נושא ספיישל המתכונים השבוע:
מתכונים להכנה עם ילדים

נירהמ1

New member
נושא ספיישל המתכונים השבוע:
מתכונים להכנה עם ילדים


אשמח אם תוסיפו מתכונים עם תמונות וקישורים לבלוגים לשרשור.
המתכונים ייתווספו למאמרי הפורום ולקישוריו וגם לפינת המתכון היומי שלי בפייסבוק.

תודה מראש,


 

נירהמ1

New member
קסטה בטעמים/פירגה


קסטה בטעמים/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

"קסטה טעמים ב"פתי-בר".
קסטה קייצית לילדים שגם הגדולים "מתים" עליה.
הכנתי עם הנכדות הגדולות שלי.
למעשה, הן הכינו ואני 'השגחתי' ועזרתי בשלב ההקצפה .
תנו לילדודס להחליט איזה טעמים וכמה קומות.
תוצאה טעימה והעוגה התיישרה במהירות הבזק... (פירגה)

החומרים לתבנית פיירקס גדולה:
1 חבילה כפולה "פתי-בר"
3 שמנת מתוקה
כ- 3 כוסות חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
1 אינסטנט פודינג ריבת חלב
1 אינסטנט פודינג שוקולד
קערה עם שוקולית להרטבת ה"פתי-בר"

הכנה:
- מקציפים שמנת מתוקה + אינטנט פודינג וניל + 3/4 כוס חלב ומעבירים לקערה.
- מקציפים שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג שוקולד + 3/4 כוס חלב ומעבירים לקערה.
- מקציפים שמנת מתוקה + אינסטנט פודינג ריבת חלב + 3/4 כוס חלב ומשאירים במיקסר.
- טובלים ביסקוויטים בשוקולית ומסדרים בתבנית שכבות של "פתי-בר" וקרם לסירוגין.
- מעל לקרם האחרון מפוררים שוקולד או ביסקוויטים ומקשטים כיד הדמיון.
- שומרים במקרר.

טיפים של פירגה:
1. אפשר להכין עם פתי- בר חצי חום חצי וניל.
2. אפשר להכין על מגש בלי דפנות ולצפות את העוגה כולה בגנאש שוקולד ואז לא יודעים מה יש בפנים עד שפורסים. או לקשט בסירופ שוקולד מוכן.
3. אפשר לטבול את הפתי-בר בנס קפה או תירוש, או כל נוזל אחר שהילדים אוהבים.
4. אפשר לגרר על כל שכבה שוקולד בטעם שהילדים אוהבים.
5. אפשר להמתיק מעט תוך כדי הקצפה באבקת סוכר (לטעמכם).

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
כעכים מלוחים מבצק שק"ם/פירגה


כעכים מלוחים מבצק שק"ם/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

"ממליצה בחום..." (פירגה)

שמים בקערה:
200 גר' מרגרינה
1 חבילה קטנה קמח תופח
1 שמנת חמוצה
מעט מלח
לציפוי:
1 ביצה
שומשום

- לשים לבצק נעים ומכינים כעכים.
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

תיהנו,
פירגה

 

נירהמ1

New member
מקלות גבינה בטעם בצל/פירגה


מקלות גבינה בטעם בצל/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

כמות: 35

שמים בקערה:
200 גר' מרגרינה/חמאה רכה
1 ביצה שלמה
1 חבילה גבינה "טוב-טעם"
150 גר' גבינה קשקבל מגוררת - לא חובה להיצמד לסוג הגבינה
100 גר' גבינה מלוחה מגוררת
1 כף אבקת מרק בצל
½ 2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
מלח לפי הצורך כי אבקת המרק מלוחה

- לשים לבצק טיפונת דביק. לא להוסיף קמח.
- שמים בצד 2 כפות קמח בקערית כדי לעזור בהכנת המקלות.
- מכינים גם צלחת גדולה שטוחה עם ביצה טרופה + 1/2 כפית אבקת מרק בצל - מעורבבים ביחד
(יותר נוח לגלגל את המקלות כשהביצה במשטח רדוד - ולא בקערית), וצלחת שטוחה גדולה מלאה עם שומשום (בצלחת שטוחה כמו עם הביצה).
- מניחים נייר אפיה על תבנית גדולה ושמים מקלות בעובי של 1 ס"מ ובאורך 10 ס"מ במרווחים אחד מהשני (הם תופחים באפיה) ואופים בתנור מחומם ל-175 במשך כ-25 דקות או לפי הצורך.
*ניתן להקפיא ולחמם בתנור/טוסטר אובן.

