לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1566315,663 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

לצפיה ב-'היורה הגיע ואיתו החשק למרק-מתכונים למרקים '
היורה הגיע ואיתו החשק למרק-מתכונים למרקים
<< ההודעה הנוכחית
10/10/2010 | 15:14
32
63
לצפיה ב-'מרק ירקות קלי קלות'
מרק ירקות קלי קלות
10/10/2010 | 17:26
7
כל הירקות שאוהבים, קצוצים לקוביות.
להכניס לסיר+מים
עגבניות קצוצות1מגוררות
אבקת מרק
מלח
פלפל
עישבי תיבול : עלי סלרי ,פטרוזיליה.
לבשל עד אשר הירקות מתרככים ( אני אוהב אותם קצת פריכים)
לתבל שוב ולהוסיף מיץ לימון לפי הטעם
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק חררה של קוקי '
מרק חררה של קוקי
10/10/2010 | 17:30
2
9

מצרכים:
כוס עדשים חומות( ירוקות)
1 ראש סלרי +עלים + ראש
2 בצלי בינוני
1 קופסת שימורים חומוס מוכן לאכילה
1 קופסת עבניות מרוסקות ומקולפות  או 4-5 עגבניות טריות שקילפת וגירדת
אפשר גרון הודו או גרון עוף לשים להעשרת הטעם -
בסיר מלא מים את החומוס ועדשים מבשלת יחד עד לרתיחה מוספיה  את הבצלים הקצוצים.. את הראש סלרי שניקית  ורחצת וקיצצת  את העגבניות מהקופסא
מוסיפה אבקת מרק עוף 2 כפות מעט מלח ופלפל

מבשלת הכול עד  אשר העדשים רכות.
המרוקאים מוסיפים  בסוף הבישול מעט  מיץ מלימון סחוט - זה מוסיף טעם מדהים ושונה למרק אך לא חיב אם לא אוהבים וכל אחד יכול להוסיף לעצמו ככל שאוהב אותו יותר  חמוץ.
מוסיפים חצי כוס פטרוזיליה קצוצה( יש המוסיםים גם כוסברה קצוצה- אני לא אוהבת )

בסוף הבישול לוקחים 1 וחצי כפות קורנפלור וממיסים עם כוס מים קרים  ושופכים לתוך הסיר
מעבבים היטב ומוסיפים כוס אטריות דקיקות

זהו מרק מזין  משביע ובריא במיוחד

בהגשה מוסיפים מיץ לימון סחוט נוסף לפי טעם אישי של  כל אחד


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק עדשים אדומים / אושרת'
מרק עדשים אדומים / אושרת
10/10/2010 | 17:37
1
1
כוס עדשים כתומים
3 גבעולי סלרי
2 שיני שום חתוכים
חופן כוסברה שטופה וחתוכה גס
מלח/פלפל לפי טעם
4 טיפות מיץ לימון
מעט שמן זית
5-6 כוסות מים


אופן ההכנה
מרתחים את המים, כשרתחו מוספים את העדשים מבשלים חצי שעה
בנתיים מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את השיני שום הסלרי והכוסברה.
מוסיפים את תוכן המחבת לסיר העדשים מתבלים במלח פלפל ומבשלים עוד 30-40 דקות (אם צריך אפשר להוסיף מים  רותחים תלוי בסמיכות שאתם רוצים).
מוספים 4 טיפות לימון מערבבים מבשלים 5 דקות נוספות ומכבים את האש.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק שעועית ופסטה '
מרק שעועית ופסטה
10/10/2010 | 17:45
1
את המתכון הביאה בזמנו מצדה מהפורום השכן אני עשיתי אותו מספר פעמיים בוורסיות שונות והוורסיה הזו היא המנצחת מבחינתי

מרק שעועית ופסטה/דנית סלומון

הערות שלי בסוגריים

4 מנות

1 כוס שעועית אדומה (אני השרתי שעועית לבנה רגילה והוספתי כף רסק עגבניות)
4 כפות שמ"ז
1 בצל קלוף וקצוץ דק
3 כנפי עוף או גרונות (אני לא השתמשתי)
2 גזרים מגוררים גס
2 גבעולי סלרי קלופים וקצוצים
1 מכל (300 ג') עגבניות מרוסקות משומרות
6 כוסות מרק צח (ערבבתי מים רותחים עם 3 כפות אבקת מרק עוף)
1 ענף רוזמרין קטן (לא לוותר! נותן טען מיוחד מאוד).
מלח ופלפל
200 ג' קונכיום פסטה גדולות

