וואפלים במלית חלבה/shusumac
וואפלים במלית חלבה/shusumac
מקור המתכון והתמונה: shusumac (יערה שרי)
"לא צריך בישול, לא צריך להדליק תנור!
עלי וופל נמכרים כיום בכל סופר, ומכילים כמות מזערית של שומן (כ6%). אפשר ואפילו כדאי להכין מהם וופלים ביתיים, לרתום את הילדים בבית למלאכת המילוי והחיתוך, ועל הדרך להקנות את הערך העליון של "מה שמכינים בבית כמעט תמיד עדיף על מה שקונים בחוץ.
כמות החומרים הנ"ל מניבה 28 וופלים בעלי 5 שכבות (מעט מושחתים), ועוד 28 וופלים בעלי 4 שכבות בלבד (מעודנים יותר ונכנסים בדיוק לפה). ההחלטה מה להגיש למי בידכם..." (יערה)
החומרים ל- 56 וופלים:
300 גר' (1/2 1 כוסות) טחינה גולמית מלאה
200 גר' (1 כוס) דבש
9 עלי וופל (1 חבילה) בגודל 28x22 ס"מ
הכנה:
- מערבבים בקערה בינונית את הטחינה והדבש עד שנוצרת תערובת אחידה (ערבוב נמרץ של 2-3 דקות).
- עובדים על משטח רחב/קרש חיתוך: מניחים עלה אחד ומורחים עליו 3 כפות גדושות מהמלית (יכול להיות מעט יותר או פחות). בעזרת סכין למריחה (לא חדה) מורחים את המלית על גבי העלה, עד שכל העלה (כולל השוליים) מצופה בשכבה דקה (לא עבה יותר מעוביו של עלה הוופל).
- לוקחיםעלה נוסף ומהדקים בזהירות על גבי העלה המרוח. מורחים גם את העלה השני, וכך לעשות עוד פעמיים עם העלה השלישי והרביעי.
- לאחר שמורחים את העלה הרביעי במלית, לוקחים עלה חמישי ומהדקים בזהירות. החבילה ("נגלה") הראשונה מוכנה.
- בעת הפריסה רצוי לעבוד עם סרגל (אותו מניחים בסמוך לעלי הוופל): חותכים לרוחב, במרחקים של 4 ס"מ, סה"כ 6 חיתוכים - יתקבלו 7 טורי וופלים. מסובבים את הקרש ופורסים לאורך, במרחקים של 5.5 ס"מ – סה"כ-3 חיתוכים, תתקבלנה 4 שורות וופלים – סה"כ-28 וופלים מושלמים.
- בהכנת החבילה השניה יש לפעול באופן זהה, מורחים פחות שכבה אחת (יתקבלו וופלים עם סה"כ 4 שכבות)
- שומרים בכלי אטום, רצוי בקירור.
בתיאבון!
יערה