הסתיו כבר כאן וזה אומר שעונת המרקים החלה
אשמח אם תנדבו

נירהמ1

New member
הסתיו כבר כאן וזה אומר שעונת המרקים החלה
אשמח אם תנדבו

מתכונים טעימים למרקים חמים ומנחמים.

את המתכונים אשים גם בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק וגם במאמרי הפורום.

חג שמח ומועדים לשמחה.
 

נירהמ1

New member
"אביקס קון ארוז" - מרק שעועית עם אורז/נירהמ1


"אביקס קון ארוז" - מרק שעועית עם אורז/נירהמ1

מקור המתכון: נירהמ1, מתכון אותנטי מהמטבח היהודי-ספרדי של אמא
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים לסיר די גדול:
1/2 2 – 3 כוסות שעועית לבנה שטופה היטב – מושרית במים כחצי יממה. השעועית סופגת את הנוזלים, צריך להוסיף עוד מים מדי פעם שהשעועית תכוסה היטב
3 בצלים בינוניים – חתוכים לפרוסות דקות
כמה תפוחי אדמה – קלופים וחתוכים לרבעים
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
2 כפיות סוכר (לנטרול החומציות של רסק העגבניות)
1/2 1 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית כמון (במקור אין כמון)
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה (מי שאוהב יכול להוסיף גם פפריקה חריפה)
שמן קנולה לטיגון

הכנה:
- שמים את השעועית לאחר השריה בסיר גדול עם תחתית כבדה, מכסים במים ומביאים לרתיחה
- שופכים את השעועית למסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים, מחזירים לסיר ומרתיחים שוב – מדי פעם מסירים את הקצף שצף מעל המים, ומבשלים עד שהשעועית מתרככת (לא לשים מלח עד שהשעועית מתרככת).
- מטגנים את פרוסות הבצל בשמן קנולה עד שהן מזהיבות-משחימות (זהירות לא לשרוף שהבצל לא יקבל טעם מר).
- שופכים את הבצל המטוגן, יחד עם השמן לסיר עם השעועית – משאירים קצת מהבצל לקישוט המנה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, תפוחי האדמה התבלינים והסוכר, מערבבים ומבשלים כשעה-שעה וחצי על אש קטנה.
הגשה: מגישים את המרק עם ערימה קטנה של אורז לבן במרכז ומעל מקשטים בבצל מטוגן.

תיהנו,


 

נירהמ1

New member
מרק פטריות וגריסים דיאטתי/נירהמ1


מרק פטריות וגריסים דיאטתי/נירהמ1

מקור המתכון והתמונה: נירהמ1, עצמי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 סלסלת פטריות שמפיניון – קטנות, יפות ונקיות (לבדוק שהרגל לא נפרדת עדיין מהראש – אלה הכי טעימות) פרוסות לפרוסות בינוניות
1 ראש שום מקולף וחצוי לשניים (השום מכיל המון סוכר ונותן למרק טעם מתקתק במקצת)
3-2 גזרים יפים – חתוכים לטבעות
1/2 שורש פטרוזיליה
4-5 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס גריסים מבוררים ומושרים במים (אני משרה עד שאני גומרת לקצוץ את הירקות), בינתיים הגריסים תופחים
1בצל גדול שלם חתוך בצורת צלב כמעט עד התחתית (הוא יתפרק לבד בבישול)
1/2 1 כפיות מלח (או יותר, לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
מעט כורכום (אבל ממש מעט)
1 גליל גבינת פרומעז, או שמנת חמוצה (להגשה) – בדיאטה אפשר לוותר על הגבינה ובמקום לטפטף 2 כפות שמן זית בהגשה.
שמים בסיר עם תחתית עבה:
את הבצל השלם
קצת משיני השום החצויות
חלק מהגזר הקצוץ
שורש הפטרוזיליה
חלק מתפוחי האדמה
חלק מהפטריות הקצוצות
- צורבים את הירקות כמה דקות (להשגיח שלא לשרוף – רק לצרוב) – צריבת הירקות נותנת טעם מרוכז של הירקות למרק.
- מוסיפים את הירקות שנשארו ואת הגריסים, ממלאים במים ומרתיחים.
- מקפים (מסירים) מהמרק את הקצף שנוצר עד שהמרק צלול.
- מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד שהירקות כמעט מתפוררים.
- מתקנים טעמים – אם צריך.
*מי שאוהב יכול להוציא את הירקות לקערה נפרדת, למעוך במיקסר "מקל" ולהחזיר חזרה לסיר (אנחנו אוהבים את הירקות שלמים).
טיפ: בהגשה שמים עיגול מגבינת הפרומעז - או כף גדושה שמנת חמוצה במרכזה של קערית המרק, מי שאוהב יכול לזלף גם מעט שמן זית, ומגישים.