הכנה:

1. שורים את השעעית  בהרבה מים למשך הלילה. למחרת מסננים אותהף שוטפי ומסננים שוב.
2. מיממחם את השמן בסיר גדול מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את כנפי העוף, גזר וסלרי ומטגנים תוך ערבוב עד שהירקות מתחילים להזהיב. מוסיפים עגבניות ומערבבים היטב.
3. מוסיפים את השועיעת המסוננת, המרק והרוזמרין ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלם על להבה נמוכה 2.5 שעות, או עד ריכוך השעועית. מערבבים מדי פעם (מכיוון שהשתמשתי בשעועית משומרת בישלתי את המרק 1/2 שעה בלבד).
4. מוצאים את ענף הרוזמרין וכנפי העוף מהמרק, קוצצים את בשר העוף לחתיכות קטנות ומחזירים לסיר. זורקים את העור והעצמות. טועמים ומתבלים במלח ופלפל.
5. מגביהים להבה מוסיפים את הפסטה. מביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים עד לדרגת ריכוך אל דנטה. מגישים מייד.
6. הערה: אפשר להכין את המרק מראש עד סוף שלב 3 ולהוסיף את הפסטה בשלב החימום מחדש.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק שעועית שחורה וכונכיות פסטה'
מרק שעועית שחורה וכונכיות פסטה
10/10/2010 | 17:31
1
מרק שעועית שחורה וכונכיות פסטה/ ליאת
================================================
החומרים:
300 גר' שעועית שחורה מושרית למשך לילה ומסוננת
2 ליטר מרק ירקות או עוף צח
צרור כוסברה או פטרוזיליה טריה
בצל גדול קצוץ
2 גזרים קלופים וחתוכים
קופסה קטנה (400 גר) עגבניות משומרות כתושות ברסק
1 או פחות פלפל צ'ילי חתוך גס, מנוקה מזרעים.
150 גר פסטה קונכיות
מלח, פלפל

מניחים את השעועית המסוננת בסיא עם מים נקיים, מרתיחים ומסננים (כדי להיפטר משאריות המים השחורים). מוסיפים את השעועית הרתוחה למרק, מוסיפים את הכוסברה והפלפל, ומבשלים כשעתיים עד שהשעועית מתרככת מאוד.
מוסיפים את הבצל הגזר והעגבניות ומבשלים עוד חצי שעה.
מוציאים את פלפל הצ'ילי וזורקים אותו.
מוסיפים את הפםסטיה ומבשלים עוד 10-12 דקות..

לא זוכרת מקור
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק תרד ,בטטות ועדשים'
מרק תרד ,בטטות ועדשים
10/10/2010 | 17:34
מרק תרד בטטות ועדשים - תום

1/2 ק"ג עלי תרד שטופים וקצוצים גס
2 כוסות עדשים כתומות
1 בטטה, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
2 עגבניות מגוררות גס
2 בצלים, קצוצים
5 שיני שום כתושות
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה, מעט כמון, מלח, פלפל שחור, ג'ינג'ר
1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
8 כוסות מים / מרק ירקות צח

לאדות הבצל, להוסיף השום לערבב 2 דקות.
להוסיף התרד והעגבניות המגוררות ולאדןת 10 דק' על אש נמוכה ועם מכסה.
להוסיף עדשים, רסק עגבניות, תבלינים, נוזל וקוביות הבטטה.
לחפות את הקצף, לכסות ולבשל על אש קטנה כ- 3/4 שעה.
כשמרק מוכן, להכניס בלנדר מוט ולתת מס' פולסים.

הערה: אפשר להוסיף 5 דק' לפני סיום הבישול כוסברה קצוצה (לא היה לי).

