חנוכה כבר כאן - מתכוני סופגניותלביבות

נירהמ1

New member
חנוכה כבר כאן - מתכוני סופגניותלביבות


נשמח אם תשתפו אותנו במתכוניכם.

חג אורים שמח,
 

נירהמ1

New member
סופגניות קלאסיות מעולות/סמדר מוואלה

סופגניות קלאסיות מעולות/סמדר מוואלה
מקור המתכון: סמדר ברמק זורע
מקור התמונה: אילנית12

קישור לתמונות נוספות בבלוג של אילנית:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

* שימו לב לפס הלבן כמו בקונדיטוריות

החומרים ל-50-40 סופגניות:
1 ק"ג קמח לבן
1/2 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
4 ביצים טרופות
¾ כוס סוכר
150 גר' חמאה או מרגרינה רכה
3 כפות ברנדי
קליפת לימון מגוררת
2 כוסות חלב חמים (500 מ"ל)

הכנה:
- מנפים לקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים גם את השמרים ומערבבים.
- יוצרים גומה בקמח ומוסיפים את הביצים, הסוכר, החמאה, הברנדי, קליפת הלימון והחלב, ולשים בקרס לישה במהירות איטית עד שכל החומרים יתאחדו לבצק.
- ממשיכים ללוש במהירות איטית-בינונית במשך כ-5 דקות, עד שהבצק מתחיל להיתלש מדפנות הקערה. בתום הלישה הבצק דביק ורך.
- מכסים את הקערה עם הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות. (אפשר לשמור במקרר 2-3 ימים ולהוציא ולטגן בכל פעם חלק מכמות הבצק).
- מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, ולשים אותו מעט על משטח מקומח קלות. מרדדים לעלה בעובי 1 ס"מ. הבצק צריך להיות קר, אחרת הוא דביק וקשה לעיבוד. *אם מכינים את כל הסופגניות בפעם אחת - כדאי לעבד כמות בצק קטנה בכל פעם, כאשר שאר הבצק שמור במקרר.
- טובלים חותכן עגול או כוס בקוטר 6-8 ס"מ במעט קמח וקורצים עיגולים. מעבירים ומניחים אותם על מגש שטוח מרופד בנייר אפייה (לא משומן ולא מקומח. חשוב להשתמש בנייר אפייה מאיכות טובה או במשטח סיליקון, כדי שהעיגולים לא יידבקו) במרחק כ-5 ס"מ זה מזה. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה כ-30-40 דקות.
- מחממים בסיר 2 ליטר שמן, ומכניסים אל השמן החם (160°) 5-6 סופגניות בכל פעם. מעבירים אותן מהנייר אל הסיר בעדינות, כדי לא לפגוע בתפיחה. אם הבצק נוטה להידבק לידיים, אפשר לקמח מעט את האצבעות.
- מטגנים בסיר מכוסה במכסה במשך כ-2 דקות, עד שהצד התחתון של הסופגניות ישחים. הופכים ומטגנים את הצד שני ללא מכסה, עד להשחמ.
- מוציאים את הסופגניות המטוגנות בכף מחוררת, ומניחים אותן על מגש מרופד בנייר סופג.
- זורים על הסופגניות אבקת סוכר דרך מסננת דקה, ממלאים מזרק או שקית זילוף עם פיה דקה וארוכה בריבה ומזריקים לכל סופגנייה מעט ממנה. מגישים מיד.

בהצלחה,
אילנית12
 

נירהמ1

New member
סופגניות "מאפינס" אפויות/pirge

סופגניות "מאפינס" אפויות/pirge
מקור המתכון והתמונה: pirge

"מאפינס חמים בגבינה וריבה, מלאים בריבה חמה שמזכירים את הסופגניות החמות והממולאות בריבה. את המאפינס האלה אוכלים חמים 'סופגניה בלוף'. מתקבלים 12 מאפינס..." (פירגה)

שמים בקערה:
½ כוס שמן קנולה
1 מכל גבינה 5% = 250 גרם
2 ביצים טרופות היטב במזלג
1 כוס סוכר
וניל לטעם (עד 2 שקיות, או תמצית)
4 כפות מלאות קורנפלור
3 כפות מלאות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
מלית: ריבה טובה

- מערבבים בכף עד להתמזגות החומרים – הבלילה דלילה- לא להוסיף קמח.
- יוצקים לתבניות מאפינס משומנות קלות – 3/4 גובה המאפינס
- מניחים כפית מלאה ריבה באמצע המאפינסץ
- מנערים קלות את התבנית.
- מחממים מראש את התנור לחום 175 ואופים כ-30 דקות עד שמשחים.
- מצננים היטב את המאפינס לפני ששולפים מהתבניות. חשוב ביותר שהמאפינס יהיו קרים.
- משחררים בעדינות מסביב למאפינס עם סכין כי הם דבוקים לתבנית, ורק אז שולפים מלמטה

הערה של פירגה:
ניתן להקפיא-לחמם קלות במיקרו/אובן/תנור לפני ההגשה?

תיהנו,
pirge
 

נירהמ1

New member
לביבות תפוחי אדמה/נירהמ1 מקור המתכון: נירהמ1

לביבות תפוחי אדמה/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1
מקור התמונה: satr (ורד)

החומרים:
5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם במי מלח, מעוכים לפירה
1/2כוס שבבי בצל מיובשים רגילים, או מטוגנים
4 ביצים
כמה גבעולי בצל ירוק קצוצים או גבעול אחד של כרישה (פרסה) - רק החלק הלבן, מבושלת קלות במי מלח (רק לריכוך)
צרור קטן של פטרוזיליה, מי שאוהב יכול להוסיף גם כוסברה
1/2 כוס פירורי לחם רגילים, לא מתובלים (אם צריך אז להוסיף קצת)
1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס טרי – מי שאוהב יכול להוסיף חצי כפית כמון או כוסברה
שמן לטיגון

הכנה:
- מערבבים את כל החומרים ומקררים במקרר (בערך שעה).
- מלבבים לביבות ומטגנים.
- מגישים עם שמנת חמוצה, ביצים קשות וגבינות.
 
למעלה