בתיאבון!


 

נירהמ1

New member
מרק בטטות פשוט וטעים ללא שמן/אילנית12


מרק בטטות פשוט וטעים ללא שמן/אילנית12

מקור המתכון והתמונה: אילנית12
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"מרק סמיך, טעים ומשביע.
יוצאת כמות גדולה בערך 5 צלחות כמו בתמונה.
אפשר להכין חצי כמות..." (אילנית12

החומרים:
כ-1 ק"ג בטטות (3 גדולות מאוד) חתוכות לעיגולים
כ-5 כוסות מים
מלח, פלפל
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית אבקת מרק עוף/חוואייג' למרק
כמה עלי כרפס שלמים
1 עגבניה גדולה בשלה מקולפת וחתוכה לרבעים

הכנה:
- מרתיחים את כול החומרים, מנמיכים להבה ומבשלים עד שהבטטות מתרככות (בערך חצי שעה, או פחות).
- מוציאים את הכרפס (אנו כבר לא זקוקים לו), טוחנים את המרק בבלנדר למחית חלקה ומחממים שוב על להבה קטנה.
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
*אפשר לקשט בשמיר טרי קצוץ/פטרוזיליה/כוסברה

בתיאבון,

אילנית

 

נירהמ1

New member
מרק "כאילו תימני"/ענתי42


מרק "כאילו תימני"/ענתי42

מקור המתכון והתמונות: ענתי42
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"חייבת לומר הכנתי היום את המרק על דעת עצמי זה עם טעם של כאילו מרק תימני וזה מזה טעים משהו..." (ענתי)

החומרים:
5 תפוחי אדמה מחולקים כל אחד ל-4
1 בצל שלם
8 שיני שום כתוש
2 גזר פרוס
1 עגבנייה מרוסקת בפומפייה
חצי צרור כוסברה קצוץ
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף רסק עגבניות
1 כף שמן זית
1 כף תבלין חוואייג' למרק
קורט מלח

הכנה:
- שמים בסיר: תפוחי אדמה, שום, בצל, גזר, כוסברה, עגבנייה מרוסקת, כף שמן, ממלאים את הסיר במים ושמים על האש.
כשמתחיל לרתוח מוסיפים כף רסק, תבלין חיואג', אבקת מרק ומלח ומבשלים על אש קטנה.

תיהנו,

ענתי

 

נירהמ1

New member
מרק אפונה של אמא/ענתי42


מרק אפונה של אמא/ענתי42

מקור המתכון: ענתי42, בית אמא
מקור התמונה: ענתי42
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1/2 1 כוסות אפונה יבשה
1/2 כוס עדשים אדומים --לשים את העדשים והאפונה בקערה עם מים
1 גזר פרוס
1 בצל קצוץ
1 עגבניה ליקצוץ
2 תפוחי אדמה לקלף לקוביות
2 כפות שמן זית
2 כפות אבקת מרק
חצי צרור שמיר קצוץ

הכנה:
- שמים בסיר שמן, בצל, עגבניה, גזר, שמים על האש, מערבבים, מוסיפים חצי מכמות השמיר ומערבבים שוב.
- מוסיפים תפוחי אדמה.
- מסננים את האפונה עם העדשים מקערת המים, מעבירים לסיר, מערבבים, מוסיפים מים, ומבשלים.
- מוסיפים אבקת מרק ואת השמיר ומבשלים על אש קטנה.