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק קישואים בשמנת ללא שמנת'
מרק קישואים בשמנת ללא שמנת
10/10/2010 | 17:38
29
אין בו טיפת שמנת, אבל המירקם שלו כ"כ חלבי ושמנתי, שכולם (כולל אני שבישלתי) היו בטוחים שהוא מוקרם:

מרק קישואים בשמנת ללא שמנת / ליאת
ל- 4 מנות בערך:

3 קישואים הכי שמנים ומימיים שמוצאים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 עגבניות בשלות ויפות
כמה שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
1 כף אבקת מרק בצל (רצוי אורגנית או לפחות ההיא בלי המונסודיום)
1 ליטר מרק עוף צח או מרק ירקות צח (כדאי להשתמש באמיתי, אפילו בשאריות מרק, ורק אם אין ברירה מאבקה).
מלח פלפל

מחממים שמן זית, זורקים לתוכו את קוביות הקישואים ומטגנים כמה דקות עד שמזהיב ומתרכך.מוסיפים את השום הכתוש, ואת אבקת מרק הבצל ומערבבים במרץ שלא ייחרך. מוסיפים מעט מהמרק הצח, ומגררים גס את העגבניות ישר לתוך הסיר (כמובן בלי הקליפה). בחושים היטב, מוסיפים את שאר המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כעשר דקות רבעה שעה על להבה בינונית. מכבים אש ומצננים מעט.
תוקעים לתוך הסיר בלנדר מוט, וטוחנים יחסית הרבה זמן (פה הפטנט,,,) עד שהמירקם נהיה חלק מאוד, ונוצררות בועות קצף למעלה. מחזירים לאש, מחממים, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אפשר להוסיף מעט מים אם סמיך מידי.
מגישים
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק עגבניות כשהמחירים יירדו'
מרק עגבניות כשהמחירים יירדו
10/10/2010 | 17:42
מרק עגבנית בקלי קלות=
==============================================
300 ג' רסק עגבניות
4 עגבניות גדולות
קישוא גדול
מלח, פלפל, סוכר
שמים בסיר את החמרים מכסים במים מרתיחים ומתקנים תיבול
מבשלים חצי שעה על אש בינונית וטוחנים בבלנדר מוט
שמים בסיר 4 כפות אורז ומרתיחים שוב

המתכון מאוד דיאטטי, פעם הייתי מטגנת פנימה גם בצל אבל אני ממעיטה בשימוש בשמן בזמן האחרון ומסתבר שזה ממש טעים ככה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק עגבנית וחלב קוקוס'
מרק עגבנית וחלב קוקוס
10/10/2010 | 17:44
2
1

מרק עגבניות וחלב קוקוס
המרכיבים (ל-6 מנות):

3 כפות שמן זית

1 בצל יבש בינוני-גדול, קלוף וקצוץ גס
6 שיני שום, קלופות ופרוסות
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
4 גבעולי סלרי, שטופים וחתוכים גס (ללא עלים)
1/2 פלפל ירוק חריף, מנוקה וקצוץ דק
2 ק"ג (17 יח' בינוניות) עגבניות בשלות, שטופות וחתוכות לרבעים
1 פחית (400 מ"ל) חלב קוקוס/מי קוקוס

מלח פלפל שחור גרוס גס

כלים: בלנדר מוט או מעבד מזון


מחממים 3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה.
מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים במשך דקה.
מוסיפים שום, סלרי, גזר ופלפל חריף ומטגנים-מערבבים במשך דקה.
מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות, תוך ערבוב אקראי.
מוסיפים רבעי עגבניות, מערבבים, מגביהים לאש נמוכה-בינונית ומבשלים במשך שעה, תוך ערבוב אקראי.
מסירים את הסיר מן האש ומרסקים את תכנו בעזרת בלנדר-מוט (לחילופין ניתן לרסק את המרק במעבד המזון, בשתי "נאגלות"). מחזירים לכיריים, על אש נמוכה.
מוסיפים חלב קוקוס, מלח ופלפל שחור גרוס גס. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מסירים מן האש ומגישים חם.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'חגית אחלה מתכונים למרקים הבאת '
חגית אחלה מתכונים למרקים הבאת
10/10/2010 | 17:46
1
ראית איזה שרשור כחול יצרנו
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-''
10/10/2010 | 18:33
לצפיה ב-'מרק כתומים'
מרק כתומים
11/10/2010 | 04:34
12
6
שלום רב
מכוון שאני פולני ופולני לא זורק אוכל נשאר לי במקרר חתיכה של דלעת במשקל של כ1 קילו
אז במקום לזרוק בניתי את המתכון הבא ולפי האורחים אשר טעמו וביקשו עוד הוא באמת טעים
לדעתי :אלו אשר לא משתמשים במרק עוף יכולים להכין בלי המרק מגוון הטעמים אשר במרק ישלים את הורדת אבקת מרק העוף.




