מימונה ,קבלו מתכונים לחוגגים
:

אילנית12

New member
מופלטה ללא שמרים

מופלטה ללא שמרים
מקור:קרין גורן
הכנה ותמונות: אילנית12
למופלטה

מופלטה מרוקאית ללא שמרים.



מתכון נהדר שהכנתי בשנה שעברה.

חומרים:ל 40 מופלטות בערך

למופלטה:
1 ק"ג קמח
1 כפית גדושה מלח
2 וחצי עד 3 כוסות מים
לשימון: 1 כוס שמן (לפחות)

להגשה:
דבש, ממרח שוקולד, או אפילו סירופ מייפל




הכנה :

מערבבים קמח ומלח. מוסיפים מים בהדרגה ולשים כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.


יוצרים מהבצק כדורים בגודל ביצה, טובלים כל כדור בקערית עם שמן ומניחים על מגש. יוצקים מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות. מניחים לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
מחממים מחבת על להבה בינונית.


פותחים כל כדור בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד (לא נורא אם הוא נקרע קצת).
מניחים את העיגול הראשון על המחבת (אין צורך בשמן - יש מספיק על הבצק), וכשהוא מזהיב והופכים לצד השני. מניחים עליו מיד עיגול בצק נוסף. ממתינים חצי דקה והופכים את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.


מניחים על הערמה עוד עיגול בצק, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערימה דואג להמשך הבישול. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערימה חדשה.



טעים מאוד!/אילנית12
 

אילנית12

New member
מופלטה עם שמרים

מופלטה מרוקאית עם שמרים
מקור ותמונות:אילנית12

טעים טעים אני לא אחראית על הקלוריות

לעוד תמונות:http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1964067

הפסח הסתיים קבלו מתכון חם למופלטה הפעם עם שמרים

.

.



כמות כ25- יח'



חומרים:

500 גרם קמח

1 כף שמרים יבשים(בטריים 25 גר')

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

מים פושרים כ1 וחצי כוס (להתחיל עם פחות)

שמן.

מחבת רצוי טפלון

משטח עבודה משומן היטב

הכנה:

מאחדים את כל החומרים בקערה ומתחילים להוסיף מים בהדרגה תוך כדי לישה

לשים לבצק אחיד ומעט דביק.

אם דביק מאוד לא להוסיף קמח,אלא לשמן את הידיים ושוב ללוש.

מכינים קערה קטנה עם שמן.

טובלים את הידיים בשמן ויוצרים מהבצק כדורים קטנים במרווחים כמו כדור פינג פונג.

מכסים ומניחים למנוחה (על משטח עבודה משומן היטב היטב )כחצי שעה בערך.

פותחים כל כדור בידיים משומנות היטב לעיגול דק דק,(אם נקרע לא נורא)

מטגנים על אש בינונית נמוכה עיגול מופלטה ראשון (על מחבת חמה מאוד ,רצוי טפלון )לאחר כ 30 שנית או עד שהעיגול מזהיב .הופכים עם מלקחיים ומיד שמים על זה עוד מופלטה ,מחכים כ30 שניות הופכים ושמים עוד מופלטה כמו מגדל.

אני מכינה כ7 יח' בערך מוציאה על צלחת מכסה ומתחילה שוב ערימה חדשה.

אוכלים עם דבש,סילאן ,חמאה.

(אם משתמשים במחבת נירוסטה יש צורך לשמן אותה).



בהצלחה /אילנית12
 

אילנית12

New member
מופלטה מקמח מלא

מופלטה מקמח מלא
מקור ותמונות:אילנית12

חומרים-בערך 12 יח'

250 גרם קמח מלא מנופה

1 כפית שמרים יבשים

קורט מלח

כרבע כפית סוכר.

1 כוס מים פושרים (240 סמ"ק)

הכנה:

מאחדים את כל החומרים לבצק אחיד אם לא מתגבש לשמן ידיים

וללוש,מכינים כדורים קטנים בגודל ביצה

מניחים על משטח משומן היטב היטב

ומתפיחים חצי שעה.

לאחר מכן למתוח את הבצק לעיגול דק דק

ולשים במחבת טפלון חמה כ30 שניות ,להפוך ועל זה את העיגול השני ,להפוך כל 30 שניות וכן הלאה..
בהצלחה/אילנית12
 

אילנית12

New member
כדורי מרציפן ללא אפיה אפשר עם תמרים

או ללא תמרים

לעוד תמונה:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2268385#response

מרציפן בתמרים
מקור ותמונות:אילנית12

חומרים-כ11 כדורים,תלוי בגודל

200 גרם שקדים טבעיים ללא הקליפה

6 כפות אבקת סוכר

3/4 כפית תמצית שקדים או מי ורדים

תמרים וסוכר

צבע מאכל(לא חובה)

הכנה:

לטחון את השקדים פעמיים במכונת בשר

אפשר לטחון פעם אחת אבל המרקם יהיה פחות חלק

להניח בקערה להוסיף את שאר המרכיבים ולהתחיל ללוש ביד בתנועות

סיבוביות עד לקבלת בצק

(אם לא מקבלים בצק יש להוסיף טיפה או שתי טיפות מים קרים.

אצלי הכמות הייתה בדיוק)

להניח במקרר מינימום חצי שעה מכוסה.

לאחר מכן להוציא את הגלעין של התמר לפתוח אותו .

