים:
תבנית קפיצית מס’ 26 משומנת ומקומחת
כולל דפנות אטומה היטב
לבסיס:
250 גרם עוגיות שוקולד טחונות
150 גרם חמאת תנובה מומסת
לשכבת הגבינה:
800 גרם גבינת תנובה 9%
( 1/4 3 גביעים ) 250 גרם
2/3 גביע שמנת תנובה 15% אורגינל
250 גרם סוכר ( 1/4 1 כוסות )
4 ביצים
5 חלמונים
כף תמצית וניל
לפנה קוטה:
2 מכלים שמנת עמידה לקצפת 38%
1/3 כוס חלב תנובה 3%
50 גרם סוכר ( 1/4 כוס )
14 גרם ג’לטין (אפשר לרדת ל- 10 גר')
200 מ"ל קפה אספרסו חזק
6 תרמילי הל מפוצחים
לעיטור:
אבקת קקאו

אופן הכנה:
להכנת הבסיס:
מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות והחמאה.
מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית מקררים במקפיא חצי שעה.

להכנת שכבת הגבינה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
יוצקים לתבנית התנור הגדולה מים רותחים בגובה 2 ס"מ.
במעבד מזון מעבדים את כל מרכיבי שכבת הגבינה לבלילה חלקה.
יוצקים לתבנית הקפיצית.
מניחים את התבנית בתבנית התנור הגדולה עם המים ואופים כ- 50 דקות.
מוציאים את תבנית העוגה מתבנית התנור הגדולה.
מורידים את חום התנור ל- 100 מעלות.
מחזירים את העוגה לתנור ל - 15 דקות.
מצננים.

להכנת הפנה קוטה:
שמים בסיר שמנת, חלב וסוכר ומביאים לרתיחה.
מבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.
מסירים מהאש.
ממיסים את הג’לטין ב- 1/3 כוס מים רותחים.
מצננים מעט ומוסיפים לתערובת השמנת.
בסיר אחר מצמצמים את האספרסו ותרמילי ההל לחצי.
מוסיפים לתערובת השמנת והג’לטין דרך מסננת ומערבבים.
מצננים עד שהעוגה תהיה מוכנה.
יוצקים על העוגה את תערובת השמנת והקפה.
מכסים בניילון ניצמד אותו מחוררים במספר מקומות.
מקררים למשך לילה.
הערות:
עוגה שזכתה בתחרות עוגות גבינה השף הלבן 2003 ע"י אורן וטל רון.

 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה משו משו

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_3547.html[/URL]

רכיבים:
תבנית 28
לתחתית:
200 גר' בסקויטים מרוסקים
75 גר' חמאה מומסת
קליפה מגוררת מרבע לימון
למילוי גבינה:
750 גר' גבינה 5% לסנן חצי שעה
1 קופסת גבינה סימפוניה
1 שמנת חמוצה של פעם
300 גר' סוכר
4 שקיות סוכר וניל
4 ביצים
3 חלמונים
50 גר' קמח
קליפה מגוררת מתפוז
לציפוי:
1 שמנת מתוקה
1 שקית סוכר וניל



אופן הכנה:
תחתית:
לערבב את הרכיבים. להדק לתחתית התבנית ולקרר

מילוי גבינה:
להקציף ביצים חלמונים וסוכר, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
להוריד את מהירות המיקסר ולערבב לקציפה את הקמח.
בקערה אחרת לערבב את הגבינות, שמנת וקליפת תפוז מגוררת.
לקפל את הגבינה לקציפת הביצים.
לצקת לתחתית המקוררת.
לאפות 10 דקות בחום 200 מעלות להנמיך את חום התנור ולהמשיך לאפות עוד 40 דקות ב- 150 מעלות.
לקרר בתנור.
כשהעוגה קרה לצפות בשמנת מתוקה מוקצפת עם שקית סוכר וניל.
 
למעלה