1 קילו דלעת
3 בטטות
4  גזרים
פלפל חריף
ראש סלרי קטן
בצל קצוץ גדול
חבילה כוסברה
7 שיני שום קצוצים
כפית כמון
1/2 1 כף חוויג' למרק
2 כפות מרק עוף
כפית מלח
5 עלי דפנה
8 גרגירי פלפל אנגלי
4 כפות שמן

מחממים את השמן בחום בינוני
מוסיפים את הבצל
מוסיפים את השום
מוסיפים את כול התבלינים
מטגנים תוך כדי בחישה כדקה שניים
מוסיפים לסיר את כול הכתומים והסלרי וממשיכים לטגן תוך בחישה
מוסיפים מים עד כ2 ס"מ מעל הכתומים מוסיפים מרק עוף ואת החוויג' מביעים לרתיחה במקרה ויש קצף מורידים
ממיכים את האש לנמוכה ומבשלים כך 45 דקות
לאחר 45 דקות מוסיפים חבילה של כוסברה קשורה בחוט תפירה וממשיכים לבשל עוד כ5 דקות
מוצאים את חבילת הכוסברה
מוצאים את עלי הדפנה
מוצאים את הפלפל האנגלי
מכניסים את הבלנדר סטיק ומפעילים עד קבלת מרק במרקם קטיפתי
ניתן להגיש בתוספת גבינת טל העמק מרוסקת
ניתן להוסיף כף לבניה נותן טעם נהדר.

בתמונה
הדלעת
ולמה אני מדגיש
דלעת חייבת להיות כתומה כמו הדלעת בתמונה אשר היא בשלה
דלעת בצבע וורוד ברוב המקרים היא ללא טעם ולכן לא כדאי לרכוש
מכוון שבחנויות מוכרים דלעות מהזן הישראלי אז הצבע הכתום נכון לכול החנויות

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק ארטישוק'
מרק ארטישוק
11/10/2010 | 04:41
10
2
ראשית אני ממליץ לרכוש ארטישוק עם גבעול עבה וכמה שיותר ארוך.
חותכים את עלי הפרח בערך בגובה הגביע התחתון ומוצעים את ה"שער" מהגביע.
את הגבעול יש לחתוך קרוב לשורש הפרח לקלף עם קולפן ירקות ולבשל יחד עם
הפרחים.
אני ממליץ  לקחת בסוף הבישול גבעול אחד ולאכול תתפלאי כמה הוא טעים
אני לעיתים אוכל את הגבעול חי.

10 ארטישוקים
בצל גדול קצוץ
שמן זית לטיגון
כ8 עלים של כרפס חתוכים
חצי חבילה של כוסברה
מלח פלפל שחור
1/2 כפית כמון


לטגן את הבצל הקצוץ עד להזהבה
להוסיף את עלי הכרפס
ןלהמשיך לטגן.
להוריד את האש ללהבה קטנה(כדי שהתבלינים לא יכרכו.
להוסיף את 4 שיני השום הכתושות
להוסיף את התבלינים.
לבחוש היטב את כל המרכיבים.
להוסיף עכשיו כ2 ליטר מים רותחים.
לבחוש היטב ולהכניס את הארטישוקים הנקיים והחתוכים.
לבשל עד אשר הארטישוק מתרכך אך לא יותר מידי שישאר מעט נוקשה.
להעביר את כל תכולת הסיר פרט לנוזלים למעבד מזון ןלרסק למרקם ירוק יפה
להחזיר לסיר לבחוש הייטב .
ניתן עכשיו להעביר את כל תכולת הסיר דרך מסננת ואז מתקבל מרקם קטיפתי נהדר.
את יכולה לבזוק מעט כוזברה קצוצה דק לפני ההגשה
זה נראה מסובך אבל אלו מספר פעולות פשוטות והתוצאה נהדרת
בהצלחה
לכל מקרה אני כאן.


