עוגת גבינה ודובדבנים פשוטה וטעימה/נירהמ1
עוגת גבינה ודובדבנים פשוטה וטעימה/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1)
החומרים:
לתחתית:
200 גר' ביסקוויטים טחונים עם 100 גר' חמאה
לעוגה:
750 גר' גבינה לאפיה 9%
5 ביצים מס' 1
2 שמנת חמוצה
100 גר' חמאה בטמפרטורה של החדר
1/2 1 כוסות סוכר
2 סוכר וניל
½ כוס קמח
½ כוס פודינג וניל לבישול ו/או קמח תפוא"ד, ו/או קורנפלור
½ כפית אבקת אפיה
קליפת לימון מגוררת (לא לוותר על הקליפה היא נותנת טעם נפלא לעוגה)
2 כפות לימון (עבור תערובת הגבינות)
כמה טיפות לימון (עבור החלבונים)
לציפוי:
1 קופסת דובדבנים קפואים (יש דובדבנים קפואים ברשתות השיווק)
2 כפות גדושות ריבת משמשים מדוללת במעט מים
2 כפות שרי ברנדי - או ברנדי, או כף אחת רום (אלכוהולי)
¼ כוס מים
1 כף גדושה קורנפלור (או קמח תפוא"ד)
הכנה:
- שמים את הגבינה והשמנת בחיתול מעל מסננת לניקוז הנוזלים (למשך כמה שעות עד שאין מים בחיתול – נירה).
- מחממים תנור ל-220 מעלות )עוגות גבינה צריכות "מכת חום" – נירה).
- משטחים תחתית של פירורי ביסקוויטים על תבנית אפיה 26 מרופדת בנייר אפיה (גם התחתית וגם השוליים עם כ-5 ס"מ מעל גובה התבנית)
- מפרידים את הביצים לחלבונים חלמונים.
- מקציפים את החלבונים עם אבקת האפיה וכמה טיפות מיץ לימון עד שהקצף מתחיל להתקשות.
- מוסיפים כוס סוכר בכמה פעמים פלוס סוכר וניל.
- מקציפים את החמאה עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את החלמונים, הגבינה והשמנת, גרידת הלימון ומערבבים, מוסיפים את הקמח והפודינג ומערבבים היטב.
- לוקחים שתי כפות גדושות מהחלבונים ומעבירים לתערובת הגבינה ומקפלים לקבלת תערובת אוורירית יותר.
- מעבירים את תערובת הגבינה לקערת החלבונים ומקפלים בעדינות.
- יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לתנור.
- אופים 10 דקות בחום של 200 מעלות.
- מורידים את החום ל-160 מעלות ואופים כשעה עד שעה ורבע (תלוי בתנור).
- משאירים את העוגה להתקרר בתנור.
- לאחר כשעה פותחים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור עד שהיא מצטננת לגמריי.
- מכניסים למקרר עד לקישוט ואחריו שוב למקרר עד להגשה.
הכנת הציפוי:
- מערבבים כף גדושה של קורנפלור ב-1/4 כוס מים.
- שמים את הריבה והדובדבנים בסיר קטן ובוחשים עם מעט מים רותחים, ממשיכים לבחוש ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
- מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד שהדייסה מסמיכה.
- נותנים לזיגוג להתקרר מעט ומורחים על העוגה.
- מאחסנים במקרר עד להגשה.
- אם מקפיאים את העוגה - מפשירים במקרר במשך כמה שעות, או כשעה על השיש.
תיהנו,