תיהנו,

פירגה

 

נירהמ1

New member
סהרוני גבינה מטוגנים/היהלום שבכתר


סהרוני גבינה מטוגנים/היהלום שבכתר
מקור המתכון: היהלום שבכתר, אמא מהגן

החומרים:
לבצק:

1 ק"ג קמח
2 כוסות סולת
¾ כוס שמן זית
½ כוס חומץ
1 כוס שומשום
חופן זעתר טרי קצוץ
כפית שטוחה מלח
למלית: גבינה בולגרית

הכנה:
- מערבלים במיקסר את חומרי הבצק ומוסיפים חלב עד אשר נוצר בצק נעים לעבודה.
- מחלקים את הבצק לכדורים, מרדדים כל עלה דק במיוחד לגודל של פיתה, וכל עלה כזה חותכים לחצי, לרבע, וכו' עד שמתקבלות חתיכות שמיניות.
- על השמיניות מפזרים מעט גבינה בולגרית ומגלגלים מהצד הרחב כלפי הצר כמו קרואסון.
- מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.
- מגישים חם.

תיהנו,

יהלומה

 

נירהמ1

New member
עוגיות שוקולד צ'יפס של אמירה


עוגיות שוקולד-צ'יפס/אמירה
המתכון ניתן על ידי אמירה זיו בפורום "מתכונים"

"העוגיות נפלאות. אסור לגעת בהן. ברגע שנוגעים בהן הן נגמרות. מאוד קלות להכנה – מכינים את הבצק בדקה, עוד כמה דקות של יצירת הכדורים בתבנית, כמה דקות אפיה – ושניות כדי לחסל אותן. מומלצות בחום..." (אמירה)

החומרים:
200 גר' חמאה מרוככת
¼ 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כפית מלח
2 כוסות (שקית) שוקולד צ'יפס
2 כפות חלב

הכנה:
- מערבבים קמח + מלח + א. אפיה ומניחים בצד.
- בקערת המיקסר שמים חמאה + סוכר לבן + סוכר חום ומקציפים במהירות בינונית, לאחר כ-2 דקות מוסיפים את הביצה, החלמון, החלב והווניל וממשיכים להקציף עד שמתאחד.
- כשמוכן, עוצרים ומוסיפים ידנית את הקמח והשוקולד צ'יפס.
- מקררים במקרר 20 דקות
- בעזרת כף גלידה, מניחים גושים על תבנית מצופה בניר אפיה, במרחק 3 ס"מ זה מזה.
- אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות ,אופים כ-10 דקות ומשגיחים. נשרף בקלות.
- מקררים ובתיאבון.

הערות של נירה:
- החלפתי במתכון כוס אחת של קמח לקמח מלא, כמו כן הכנתי עם שני סוגי שוקולד-צ'יפס מריר ולבן.
- הפעם, כדי לחסוך זמן - רציתי לאפות אותם בפעם אחת צפופות-צפופות, אפיתי אותן במנז'טים – כדי שלא יידבקו האחת לשנייה.

תיהנו,

אמירה

 

נירהמ1

New member
כדורי שוקולד/אמא אוהבת2


כדורי שוקולד/אמא אוהבת2
מקור המתכון: אמא אוהבת2
הוכן וצולם ע"י: אילנית12

החומרים:
½ ק"ג ביסקוויטים טחונים
לתערובת השוקולד:
¼ 1 כוסות חלב
100 גר' חמאה
5 כפות סוכר
1 כף קקאו
100 גר' (חפיסה אחת) שוקולד מריר
טיפה נס קפה
טיפה תמצית רום

- מבשלים בסיר על הגז עד שנמס.
- יוצקים את התערובת על הביסקוויטים, מערבבים ויוצרים כדורים.
- טובלים בקוקוס או בסוכריות צבעוניות.

הערות אילנית:
1. המתכון טעים והכמויות מדויקות.
2. מומלץ.