פוקסי


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק קרופניק פולני'
מרק קרופניק פולני
11/10/2010 | 04:43
5
2


3 בצלים קצוצים
3 גזרים חתוכים לטבעות
2 שורשי פטרוזיליה
4 גבעולי סלרי קצוצים לסהרונים
400 גרם גריסים שטופים
400 גרם פיטריות שמפניון
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה
מלח
פלפל שחור
כפית גדושה של פפריקה
10 כוסות מים
שמן לטיגון

מחממים את השמן
מוסיפים את הבצל כאשר הבצל מקבל גוון שקוף מוסיפים את הגזר מורידים את הלהבה ומוסיפים את התבלינים
מטגנים כ3 דקות ומוסיפים את הפיטריות בוחשים הייטב וממשיכים לטגן עוד כ3 דקות
מוסיפים 10 כוסות מים רותחים בוחשים הייטב ומוסיפים את הגריסים בשטופים
מוסיפים את אבקת המרק ושורש הפטרוזילה
ומבשלים עד אשר הגריסים מתרככים
הגריסים גורמים למרק להסמיך וזה טוב
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק שעועית'
מרק שעועית
11/10/2010 | 04:46
4
3
מרק שעועית

זה מתכון למרק שעועית מיוחד במרקם מיוחד.

מטגנים בצל חתוך לפרוסות
מוסיפים שורש סלרי חתוך
מוסיפים עלי סלרי חתוכים לסהרונים
2כפות רסק עגבניות.
2 עגבניות שלמות ללא הקליפה
2 כוסות שעועית לבנה מושרת ליל השלם
כוס שעועית אדומה מושרת ללילה
פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות הכמות לפי החריפות שאתם אוהבים,
1חבילות רוטב צלי פרווה ו2 כפות מרק עוף פרווה
את השעועית האדומה רצוי לשים בתוך המרק בזמן הבישול בתוך חיתול או בד לבישול (לא חייבים)
לקראת סוף הבישול
מוצאים את השעועית האדומה עם חלק מהירק וטוחנים בבלנדר
ואת המחית אשר התקבלה מחזירים למרק לבישול של עוד רבע שעה
תנסו ותהנו
זה נראה מסובך אבל אלו פעולות קצרות ופשוטות והתוצאה נהדרת
פוקסי
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק חריימה שתי ורסיות'
מרק חריימה שתי ורסיות
11/10/2010 | 04:50
3
4
הינה  מתכון לשני ורסיות של חריימה וורסיה שידרוג למרק
במקום פלפל חריף אני ממליץ לשים פפריקה חריפה או לוותר
וכדי להפוך למרק להוסיף בוורסיה של העגבניות עוד כף גדושה של רסק וכוס מים ניתן להוסיף כוס מיץ עגבניות
בוורסיה של הפפריקה להוסיף עוד כוס מים ומעט כרוויה (ולני שיש פלפל צ'ומה)

אפשר להישתמש בדג קורבינה אשר גדל באזור חופי אמריקה הצםונית
הוא דג מעולה כמעט ללא עצמות ובשר יחסית יציב מה שנותן לדג המבושל מרקם נהדר
אצלנו בארץ הוא נמכר בקשתות קפוא ואפילו זול יחסית (כ20 שקל לק"ג)

לפי הידוע לי (ולא חייב שאני צודק)
ההבדל הוא בשימוש בפפריקה חריפה ופפריקה מתוקה
הטריפולטאים משתמשים לרוב בפפריקה מתוקה וחריפה בבישול לדוגמה פלפלצ'ומה מבוסס על הפפריקות בתוספת שום ושמן(ומכאן השם)
ואילו המרוקאים משתמשים בעגבניות טריות לרוטב,

אני למשל שם בסיר את השום הכתוש על אש קטנה
לאחר שהשוםהזהיכ מעט מוסיף כף של פפריקה מתוקה  ו2 כפיות פפריקה חריפה וכמון
מוסיף מלח בוחש הייטב לאחר כ3 דקות מוסיף כוס מים רותחים מבשל עוד כדקה
מניח את פרוסות הדג בתוך הרוטב ולאחר מספר דקות מוסיף כפית של קרויה (קימל טחון) מבשל עוד כ2 דקות
ומגיש.
ניתן להניח את את פרוסת הדג על צלחת ודרך מסננת לשפוך את הרוטב בצידו יוצא במרקם קטיפתי נהדר.
לידיעה!
בישול זה טוב במיוחד לאלו שסובלים מצרבות עקב אכילת עגבניות מבושלות.