תיהנו,

ענתי

 

נירהמ1

New member
מרק אפונה עשיר בטעם של פעם/pirge


מרק אפונה עשיר בטעם של פעם/pirge

מקור המתכון והתמונה: פירגה
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"מבשלים את האפונה בסיר בנפרד עד שתתרכך ובסיר השני מבשלים את המרק עם הירקות.
אחר כך משדכים את הסירים ויוצא מרק עשיר וטעים מאוד..." (פירגה)

½ 2 כוסות אפונה יבשה
סיר מלא מים
- מרתיחים ומבשלים את האפונה עד שתהיה כמו דייסה. כשעה או יותר. *צריך להוסיף לסיר מדי פעם מים רותחים כי הם מתאדים בזמן הריכוך.
- כשהאפונה דייסתית מכבים את הלהבה ומכינים את המרק.
בסיר אחר בינוני שמים:
3 כפות שמן
פפריקה
כמון
פלפל שחור
מעט כורכום
*את המלח עדיין לא שמים
- בוחשים היטב.
- מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים בבחישה כ-2 דקות.
- מוסיפים 2 תפוחי אדמה גדולים - מקולפים - חתוכים לקוביות, 2 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות דקות,
ראש סלרי נקי שלם, כוס עלי סלרי קצוצים, כוס עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה, ממלאים מים ומרתיחים. מורידים להבה ומבשלים עד לריכוך הירקות.
- משדכים את 2 הסירים לסיר אחד.
- מוסיפים מים רותחים שימלאו את הסיר ומרתיחים רתיחה אחת.
- מוסיפים מלח ומרק עוף לטעם, או רק מלח.
- מכבים להבה ומשפרים תיבול.
- בשלב זה, כותשים לתוך הסיר 3 שיני שום טריות.
- מגישים עם בצקניות. את הבצקניות מכינים ממש לפני הארוחה.
בצקניות:
2 ביצים
כף שמן
כוס מים
מלח ופלפל
- מערבבים, מוסיפים כוס קמח רגיל וטורפים לבלילה סמיכה.
- יוצקים למרק הרותח כפיות מהבלילה ומבשלים כ-5 דקות.
- מגישים מיד.

תיהנו,


פירגה

 

haviva9

New member
מרק אפונה וגריסים

החומרים הדרושים:
250 גרם אפונה יבשה
250 גרם גריסים
1 קופסא גזר/אפונה או 1/3 שקית סנפרוסט
2 בצלים קצוצים
2-3 שיני שום קצוצות
3-4 כפות שמן זית לטיגון
3 גבעולי סלרי עלים + חצי חבילה שמיר
כ-3 כפות מרק עוף
מלח, פלפל שחור, זעתר יבש
מים רותחים לכיסוי הירקות
אופן ההכנה:
שוטפים את האפונה במים עד שיוצאים מים צלולים. שמים בקערה ומשרים במים כשעה-שעתיים.
כנ"ל לגבי הגריסים.
בסיר מזהיבים את הבצלים והשום בשמן זית , מוסיפים אפונה וגריסים, בוחשים קלות , ויוצקים מים רותחים פי שתיים מכמות האפונה והגריסים. מוסיפים את תוכן הקופסא אפונה גזר(ללא המים)או הסנפרוסט, מתבלים באבקת מרק ויתר התבלינים. שמים את הסלרי והשמיר בשקית קוקי סגורה, מחוררים אותה במזלג בשניים שלשה מקומות ומניחים אותה בתוך סיר המרק.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כשעה או יותר עד שהאפונה והגריסים רכים.
מדי פעם בודקים אם יש מספיק מים בסיר כי האפונה היבשה והגריסים נוטים לספוג נוזלים. אם חסר להוסיף רק מים רותחים ולא קרים, אחרת האפונה נשארת קשה.
לקראת סוף הבישול טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול לפי הטעם.
מתקבל מרק עשיר ומשביע שמתאים במיוחד לימי החורף.



 

אילנית12

New member
מרק דלעת בקערית לחם

מרק דלעת בקערת לחם
מקור ותמונות:אילנית12
לפוסט המלא עם כל התמונות:

[URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1873860[/URL]

מאוד מתאים לאירוח או לפינוק אישי
אפשר להשתמש בלחם עגול קנוי או ביתי.
את המרק עם הלחם מגישים מיד סמוך להגשה.
כי הלחם מהר מתרכך.
מגישים עם צלחת מתחת.
אפשר כמובן לא לחם,אלא בקערות אישיות.