תיהנו,

אילנית

 

נירהמ1

New member
קרטיב לימון ללא לימון/ shushmac


קרטיב לימון ללא לימון/ shushmac
מקור המתכון והתמונה: shushmak , יערה שרי

החומרים ל-4 ארטיקים:
500 מ"ל מים
10 עלי לימונית ריחנית
50 גר' (1/4 כוס) סוכר

הכנה:
- בסיר רחב מחממים ומביאים לרתיחה את המים והלימונית. לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-5 דקות.
- מסננים את מי הלימון דרך מסננת לקערה נפרדת ומוסיפים את הסוכר, בוחשים היטב עד שכל הסוכר נמס.
- מעבירים למכלי פלסטיק המיועדים לארטיק ומקפיאים ללילה (לפחות 12 שעות).
הערה של יערה לפני שמתחילים:
הארטיק לטעמי מעט מתוק מדי, אבל התקבל היטב על ידי אחותי הצעירה בוגרת תואר ראשון בארטיקים. אפשר להפחית מעט את כמות הסוכר לפי טעמכם האישי.

בתיאבון!

יערה





 

נירהמ1

New member
וואפלים במלית חלבה/shusumac


וואפלים במלית חלבה/shusumac
מקור המתכון והתמונה: shusumac (יערה שרי)

"לא צריך בישול, לא צריך להדליק תנור!
עלי וופל נמכרים כיום בכל סופר, ומכילים כמות מזערית של שומן (כ6%). אפשר ואפילו כדאי להכין מהם וופלים ביתיים, לרתום את הילדים בבית למלאכת המילוי והחיתוך, ועל הדרך להקנות את הערך העליון של "מה שמכינים בבית כמעט תמיד עדיף על מה שקונים בחוץ.
כמות החומרים הנ"ל מניבה 28 וופלים בעלי 5 שכבות (מעט מושחתים), ועוד 28 וופלים בעלי 4 שכבות בלבד (מעודנים יותר ונכנסים בדיוק לפה). ההחלטה מה להגיש למי בידכם..." (יערה)

החומרים ל- 56 וופלים:
300 גר' (1/2 1 כוסות) טחינה גולמית מלאה
200 גר' (1 כוס) דבש
9 עלי וופל (1 חבילה) בגודל 28x22 ס"מ

הכנה:
- מערבבים בקערה בינונית את הטחינה והדבש עד שנוצרת תערובת אחידה (ערבוב נמרץ של 2-3 דקות).
- עובדים על משטח רחב/קרש חיתוך: מניחים עלה אחד ומורחים עליו 3 כפות גדושות מהמלית (יכול להיות מעט יותר או פחות). בעזרת סכין למריחה (לא חדה) מורחים את המלית על גבי העלה, עד שכל העלה (כולל השוליים) מצופה בשכבה דקה (לא עבה יותר מעוביו של עלה הוופל).
- לוקחיםעלה נוסף ומהדקים בזהירות על גבי העלה המרוח. מורחים גם את העלה השני, וכך לעשות עוד פעמיים עם העלה השלישי והרביעי.
- לאחר שמורחים את העלה הרביעי במלית, לוקחים עלה חמישי ומהדקים בזהירות. החבילה ("נגלה") הראשונה מוכנה.
- בעת הפריסה רצוי לעבוד עם סרגל (אותו מניחים בסמוך לעלי הוופל): חותכים לרוחב, במרחקים של 4 ס"מ, סה"כ 6 חיתוכים - יתקבלו 7 טורי וופלים. מסובבים את הקרש ופורסים לאורך, במרחקים של 5.5 ס"מ – סה"כ-3 חיתוכים, תתקבלנה 4 שורות וופלים – סה"כ-28 וופלים מושלמים.
- בהכנת החבילה השניה יש לפעול באופן זהה, מורחים פחות שכבה אחת (יתקבלו וופלים עם סה"כ 4 שכבות)
- שומרים בכלי אטום, רצוי בקירור.

בתיאבון!