בשיטה השניה
שם שום כתוש בשמן על אש נמוכה(אחרת השום מקבל טעם מר)
מוסיף מספר רצועות של פלפל חריף(הכמות לפי שאוהבים והחריפות של הפלפל)
מוסיפים פלפל שחור
כפית םםריקה אדומה
מלח
כפית כמון
מבשלים תוך כדי בחישה כדקה שתיים
מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות בוחשים הייטב עד שכל התכולה הופכת למשחתית
מוסיפים כוס מים ובוחשים
מוסיפים 2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
מבשלים 20 דקות על אש קטנה
לאחר 20 דקות מוסיפים את פרוסות הדג לכ10 דקות
שבת שלום
פוקסי




אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הסמכת מרקים'
הסמכת מרקים
11/10/2010 | 04:54
2
91
אני לא נוהג להסמיך מרקים עם קמח או עמילן או סולת .לדעתי זה פוגם בטעם האוטנטי אשר אנו רוצים לקבל מהמרק.
כאשר אני מבשל מרק שעועית אני מוסיף שעועית אדומה כאשר המרק מוכן מעביר את השעועית האדומה לבלנדר מרסק ומוסיף למרק
במרק עגבניות מוסיף עגבניות שלמות בגמר הבישול מקלף את העגבניות מרסק בבלנדר ומוסיף למרק
וכך במרק ירקות או כל מרק פרט למרק עוף
דוגמה למרק שעועית סמיך
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק כתומים בלחם סדנה'
מרק כתומים בלחם סדנה
11/10/2010 | 04:56
1
5
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מרק פרווה לקוסקוס'
מרק פרווה לקוסקוס
11/10/2010 | 04:58
2
1 כף האריסה (פלפל חריף מרוסק)
3 כפות רסק עגבניות
שמן לטיגון
מטגנים על אש נמוכה כדקה
מוסיפים
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
1/4 כפית סודה לשתיה
מוסיפים 2 כוסות חומוס מבושל (אני משתמש בחומוס מבושל של סנפרוסט)
מים רותחים עד כמעט גובה החומוס
מבשלים 3/4 שעה על אש קטנה
ועכשיו מוסיפים כפית מלח
כפית כמון
8 שיני שום כתוש
מבשלים עוד 10 דקות
והתבשיל מוכן

במקור התבשיל מכיל גם כרעיים של עוף אבל כך אני מכין לבת הצמחונית
ויוצא נהדר
פוקסי

אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'מרק ארטישוק סדנה'
מרק ארטישוק סדנה
11/10/2010 | 04:59
3
2
אוכל חלבי >>
כתובות אינטרנט מצורפות:
לצפיה ב-'מרק חמוץ מתוק'
מרק חמוץ מתוק
11/10/2010 | 05:12
2
6
מרק חמוץ מתוק 24/10/06 17:39
מאת: פוקסי99  

הרוטב
שמן לטיגון (1/4 כוס)
בצל גדול חתוך דק
1/2 קילו דלעת
4 כפות רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
2 כפות סוכר 1/2 כפית מלח לימון
10 גבעולי נענע
מספר גבעולים של פטרוזיליה

לחמם את השמן ולטגן את הבצל עם המלח
להוסיף את רסק העגבניות ומעט מים ולבחוש הייטב
להוסיף את קוביות הדלעת לבשל מספר דקות תוך כדי בחישה
להוסיף 6 כוסות מים להרתיך ולהוריד ללהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר ומלח הלימון לבחוש ולטעום מוסיפים עוד סוכר או מלח לימון, עד קבלת הטעם חמוץ מתוק הרצוי.

ניתן להחליף את הדלעת בבמיה.


אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'איזה יופי...'
איזה יופי...
11/10/2010 | 07:40
לצפיה ב-'מרקים נהדרים נתתם לנו כאן'
מרקים נהדרים נתתם לנו כאן
11/10/2010 | 09:22
לצפיה ב-'איזה מבחר של מרקים'
איזה מבחר של מרקים
11/10/2010 | 20:29
1
לצפיה ב-'מרק עדשים שאני עושה'
מרק עדשים שאני עושה
11/10/2010 | 08:18
1
4
הוא שילוב של דבים שקראתי ברשת, ומה שאמא שלי לימדה אותי...