לוקחים חתיכה מהבצק טובלים אותה בסוכר ומכניסים לתוך התמר

לקישוט אפשר לסמן בסכין את הבצק.

אפשר להכין גם כדורים רגילים.

בהצלחה!/אילנית12
 

אילנית12

New member
ריבת גזר מרוקאית

קונפיטורת גזר גמדי מרוקאית

קישור לתמונות:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1585038

מקור המתכון מהספר:"מימונה כול השנה"
תמונות:אילנית12

חומרים:
1 קילו וחצי גזר גמדי קפוא
1.120 גרם סוכר
1/3 כוס מיץ לימון משומר(שמתי רגיל)
2 כוסות מים
הכנה:
שוטפים את הגזר היטב במים.
מבשלים במשך 20 דקות עם 2 הכוסות מים על אש בינונית.
מוסיפים את הסוכר והלימון במשך כשעה או עד שהגזר נראה שקוף והסוכר הופך להיות מעין דבש סמיך.

הערות :
השתמשתי במיץ לימון טרי
לקראת סוף הבישול הוספתי מקל קינמון.

טעים מאוד.
 

נירהמ1

New member
איזה יופי של מתכונים
- אפשר להוסיף

עוד?

תודה על המתכונים והתמונות היפות.
 

אילנית12

New member
ממשיכה.ריבת חצילונים מרוקאית

ריבת חצילונים מרוקאית

"מעז'ון דלבדלז'אן"

קישור למתכון עם תמונות:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=1770164#response



לריבה הזו יש המון גירסאות,חלק מכינים עם אגוז מוסקט,ציפורן,קינמון,ועוד

פה בספר עם תרמיל וניל

לא היה לי, שמתי מעט קינמון

מאוד טעימה.



מקור:מספר :"הבישול המרוקאי של אמא" : רחל קינן
הכנה ותמונות:אילנית12



(הערות שלי בסוגריים)



חומרים:

1 ק"ג חצילים קטנים (להשתדל כמה שיותר קטנים)

1 ק"ג סוכר

1 תרמיל וניל(לא שמתי שמתי חצי כפית קינמון טחון בשלב של הוספת הלימון.)

1 כף מיץ מלימון טרי



הכנה:

חותכים בזהירות את החלק הירוק(משאירים את הגבעול כדי שאפשר יהיה להחזיק את הריבה כשהיא מוכנה)

דוקרים במזלג את החציל מכל הכיוונים

שמים בסיר ומרתיחים(בערך כ5 דקות)

שופכים את המים, מניחים בסיר את החצילים והסוכר מכסים ומניחים בצד 3 שעות(סיר רחב)

לאחר 3 שעות מבשלים על אש נמוכה 50 דקות(יש לערבב מדי פעם)

לאחר 50 דקות להוסיף את הלימון לערבב ולבשל עוד 20 דקות.

יוצקים לצנצנות עם הסירופ

(כשאוכלים להוציא מהצנצנת עם מזלג ולא עם היד)



בהצלחה!/אילנית12
 

אילנית12

New member
עוגיות מרוקאיות

עוגיות "גרייבה" מרוקאיות מדהימות בטעמן, אי אפשר להפסיק לנשנש.
(וזה הזמן לקנות משקל למטבח,עושה את החיים יותר קלים במטבח)

מקור: WAN
הכנה ותמונות:אילנית12
לקישור עם תמונות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1617821




חומרים:
220 גרם חמאה רכה ללא מלח.
60 גרם סוכר
240 גרם קמח רגיל
100 גרם קורנפלור.
1.5 כפיות תמצי ווניל איכותית.
לקישוט/ איבוק:
80 גרם אבקת סוכר
1.5 כפיות אבקת קינמון
רבע כפית אבקת צפורן טחונה.
הכנה:

תנור לחמם לטמפרטורה של 160 מעלות צלסיוס.

להכין שני מגשים מרופדים בנייר אפיה.

בעזרת וו הגיטרה במיקסר - להקציף חמאה רכה וסוכר דק לתערובת אוורירית.
להוסיף תמצית ווניל.
לנפות קמח וקורנפלור יחד.
להוסיף לתערובת בהדרגה.
ולערבב לאיחוד .
להכין כדורים קטנים מכמות של כפית תערובת.
לגלגל ביד.
ולהניח על התבנית במרווחים.

לאפות עד הזהבה.
העוגיות אמורות להיות זהובות אך לא כהות.

בגמר אפיה:
לנפות את אבקת הסוכר עם התבלינים.
או לערבב יחד.
ולגלגל את העוגיות בעודן חמות בתערובת הסוכר.
להניח לקרור על רשת צינון.
אפשר אח"כ לגלג שוב בתערובת.
ולאחסן בקופסא אטומה.

מתקבלות כ- 60 או פחות תלוי בגודל .


בתאבון
 

נירהמ1

New member
מתכוני המימונה של WAN מפורום "מתכונים"


מתכוני המימונה של WAN מפורום "מתכונים"
 

נירהמ1

New member
מתכוני החג של מאיר אדוני, מ-nrg מעריב

המדע המתוק: אדוני חוגג מימונה

"עוגיות שקדים, עוגיות תמרים, ריבת צימוקים, "שבקיות" בסירופ סוכר, קוסקוס חלבי וכמובן המופלטה, המלכה הלא מעורערת של השולחן. אדוני משתלט סופית על להיטי המימונה..."

מתכוני החג של מאיר אדוני, מ-nrg מעריב:

http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/356/606.html?hp=55&cat=303
 
למעלה