מצרכים:
750 גרם גבינה לבנה 5% מסוננת כחצי שעה
1 שמנת חמוצה
5 ביצים L (בטמפרטורת החדר)
3/4 כוס סוכר
גרידת לימון מחצי הפרי
13 עוגיות אוראו
3 כפות גדושות קורנפלור
3 כפות גדושות פודינג וניל
לציפוי:
1 שמנת מתוקה 38%
1/2 שקית אינסטנט וניל צרפתי
100 פניני קרמל קראנץ (בחנויות מתמחות)
הכנה:
1.מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר
ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב אך לא נוקשה מדי
2.בקערה נפרדת מערבבים במטרפה ידנית חלמונים עם רבע כוס סוכר
גבינה לבנה, שמנת חמוצה וגרידת לימון.
בסוף מוסיפים את היבשים:קורנפלור ופודינג וניל
ממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה וללא גושים
3.מערבבים יחד את קצף החלבונים ואת תערובת הגבינה
בתנועות קיפול בעזרת מרית.
4.יוצקים לתבנית עגולה משומנת קוטר 26 (אפשר גם תבנית מרובעת
מרובעת בינונית חד פעמית) חצי מתערובת הגבינה והחלבונים,
מפזרים סביב את עוגיות האוראו ויוצקים את שאר התערובת
5.מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור ואופים שעה ורבע
(תלוי בתנור).
תחילה אופים בחום של 220 מעלות(לא טורבו) כרבע שעה
עד שהעוגה תופחת ומזהיבה מלמעלה.
מוציאים את העוגה,מעבירים סכין ומשחררים
מהדפנות(מונע סדקים ושומר על גובה העוגה).
מורידים את החום ל-170מעלות(לא טורבו)
וממשיכים לאפות עוד כשעה.לאחר כיבוי התנור
משאירים את העוגה בתנור עוד כחצי שעה לפחות
מבלי לפתוח את הדלת מצננים היטב.
6. מקציפים שמנת מתוקה ואינסטנט לקצפת יציבה
מורחים מעל ומפזרים פניני קרמל
טיפ: בשביל לשמור על דפנות לבנות של העוגה אפשר
לעטוף ולצפות את התבנית בנייר כסף מבחוץ