יערה



 

נירהמ1

New member
כוכבי בטטה אפויים/shusumac


כוכבי בטטה אפויים/shusumac
מקור המתכון והתמונה: shusumac (יערה שרי)

"לפני שמתחילים: זה מתכון קלאסי שייפול ויקום כתלות באיכות הרכיבים. לכן רצוי להשתמש בבטטה טרייה ככל שניתן (עדיף אורגנית – יותר טעימה), רצוי להכין את המתכון סמוך לקניית הבטטה. את הבטטות בתמונה קניתי בשוק האיכרים בת"א..." (יערה)

רכיבים (2 מנות ראשונות):
400 גר' בטטה (1 בטטה גדולה)
1 כפית שמן זית
1/8 כפית מלח

הכנה:
- מחממים תנור לחום גבוה מאוד – 250 מעלות.
- מקלפים את הבטטה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. יוצרים כוכבים על ידי חותכן עוגיות (אני נעזרתי לפי הצורך בתחתית של כוס לנעיצת החותכן בבטטה. לא להשליך את השאריות, אופים הכל!).
- מערבבים את השמן והמלח בקערה גדולה, מנערים את כל פרוסות הבטטה בתערובת, עד שהן משומנות מכל צדיהן, משטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אין צורך בעוד שמן. המטרה ליצור מעטה דקיק של שמן ולא רוטב.
- אופים 5 דקות, הופכים ואופים 5 דקות נוספות.
- מגישים מיד (לי היה טעים עם יוגורט - יערה).

בתיאבון!

יערה

 

yafchuk1

New member
כדורי חמאת בוטנים במילוי מרשמלו


המצרכים
400 גר` חמאת בוטנים חלקה
260 גר` דבש
100 גר` בוטנים גרוסים גס
200 גר` מרשמלו

אופן ההכנה
1. מערבבים את כל המצרכים למעט הבוטנים הגרוסים והמרשמלו עד לקבלת עיסה נוחה לעבודה.
2. מכינים כדורים בגודל בינוני, ממלאים עם מרשמלו, סוגרים וטובלים בבוטנים הגרוסים גס.
3. בתיאבון :)

 

נירהמ1

New member
נית למצוא את השרשור גם בקישורי הפורום בקטגוריה

שרשורים לפי נושאים, תחת השם ספיישל מתכונים קלים להכנה עם ילדים - 2.2.2015

תודה רבה.


 

חנהפ

Active member
מאפינס תמרים

הדרדס (בן 3) מאוד אוהב לעזור במטבח
פה הוא מסייע בהכנת מאפינס תמרים
[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/search/label/%D7%AA%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D[/URL]


רכיבים:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחון
קליפה מגוררת מחצי תפוז
2 ביצים טרופות
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סילאן טבעי
12 תמרים מיובשים מגולענים קצוצים מעורבבים עם 2 כפות קמח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ציפורן וקינמון בקערה.

מערבבים ביצים, שמן, מיץ תפוזים,קליפת תפוז מגוררת וסילאן בקערה שנייה.


מאחדים את תכולת שתי הקערות לתערובת אחידה, ומוסיפים את התמרים הקצוצים
תוך כדי ערבוב.
יוצקים את התערובת עד גובה שלושה רבעים מהשקעים
 

חנהפ

Active member
לחמניות קוטג'

הוא כל כך נהנה לגלגל לרולדה ארוכה והכי כיף לראות איך הוא מנסה לעשות שיראה כמו קשר בלחמניה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_24.html[/URL]


רכיבים:
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס מים
כף גדושה קמח

1 קופסא גבינת קוטג'
כף חמאה מומסת
1 ביצה
כף סוכר
כפית גדושה מלח
1/4 כפית סודה לשתיה

1/2 4 כוסות קמח
אופן ההכנה:
לערבב את השמרים עם המים והקמח ולהניח בצד

לערבב את גבינת הקוטג' עם החמאה המומסת,הביצה, סוכר מלח וסודה לשתייה

להוסיף את השמרים

להתחיל להוסיף קמח, עד שמתקבל כדור בצק שנפרד מדפנות הקערה.
להניח לתפיחה לשעתיים או יותר
לחלק את הבצק ל- 12 חלקים




לגלגל מכל חלק נקניק ארוך ולקשור לצורת לחמנייה





להניח לעוד שעה לתפיחה

למרוח ביצה טרופה, לפזר שומשום ולאפות בחום 170 מעלות כ- 20 דקות
 

נירהמ1

New member
חנה'לה, שני המתכונים נקראים נפלא - האם תוכלי, בבקשה,

לשים גם תמונות כדי שאוכל לשים בפינת המתכון היומי שלי ובמאמרים?

תודה מראש,
 

נירהמ1

New member
חנה'לה, תודה על התמונות אפרסם את המתכון

בבוקר בפינת המתכון היומי שלי.
 
למעלה