חומרים:
500 גרם דלעת חתוכה לקוביות
1 בצל בינוני קצוץ
עלי כרפס טריים שלמים,(לא חתוך)
ראש סלרי החלק הלבן מגורד על הצד הגס
1 עגבניה אדומה קטנה,חתוכה לרבעים
תבלינים:מלח,פלפל שחור
1 כפית אבקת מרק עוף/אבקת חוואג' למרק
קורט ג'ינג'יר טחון(אם אין לא נורא)
לקישוט:
פטרוזליה טריה קצוצה
גבינה צהובה מגוררת אני השתמשתי בפרמז'ן.)
הכנה:
לחמם מעט שמן זית ,להשקיף את הבצל
להוסיף את הדלעת,התבלינים,העלי כרפס,ראש הסלרי,העגבניה
לצקת מים עד גובה התבשיל
לכסות .להביא לרתיחה.
להנמיך להבה ולבשל כ20 עד 25 דקות.
להוציא את העלי הכרפס.
לטחון את המרק בבלנדר.
לטעום אם חסר תיבול.
לוקחים את הלחם מוציאים את "הכיפה",מוציאים את הבפנים של הלחם.
וממש סמוך להגשה(עם צלחת מתחת) למזוג בעדינות את המרק.
(לא חובה להגיש עם גבינה המרק טעים גם בלי)
בהצלחה/אילנית12
.

בדיחה: גבר שרצה להיות אישה ליום אחד
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1764676&passok=yes&r=1



 

yafchuk1

New member
מרק אפונה עם פסטת פוזילי


מרק אפונה קצת אחרת
1 חבילה פוזילי ברילה, מבושלת לפי הוראות היצרן
2 כוסות אפונה יבשה שטופה ומסוננת
10 שיני שום טריות פרוסות
4 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות (לשמור את העלים)
1 בצל חתוך לקוביות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 גבעולי נענע (לא חובה)
2-3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
3-5 כוסות מים (תלוי בסמיכות של המרק שאתם מעדיפים)
2 כפות שמן זית לטיגון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור

אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר עמוק עם מעט שמן זית את הבצל, פרוסות השום והסלרי.
2. מוסיפים את האפונה והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה (עד שהאפונה
מתרככת ומתחילה להתפורר).
3. מוסיפים לסיר את העלים של הסלרי והפטרוזיליה (ונענע, לפי הטעם), מתבלים וטוחנים בעזרת
בלנדר-מוט ליצירת מרק חלק וקטיפתי, טועמים ומשפרים טעם.
4. מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת קוביות העגבניות, מערבבים ומגישים מיד.
המתכון של השף יניב פרטוש....אני וויתרתי על הקרוטונים

 

נירהמ1

New member
יפצ'וק - הוספתי את המתכון למאמרי הפורום לקטגוריה "תבשילים"

תת-קטגוריה "מרקים".

הנה הקישור למתכון במאמרים:

מרק אפונה קצת אחרת/שף יניב פרטוש

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=771&aId=109147


מכיוון שזה מתכון עם זכויות יוצרים של שף יניב פרטוש לא יכולה לשים בפינת המתכון היומי אלא רק במאמרי הפורום. איתך הסליחה. את המתכונים האישיים שלך מבטיחה להכניס גם למאמרים וגם לפינת המתכון היומי שלי בפייסבוק.


תודה על המתכון הטעים והתמונה היפה.
 

yafchuk1

New member
מרק שעועית וקציצות הודו
שבוע טוב

מצרכים
8-10 מנות
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת חלקית
3 כפות שמן זית
10 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצים דק
4 עגבניות קלופות וקצוצות
2 גזרים מגוררים גס
1 קופסת עגבניות מרוסקות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה ללא חומרים משמרים
1 כפית מרק עוף
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
לקציצות
400 גר' בשר הודו אדום
3 כפיות פירורי לחם
1 ביצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הכנה
מחממים שמן מוסיפים את הבצל מזהיבים מוסיפים גזר שום ופטריות ומטגנים כ-5 דקות
מערבבים מדי פעם
מוסיפים את העגבניות משני הסוגים מוסיפים שעועית ואת התבלינים מוסיפים מים עד
3/4 גובה מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כשעה וחצי
מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה מכינים קציצות קטנות
מעבירים למקרר
מוסיפים למרק ומבשלים עוד 20 דקות

 

נירהמ1

New member
יפצ'וק - היכנסי בבקשה...


חושבת ששכחת שאנחנו פורום אוכל חלבי ושהמתכונים כאן הם או "חלביים" או "פרווה".
אולי יש באמתחתך מתכון חלבי או פרווה שאוכל להכניס למאמרים במקום המתכון הזה (שנראה מיליון $, אבל לא חלבי או פרווה)?
תודה מראש.
 
למעלה