1-2 בצלים חתוכים קטן ומטוגנים קלות
כוס-כוס וחצי עדשים ירוקות
לפעמים מוסיפה גריסי פנינה, או  עדשים כתומות - בעיקר כשרוצה להפוך את המרק לממש נזיד (בעלי טוען שלא אוהב מרקים, אך אוהב מאד מרקים סמיכים....)
אם יש גזר - אז מוסיפה.
לפעמים גם מוסיפה תפו"א - בעיקר בשביל להסמיך את המרק (ולהפוך אותו לממש ארוחה משביעה)

מבשלת את הכל בהרבה מים (בדר"כ מוסיפה במהלך הבישול עוד), מתבלת - מלח, פלפל, פפריקה, פטרוזיליה (ולפעמים ממציאה דברים חדשים - תלוי מה בא לי...)
וזהו.
טעים מאד!!!

(ד"א - בעלי אוכל את זה לפעמים בלי המים של המרק - ואז זה ממש תבשיל משביע)
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'ממש ממש אוהבת עדשים'
ממש ממש אוהבת עדשים
11/10/2010 | 08:26
2
לצפיה ב-'מרק ירקות '
מרק ירקות
11/10/2010 | 08:24
1
2
המתכון הזה הומאצ בשהיינו בחו"ל. מכיון שאנחנו שומרי כשרות - בטיולים אנחנו מבשלים לעצמנו (מצד אחד מוסיף הנאה, מצד שני - מרגיש פספוס גדול לא לאכול מאכלים מקומיים... מז שבחלק מהמקומות הנידחים יש בתי חב"ד שם הבשלנים הם מקומיים ואז קצת מרגישים את התיבול המיוחד וכו')

בקיצור - כשהיינו בויטנאם - לא היה לנו מה לאכול (חיים שם עם אורז, חזיר וכלבים... ) ולא היינו מסוגלים יותר לאכול שוב אורז, אז החלטתי שלערב שבת אכין מרק - עם כל מה שיש...
חתכנו בצל, תפו"א וירקות שורש מוזרים אחרים שיש שם (נראה כמו תפו"א, מרקם שונה, לדעתי הרבה פחות טעים), הוספנו גזר וכל מיני ירוקים (שלא את כולם אני מכירה... פחדנו שזה יתחיל לעשות לנו הזיות ) - בישלתי הכל הרבה זמן, הוספתי כוס וחצי אורז, תבלתי מלח ופלפל (רק את אלה הבאתי מהארץ) - ומכיון שלקחנו איתנו מרקים כאלה של "נמס בכוס" - הוספתי שקית אחת בשביל הטעם (כן, אני יודעת שזה מלא סודיום גלוטמאט... לא נורא - שימוש אחד לא הרג אף אחד... גם לא יותר שמפעם אחת...).
וזו היתה ארוחה מ-מ-ש משביעה וטעימה!
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'הדר אהבתי את מה שקראתי'
הדר אהבתי את מה שקראתי
11/10/2010 | 09:41
1
ודרך אגב עשיתי את הסלט קישואים שלך ונרשמה התלהבות גדולה
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-' שרשור נהדר מגיע לו שיעלה'
שרשור נהדר מגיע לו שיעלה
11/10/2010 | 08:34
2
לקישורים.
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'לכל מוסרי המתכונים '
לכל מוסרי המתכונים
11/10/2010 | 20:23
1
המתכונים שלכם בהודעות נבחרות...
אוכל חלבי >>
לצפיה ב-'כיפאק לכן אחלה שירשור'
כיפאק לכן אחלה שירשור
11/10/2010 | 22:41
1
לצפיה ב-'מרק ארמונים'
מרק ארמונים
13/10/2010 | 17:13
2
אין לי כמיות כי אני עובד לפי הטעם
אבל הבסיס הוא
תפוחי אדמה
חלב קוקוס או שמנת
ארומנים מקולפים
והסטייל הוא כמו מרק קרם בטטה
מקווה שהמחשבה בלי המתכון עשה את העבודה :)
אוכל חלבי >>

הודעות אחרונות

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